Gość: Irka IP: *.chello.pl 21.04.09, 11:11 Brak wody na Osiedlu Tysiąclecia - niema na ul. Piastów, czy koś wie co siędzieje? Administracja głucha, dozorca na piwie - ja mam gotować obiad do dzieci i męża - tragedia. Czy ktoś wie co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MĄSZ Re: Zrozpaczona żona IGUPIO IP: *.chello.pl 21.04.09, 11:24 KARTKA WISI NA DOLE OT FCZORA CZYTAĆ NIE UMIE CZY NIE NA CHODZIE ZE SIE WYDZIERA NA CAŁE KATOWICE KUP WODE W LEVITANIE ALBO ZABCE I PO SPRAWIE ANIE RYC BABO BO CIE SLYCHAĆ NA GURNYM NO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Zrozpaczona żona IP: *.chello.pl 21.04.09, 11:35 Niestety to prawda - o zakręceniu wody nikt nie powiadomił lokatorów i teraz mamy kłopot, jak zwykle administracja ("Mąsz") olewa lokatorów. Nic dziwnego - zmienił się tylko prezes - zwyczaje i arogancja wobec spółdzielców pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MĄSZ Re: Zrozpaczona żona I GUPIO IP: *.chello.pl 21.04.09, 11:49 OOOOO NIE K....* U MNIE KARTKA WISI TO I U CIEBIE POWINNA JAK NIE PRZIPIĄŁ ALBO URWIUŁ TO NIE RYC NA ADMINISTRANTA ALE NA TWOJEGO CIECIA ZE NIE POWIESIŁ ALBO URYWACZY PODRŻYGACZY A TERAZ DO GARUF I WON OT INTRANETA BO CIE GAŁY ROZBOLĄ A NA ZEBRANIE IDŹ I POWIEDZ A NIE TU O WODZIE JAK MY O MIODZIE I NARODZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorg Re: Zrozpaczona żona I GUPIO IP: *.chello.pl 21.04.09, 12:21 Tera jo wiem czamu jest taki bajzel - bo dozorcy i paniusie z administrcyji siedzą w internecie i piją bonkawa, a ludziska niech sie zes.... Trza bydzie szkiertnąć do jakiegoś redaktora bo bez larma sie nie łobydzie. To prowda największe lynie robią w naszej administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MĄSZna Re: Zrozpaczona żona I GUPI JORK IP: *.chello.pl 21.04.09, 12:32 A CO TY ROBISZ OPRÓCZ SMOLYNIA I RZYKANIA I DONOSZENIA ZALEKRAMUJ SIE BEDZIE NAS DWUCH CO FANZOLĄ I MLEKA NIE DAJOM ALE WAJAJOM I DRUGICH OSRYWAJOM I BABY IMSIE NIE PODOBAJOM NO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MĄSZna Re: Zrozpaczona żona i GUPI MĄSZ IP: *.chello.pl 21.04.09, 12:39 WIDZIAŁ TY INTERNET W BIURZE?? TERA INO MOBINK I MOBINK I ŁOPATA I MIOTŁA TO NIE NAJEZDRZOJ NA DUŁ INO PATRZ KOGO Z WIERCHU..POKLEPAĆ NO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Zrozpaczona żona I GUPIO IP: *.pools.arcor-ip.net 04.05.09, 16:47 intra... a inter... to troche cos innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MĄSZ Re: Zrozpaczona żona I BIDNY IP: *.chello.pl 21.04.09, 13:25 SPECYJALNIEM ZESZOŁ NA DUŁ I JEST KARTKA ZE WODY BRAK 9-13 PRZEDS.WODNOKANALIZACYJNE PEWNIE TO BESTE BUNKRY MUCHOKOTA BO ONI LBO LEJOM ALBO NIELEJOM A AN OBIAD TERA MOZESZ WODZIONKA UWARZYĆ I JESZCZE POTANCOWAĆ NO! www.youtube.com/watch?v=J0IrijaS0Jg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tauzenowiec Re: Zrozpaczona żona I BIDNY IP: *.chello.pl 21.04.09, 14:56 Swoją drogą ktoś swoje obowiązki zlekceważył i nie wykonał swojego obowiązeku uprzedzenia lokatorów o odcięciu wody. Administracja jest wynagradzana sowicie z pieniędzy spółdzielców i jej zas.... obowiązkiem jest uprzedzić o znacznym utrudnieniu jakim jest brak wody - tym bardziej że została odpowiednio wcześniej powiadomiona o remoncie, a niektóre pisma zaczęto rowieszać dopiero teraz. Mam nadzieję iż nowy prezes odpowiednio potraktuje odpowiedzialnego "urzędasa" przy podziale premmii a może nie zależy mu na "synekurze w SM". Do wiadomości"MĄSZ" i pozostałych pracowników SM: pisanie dużymi literkami oznacza: (krzyk)wrzask obrażonego pracownika "admistracji"??? traktowanie czytelników forum jako osoby niedowidzące??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MĄSZ Re: Zrozpaczona żona I BIDNY IP: *.chello.pl 21.04.09, 16:14 C> Do wiadomości"MĄSZ" i pozostałych pracowników SM: pisanie dużymi literkami > oznacza: (krzyk)wrzask obrażonego pracownika "admistracji"??? traktowanie > czytelników forum jako osoby niedowidzące??? ODP..... CAPSLOCK MI SIE ZABLOKOWAŁ!!!! I POWIEC TO NA ZEBRANIU MIEJ ODWAGE IĆ DO ADMINISTRACJI ALBO DO BIURA I SPRAWDŻ CZY MAJOM NET BOROKI I NIE FANZOL NO! A WODA PRZYSZLA O 15-TEJ (2 GODZINYSPÓŹNIENIA ) BYWAJĄ WIĘKSZE NIEZCZĘSCIA W NARODZIE I MUSI BYĆ TROLLUJESZ POD ADMINISTRACJĘ??? PEWNIE TO TY WYRĄBUJESZ TE DRZEWA NA UŁANSKIEJ I ODWRACOSZ UWAGE WODĄ WODA NA MŁYN ALE NE ZGADNE CZYJ NO! Odpowiedz Link Zgłoś
pyrdel Re: Zrozpaczona żona I BIDNY 22.04.09, 09:42 Gość portalu: tauzenowiec napisał(a): > Swoją drogą ktoś swoje obowiązki zlekceważył i nie wykonał swojego obowiązeku > uprzedzenia lokatorów o odcięciu wody...... i z tym się zgadzamy wszyscy 10/10 Pomijając wiszące tu i ówdzie kartki na frontonach , nie wzięto pod uwagę faktu zrywania kartek przez lokalnych dowcipnisiów. Nie wzięto pod uwagę faktu iż wielu ludzi wychodzi z domu rzadko ze względu na chorobę , starość , niemoc, brak potrzeby wychodzenia etc... Pozbawić osiedle wody na 6 godzin właściwie bez ostrzeżenia (pomijając fruwające kartki) to właśnie próba zlekceważenia swoich pracodawców . (tym własne są posiadacze wszystkich M (bez wody)) Rozwiązań ostrzegawczyh jest kilka i nie mnie o tym na forum pisać. Gość portalu: tauzenowiec napisał(a): > Administracja jest wynagradzana sowicie > z > pieniędzy spółdzielców i jej zas.... obowiązkiem jest uprzedzić o znacznym Może czas skoczyć z zaglądaniem do portfela ludzi pracy . To nie jest ani eleganckie ani bez sensu. Czas (śladem innych SM ) ujawnić na stronie internetowej widełki płac prezesa,prezesów,sekretarek,specjlistów.....sprzątaczek Opadną emocje , wzrośnie odpowiedzialność jak to nazwał przedmówca na "synekurze w SM". (intratna posada) Jedyne z licznie odwiedzanych forum's stało się pralnią miejscowych brudów. To też świadczy o słabościach w synekurkach . Nasz klijent nasz pan i zgaduj zgadula kto kogo ciula (po naszemu i waszemu) Z nadzieją, że będzie jeszcze lepiej (bo wcale nie jest tak źle ) pozostaję Wasz upierdliwy klijentpan Pyrdel zapraszam do magla,siłowni,pralni,dyskoteki i jescze parę ale o tempotem.. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁW Re: Zrozpaczona żona I BIDNY IP: *.chello.pl 16.05.09, 07:37 Wszelkie dane o wynagrodzeniu pracownikow, a jeszcze bardziej czlonkow Zarzadu, sa chronione jako dane osobowe. Ich ujawnienie grozi... kolejna rewolucja na osiedlu. Ps: W SM obowiazuje, jak mi sie wydaje, ZUZP co oznacza, ze musi on figurowac w rejestrze prowadzonym przez PIP. Jak chcecie, to bedziecie mieli swoje widelki. Wynagrodzenia czlonkow zarzadu tam jednak nie znajdziecie, ale klania sie bodajze art. 8(1) ust. 1 usm, a potem, z uwagi na odmowe, art. 18 par. 3 prawa spoldzielczego. Madrej glowie dosc dwie slowie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MĄSZ Re: Zrozpaczona żona IP: *.chello.pl 22.04.09, 20:24 NOI WIDZISZ CO NROBIŁAS BEZ TA WODA COJYJ NIE BYO JAK MIAŁA BYĆ???? JESZCZE ZAMKNOM KOGO PRZEZ TE NASZE GUPIE GUPOTY. JAM BYŁ STRASZNIE WNERWIONY BEZTO SAMO I JAKRZECH PIZNUŁ W KLAWIATURA TO MI CAPSLOCK DO DZISIAJ STOI!!! I TYLKO DUŻE LITERY MI WYCHODZOM. TRZIM SIE I NIECH CI WODA CZYSTO PŁYNIE BO DROGO TO ONA SKRAMENCKO CHEBA W ŻODNY SM TAK NIE PLACOM ALE LEJĄ TE WODĘ ...... CIEKAWE DOKIEDY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: Zrozpaczona żona IP: *.c194.msk.pl 30.04.09, 10:10 Oszczędzajcie wodę, Mieszkańcy Tysiąclecia, bo WODA - to ŻYCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubi Re: Zrozpaczona żona IP: *.chello.pl 01.05.09, 18:48 Co wy jeszcze robicie na tym Tysiącleciu? Tyle miejsca w Katowicach. I woda jest w kranach. Zlikwidujcie to osiedle, zanim samo się zlikwiduje. Z braku wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAUZEN-MĄSZ Re: Zrozpaczona żona IP: *.chello.pl 03.05.09, 17:49 Gość portalu: zubi napisał(a): WEWONTKU ANIELI BOROCZKI Tauzen-man! Litery składać potrafisz, co mnie bardzo cieszy. Rozumujesz, co już jest godne pochwały. Daj się wybrać na radnego z Tysiąclecia. Po tym, co napisałeś tylko na to się nadajesz. Całe to zgorolone osiedle szybko pójdzie pod ziemię i zostaną normalne Katowice. Bez takich pysków, jak ty. NIE CHCĘ TAM KOBICIE PRIVATE UPRAWIAĆ ALE SKOROŚ ZACZON TO CI POWIEM CO CI POWIEM ZEŚ STRAŚNIE WROGO DO OSIEDLA NASTAWIONY I BEZCUS TAK ? CZEM CI TO OSIEDLE TAK ZASKURE ZALAZŁO ,ŻE GO ASZ PODZIEMIEM STRASZYS??? ONO KWITNIE I ROZWIJO SIE LEPI NIŻ ROK TYMU TO ZNACZY ZA TWOICH BEZRADNYCH CZASUF O KIERE BYŁO NA TYM FORUM SPORO LARMA. ASTOM WODOM TO BYŁA LONO ,JEST LONO I BEDZIE LONO CHOĆ LONIE WODY WYSZŁO Z MODY ALE DALI JEST AKTUALNE I WE ŚWIECIE STOSOWANE. TRZIM SIE NIEŻYCLIWY OSIEDLU ZUBI I PAMIENTOJ RYNCE PRECZ OT TAUZENA I ZAWRZIJ DZIUP NO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkubany Re: Zrozpaczona moja żona zapłaciła IP: *.chello.pl 10.09.09, 19:26 'wsiok' mówisz do mnie -wyłącz 'caps lock-a' ???? tu nie o takie dyrdymały biega 'panocku' , ani o dysleksje ani rekolekcje. Tu się zanosi na kolejną MODERNIZACJE !!!! Zorientowani wiedzą o co chodzi , a że póki co nie ma prywatnego forum tam gdzie być powinno MY będziemy się porozumiewać, użalać i buntować tukej. 'Panocku' nie wtrancaj się więc jak koszula do ....wiesz kaj! MODERNIZACJA dotyczy liczników ciepła , które obsztalowano onegdaj. Miały być niezawodne , ale ja tam nie znam niezawodnych ustrojstw ... ale chodzi o to , że tera trzeba płacić za każde takie psujące sie barachło 90 zł (!) w/g mojego rachunku to 30000 podzielników * 90 zł * 4 (średnio 4 w domu jak 2 pokoje a jak więcej pokoi to się policz) to jest 10.800.000 zł do kasy (?) za byle co ,co wytrzymuje ile wytrzymuje. w/g mnie producent tego szajsu powinien przed terminem we własnym interesie wymienić toto i nie wpuszczać ludzi w dodatkowe koszty. Jak zostały napisane te umowy , żeśmy je tak podpisali (?) Czy KTOŚ to pamięta?? Nic łatwiejszego jak iść i zapłacić ale 90żł za taki pizdryk to cheba coś za dużo panie prezesie były , przeszły i przyszły. Na bidzie i krzywdzie ludzkiej zamki budujecie a gdzie memento ? Odpowiedz Link Zgłoś
edzia764 Re: kupno pieca weglowego 10.09.09, 20:21 Gdzie na terenie Katowic czy Chorzowa mogę kupić jakis dobry piec węglowy. Mieszkam w prywatnej kamienicy i musze ogrzewać pokój piecem. Prosze o pomoc, bo sezon grzewczy tuz ... tuż ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cisnia Re: kupno pieca weglowego IP: 198.36.87.* 10.09.09, 21:23 W sklepie z piecami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkubany Re: kupno pieca weglowego IP: *.chello.pl 10.09.09, 22:08 ta odpowiedź daj w wątku wyżej deczko pt'kupno pieca' tu jest inny problem bardziej skomplikowany i polityczny 'Cisnia' cokolwiek to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Ten temat będzie ciągle wracał jak... bumerang. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:40 Zrozpaczona żona napisała: >MODERNIZACJA dotyczy liczników ciepła , które obsztalowano onegdaj. Miały być niezawodne , ale ja tam nie znam niezawodnych ustrojstw ... ale chodzi o to , że tera trzeba płacić za każde takie psujące sie barachło 90 zł (!) >w/g mojego rachunku to 30000 podzielników * 90 zł * 4 (średnio 4 w domu jak 2 pokoje a jak więcej pokoi to się policz) to jest 10. > To jest rzeczywiście duży problem i niebłaha sprawa. Ogrzewanie mieszkania na Tysiącleciu to prawie połowa opłaty czynszowej. Ta sprawa nigdy nie będzie dobrze i w zadowalający wszystkich sposób załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkubany Re: Ten temat będzie ciągle wracał jak... bumeran IP: *.chello.pl 11.09.09, 12:38 pięknie pytom pana radce to kiedy bendzie to walne zgromadzenie na kierym mam nadzieja dowiedzieć się jezcze raz , że ten płaci co ma pecha i sie mu zepsuło po okresie gwarancji (tak odpowiedział urzędnik waszeci) Kto i kiedy taka gwarancja dawał i czy ta gwarancja liczy sie od zainstalowania czy od roku produkcji tego o czym mówię hę? Jak pan masz tam jeszcze chody to się zapytaj bo nie wiem czy mnie będzie stać na kaloryfer wogóle , że nie wspomnę o nowym triko co sie wtyko i sie psuje jak mu pasuje pozdrawiam i zaczynam zbierać jaja na zebranie. Im później tym lepiej bedą wonieć i nie zapmnij o memento Odpowiedz Link Zgłoś