harbourfront 22.10.10, 21:43 Jakie macie doswiadczenia? Ktore najlepsze? Z tego to czytam to w tym roku "rzondzom" X-ice xi2 - ale sa sa cholernie drogie.Prawie $1000 za cztery..natomiast X- ice z lat poprzednich tylko $ 130 za sztuke ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bruno.555 Re: zimowe opony 22.10.10, 22:36 ja mam troche inny problem: cztery lyse opony i tylny naped a mieszkam w Ontario. Dzisiaj wlasnie nabilem sobie kolce na opono\y i smigamn po asphalcie tak ze az sie kurzy! Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: zimowe opony 23.10.10, 00:54 Bruno, masz lyse opony i kolce se na te opony nawbijales, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.555 Re: zimowe opony 23.10.10, 04:08 et polega na tym ze paspiaki wbilem od wewnatrz i koles za fajki zalozym podwojne detki. Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals Re: zimowe opony 23.10.10, 04:53 podwojne detki by nic nie daly( ani jedna solidna hehe detka), nie fantazjuj a papiaki to i przez czaszke sie przebija i zamieszania narobia Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.555 Re: zimowe opony 23.10.10, 11:04 tak samo mysleli wszyscy na poczatku, takie typowe polskie negatywne myslenie ze sie nie da, ze sie przebije. Calosc polega na fizyce i na wlasciwej gumie, najlepsze do tego sa stare detki od Ursusa ze stomilu. Robi sie to tak: wbijasz papiaki w opone od srodka, smarujesz lepki lepikiem i zaraz przylepiasz paskii z tej detki wykrojone na okretke, jak dobrze wyschnie to mozna zakladac opony na kola. Proste i skuteczne, jak myslisz czemu tego nie publikuja? Bo przemysl opon by na tym stracil. Koles wylepil sobie tymi detkami dykte ktora nosi i on moze chodzic dluzej od konkurentow bo mu wiatr tak nie wieje na lapy. Wiadomo ze biednemu wiatr zawsze wieje w lapy, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals bruno 23.10.10, 12:00 jemu wiatr nie wieje nal apy, jemu wieje na detke Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: zimowe opony 23.10.10, 17:26 bruno.555 napisał: > Robi sie to tak: wbijasz papiaki w opone od srodka, smarujesz lepki lepikiem Opowiedz nam jeszcze jak zrobic sejf z dykty, a ja bym sie chcial nauczyc wyklepywania takhujerow z beczki po sledziach na kowadle. Tylko takich z silownikami! Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.555 Re: zimowe opony 24.10.10, 15:16 o silownikach napisze ci teraz bo lece na rynek kupic pare bankructw podpisywanych przez robota, nie pytaj po co. Otoz bierzez pompke z roweru marki ukraina, najlepiej dwie, wymieniasz skorke na mniej przetrzepana, przekrecasz raczke drutem z wieszaka (wiesz, tego ktorym otwierasz wieczorem samochody) i masz dwa silowniki do swojego ciasnego zamknietego dekla! Odpowiedz Link Zgłoś
harbourfront Re: zimowe opony 25.10.10, 18:48 Bardzo rzeczowe odpowiedzi.dziekuje..koorva Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.555 Re: zimowe opony 25.10.10, 20:27 stroisz sobie jakies zarty z tymi zimowkami. A moze ty mieszkasz na Alasce, no ale tam tez sa jednosezonowe... Nikt normalny nie uzywa opon dwusezonowych chyba ze ma pecha w zyciu i wklepal sie w jakis straszny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
harbourfront Re: zimowe opony 28.10.10, 18:21 Mustangiem nie da sie jedzic w zimie bez zimowych opon ( RWD) Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_vvavvelski Re: zimowe opony 28.10.10, 18:58 da sie tylko trzeba go dobrze podkuc. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: zimowe opony 28.10.10, 18:29 Zimowe opony? A co to takiego jest ??? A wielosezonowe to juz nie wystarcza ? )) Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_vvavvelski Re: zimowe opony 28.10.10, 18:59 jakbys mieszkal na Alasce to bys wiedzial dlaczego zklada sie zimowki. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_2go_nicka po co na alasce wystarczy w kanatce hehe 28.10.10, 19:58 ortaiona popros on ci zaltatfi zimowe opony tzn caloroczne takie Odpowiedz Link Zgłoś
harbourfront ....So-called all-season tires 28.10.10, 20:07 "So-called all-season tires begin to lose traction capabilities at approximately seven degrees Celsius, and for the majority of Canadians, this temperature happens mid-to-late November www.canadiandriver.com/2008/11/26/product-review-michelin-x-ice-xi2-winter-tire.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.555 Re: ....So-called all-season tires 28.10.10, 21:42 i trwa mnje wiecej do czerwca, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
tatoten Re: zimowe opony 28.10.10, 20:20 ............typowe polskie myslenie.....zamiast kupic audi q 7 to inwestuja w amerykanskie programy rambo ci wypierze.......ew.przelac siostre bruna............. Odpowiedz Link Zgłoś
tatoten Re: zimowe opony 28.10.10, 20:21 ....ale to juz kanadyjski format................ten bruno............... Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.555 Re: zimowe opony 28.10.10, 21:44 bruno jest niesmiertelny. za 100 lat ciagle bruno bedzie pod haslem polonia a ty bedziesz pod haslem 'wyru\oohany przez tesciowa'. Odpowiedz Link Zgłoś
tatoten Re: zimowe opony 28.10.10, 22:15 bruno.555 napisał: > bruno jest niesmiertelny. za 100 lat ciagle bruno bedzie pod haslem polonia a t > y bedziesz pod haslem 'wyru\oohany przez tesciowa'. ...............ja tam do tesciowej nic nie mam.............zakopalem tes razem ze sterotypami czy jak tam sie pisze.........jak bruno bedzie napinacz to i bruna zakopie w ogrodku..... ....zyczliwy...... Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals Re: zimowe opony 29.10.10, 07:53 tesciowa miala z nim chwile zapomnienia hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: zimowe opony 09.11.10, 20:13 Ja do pie...nia uzywam zima podwjnego kondona wiadomo zima i trudne warunki jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś