Dodaj do ulubionych

Polonia zebrała "aż"8000 dularów

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 11:33
Po wczorajszym wydaniu panoramy o 22 i informacji że amerykańska polonia
zebrała aż 8000 dularów dla wielkiej orkiestry świątecznej pomocy-Jurka
Owsiaka...potwierdziło sie moje zdanie na temat polonii ..to nic innego tylko
centusie jedyne co potrafia robić to zdjęcia samochodów i mebli-wiecie że
8000 dolarów zebrano w Lesku pod Rzeszowem?????
A wiecie ile Lesko ma mieszkańcó??>
Nie..tak myslałem tylko 6000 mieszkańców!!
Co to oznacza ...że jesteście najgorszym gatunkiem byłego Polaka nic dla was
się nie liczy tylko wasze dulary nie wiecie co to pomoc innemu bardziej
potrzebującemu człowiekowi(dziecku)
Jesteście zerem i nie zasługujecie na nic
Już piszę petycję o nie tylko fotografowanie waszych mord na okęciu ale także
przybijanie stempelka na tej prostej bez wyrazu gębie ..wtedy was wpuścimy do
naszego ukachanego kraju
Polonia we Francji zebrała 640 euro !!
Tyle co u nas na mszy!!Jesteście nikim...nie mogę znależć określeń na was .
Totalne dno

nie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fartman Do Maxa Kolanko, krakowskiej lesbijki. 12.01.04, 15:01
      Przestan pyskiem klapac, bo wam zabronimy wjazdu do USA, zebyscie mogli na
      czarno ostatnie pare dularow uskrobac.

USA i Kanada

• Praca na czarno w NY: PILNE IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl
      Gość: agapeps 11.01.2004 19:38 odpowiedz na list

Chce wyjechac do USA i interesuja mnie mozliwosci pracy we wspomnianym
      miescie na czarno (musialabym sie powaznie zapozyczyc zeby bylo mnie stac na
      wyjazd z Work & travel, a czasu na decyzje tez zbyt wiele mi nie
      pozostawiono) przez okres wakacyjny. Jakie sa szanse znalezienia pracy
      lepszej niz szorowanie toalet? Mowie niezle po angielsku. Slyszalam kiedys ze
      amerykanski nr ubezpieczenia (chyba nazywa sie to SSN) ktory otwiera wiele
      drzwi jest dosc latwy do sfalszowania... Macie jakies rady? Linki do
      ciekawych stron rowniez beda mile widziane. Dziekuje z gory

• Re: Praca na czarno w NY: PILNE IP: *.k5.pl / *.k5.pl
      Gość: agapeps 11.01.2004 22:48 odpowiedz na list

Mam paru znajomych w NY i mysle, ze moglabym znalezc prace sprzatajac domy,
      ale
      myslalam o czyms, gdzie dostawalabym napiwki... Moglabym sie tam utrzymac bez
      pracy przez okres ok 3 tyg. Oferta Work & Travel jest o tyle dobra, ze
      dostaje
      SSN, ale place ok 3 tys PLN wiecej. Dlatego sie zastanawiam jak opcje wybrac
      na
      wakacje.

• Re: Praca na czarno w NY: PILNE
      airmike 12.01.2004 00:30 odpowiedz na list

jadac na w&t placisz wiecej ale wierz mi zwroci sie to na bank i to
      kilkrotnie. oczywiscie wszystko zalezy jak ciezko bedziesz pracowala i czy
      bedziesz chciala podjac druga prace. jedno jest pewne ciezko jest znalezc
      prace bez SSN, on naprawde wiele daje. praca bez socjala jest gorzej platna i
      na gorszych stanowiskach, jesli zdecydujesz jechac do NY to proponuje popytac
      w polskich restauracjach na 3 av, 14 st, na manhattanie. z praca jakakolwiek
      w zimie bez SSN jest w ogole ciezko , latem troche latwiej , mniej wiecej
      biznes rusza w kwietniu, to tez zalezy od pogody, nie raz jeszcze w marcu ,
      innym razem dopiero w maju. jadac na w&t wiesz ze trafisz do mniejszej
      miejscowosci i latwiej bedzie znalezc druga robote. bylem z 100 osob na w&t w
      kasynie kolo d.c. - kazdy znalazl druga robote a ci co chcieli nawet 3. jesli
      tylko bedziesz cos ciekawego robila na w&t to zawsze masz referencje pracy w
      usa, potwierdzenie twojego ang. poza tym wynajem mieszkan w ny czy chicago
      jest o wiele drozszy niz w malych dziurach, mimo wrazenia ze sa to
      hermetyczne
      miejscowosci zamkniete dla przyjezdnych to jest tam praca i mila goscina

No i co? Za kogo, sie kur.a trzeba wstydzic, wiesniaki polskie?

• Gość: ja Polacy za duzo narzekaja, wole Mexykanow do IP: *.lu.dl.cox.net 12.01.04, 15:19
        roboty wynajac.
        • soup_nazi Re: Polacy za duzo narzekaja, wole Mexykanow do 13.01.04, 02:28
          Gość portalu: ja napisał(a):

> roboty wynajac.

