Dodaj do ulubionych

powiedzmy ,że wyłaczają wam ogrzewanie a jest - 24

06.01.09, 13:31
Dajmy na to następuje wielka awaria i Katowice na obszarze od
granicy z Rudą Śląską do GEANTA za Paderewą i od Ochojca do Rynku
zostają bez ciepła na kilka dni i nocy - jak sie będziecie ratować?
Obserwuj wątek
    • settembrini Re: powiedzmy ,że wyłaczają wam ogrzewanie a jest 06.01.09, 13:33
      mam spiwor gwarantujacy brak odmrozen przy temp. -25C :)
      • Gość: Zapobiegliwy Re: powiedzmy ,że wyłaczają wam ogrzewanie a jest IP: 195.16.90.* 06.01.09, 14:04
        Robie ognisko na srodku mieszkania i Uszoka biore na podpałke.
        • Gość: prosze o jeszcze kto przebije te pomysły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 18:57
          • Gość: majk Re: kto przebije te pomysły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:55
            A ja pale weglem :)

Wtedy zapraszam do siebie same dziewczyny , zeby oczywiscie bylo im cieplej.
            • Gość: Historyk Re: kto przebije te pomysły? IP: *.versanet.de 06.01.09, 21:00
              A ja zaczynam czytac prawdziwa historie polskiego Slaska. Glupota czytanego
              dziela rozgrzewa mnie do bialej goraczki, i njy boja sie zimna!
              Pyrsk
              Historyk
              • Gość: Historyk Re: kto przebije te pomysły? IP: *.versanet.de 07.01.09, 18:27
                Co, temat wyczerpany - czy nikt mnie nie moze przebic??
                No to ech je ziger!!!
                Pyrsk!
                Historyk
              • tadeusz542 nie ma tu tych co pamiętają tamte czasy 07.01.09, 18:55
                kiedy rano w radio leciały komunikaty o stopniach zasilania w prąd,
                potem leciały komunikaty dla hutników a wreszcie komunikaty dla
                górnictwa.
                Domy miały drewniane pełne szczelin okna a mury były nieocieplone
                styropianem bo go po prostu nie było.
                Wyłaczenie wtedy ogrzewania doprowadzało mieszkania w ciągu dwóch -
                trzech godzin do temperatur poniżej 10 a po dalszych trzech
                godzinach do 4-5.
                No to ciekaw jestem kto i jak w razie takiej ewentualności
                poradziłby sobie na tyle sprytnie żeby nie zamarznąć na drugi lub
                trzeci dzień
                • Gość: Wasz Marjanek Re: do Tadeusza: nie ma tu tych IP: *.versanet.de 07.01.09, 20:19
                  Ja, Tadeusz - te czasy mom jeszcze w pamjynci!
                  Dom, w kerym ech duge lata mjyszkol, bol kejsik pjykny.
                  Ale, skuli tego, ze wlascicielka (kero nota bene erbua tym dom - jak i pora
                  innych, po Zydach - jak Poloki przisli i "zajali" Katowice w 1945), njy dbala o
                  niego,z czasym zamjyniol sie w slums. Okna boly niyszczelne, wilgoc zezyrala mur
                  i tak dali.
                  Ale w mjyszkaniu boly piece. Dupne kachloki w izbach, piec do warzyniu w kuchni,
                  a i w laziynce piec do grzonio wody (potym zmjyniony na tak zwany "gazok".
                  A pamjyntom za bajtla, co zimy boly naprowda zimami.
                  Wjym, co mjync dzy okna wklodalo sie wuszt z koca i tak njy wiolo.
                  A jak sie w kachloku nahajcowalo, to bolo az przijymnie.
                  Potym - jak my dziecka jusz "wyszli z doma", pololo sie ino w kuchnie i jedny izbie.
                  Teroski miyszkanie stoji jusz czi lata - jak sie mojij mutsze pomarlo - puste,
                  bo fto chce mjyszkac w takim slumsie (choc na Kosciuszki).
                  Pyrsk i czim sie cieplo!
                  Wasz Marjanek

PS. Moj dom je izolowany, choc te pora dni, kej bolo ponizy 10 ° minus, w
                  pewnicy bolo dojsc zimno. A w garazach sciany boly (i som jeszcze) totalnie
                  przemrozone).
                  Mysla, co Ruski sie z Ukraincami dogodajom, bom w doma mom ino grzonie na gaz
                  (poza piecym do warzynio - tyn je na elektryka).

Pray for the peace of Jerusalem: they shall prosper that love
                  thee.Psalm 122:6
                  • Gość: Polak z Polski Re: do Tadeusza: nie ma tu tych IP: *.centertel.pl 08.01.09, 10:06
                    DOm Twój izlowany i ty też powinieneś być pokrakao izolowany!
                    analfabeto jeden!
                    • Gość: Wasz Marjanek Re: do Polaka- ciemniaka. IP: *.versanet.de 08.01.09, 15:06
                      A ciebie to juz nawet nie ma co izolowac! Wszystko wyparowalo - tym co zwie sie
                      mozgiem wlacznie. Z wyjatkiem alkoholu!!
                      Pyrsk!
                      Wasz Marjanek

• Gość: major bunio Re: nie ma tu tych co pamiętają tamte czasy IP: *.gprs.plus.pl 07.01.09, 22:51
                  Jest taki pomysł: przepuszczamy tadeusza542 przez ścieżkę zdrowia i zaraz robi
                  się miło i ciepło. tadeusz542, psychol zomowski, na pewno to potwierdzi.
                  • Gość: Generał Re: nie ma tu tych co pamiętają tamte czasy IP: 89.107.158.* 08.01.09, 09:33
                    Baranie buniu, ależ cię buniowskiego ludzie skutecznie, na wieczność
                    zdeflorowali lewą półkulę mózgową.....W akcie strzelisto-rehabiltacyjnym może
                    weź i podpal się na przystankach tramwajowych w rynku, pod zenitem...może ci
                    jakiegoś berga postawią , ku pamięci.
                    • Gość: major bunio Re: nie ma tu tych co pamiętają tamte czasy IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 19:19
                      tadziu, ilu nicków byś tu nie używał, na zawsze zostaniesz zomowskim psycholem,
                      zapijającym żal po swoich złotych latach z lolą przy boku.
                      • tadeusz542 używam zawsze jednego nicka - i mam niezłą zabawę 08.01.09, 20:37
                        co do gorzały to nigdy jej nie nadużywałem a ustawiony jestem bardzo
                        dobrze.
                        • Gość: major bunio Re: używam zawsze jednego nicka - i mam niezłą za IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 20:43
                          system zaprzeczeń charakterystyczny dla alkoholików i, generalnie, ludzi o
                          zaburzonej osobowości. czegóż innego oczekiwać od starego zomola.
                          • Gość: Lalunia i Ryl Re: używam zawsze jednego nicka - i mam niezłą za IP: 89.107.158.* 08.01.09, 20:58
                            Ty<mjr buniu> za dużo negatywów piszesz o sobie...To żenujące, taka
                            niedyskretna,publiczna hipika na własnym ...sprzęcie, nudne takie i monotonne.
                            Weź i strzel jakiegoś akta publicznego, w rynku , gdzie tablice patriotów IPN
                            poustawiał ...ot co !Akt strzelisty,po najbliższym nieszporze może???
    • Gość: Z Katowic A czemu od ochojca a nie od Piotrowic? IP: *.centertel.pl 08.01.09, 10:09
      JA w pierwsej fazie mrozu przez 2godz. uprawiałbym sex do bólu a
      potem pobiegłbym do lasu po drzewo i znowu sex do bólu.
      Potem alkohol(łycha) a na wieczór sex.
      Powinno zadziałać;-)
      • Gość: HulaLaLaaaa Re: A czemu od ochojca a nie od Piotrowic? IP: *.domainunused.net 08.01.09, 10:27
        Ona robi loda mu, loda ona robi,mu loda obalda robi,hulalala robi lala lalala
        szalalaaaa...sztywna pała przy minus 15 to żadna sztuka, twardość narządu
        gwarantowana, potrzeba tylko trochę żużla wielkopiecowego jako panierki
        antypoślizgowej...wiesz, BHP, P.Poż... albo lalunia buniwoskiego, taka 80-tka ,
        kolegównę < bola>, któramu się zakarabowała na wieczność!
        • Gość: ano_dlatego bo Piotrowice prawie w całości grzały się same - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 13:17
          teraz wiesz dlaczego od Ochojca?
          • Gość: Yet_Tong Re: bo Piotrowice prawie w całości grzały się sam IP: 195.187.134.* 08.01.09, 14:33
            ano-dlatego ...zrób sobie loda, w nocy będzie minus 12 w Ochojcu,
            skoro wiesz dalczego.
            • Gość: Sąd Okręgowy K-ce Re: bo Piotrowice prawie w całości grzały się sam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 11:00
              przyszła na ciebie kreska ,prezeska kazała cie aresztować
              • Gość: Sąd Niebieski Re: bo Piotrowice prawie w całości grzały się sam IP: 195.187.134.* 09.01.09, 14:18
                Tam się spotkają wszystkie ...kryski, twoja też, nawet , gdy się
                zesrasz z tego straszenia.
              • tadeusz542 aleś wymyślił "Sądzie" 09.01.09, 22:53
                Niech ja zgadnę - studiowałeś prawo razem z panią Prezes na jednym
                roku.
                • tadeusz542 Re: aleś wymyślił "Sądzie" Okręgowy rzecz jasna 09.01.09, 22:54
                  • Gość: Sąd Wojenny Tadeusz542 IP: *.gprs.plus.pl 09.01.09, 23:06
                    Jeden z siepaczy z "Wujka".
                    • Gość: BłękitnyAnioł Re: Tadeusz542 IP: 89.107.158.* 10.01.09, 09:32
                      Wujek do likwidacji, gorole, nieroby i inne warchoły oraz klechy podpuszczalskie
                      w czarnych kieckach ... zuruck za Brynicę.
                    • tadeusz542 "siepacz z Wujka"- tego mi jeszcze nie zarzucali 10.01.09, 15:06
                      ja na tej durnej kopalni niestety nie byłem
                      • Gość: Wasz Marjanek Re: do Tadeusza- tego mi jeszcze nie zarzuc IP: *.versanet.de 10.01.09, 15:26
                        Piernika Tadeusz - tak frontalnie zaprzeczosz, ze robia sie gydanki. Gorolym ejs
                        njy jest (mom narzieja) - to mozno ejs jest kieckowski(czorny)- abo inaksi klecha?
                        Mozno ze Garnizonowego - bo kejsik ciepol ejs zdjyncia z ty eki Katowic?
                        Ale, po prowdzie - to mi jest to sowizo egal.
                        Czim sie i njy dej sie zimie!
                        Wasz Marjanek

• tadeusz542 Wujek - to pierwszo Gruba co żech jom nazwoł durną 10.01.09, 17:02
                          W zasadzie powinienem tak nazwać nie tyle zakład co załoge.
                          Popatrz - Oni tam mają największą wtedy ciepłownię w mieście prawie
                          100MW mocy - inne to najwyżej 25MW /Kleofas/
                          Zasilali w ciepło teren od Rudy Śląskiej po większość Katowic.
                          W listopadzie 1981 roku wykombinowali ,że jak przyjdzie zima
                          /a zimy wtedy to miały po - 29 w nocy i - 20 w dzień /to odetną
                          ciepło i władza przylezie do nich na kolanach, łazili szukali
                          kombinowali ,że ślepy by zauważył
                          No wiadomo ,że trudno przypuszczać żeby się bezpieka o tym nie
                          dowiedziała a władze puściły to mimo uszu więc jak wybuchł Stan
                          Wojenny to wiadomo było ,że do nich napewno przylezie ZOMO i to nie
                          w pojedynkę odbijać tę ciepłownię /to ten budynek za krzyżem/ więc
                          jak ta ich komisja zakładowa postanowiła nie walczyć i rozpuścić
                          strajk to ten cały Płatek zawłaszczył przywództwo jak nie
                          przymierzając Hubal swój oddział i posłał te 2000 tysiące ludzi do
                          walki jak ostatni idiota bez szans na osiągnięcie czegokolwiek poza
                          zbitą mordą bo wiadomo było ,że jak se milicjanci nie dadzą tak
                          rady to zrobią to inaczej.
                          Zobaczcie se dzisiaj w Dzienniku jak żyją w Bułgarii ludzie którym
                          wyłaczyli ogrzewanie a przecież mają mrozy niższe niż u nas w 1981
                          roku.
                          • Gość: ciekawy Re: Wujek - to pierwszo Gruba co żech jom nazwoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 18:12
                            czy ty jeszcze chodzisz po wolności????
                        • Gość: pijany wulec Re: do Tadeusza- tego mi jeszcze nie zarzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 21:04
                          a jo myśla co to z tym Wujkiem to istna ściema bo ni ma dymu bez
                          ognia
                          • Gość: ciekawy Re: do Tadeusza- tego mi jeszcze nie zarzuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 08:47
                            w niecie są twoje posty zdatowane od 2003 roku więc jeszcze żyjesz
                            • Gość: na kacu wulec Re: do Tadeusza- tego mi jeszcze nie zarzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 10:18
                              Nie chwaląc sie, odratowali wulca. Na wszytkie sposoby próbowali ale
                              i tak wielu awansowało o kilka stołków ku wierchowi. Jest ino aby
                              jedno pytanie bo trudno pedzieć kto głupsiejszy czy ten co głupio
                              robi czy ten co idzie za nim?
                            • tadeusz542 ja piszę prawdę więc zgodnie z prawem zamknąc mnie 14.01.09, 20:11
                              Ja piszę jak było więc zgodnie z prawem zamknąc mnie nie mogą
                              jakiś wypadek ze skutkiem śmiertelnym też sprawę wywlecze
                              a sfingowany proces wywlókłby im to wszystko na wierzch
                              siedzenie cicho jest lepsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka