tadeusz542 06.01.09, 13:31 Dajmy na to następuje wielka awaria i Katowice na obszarze od granicy z Rudą Śląską do GEANTA za Paderewą i od Ochojca do Rynku zostają bez ciepła na kilka dni i nocy - jak sie będziecie ratować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
settembrini Re: powiedzmy ,że wyłaczają wam ogrzewanie a jest 06.01.09, 13:33 mam spiwor gwarantujacy brak odmrozen przy temp. -25C :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zapobiegliwy Re: powiedzmy ,że wyłaczają wam ogrzewanie a jest IP: 195.16.90.* 06.01.09, 14:04 Robie ognisko na srodku mieszkania i Uszoka biore na podpałke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosze o jeszcze kto przebije te pomysły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 18:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majk Re: kto przebije te pomysły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:55 A ja pale weglem :) Wtedy zapraszam do siebie same dziewczyny , zeby oczywiscie bylo im cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Re: kto przebije te pomysły? IP: *.versanet.de 06.01.09, 21:00 A ja zaczynam czytac prawdziwa historie polskiego Slaska. Glupota czytanego dziela rozgrzewa mnie do bialej goraczki, i njy boja sie zimna! Pyrsk Historyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Re: kto przebije te pomysły? IP: *.versanet.de 07.01.09, 18:27 Co, temat wyczerpany - czy nikt mnie nie moze przebic?? No to ech je ziger!!! Pyrsk! Historyk Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 nie ma tu tych co pamiętają tamte czasy 07.01.09, 18:55 kiedy rano w radio leciały komunikaty o stopniach zasilania w prąd, potem leciały komunikaty dla hutników a wreszcie komunikaty dla górnictwa. Domy miały drewniane pełne szczelin okna a mury były nieocieplone styropianem bo go po prostu nie było. Wyłaczenie wtedy ogrzewania doprowadzało mieszkania w ciągu dwóch - trzech godzin do temperatur poniżej 10 a po dalszych trzech godzinach do 4-5. No to ciekaw jestem kto i jak w razie takiej ewentualności poradziłby sobie na tyle sprytnie żeby nie zamarznąć na drugi lub trzeci dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: do Tadeusza: nie ma tu tych IP: *.versanet.de 07.01.09, 20:19 Ja, Tadeusz - te czasy mom jeszcze w pamjynci! Dom, w kerym ech duge lata mjyszkol, bol kejsik pjykny. Ale, skuli tego, ze wlascicielka (kero nota bene erbua tym dom - jak i pora innych, po Zydach - jak Poloki przisli i "zajali" Katowice w 1945), njy dbala o niego,z czasym zamjyniol sie w slums. Okna boly niyszczelne, wilgoc zezyrala mur i tak dali. Ale w mjyszkaniu boly piece. Dupne kachloki w izbach, piec do warzyniu w kuchni, a i w laziynce piec do grzonio wody (potym zmjyniony na tak zwany "gazok". A pamjyntom za bajtla, co zimy boly naprowda zimami. Wjym, co mjync dzy okna wklodalo sie wuszt z koca i tak njy wiolo. A jak sie w kachloku nahajcowalo, to bolo az przijymnie. Potym - jak my dziecka jusz "wyszli z doma", pololo sie ino w kuchnie i jedny izbie. Teroski miyszkanie stoji jusz czi lata - jak sie mojij mutsze pomarlo - puste, bo fto chce mjyszkac w takim slumsie (choc na Kosciuszki). Pyrsk i czim sie cieplo! Wasz Marjanek PS. Moj dom je izolowany, choc te pora dni, kej bolo ponizy 10 ° minus, w pewnicy bolo dojsc zimno. A w garazach sciany boly (i som jeszcze) totalnie przemrozone). Mysla, co Ruski sie z Ukraincami dogodajom, bom w doma mom ino grzonie na gaz (poza piecym do warzynio - tyn je na elektryka). Pray for the peace of Jerusalem: they shall prosper that love thee.Psalm 122:6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Polski Re: do Tadeusza: nie ma tu tych IP: *.centertel.pl 08.01.09, 10:06 DOm Twój izlowany i ty też powinieneś być pokrakao izolowany! analfabeto jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: do Polaka- ciemniaka. IP: *.versanet.de 08.01.09, 15:06 A ciebie to juz nawet nie ma co izolowac! Wszystko wyparowalo - tym co zwie sie mozgiem wlacznie. Z wyjatkiem alkoholu!! Pyrsk! Wasz Marjanek Pray for the peace of Jerusalem: they shall prosper that love thee.Psalm 122:6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major bunio Re: nie ma tu tych co pamiętają tamte czasy IP: *.gprs.plus.pl 07.01.09, 22:51 Jest taki pomysł: przepuszczamy tadeusza542 przez ścieżkę zdrowia i zaraz robi się miło i ciepło. tadeusz542, psychol zomowski, na pewno to potwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Generał Re: nie ma tu tych co pamiętają tamte czasy IP: 89.107.158.* 08.01.09, 09:33 Baranie buniu, ależ cię buniowskiego ludzie skutecznie, na wieczność zdeflorowali lewą półkulę mózgową.....W akcie strzelisto-rehabiltacyjnym może weź i podpal się na przystankach tramwajowych w rynku, pod zenitem...może ci jakiegoś berga postawią , ku pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major bunio Re: nie ma tu tych co pamiętają tamte czasy IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 19:19 tadziu, ilu nicków byś tu nie używał, na zawsze zostaniesz zomowskim psycholem, zapijającym żal po swoich złotych latach z lolą przy boku. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 używam zawsze jednego nicka - i mam niezłą zabawę 08.01.09, 20:37 co do gorzały to nigdy jej nie nadużywałem a ustawiony jestem bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major bunio Re: używam zawsze jednego nicka - i mam niezłą za IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 20:43 system zaprzeczeń charakterystyczny dla alkoholików i, generalnie, ludzi o zaburzonej osobowości. czegóż innego oczekiwać od starego zomola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalunia i Ryl Re: używam zawsze jednego nicka - i mam niezłą za IP: 89.107.158.* 08.01.09, 20:58 Ty<mjr buniu> za dużo negatywów piszesz o sobie...To żenujące, taka niedyskretna,publiczna hipika na własnym ...sprzęcie, nudne takie i monotonne. Weź i strzel jakiegoś akta publicznego, w rynku , gdzie tablice patriotów IPN poustawiał ...ot co !Akt strzelisty,po najbliższym nieszporze może??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Katowic A czemu od ochojca a nie od Piotrowic? IP: *.centertel.pl 08.01.09, 10:09 JA w pierwsej fazie mrozu przez 2godz. uprawiałbym sex do bólu a potem pobiegłbym do lasu po drzewo i znowu sex do bólu. Potem alkohol(łycha) a na wieczór sex. Powinno zadziałać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HulaLaLaaaa Re: A czemu od ochojca a nie od Piotrowic? IP: *.domainunused.net 08.01.09, 10:27 Ona robi loda mu, loda ona robi,mu loda obalda robi,hulalala robi lala lalala szalalaaaa...sztywna pała przy minus 15 to żadna sztuka, twardość narządu gwarantowana, potrzeba tylko trochę żużla wielkopiecowego jako panierki antypoślizgowej...wiesz, BHP, P.Poż... albo lalunia buniwoskiego, taka 80-tka , kolegównę < bola>, któramu się zakarabowała na wieczność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano_dlatego bo Piotrowice prawie w całości grzały się same - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 13:17 teraz wiesz dlaczego od Ochojca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yet_Tong Re: bo Piotrowice prawie w całości grzały się sam IP: 195.187.134.* 08.01.09, 14:33 ano-dlatego ...zrób sobie loda, w nocy będzie minus 12 w Ochojcu, skoro wiesz dalczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąd Okręgowy K-ce Re: bo Piotrowice prawie w całości grzały się sam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 11:00 przyszła na ciebie kreska ,prezeska kazała cie aresztować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąd Niebieski Re: bo Piotrowice prawie w całości grzały się sam IP: 195.187.134.* 09.01.09, 14:18 Tam się spotkają wszystkie ...kryski, twoja też, nawet , gdy się zesrasz z tego straszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 aleś wymyślił "Sądzie" 09.01.09, 22:53 Niech ja zgadnę - studiowałeś prawo razem z panią Prezes na jednym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąd Wojenny Tadeusz542 IP: *.gprs.plus.pl 09.01.09, 23:06 Jeden z siepaczy z "Wujka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BłękitnyAnioł Re: Tadeusz542 IP: 89.107.158.* 10.01.09, 09:32 Wujek do likwidacji, gorole, nieroby i inne warchoły oraz klechy podpuszczalskie w czarnych kieckach ... zuruck za Brynicę. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 "siepacz z Wujka"- tego mi jeszcze nie zarzucali 10.01.09, 15:06 ja na tej durnej kopalni niestety nie byłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: do Tadeusza- tego mi jeszcze nie zarzuc IP: *.versanet.de 10.01.09, 15:26 Piernika Tadeusz - tak frontalnie zaprzeczosz, ze robia sie gydanki. Gorolym ejs njy jest (mom narzieja) - to mozno ejs jest kieckowski(czorny)- abo inaksi klecha? Mozno ze Garnizonowego - bo kejsik ciepol ejs zdjyncia z ty eki Katowic? Ale, po prowdzie - to mi jest to sowizo egal. Czim sie i njy dej sie zimie! Wasz Marjanek Pray for the peace of Jerusalem: they shall prosper that love thee.Psalm 122:6 Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Wujek - to pierwszo Gruba co żech jom nazwoł durną 10.01.09, 17:02 W zasadzie powinienem tak nazwać nie tyle zakład co załoge. Popatrz - Oni tam mają największą wtedy ciepłownię w mieście prawie 100MW mocy - inne to najwyżej 25MW /Kleofas/ Zasilali w ciepło teren od Rudy Śląskiej po większość Katowic. W listopadzie 1981 roku wykombinowali ,że jak przyjdzie zima /a zimy wtedy to miały po - 29 w nocy i - 20 w dzień /to odetną ciepło i władza przylezie do nich na kolanach, łazili szukali kombinowali ,że ślepy by zauważył No wiadomo ,że trudno przypuszczać żeby się bezpieka o tym nie dowiedziała a władze puściły to mimo uszu więc jak wybuchł Stan Wojenny to wiadomo było ,że do nich napewno przylezie ZOMO i to nie w pojedynkę odbijać tę ciepłownię /to ten budynek za krzyżem/ więc jak ta ich komisja zakładowa postanowiła nie walczyć i rozpuścić strajk to ten cały Płatek zawłaszczył przywództwo jak nie przymierzając Hubal swój oddział i posłał te 2000 tysiące ludzi do walki jak ostatni idiota bez szans na osiągnięcie czegokolwiek poza zbitą mordą bo wiadomo było ,że jak se milicjanci nie dadzą tak rady to zrobią to inaczej. Zobaczcie se dzisiaj w Dzienniku jak żyją w Bułgarii ludzie którym wyłaczyli ogrzewanie a przecież mają mrozy niższe niż u nas w 1981 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Wujek - to pierwszo Gruba co żech jom nazwoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 18:12 czy ty jeszcze chodzisz po wolności???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijany wulec Re: do Tadeusza- tego mi jeszcze nie zarzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 21:04 a jo myśla co to z tym Wujkiem to istna ściema bo ni ma dymu bez ognia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: do Tadeusza- tego mi jeszcze nie zarzuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 08:47 w niecie są twoje posty zdatowane od 2003 roku więc jeszcze żyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na kacu wulec Re: do Tadeusza- tego mi jeszcze nie zarzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 10:18 Nie chwaląc sie, odratowali wulca. Na wszytkie sposoby próbowali ale i tak wielu awansowało o kilka stołków ku wierchowi. Jest ino aby jedno pytanie bo trudno pedzieć kto głupsiejszy czy ten co głupio robi czy ten co idzie za nim? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 ja piszę prawdę więc zgodnie z prawem zamknąc mnie 14.01.09, 20:11 Ja piszę jak było więc zgodnie z prawem zamknąc mnie nie mogą jakiś wypadek ze skutkiem śmiertelnym też sprawę wywlecze a sfingowany proces wywlókłby im to wszystko na wierzch siedzenie cicho jest lepsze Odpowiedz Link Zgłoś