Hehe, to Meksole ciebie wynajmuja - do czyszczenia bek po sledziach.
    • fartman O 7999 za duzo ! 12.01.04, 15:18
      Co jeszcze chcecie?
      Dulary, wizy za darmo, do Ameryki w ogole bez wiz, bazy wojskowe ( a wlasnie-
      podoba mi sie stanowisko Rosji w sprawie tych bazsmile,polskie dzieci na operacje
      da darmoche w USA, offset-smoffset, F-16, czego , kur..a jeszcze ??
      • Gość: Max Kolonko Re: O 7999 za duzo ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 15:28
        Ale ty kurwa jesteś prosty fartman jak typowy debil pracujący na czarno ..wiesz
        co ci powiem człowieku bez ojczyzny zwykły banita jestes (napewno musi zajrzeć
        do słownika)człowiek bez domu bez wspomnień po prostu nikt...chętnie bym się
        dowiedział co sobą reprezentujesz -chociaż nie to juz napisałeś zrób se zdjęcie
        mebli w mieszkaniu i wyślij rodzince będą pod wrażeniem
        Kiedy do was dotrze że jesteście zwykłymi nieudacznikami tchórzami którzy
        uciekaja jak szczury ze statku bo nie wiedzą jak sobie poradzić...z tobą
        szmato -fartman było pewnie podobnie
        • Gość: dachychicago Re: O 7999 za duzo ! IP: *.proxy.aol.com 12.01.04, 15:34
          panie Kolano zrobilbym zdjecie ale nie mam mebli ani aparatu .
          Panie KoLANKO PAN JEST POLSKIM HUJEM na ktorego zawsze mozna liczyc.
          Moze polonia madrzejsza niz sie panu wydaje bo wie jak Owsik dzieli szmal..
          Wspomni pan moje slowa
      • Gość: dachychicago kochani rodacy wstydze sie za polonie IP: *.proxy.aol.com 12.01.04, 15:31
        ze zebrala tyle co ja w jedna noc puszczam gdy popije.
        przestane pic i bede wam slal .
        Podajcie numer konta ,napewno wielu z nas dolaczy.My tu na zadupiu nic nie
        wiedzielismy o orkiestrze pana Owsika ktorego zreszta mamy gleboko w powazaniu.
        • Gość: Max Kolonko [...] IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 15:47
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: VIP-1 Re: kochani rodacy wstydze sie za polonie IP: *.mt.sfl.net 12.01.04, 15:57
            wez ty sie kolanko tym swym kolankiem
            w czolo jebnij to moze latwiej ci bedzie
            zrozumiec tom tempom mozgownicom
            ze polonia gdzies ma takich jak ty zebrakow
          • peter.jezioro Re: kochani rodacy wstydze sie za polonie 12.01.04, 22:26
            Gość portalu: Max Kolonko napisał(a):

> Panie kominiarzu..niech pan dalej naprawia dachy i nie perdoli na polskim
            forum
            >
            > takich farmazonów..a co do puszczania dularów w jedną noc jak pan popije to
            > faktycznie przedstawił pan swoją mdłą postać odpowiednio typowy alkoholik ze
            > stanów co zarabia i przepija tylko się panu zera popierdoliły bo tylu
            pieniądzy
            >
            > jeszcze pan nie widział swymi tępymi gałami..a tak wogóle to zapraszam do
            > POLSKI niech pan pokaże na co cię stac nieudaczniku może cie przyjmę w mojej
            > firmie właśnie mam etat na sprzątanie kibli myśle że bys się nadawał
            >
            > i nie kolanko tylko max kolonko to taki debil jak ty zafascynowany stanami

WLASNIE TEN DEBIL KOLONKo TO NADAJE DLA TAKIch KOLKOW JAK TY. przeciez nam tym
            chyba nie zaimponuje ze jest pracownikiem polmrocznej z zarobkami $800 na
            miesiac a polonijna sprzataczka tu zarabia ok $2000 na miesiac. wiec widac
            jakie wy to mocarstwo jestescie. pan kolonko jak i ty pewnie w makdonaldsie
            wpierdalacie i sie swiatowo czujecie.
    • peter.jezioro [...] 12.01.04, 15:41
      • Gość: Max Kolonko [...] IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 15:53
        • Gość: VIP-1 Re: MAXIU IP: *.mt.sfl.net 12.01.04, 16:02
          zarabiasz kwesty organizujac
          a jak za malo ludziska dali, to sie wkurwiasz
          widzisz cymbale, latwiej Polakow w kraju
          w hu.a robic niz Polonie
          • Gość: Max Kolonko Re: MAXIU IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 16:14
            ty vip czy jak ci tam ...wielka pomyłka nie organizuję żadnych kwest a zarabiam
            zupełni inaczej ale nie zapierdlalam po dachach nie myje kibli nie zmywam
            naczyn...co wy tam jeszcze kurwa możecie robić??Aaa nie podmywam tyłków nie
            zapierdalam na budowie i nie jestem vip jak ty z szaletu miejskiego
            A w huja was się zrobic nie da bo juz was życie zrobiło .....i tak nie
            zrozumiesz więc szkoda mojego czasu
            • Gość: VIP-1 Re: MAXIU IP: *.mt.sfl.net 12.01.04, 16:25
              jak zbiorek nie organizujesz
              to pod kosciolem z lapa wyciagnieta siedzisz
              i wierze ci ze zadnych z wymienionych prac
              nie wykonujesz bos ty nawet do kibli mycia za glupi
              • peter.jezioro Re: MAXIU 12.01.04, 19:14
                MAXIU byl w hamerycce na wakacjach (tzn na robotach w lecie na dachach) zaraz
                jak zawodowke skonczyl i spieprzal przed wojskiem a potem go deportowali za
                nawalenie sie w bejzmenciku w ktorym mieszkal z 18 kolegami ze wszkoly z polski
                no i kmiot teraz wsciekly na polonie. Sciska sobie gruszke przed kompem w
                czestochowie bo pewnie ku..wa sie nudzi skurwiel na tym bezrobociu bo po
                zawoduwie chama to nigdzie nie przyjma nawet za te $80 na miesiac a do
                hamerycki powrotu nie ma.
                • Gość: Max Kolonko Re: MAXIU IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 20:45
                  Juz ci pisałem smieciu że nigdy mi nie dorównasz???Nie? O kurwa....przecież to
                  jest oczywiste..nigdy nie byłem w tych waszych stanach zapyziałych i nie
                  zamierzam bo po jaki huj mam tam jechać?
                  Pracy w przeciwieństwie do ciebie człowieku z nikąd nie szukam bo mam i juz
                  mówiłem że ty nawet o takiej nie myślisz na bezrobociu również w
                  przeciwieństwie do ciebie nie byłem nigdy bo mam łeb na karku i potrafię sobie
                  poradzić w każdej sytuacji do zawodówki nie chodziłem równiez nigdy w
                  przeci...........wiesz co dalej
                  A ty zawsze pozostaniesz wygnańcem banita i nikim
                  Takie twoje usrane życie jak ktoś jest zerem zawsze nim będzie
                  • peter.jezioro Re: MAXIU 12.01.04, 22:19

> Juz ci pisałem smieciu że nigdy mi nie dorównasz???Nie? O kurwa....przecież
                    to
                    > jest oczywiste..nigdy nie byłem w tych waszych stanach zapyziałych i nie
                    > zamierzam bo po jaki huj mam tam jechać?
                    > Pracy w przeciwieństwie do ciebie człowieku z nikąd nie szukam bo mam i juz
                    > mówiłem że ty nawet o takiej nie myślisz na bezrobociu również w
                    > przeciwieństwie do ciebie nie byłem nigdy bo mam łeb na karku i potrafię
                    sobie
                    > poradzić w każdej sytuacji do zawodówki nie chodziłem równiez nigdy w
                    > przeci...........wiesz co dalej
                    > A ty zawsze pozostaniesz wygnańcem banita i nikim
                    > Takie twoje usrane życie jak ktoś jest zerem zawsze nim będzie

NIEZLY LOOSER JESTES. maly dzwonku ty chyba psychiczny jestes. jakiegos napadu
                    dostales. no przykro ze juz cie tu nie wpuszcza ale jak ci tak zle to ci wysle
                    paczke z pomaranczami. macie juz pomarancze w polmrocznej?
                    no a do rzeczy - no podaj numer tego twojego kata to ci smieciu wysle zapomoge.
                    bede cie utrzymywal jak male dziecko w ugandzie. moze dostane twoje zdjecie z
                    wydetym brzuszkiem, dwoma zabkami z przodu, potarganym podkoszulkiem. walne ci
                    te 39 centow dziennie i przezyjesz.
                    no a teraz spad gnoju bo nie mam czasu . trzeba te $$$$$$ robic by takie gnidy
                    ja ty utrzymywac.
            • fartman Cicho badz ty krakowska lesbo 12.01.04, 17:46
              • Gość: Max Kolonko Re: Cicho badz ty krakowska lesbo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 20:47
                Brakło argumentów bezdomny???
                Szybko.....ale cóż od was wymagać i tak długo walczyłeś
                • fartman Bezdomny, he he 12.01.04, 20:57
                  ..UBI BENE IBI PATRIA..
    • Gość: maks Golonko Re: Polonia zebrała "aż& & #35 348000; dularów IP: *.oc.oc.cox.net 12.01.04, 16:27
      A ja mam ale nie dam wam.
    • Gość: Selena Re: Polonia zebrała "aż& & #35 348000; dularów IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 12.01.04, 21:09
      Dawno nie slyszalam tak rzeczowego komentarza!Nareszcie ktos dorwal sie polonii
      do dupy. Dzieki Max, jestes wielki!!!
      • fartman Re: Polonia zebrała "aż& & & #35 35 348000; dula 12.01.04, 21:18
        Gość portalu: Selena napisał(a):

> Dawno nie slyszalam tak rzeczowego komentarza!Nareszcie ktos dorwal sie
        polonii
        >
        > do dupy. Dzieki Max, jestes wielki!!!

Ha, ha , ha Tak , wileki pizdizelec jestes !
        Ale nam sie do dupy dobraliscie, spac nie bedziemy mogli teraz.
        Zaraz wam wysylam cale oszczednosci, podajcie wasze numery kont !
        Co za para debili.
        • Gość: Max Kolonko Re: Polonia zebrała "aż& & & & #35 35 35 34 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 21:32
          A jakie ty furman masz oszczędności????
          Ty kurwa wies co to oszczędności??
          Zapierdalaj na dach weż suchą bułę w łapę puszkę coli i patrz tym mętnym
          wzrokiem w niebo.....może ktoś cie zobaczy i pomoże zepchnie cie z tego dachu i
          huj po furmanie...tak skończysz
          Oszczędności aleś mnie prostaku rozbawił
        • Gość: Selena Re: Polonia zebrała "aż& & & & #35 35 35 34 IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 12.01.04, 21:42
          Oj, fartman...wez koło i jebnij się w czoło.
          • Gość: Max Kolonko Re: Polonia zebrała "aż& & & & & #35 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 21:49
            Widzisz Selena jaki debil z tego furmana-fartmana..nie pisz do niego nic nie
            zrozumie to prosty chłop z białegostoku a do tego teraz bezdomny bez ojczyzny
            sucha bułę wperdala na dachu i co ma robić ...pisze ale nie wie co ..więc pisze
            to czego sam nie rozumie ...typowy polonus debilus
      • Gość: Max Kolonko Re: Polonia zebrała "aż& & & #35 35 348000; dula IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 21:35
        ponownie przypominam ta jebana w dupe polonia zebrała aż 8 tyś dularów...i oni
        kurwa coś pisza o oszczędnościach ech fartman furman czy jak ci tam bezdomny
        smieciu
        • jot-23 zachowanie polonii podczas wizyty w kraju 12.01.04, 21:58

"Cztery napady na wolontariuszy WOŚP odnotowała małopolska policja. Dwukrotnie
          zakwestionowano uczciwość kwestujących.

Do pierwszego takiego zdarzenia doszło ok. g. 17 na al. Pokoju. Dwóch młodych
          mężczyzn wyrwało dwie puszki z rąk czternastoletnich chłopców. Mniej więcej w
          tym samym czasie dwóch innych napadło na piętnastolatkę, również pozbawiając
          ją pieniędzy. Po g. 18 pecha miał wolontariusz w Rabce. Na głównej ulicy
          miasta - Parkowej - natknął się na dwóch opryszków, którzy wzięli mu wszystko,
          co miał w puszce. Jak twierdził poszkodowany, było tam od 600 do 800 zł.
          • Gość: Max Kolonko Re: zachowanie polonii podczas wizyty w kraju IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 22:14
            jot-23 bardzo trafny temat....ale dla ograniczonych wyjaśniam
            Po dwóch godzinach policja zlapała pierwszego z dwóch młodych mężczyzn którzy
            ukradli puszki z rąk czternastoletnich chłopców-okazal sie niem fartman furman
            obywatel usa przy perwszym przesłuchaniu wyjawił że jest bezdomny i chciał
            tylko kupic sobie flaszkę i coś do zjedzenia ....został natychmiast deportowany
            z zakazem wjazdu do Polski przez najbliższe 20 lat
            • Gość: ADAM Re: zachowanie polonii podczas wizyty w kraju IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 22:25
              tak czytam te wszystkie wasze posty pełne obelg. Prawda jest taka. W Polsce
              jest wiele bezrobotnych ludzi, którym ciężko się żyje. Jest też spora grupka
              bogatych ludzi. To samo jest w USA. Część polonusów jest ustawiona mając
              rodziny tam od lat, ale część sprząta tylko lub pracuje na budowie w pocie
              czoła, czasem poniżana przez innych. Takie życie. A będziemy się licytować kto
              ma lepszą pracę i większą kaskę?? Przecierz i tak tego nie sprawdzimy. Ja też
              mogę napisać że mam merola S klasa i wille z basenem. I co sprawdzi to ktoś ???
              Prawda jest taka że większość Poloni siedzi tam nielegalnie (szczególnie
              Chicago i NY) i kombinuje jak się da. Ale są i tacy pewnie, którym się udało i
              do nas nie chcieli by już wracać. Każdy z piszących tu niech sam sobie odpowie
              czy ma naprawdę tak dobrze czy może swoje porażki życiowe i kiepskie życie
              stara się "ubarwić" stukając głupotki ....
              • Gość: P Re: zachowanie polonii podczas wizyty w kraju IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.04, 22:40
                Generalnie masz rację, ale poziom tego forum świadczy o tym, że ci którzy tu
                się intensywnie udzielają nie należą do tych którym się udało.
              • Gość: MACACZ AKURAT NIE MASZ RACJI-zmartwie Cie chyba IP: *.proxy.aol.com 13.01.04, 03:34
                Zmartwie Cie pewnie....Wiekszosc jednak siedzi legalnie w USA. Minelo wiele lat
                od wilkiego wychodstwa i wiele osob sie zalegalizowalo. potem wyrwali z Chicagi
                i NY a juz przynajniej wyrwali z Greenpointu i czegos tam w Chicago. Duzo ludzi
                wyprowadza sie do Arizony, sporo do Kalifornii, na Floryze. Ci w okolcach Ny
                urzadzaja sie na Long Island lub w Uptate, troche w New Jersey.
                Na greenpoincie pozostaja nielegale z Polsi- ci co olali W&T, na wizach
                turuystycznych etc. Ale to przeciez nie zadna Polonia- nie ublizaj nam,
                prawdziwym emigrantom. Ci nilegale to wasza, polska broszka- dlaczegos
                wyjechali i dlaczegos lepiej im w piwnicach Greenpointu niz w penthousach
                Warszawki, prawda?
                • Gość: Macacz Re: AKURAT NIE MASZ RACJI-no i dalej IP: *.proxy.aol.com 13.01.04, 03:37
                  jeszcze chyba pozostaje kwestia, kto jest bardziej zalosny- ta Polonia, o
                  ktorej krajowi ciagle twierdza, ze jej sie nie udalo, czy ci krajowi,
                  szperajacy chocby po tym forum i nam przygadujacy bez powodu.
                  odwalcie sie, nie zabrajcie o zniesienie wiz do USA, nie przyjezdzajcie tu
                  nielegalnie i nie robcie nam wstydu. Czas przeciac pier..ona pepowine- wy
                  sobie, my sobie i basta.
                  • Gość: Max Kolonko Re: AKURAT NIE MASZ RACJI-no i dalej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.01.04, 11:49
                    No właśnie Macacz(niezły nick)pozostaje kwestia kto jest bardziej żałosny MY
                    POLACY czy wy banici..dla mnie odpowiedż jest jasna
                    Kwestia szperających..jeżeli dobrze się orientuję to jestem cgyba na polskim
                    portalu??Tak czy nie?GW to chyba polska gazeta tak czy nie??No więc ja się
                    kurwa pytam macarz kto tu szpera??Co?Nam wstydu powiadasz ..wam już więcej
                    wstydu nie mozna zrobić przez tyle lat wypracowaliście obraz emigranta z POLSKI
                    więc o jaki wstydzie mówisz?
                    I z jednym się z tobą zgadzam macarz przetnijmy pępowinę my sobie wy sobie
                    tylko ty perwszy wypierdalaj z polskiego forum !!
                    Ja na jebanym hamerykańskim nie siedzę bo po co? A ty hujcu?
                    • Gość: Macacz Re: AKURAT NIE MASZ RACJI-no i dalej IP: *.proxy.aol.com 13.01.04, 13:09
                      Niw na polskim , tylko Polonijnym. Forum w polskiej gazecie do dsykusji o
                      Polonii.
                      Ale ty nie jestes tak bystra, by to zlalapac.
                      Kiedy do Krakowa z powrotem?
                      • Gość: Max Kolonko Re: AKURAT NIE MASZ RACJI-no i dalej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 09:41
                        No własnie coś o bystrości...nie niw tylko nie tępaku po drugie dobrae
                        napisałeś że ..w polskiej gazecie więc co hujcu robisz w MOJEJ gazecie???
                        Po trzecie chłopcze z tępą gębą nie jestem"bystra " tylko bystry debilu nie
                        uczyłes się odmian???
                        A po trzecie jestem z Częstochowy a nie z Krakowa ...ale dla ciebie pewnie to
                        to samo miasto.....więc nie pierdol mi więcej o bystrości bo sie kompromitujesz
                    • Gość: Macacz Max Kolonko IP: *.proxy.aol.com 13.01.04, 13:12
                      A w ogole, to popros kogos madrzejszego, zeby ci sprawdzil, kto to jest Max
                      kolonko, ha, ha,a slusznie nicka sobie ciulawko wybralas !
                      • soup_nazi Burak wybral sobie buraczany nick, hehehe 13.01.04, 18:27

• Gość: krzys Re: AKURAT NIE MASZ RACJI-no i dalej IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 14.01.04, 01:43
                      «« Ja na jebanym hamerykańskim nie siedzę bo po co? A ty hujcu?»»»

...ja czasem posiedze, znam angielski buhahahaha
                    • Gość: Macacz Do burasa Maxika z malym penisikiem IP: *.proxy.aol.com 14.01.04, 04:03
                      > Ja na jebanym hamerykańskim nie siedzę bo po co? A ty hujcu

Nie siedzisz bo jestes burakiem, ktorego swiat poza sraniem , piciem i
                      jebaniem nie interesuje. Zwykly polski czeresniak smile
            • Gość: EUROSYF Re: zachowanie polonii podczas wizyty w kraju IP: *.net897.nj.sprint-hsd.net 13.01.04, 03:07
              ale sty jes glupi chuj
              szkoda czasu na ciebie i te twoje glupie wypociny
              sikam na ciebie bezrobotny chlopku z czestochowy ,sikam cieplym moczem
              a za twoja zasrana ojczyzna nie tesknie wcale nie chce tam jezdzic bo i po co??
              takich pojebow jak ty ogladac?pierdol sie szmato w dupe jebana z twoimi
              zbiorkami
              wole przejebac pieniadze z w kasynie niz tam dac na takich chujow jak ty
              chuj ci w dupe i twojej mamie
            • Gość: MACACZ [...] IP: *.proxy.aol.com 13.01.04, 03:29
          • Gość: wowa Re: zachowanie polonii podczas wizyty w kraju IP: *.253-203-24.mc.videotron.ca 12.01.04, 22:22
            polonia to na was prostackie matoly leje wielkim lobem za oceanu
            za te wszystkie wasze ulatwienia wasze paszporty , wizy numery identyfikacyjne
            piecikrotne oplaty dla poloni za wszystko itp
            polonia jezdzi do meksyku ta sama bida co w kolchozie plus plaze i slonce
            wiec nie oczekujta matoly ze polonia bedzie jeszcze wam w dupe wchodzic
            ja sam ze swojej strony zrobie wszystko aby wam zaszkodzic a nie pomoc
            to za to co teraz wy wyprawiacie z polonia
            • Gość: Me- 110 Re: do Adama IP: *.bchsia.telus.net 12.01.04, 23:55
              Napisales zupelnie rozsadny post,mozna powiedziec wyjatek z Kraju.Ale znalazlo
              sie tam takie zdanie;
              >"Prawda jest taka że większość Poloni siedzi tam nielegalnie (szczególnie
              Chicago i NY) i kombinuje jak się da. "<
              Drogi Rodaku ,osobnicy ktorzy siedza tu nielegalnie TO NIE JEST POLONIA!To sa
              POLSCY "TURYSCI",nie majacy nic wspolnego z Polonia,ktorych wedlug oficjalnych
              danych jest 70 tys.I nie "wiekszosc Polonii" tylko cala Polonia jest tu legalnie
              szacowana na ok 10 mln ludzi.Ba! na dodatek naleza do jednej z najbogatszych
              nacji.Ta pogardzana przez was Polonia przesyla corocznie do Polski ok 1 mld $.
              (Zreszta zobacz watek obok o przesylaniu pieniedzy ,ciagle sie powtarza).
              Natomiast slaby odzew na publiczne apele spowodowany jest takze tym iz wadze RP
              szykanuja Polonie utrudniajac jej przyjazd do Polski od 1997 roku .Na protesty
              Polonii waadze zamiast zlagodzic zaostrzyly represje.A czy wiesz ze
              systematycznie spada ilosc turystow odwiedzajacych Polske ? Zgadnij od ktorego
              roku? A wyobrazasz sobie jakie to straty do budzetu? Ale to nie jest
              wazne ,wazne jest pokazac ze sie ma nad kims waadze nawet na koncu swiata.
              tak to wyglada(w skrocie)
              pozdrawiam
              PS
              oficjalnie podano iz bylo 86 napadow na zbierajacych pieniadze WOSP-przykre
              • Gość: ADAM Re: do Me-110 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.04, 21:50
                Słuchaj ja wiem że wiele osób jest tam legalnie przynajmniej tych co jest tam
                długo, bo wiem jak USA do togo podchodziła. Mi bardziej chodziło o osby
                przybyłe tam powiedzmy w ostatnich 5 latach. Sam mam sporo znajomych w Chicago
                i wszyscy oni są tam na turysta mi jedna tylkmo osoba za rok dostanie zieloną
                kartę. Absolutnie nie mówie że Wy tam to jesteście tacy i tacy. Jeśli jest
                każdemu dobrze tam gdzie jest to OK. Poprostu rozwala mnie to jak wielu pisze
                co to nie ma tam, a ja wiem że dolce tam ziemi nie leżą i bez papierów naprawdę
                łatwo nie jest. Sam zastanawiałem się nad wyjazdem jeszcze rok temu mimo iż tu
                pracuje w banku a tam robiłbym delikatnie mówiąc inne rzeczy nie mając
                papierów. Narazie zostałem i tyle.
    • soup_nazi Re: Polonia zebrała "aż& & #35 348000; dularów 13.01.04, 02:33
      Po primo:

Skad, torbo dziurawa, wziales takie "notion", ze Polonia jest wam, kolki,
      cokolwiek winna?

Po drugo:

Jak zescie, kolki, takie bogate, to sami sobie nazbierajcie, po chuja do
      Polonii brudna a leniwa reke wyciagacie?

P.S. Zobaczycie zniesienie wiz do USA, Kanady i Australii jak wlasne ucho bez
      lustra, hehehe. Nijakich wizow znosic sie nie bendzie, hehehe.
      • szakal25 Nie damy ani 1 $$$$ jak wam w dupie zle 13.01.04, 19:06
        Ten Max Kolonka to jakis stary glupek i osiol ktoremu wielokrotnie odmowiono
        juz wize wjazdowa do USa i teraz sie tu pieni !! Jak jest taki bogaty to niech
        da z wlasnej kieszeni 4 tysiace zlotych a niech sie nie oglada na innych
        obojetnie skad ci ludzie sa czy z Niemiec czy z Francji czy Canady, a
        przedewsztkim niech sie zapyta pana Owsiaka skad bierze ciezkie tysiace $$$
        na ksztalcenie swoich corek w USA ?????? moze od takich palantow jak Max
        Kolonko ??
        • soup_nazi Re: Nie damy ani 1 $$$$ jak wam w dupie zle 13.01.04, 21:54
          szakal25 napisał:

niech sie zapyta pana Owsiaka skad bierze ciezkie tysiace $$$
          > na ksztalcenie swoich corek w USA

Skad wiesz?
    • dachychicago Re: Polonia zebrała "aż& & #35 348000; dularów 14.01.04, 03:02
      kolanko wiesz co>
      jednak jestes glupim hujem
      bo ja mam wille z basenem ,kilka samochodow,meble itd
      pierdole cie w czapke bo ty i tak wiesz swoje
      huj ci na droge looserze
    • Gość: Blondyna Re: Polonia zebrała "aż& & #35 348000; dularów IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 14.01.04, 04:24
      Hmmm a ja bym dala pieniadze ale... no coz nie wiedzialam o akcji. Nawet nie
      wiem czy w Toronto zbierali. Szkoda...
      Mam jeszcze takie pytanie. Dlaczego szydzisz z ludzi pracujacych na
      budowach, sprzataczek itp? Ci ludzie pracuja bardzo ciezko, czesto pomagajac
      rodzinie w Polsce. Nie rozumiem dlaczego uczciwa praca mialaby byc hanba.
      Pozdrowionka
      Blondyna
      • Gość: legalny Re: Polonia zebrała "aż& & & #35 35 348000; dula IP: *.patmedia.net 14.01.04, 05:58
        Hej Max H.jnieKolanko, zapomniales dodac, ze jeszcze jest jeden zawod ktory
        moglbys wykonywac tu na Wiliamsburgu, to h..e zydom obciagac, zebys tylko mial
        to samo co my , czyli sie mogl z meblami i samochodem sfotografowac. A ty z
        Czestochowy, to moze do mszy sluzysz i juz masz prace ???? i zal dupe sciska.
        A nawiasem , to taki ku..s sie w tak swietym miejscu osiedlil i nawet komputer
        ma. Ho Ho HO !!!!
        • Gość: flipflap Re: Polonia zebrała "aż& & & & #35 35 35 34 IP: *.c3-0.atw-ubr1.atw.pa.cable.rcn.com 14.01.04, 06:18
          Polonia caly czas pomaga Polsce wysylajac pieniazki, paczki, dary dla swoich
          bliskich. A podejzewam ze uzbierala by sie niezla sumka. Ale tego sie nie
          widzi.
        • Gość: Max Kolonko Re: Polonia zebrała "aż& & & & #35 35 35 34 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 09:32
          Do banitów kominiarz jakis kurwa szakal i nielegalny...Ale chłopcy jesteście
          prości siedzicie tam za oceanem i piszecie na polskim forum(polskie czy nie
          debile??)a ja pytam po jaki huj??
          Po co czytacie informacje w onecie piszecie jakies farmazony na POLSKIM forum
          po co?
          Co was to kurwa interesuje?Ale ja wiem po co... ciekawi was szmaty co w POLSCE
          się dzieje interesujecie się POLSKĄ BO TAK NAPRAWDĘ NIE DA SIĘ JEJ WYMAZAĆ
          NAWET Z TAK TĘPYCH PACYN JAK WASZE ...tęsknicie wspominacie myślicie
          Ale trudno jest się do tego przyznać-rozumiem waszą fałszywą dume z
          zapierdalania na dachach też bym sie nie przyznał
          Już wam ciemniaki pisałem że nigdy o jakąś zasraną wizę się nie starałem i
          nigdy tego nie zrobię ....bo generalnie w dupie mam stany canadę i inne jebane
          kraje dla nieudaczników
          A wy zawsze pozostaniecie ludżmi drugiej kategorii i nic tego nie zmieni bo
          jesteście zwykłe śmiecie bez wyrazu
          Nie rozumiecie co to patriotyzm bo niby jakimi patriotami jesteście stanów
          canady kibli czy dachów??
          Jaką wy macie ojczyzne ??Macie jakąś?
          Zastanówcie się więc dlaczego cały czas tutaj piszecie -TO JEST GAZETA
          WYBORCZA!!
          Więc wypierdalac do jakiś szmatławców amerykańskich i tam sobie
          podyskutujcie.....bo najeżdzanie na POLSKĘ i pisanie na POLSKIM portalu
          ewidentnie was przekreśla ....macie na to jakiś sensowny argument ludzie bez
          domu???
          • flipflap Re: Polonia zebrała "aż& & & & & #35 14.01.04, 09:54
            Teraz sie pewnie lepiej czujesz czerpaku jeden.
          • Gość: MY Re: do Loosera Max K. IP: *.bchsia.telus.net 14.01.04, 11:17

Do loosera maxa kolonko...Ale chłopcze jesteś
            proty drewniak siedzisz tam w Polszy i piszesz na polonijnym forum(polonijne
            czy nie
            debilu??)a ja pytam po jaki huj??
            Po co czytasz informacje w onecie piszesz jakies farmazony na POLONIJNYM forum
            po co?
            Co ciebie to kurwa interesuje?Ale my wiemy po co... ciekawi ciebie szmato co w
            Ameryce
            się dzieje interesuje cie Ameryka BO TAK NAPRAWDĘ NIE DA SIĘ JEJ WYMAZAĆ
            NAWET Z TAK TĘPEJ PACYNY JAK TWOJA,BO ONA PRZESLADUJE cie wszedzie ...tęsknisz
            wspominasz do samej mysli ze moglbys byc tam,a zostales w syfie.
            Ale trudno jest się do tego przyznać-rozumiemy twoja fałszywą dume z
            zapierdalania babciom torebek na Jasnej Gorze, też bysmy sie nie przyznali
            Już tobie ciemniaku pisalismy że nigdy z jakąś zasraną dupa o wizę się nie
            staraj i
            nigdy tego nie rob ....bo generalnie w dupie maja Stany i Kanada inne jebane
            kraje pelne nieudaczników
            A ty zawsze pozostaniesz ludziem drugiej kategorii w swoim kraju i nic tego nie
            zmieni bo
            jestes zwykly śmiec bez wyrazu
            Nie rozumiesz co to patriotyzm bo niby jakim patriota jesteś- stanów upojenia
            alkocholowego,kibli w ktorych trzymasz glowe czy dachow na ktorych czajisz sie
            do skoku ??

Jaką ty masz ojcowizne ??Masz jakąś?
            Zastanów się więc dlaczego cały czas tutaj piszesz -TO JEST GAZETA
            WYBORCZA!!
            Więc wypierdalaj do jakiś szmatławców czestochowskich i tam sobie
            podyskutuj.....bo najeżdzanie na POLONIE i pisanie na POLONIJNYM forum
            ewidentnie cie przekreśla ....masz na to jakiś sensowny argument czleku
            bezdomny?

• Gość: Max Kolonko Re: do Loosera Max K. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 20:15
              Myślałem że stać cię na więcej niz tylko powielanie moich myśli....ale niestety
              żadnych argumentów-SWOICH MATKOJEBCO
              • Gość: MY Re: do Loosera Max K. IP: *.bchsia.telus.net 14.01.04, 20:36
                Myślałem że stać cię na więcej niz tylko powielanie moich myśli....ale niestety
                żadnych argumentów-SWOICH MATKOJEBCO-CZESTOCHOWSKA.

• Gość: joanna Re: do Loosera Max K. IP: *.cg.shawcable.net 14.01.04, 20:46
                ty kolonko, jak bedziesz grzeczny to damy. a jak bedziesz tak wymachiwal to se
                jeszcze co wydzgosz. a teraz stan przed lustrem i powiedz - powiedz przecie
                kto jest zebrakiem najwiekszym na swiecie?
              • filipek.us kochane dulary przyślijta rodacy 14.01.04, 22:07
                ... a my was za to oplujemy i zmieszamy z błotem.
                Zaiste kusząca propozycja. Trudno odmówić. Szczególnie gdy pochodzi od
                farbowanego lisa z Elmhurstu (to o krok od Greenpointu). Balcerowicz tu na
                college chodził a Kwaśniewski szoferował. Nielegalnych "turystów" było tu co
                niemiara ale od 10 lat jest ich dużo mniej niż kiedyś. 20 lat temu bawiła tu z
                wizytą straganiara Danuśka i gadała identyczne głupoty co Maksio: "wy nie
                wieta jak jest w kraju, więc nic nie mówta, tylko dawajta dulary". Mariuszek
                Maksiu wyszedł z tej samej szkoły dyplomacji co Danuśka i darowanemu koniowi w
                zęby zagląda. Jak mu suma za niska, to niech odeśle z powrotem. Tymczasem
                wszyscy naiwni latarnicy w szponach letargu mogą wyrażać swoją nostalgię
                do tych pagórków leśnych, do tych 'kart zielonych',
                szeroko nad błękitnym Niemnem rozciągnionych;
                pod adresem Yeyku@aol.com
    • malina Re: Polonia zebrała "aż& & #35 348000; dularów 14.01.04, 20:50

> Po wczorajszym wydaniu panoramy o 22 i informacji że amerykańska polonia
      > zebrała aż 8000 dularów dla wielkiej orkiestry świątecznej pomocy-Jurka
      > Owsiaka...potwierdziło sie moje zdanie na temat polonii ..to nic innego tylko
      > centusie jedyne co potrafia robić to zdjęcia samochodów i mebli-wiecie że
      > 8000 dolarów zebrano w Lesku pod Rzeszowem?????
      > A wiecie ile Lesko ma mieszkańcó??>
      > Nie..tak myslałem tylko 6000 mieszkańców!!
      > Co to oznacza ...że jesteście najgorszym gatunkiem byłego Polaka nic dla was
      > się nie liczy tylko wasze dulary nie wiecie co to pomoc innemu bardziej
      > potrzebującemu człowiekowi(dziecku)
      > Jesteście zerem i nie zasługujecie na nic
      > Już piszę petycję o nie tylko fotografowanie waszych mord na okęciu ale także
      > przybijanie stempelka na tej prostej bez wyrazu gębie ..wtedy was wpuścimy do
      > naszego ukachanego kraju
      > Polonia we Francji zebrała 640 euro !!
      > Tyle co u nas na mszy!!Jesteście nikim...nie mogę znależć określeń na was .
      > Totalne dno
      >
      > nie pozdrawiam

Jak by Polonia zebrala wiecej to byscie napisali ze KOMUCHY WSPOMAGAJA I
      POPERAJA KOMUCHA . Wy sie sami najpierw qoorva! zdecydujcie o co wam w tej
      Polsce chodzi!
      • Gość: Blondyna Re: Polonia zebrała "aż& & & #35 35 348000; dula IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 16.01.04, 03:34
        Juz dawno mowilam, ze to chory kraj i chorzy ludzie.
        Pozdrowka
        Blondyna
    • Gość: Filipek Zebralismy ponad 20 tys. $Can IP: *.dyn.optonline.net 17.01.04, 17:00
      Fundacja Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy:
      "Zebralismy ponad 20 tys. $Can!!!"
      No to jak Kanadyjczyki tyle dały, to skąd wzięła się ta żałosna suma 8000
      dularów?
      www.wosp.org.pl/fundacja/finanse/bilans2002.php
      • filipek.us Panorama kłamie lub zmyśla lub i jedno i drugie 24.01.04, 22:05
        Skąd ta głupia cyfra 8 tys. ja się zapytowywuję?
    • filipek.us Opera żebracza Owsiaka 25.01.04, 00:39
      niusy.onet.pl/niusy.html?t=watek&group=pl.soc.polityka&tid=6570229
      • janosik6 Polonia Atenska zebrala 15tys.833 euro.. 26.01.04, 21:56
        nie wstyd wam polonusy z ameryki ?
        • Gość: aka Re: Polonia Atenska zebrala 15tys.833 euro.. IP: *.we.client2.attbi.com 27.01.04, 00:04
          a co to za orkiestra i co mi do niej ???? Czego tu sie wstydzic i na co dawac???
    • Gość: Zosia "owsiak" najwiekszy HIPOKRYTA w III RP IP: *.rasserver.net 27.01.04, 02:49
      ktory ZAWSZE popierał i popiera ABORCJĘ, a potem założył PRYWATNY biznes aby
      sie DOROBIĆ na hasle zbieram szmal "na biedych dzieci dzieci"

WSPÓLCZUJE wszystkich, którzy nie poddali się sugestii największego hipokryty
      III RP – J. Owsiaka !

"charytatywna akcji", - roku 1999

Najpierw z dokładnym zliczeniem zebranych pieniędzy, a w dalszej kolejności
      organizowanie masowych imprez typu Woodstock.

Pojechałam na Woodstock w roku 2002 jako obserwator i ......o zgrozo!

To, co tam zobaczyłam,długo po przyjeździe śniło mi się jako koszmar!!!

Gdyby moje dzieci wybierały się na tę masową imprezę, nigdy nie wyraziłbym
      zgody.

Takiego rozpasania, takiej „wolności”, takiego „luziku” jak na tej imprezie,
      próżno szukać nawet w szmirowatych filmach amerykańskich, - z taką lubością
      kupowanych za nasze pieniądze przez „nowoczesnych Europejczyków”
      z TVP.

Wszechobecne narkotyki, alkohol (piwo lało się niemal strugami!), a puszka piwa
      w ręku 13-letniej dziewczyny była „normalnym” obrazkiem.

Przewracający się o własne nogi i upaprani w błocie nastoletni, roznegliżowani
      młodzieńcy i dziewczyny - stanowiło „normę”.

Pomijam już jakość muzyki, która pozbawiona była cech normalnej muzyki, za to
      charakteryzowała się rytmem (tzw. młotkowym) - świetnie wprowadzającym młodzież
      w trans, szczegól-nie po wypaleniu tzw. „jonta” (skręta z marihuany).

A wśród młodych ludzi znalazła się i taka dziewczyna, która proponowała
      uprawianie seksu za ... 5 PLN ! (słownie: pięć złotych, gdyż chciała się napić
      piwa!!!). Szok!!!

A kropkę nad „i” J. Owsiak postawił wtedy, gdy placówki lecznictwa zamkniętego
      zaczęły otrzymywać sprzęt dopiero po około 10 miesiącach od finału WOŚP,
      tj. w październiku i listopadzie.

Wtedy zaczęły się przetargi na zakup sprzętu.

Mam bardzo dobrą orientację, jak wątpliwej jakości był to sprzęt. Stary
      przestarzały REKLAMOWANY co gdzieś kilka lat leżał w magazynie popsuty.

Stanowiło to problem dla służb technicznych szpitali, by utrzymać go w ruchu
      (drogie części zamienne, brak pieniędzy).

Jaki zatem był „los” tej kasy przez ten czas?
      Odsetki od depozytu na lokacie terminowej?
      Czyją kieszeń „zasiliły”? Świetna sprawa, wszak dodatkowe pieniądze nie
      śmierdzą.

W roku 2002 z akcji WOŚP 20% zostało przeznaczone na działalność statutową, a
      była to kwota nie mała – równa 6 mln PLN.

I nie piszę tego z zazdrości, że „Owsiakowi udało się zrobić kasę”, ale piszę
      dlatego, iż jest to wykorzystywanie naiwności wszystkich tych osób, które
      wrzucając monetę do puszki sądzą, że Owsiak pomoże chorym dzieciom!!!

Nic bardziej błędnego!!!

Tenże „filantrop” oficjalnie w mediach deklarował się jako zwolennik zabijania
      dzieci poczętych!

Więc jak to jest?

Z jednej strony chce ratować życie noworodkom, a z drugiej strony jest za ich
      zabijaniem?

Przecież to hipokryzja dużego formatu!!!

Chociaż najtrafniejszym określeniem by-łoby tu słowo „oszustwo”!!!

• Gość: ONA Re: Polonia zebrała "aż& & #35 348000; dularów IP: *.nap.wideopenwest.com 27.01.04, 03:15
      No tak to nie wiele ale powinienes wiedziec ze polonia zbiera pieniadze na
      rozne akcje charytatywne ktore odbywaja sie tu np. na operacje jakies chlopca
      ktory jest w polsce i musi byc przywieziony tu do usa aby byc operowanym i
      takich zbiorek jest tu mnostwo.Wiele polakow sle pienidze aby utrzymac lub
      pomoc swojej rodzinie w polsce.Moze ludzi nie stac aby caly czas na takie cele
      oddawac pieniadze.Poza tym czy ty myslisz ze nam tu "dulary" z nieba leca?
    • Gość: Maksim Ministerstwo Zdrowia ROZTWONIŁO państwowe IP: *.rasserver.net 27.01.04, 03:25
      pieniądze przeznaczone z budzetu panstwa.

Pamietacie co sie działo na poczatku tego raku, jak sie okazało że "gdzieś"
      znikneły panstwowe pieniadze i NIE BYŁO CZYM PŁCIĆ lekarzom, szpitalom itd.

KTO ROZKRADŁ pieniadze na państwowa słuzbe zdrowia NA KTÓRĄ do skarbu państwa
      PŁACILI przecietni ludzie ze swich pensji jako normalne składki ubezpeczenowe ?

MInisterstwo Spraw Zagranicznych postanowiło pomuc OSZYSTOM z Ministerstwa
      Zdrowia.

MSZ inspirowało Owsiaka aby ten oficjalnie pod koniec ubiegłego roku zwrócił
      się za pośrednictwem Ministerstwa Spraw Zagranicznych do polskich placówek
      dyplomatycznych i konsularnych z prośbą o rozpropagowanie działań podejmowanych
      przez Fundację Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, której jest szefem.

Chodzi o umieszczenie w tych placówkach plakatów i folderów informujących o
      kolejnym finale WOŚP oraz innych formach jej aktywności, m.in. Przystanku
      Woodstok.

Owsiak chce również za pośrednictwem placówek dyplomatycznych uzyskać kontakt z
      podobnymi do jego Fundacji organizacjami.

Zastanawiające jest to, że organy państwowe zgadzają się uczestniczyć w
      propagowaniu demoralizujących imprez i żebractwa, ktore MA ZATUSZOWAĆ TAK
      STRASZNA AFERĘ PRZEPADNIECIA PANSTWOWYCH PIENIEDZY przeznaczonych na słuzbe
      zdrowia w Polsce.

Jednej z gazet w Polsce Bogusław Majewski, rzecznik MSZ powiedział tak:

- My się nie angażujemy w Przystanek Woodstock, tylko w pomoc chorym dzieciom -
      tłumaczył nam Bogusław Majewski, rzecznik MSZ.

Stwierdził, że departament promocji MSZ rozesłał list Owsiaka po placówkach
      dyplomatycznych, ponieważ WOŚP jest akcją, która "powinna mieć międzynarodowe
      wsparcie".

Na nasze uwagi, że akcje te propagują niemoralne postawy, Majewski
      odpowiedział, iż są one zgodne z prawem i żadna z nich "nie przyniosła ujmy
      polskiej racji stanu".

Niestety, nie jest to pierwszy i zapewne nie ostatni przypadek, kiedy rzekomo
      neutralne światopoglądowo polskie urzędy biorą udział w propagowaniu
      negatywnych postaw społecznych.

W prośbie skierowanej do placówek dyplomatycznych Owsiak jednostronnie
      przedstawił obraz działalności swojej Fundacji, pisząc, że jakoby jest ona
      znana z solidnej i wiarygodnej pracy.

Zapomniał dodać o lansowaniu podczas kolejnych finałów destrukcyjnych haseł:

"róbta, co chceta"

- czy "gramy do końca świata i jeden dzień dłużej".

Owsiak nawet nie zająknie się, że Orkiestra propaguje w społeczeństwie polskim
      niemoralne postawy: pijaństwo, narkomanię, anarchizm, i ROZPUSTĘ MORALNĄ.

Szef Fundacji WOŚP zamierza także propagować w Europie demoralizujący młodzież
      Przystanek Woodstock, m.in. udostępniając w tym celu - nieodpłatnie - film
      zarejestrowany na koncercie w 2002 r.

Corocznie na tym Przystanku młodzi ludzie nadużywają alkoholu i zażywają
      narkotyki.

Aby zaspokoić swoje europejskie ambicje, szef Fundacji WOŚP zwrócił się do
      placówek dyplomatycznych o ułatwienie kontaktu z organizacjami
      działającymi "NIESTANDARTOWO".

Można się domyślać, że podobnie jak Fundacja propagującymi niemoralne postawy.

Nie wiadomo, na jakiej podstawie Owsiak stwierdził, że takie kontakty
      przyczynią się do popularyzowania Polski.

• janosik6 zosia przestac pajacowac -i zdejm habitke 27.01.04, 09:57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka