Dodaj do ulubionych

Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 22:30
w przyszłym roku ostatnie spacery na dolinie 3 stawów
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomi Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 23:24
      W tym najbardziej syfiastym miescie(?) a raczej wsi w polsce. Najlepiej niech
      zaoraja tzw centrum, wlacznie z tak zwanym rynkiem! No i niech jeszcze nie
      zapomna o dworcu pkp, tudziez innych ugorach zwanych dworcami autobusowymi -
      katowice - paskudztwo jakich malo. Dobrze ze chociaz jest tunel pod rondem,
      przynajmniej nie trzeba ogladac tego syfiastego miasta przez dluzszy czas!!!

Brrrr, katowice - nigdy wiecej takiego dziadostwa nie mam zamiaru ogladac!
      • Gość: dx Re: Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 23:27
        oj dziecko dziecko - nie nakrecaj sie tak, bo sie spocisz. Wyglada na to, ze ktos cie dziecinko bardzo skrzywdzil, gdy byles na Slasku - czy chcialbys o tym porozmawiac?
      • Gość: xyz Re: Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.chello.pl 12.12.08, 06:42
        proponuję omijać Katowice. najlepiej w ogóle nie ruszaj się z tej swojej
        Czeladzi, Będzina, bądź innej metropolii ;) pozdrawiam
      • Gość: m Re: Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.ett.net.pl 12.12.08, 14:41
        A ty synku skąd? Pewnie z koziej wólki;-)
    • mike-great Ciule zniszczą dolinę do końca !!! Uszaty syf !!! 11.12.08, 23:38
      Ciule zniszczą dolinę do końca !!! Uszaty syf !!!
    • Gość: bb okolice pomnika???? mialo byc w centrum IP: *.streamnet.pl 12.12.08, 00:08
      chcemy przebudowac centrum czy os paderewskiego??????????
    • norton2 Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach 12.12.08, 04:06
      Oni chyba na głowę upadli.W takim zadupiu taki hotel.Ziemianki
      wybudować a nie hotele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Katowiczanin Sheraton na Paderewskiego, bo w centrum Ritz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 07:39
      Typowe działanie urzędników Uszoka. Przedstawić takie propozycje, by
      klient się zniechęcił. Wtedy można powiedzieć: my chcieliśmy, ale
      oni się wycofali. Czy centrum Katowic jest już tak przebudowane i
      zabudowane, że hotel już się tam nie zmieści? To co tam będzie w tym
      nowym centrum skoro nie ma miejsca na 4,5 gwiazdkowy hotel?
      Wyborcza też mi się podoba. W jednym tygodniu dwie wielkie
      inwestycje dworcosklep z którego po dwóch dniach został sklep, a
      teraz hotel przy pomniku. Wkrótce zostanie Pomnik Urzędniczego
      Trudu.
      Radziłbym młodym dziennikarzom powściągać emocje i zwiększyć dawkę
      sceptycyzmu. Nie będzie hura tekstów, nie będzie rozczarowań.
    • Gość: Katowiczanin. Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.omi.pl 12.12.08, 08:08
      A po co kolejny hotel, jak:
      "Silesia" - zamknięty z powodu braku obłozenia.
      "Katowice" - obłozenie rzedu 3 % ?
      Nowy "Diament" przy Parku Kosciuszki - tez chyba mizerne obłożenie?
      Ciekawe jak przędą pozostałe np. "Cubus" "Polonia" "Dworcowy" ?

Najlepsza lokalizacja to chyba na gruzach Silesii lub Katowic.
      lokalizacja 3 stawy to paranoja!
      • Gość: Katowiczanin Re: Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.omi.pl 12.12.08, 08:11

Zapomniałem o hotelu orbisu "Warszawa" ale ten to moze ma obłożenie
        25 %?
    • Gość: Jorgen Spokojnie -najpierw bedzie konkurs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 08:17
      najpierw będzie I konkurs potem kolejny
      i tak do skutku az wygra Konior
      a potem to juz z górki tak mniej wiecej w 2015 ma szanse powstac taki hotel gdzies w sołtysowicach
    • Gość: Mike1970 Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.airproducts.com 12.12.08, 08:44
      SUPER ... tylko chyba ta zaproponowana lokalizacja to jakaś pomyłka.
      Mam nadzieję, że hotel tej klasy zostanie zlokalizowany w
      centrum!!!!! Np. na miejscu dawnego "domu dziecka i variette".
    • Gość: tautor Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.chello.pl 12.12.08, 10:34
      Tylko blagam, architekci! Oby to nie był taki koszmarek jak Sheraton
      w Krakowie! Coś paskudnego w tak ładnym mieście - aż oczy bolą.
    • Gość: bb Sheraton chce w centrum, miasto proponuje paderewe IP: *.streamnet.pl 12.12.08, 11:15
      sam sheraton chcial sie wpisac w przebudowe centrum Katowic a Urzad
      Miasta proponuje os. Paderewskiego...brak slow, to kto przebuduje to
      centrum
    • carpaccio4 no ale kto tam będzie mieszkał? 12.12.08, 21:13
      górnicy w dniu wypłaty z przygodnie poznanymi znajomymi? a może dla pana tuska
      rychtują na odwiedziny?
    • Gość: PJ Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 18:08
      bardzo kiepski pomysł, przemyslcie to dobrze, odradzam...
    • Gość: antykomuna Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.softpro2.pl 13.12.08, 18:09
      tak super jakieś stare burżuje będą się tam zatrzymywać, jakaś mafia i tylko
      zniszczą pomnik na którym młodzież spędza czas. spędza go aktywnie i
      efektywnie co jest bardzo ważne. nie możemy hodować grubasów tak jak usa.
      tylko rozwój fizyczny może być efektem rozwoju umysłowego.
    • Gość: Madej Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 18:10
      Mało miejsca jest w Katowicach? Trud górników już jest nie ważny dla was? ten
      pomnik to ikona!
    • Gość: rf Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 18:11
      zły pomysł !! najlepiej zniszczyc i sie nei przejmować :/
    • Gość: Andrzej Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 18:25
      Kompletna pomyłka. Czy władze nie widzą, że miejsce gdzie znajduje
      sie Pomnik Trudu Gurniczego jest potrzebny wielu ludzią, i dzięki
      temu miejscu Katowice zyskują na sławie.?
    • Gość: Paweł LaFamilia Hotel Sheraton a PTG IP: *.3s.pl 13.12.08, 18:42
      ...naprawde nie wiem co napisać w tej sprawie i mam duży mentlik w głowie...o to, że to miejsce jakim jest Pomnik Trudu Górniczego jest bardzo ważne dla wielu ludzi na całym świecie to nie trzeba mówić i przypominać. Bo nie raz mieliśmy wszyscy okazje oglądać wzmagania zdeterminowanych młodych ludzi z pasją jaką jest skateboarding w celu ratowania tego miejsca przed właśnie taką inwestycją...jaką ma być Hotel Sheraton****. Naprawdę zastanawiam się, czy po tych wszystkich spotkaniach przedstawicieli środowiska ślkąskich skaterów z włodarzami Katowic oraz zapewnień z ich strony, że PTG zostanie ocalony poprzez przeniesienie go w nowe, wskazane miejsce na planie zagospodarowania Doliny 3 Stawów w oparciu o konsultacje z młodymi skaterami - stanie się prawdą??!

Teraz jest już "wiadome co i gdzie" - tylko czy napewno... I przecież każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawe, że PTG będzie nadal tak oblegane 24/h przez skaterów jak do tej pory. Kwestia teraz tylko taka: czy włodarze Katowic, wraz z Prezydentem Uszokiem nadal będą podtrzymywać swoje zapewnienia i działania (na etapie umów inwestorskich oraz działań z przeniesieniem PTG...w bliską lub dalszą okolicę hotelu S...? Tak jak zapewniali wszystkich przez 2 lata...

Owszem Sheraton to wielki potencjał rozwojowy...ale nie wszystko za wszelką cenę...to młodzi ludzie powinni być motorem napędowym miasta - skaterzy - i nie tylko...więc uszanujcie ich usilne prośby i starania!...ZACHOWAJCIE PTG!
    • Gość: adaś Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.xdsl.centertel.pl 13.12.08, 18:48
      a gdzie mi z takim hotelem !? nie ma mowy PTG muuuusi być ! to jest legenda no
      panowie ogarnijcie sie. DUZE NIE!
    • Gość: Nie Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 19:06
      Niby kto by chiał w takim miejscu mieszkać? przy ulicy? lepiej pozostawić tak
      jak jest, a pomnik jak najbardziej tam pasuje.
      Jestem przeciwny temu przedsięwzięciu.
    • Gość: karo Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: 94.246.149.* 13.12.08, 20:08
      wybudujecie hotel a zniszczycie pasje wielu mlodych ludzi
    • Gość: realista Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.c200.msk.pl 13.12.08, 20:35
      Głupi pomysł. Powiedzmy sobie szczerze kto niby tam bedzie
      wynajmywal ? Katowice nie ma zbyt wielu turystów z t5ego co mi
      wiadomo. W dodatku tworzyc to kosztem symbolu polskiej deskorolki.
      Głupota !!!
    • Gość: Slc Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.08, 21:22
      Mój post nie wniesie nic nowego ale skoro mam "prawo" do wyrażenia swego
      sprzeciwu go wyrażam. Moim zdaniem fakt hotel Sheraton byłby dla Katowic i
      ogólnie dla regionu dużym zastrzykiem gotówki, ale wg. mnie w centrum to raz a
      dwa nie na na osiedlu Paderewskiego źle umiejscowiona inwestycja i przede
      wszystkim wcześniej wspomniany pomnik Trudu Górniczego. Już drugi raz się robi
      afera. Kiedy w końcu osoby na stanowiskach zobaczą jak ważne jest to miejsce
      (PTG) przede wszystkim dla "skaterów" z Polski jak i z innych krajów. PTG jest
      ikoną i zanim się jej dobrowolnie pozbędziemy powinniśmy przemyśleć tę sprawę,
      czy jest nas stać aby stracić PTG na rzecz Sheratonu (cztery gwiazdki z
      naddatkiem).
    • Gość: sk8 or die Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 21:27
      tam stoi pomnik i do twarzy nam z nim. Odnośnie hotelu słyszałam, że Tabaluga
      razem z marynarzem Popeye'em zrobią z niego ognisko.
      • Gość: Jamie Re: Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 21:40
        Hahahaaha! Dobre! No jak będą chcieli burzyć - my sie kładziemy. Przecież nas
        nie rozjadą.
    • Gość: KIRACZ Hotel Sheraton ma szansę powstać w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 00:01
      dla czterech gwiazdek paderewy się nie opłaca niszczyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka