Dodaj do ulubionych

do KINGAOLSZ

21.04.04, 14:24
droga kingo,

napisz mi prosze, czy jestes zadowolona z krzeselka STOKKE, bo wlasnie
przymierzam sie do zakupu. stokke jest bardzo polecane ale nie ma stolika a
wydaje mi sie, ze to duzy mankament. powiedz czy gdybys jeszcze raz kupowala
krzeselko, czy rowniez to bys wybrala, i czy brak stolika nie przeszkadza no
i na co zwrocic uwage przy zakupie krzeselka

pozdr

nena

ps. sorry za male lit ale bobo na kolanach
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: do KINGAOLSZ 21.04.04, 14:37
      Pewnie chodzi Ci o to na zdjeciu na Zobaczcie?
      To krzeselko bylo na targach Baby Show , ja nie mam go w domu. Moze gdybym
      wczesniej juz nie miala krzeselka to bym kupila to wlasnie. Bylo rewelacyjne.
      Polecam choc nie mam wink)))
      Pozdrawiam
      Kinga
    • kingaolsz Re: do KINGAOLSZ 21.04.04, 14:45
      A w wyborze ja sie kierowalam stabilnoscia i zeby bylo dosc ciezkie, bo jak
      maly sie kreci to bardzo wazne ( choc jak nosze to czasem sie wkurzam). A tacka
      wg. uznania, choc przydaje sie czasem.

Kinga
    • gosia_wieden Re: do KINGAOLSZ 21.04.04, 19:24
      moj synek ma to krzeselko, ale teraz jestem ponownie w ciazy i nie mam zamiaru
      go juz uzywac, poniewaz mysle, ze sa lepsze tzn to moje akurat ma blat, ale
      moim zdaniem jest za twarde i malo wygodne (nie kupowalam tylko dostalam
      wiec "darowanemu koniowi...wink))) jest przereklamowane,
      teraz chce kupic prima papa lub chicco mama, ktore jest wygodne, mozna wziasc
      pod prysznic i tam umyc, mozna rozlozyc, blat jest wielki i duzy plus dla mnie,
      ze mozna go zlozyc tak, ze pasuje nie tylko do wielkiego stolu lecz tez do
      malego stolika.
      a cena prawie ta sama.
      pozdrowka
      • nena5 Re: do KINGAOLSZ 21.04.04, 21:58
        Kingo i Gosiu,
        bardzo dziekuje Wam za podpowiedzi. Wiesz Gosiu, tez bardzo mi sie podoba prima
        papa (bodajze per-perego??czy tak???) bo wyglada na bardzo wygodne, duze
        siedzisko i kolka dzieki ktorym z latwoscia mozna je przemieszczac. Tylko ta
        folia jako obicie siedzenia i ten plastik z ktorego jest ono wykonane troche
        mnie odrzucaja. A czy ktos Gosiu z Twoich znajomych uzywa tego krzeselka???

Pozdrawiam goraco i gratuluje sloneczka w brzusiu no i zycze duzo duzo zdrowka.

nena

ps.a jaka jest roznica wieku pomiedzy Twoimi pociechami??? jesli mozna
        wiedziec . Bo to temat, ktory mnie zywo interesuje

pa
        • gosia_wieden Re: do KINGAOLSZ 21.04.04, 22:57
          nena moj synek skonczy we wrzesniu 3 latka, a termin mam na 1-szego lipca smile)
          czyli prawie 3 lata.
          tez sie zastanawialam nad roznica wieku, mysle, ze jest OK.

co do krzeselka to moj mila obicie z materialu, fakt, ze moglam go sciagnac i
          prac, no wlasnie robilam to czasem nawet 2 razy na tydzien ! z czysczeniem to
          tez mi sie za bardzo nie podobalo, bo na kolana i heja wink)) a poza tym jest
          taki sztywny..
          kilka moich kolezanek ma te prima (tak prima papa to peg perego, a prima mama
          to chicco, ale to i tak jedna i ta sama firma ) i sobie strasznie zachwalaja,
          rzeczywiscie tj na reklamie dzieciaczki czasem im zasnely w tych krzeselkach,
          wielki blat, z czysczeniem nie ma problemu, bo wkladaja do wanny i myja plynem
          do naczyn i gabeczka, sklada sie na plasko czyli nie zajmuje duzo miejsca, a np
          moj Stokke nie sklada sie i ciagle mi zawadza.
          nie, no na pewno kupie ten prima, fakt ze siedzonko jest obite ta "folia, ale
          zobaczysz, ze to sama zaleta, jak juz wyzej wspomnialam swoje obicie z
          materialu musialam czesto-gesto prac, a i tak juz widzialam, ze do Stokke mozna
          dokupic wlasnie takie obicia z "foli" w razie czego mozna poscielic kocyk.

nie wiem gdzie mieszkasz, ale w Austrii czasem robia promocje na te krzeselka i
          np w Toysie kosztuje 109 euro +zabawka warta 20 euro gratis, a na promocji 89
          euro, a w Niemczech to mozliwe, ze jeszcze taniej, bo tam wszystko jest taniej
          niz w Austrii nawet austriackie produkty wink))

napisz prosze na ktore sie zdecydowalas smile) najlepiej to idz do sklepu i sobie
          oba pogladaj, wsadz dzidzie i zobaczysz sama, ktore sie jej najbardziej
          spodoba smile))
          powodzenia w zakupach.
          gosia
          • nena5 Re: do Gosi z Wiednia 22.04.04, 11:15
            Droga Gosiu,

bardzo mnie przekonalas do tego prima papa. Ja tak naprawde nie mialam pojecia
            jakie krzeselka na rynku istnieja ale wzielam do reki katalog Baby Walz i z
            wszystkich proponowanych wlasnie prima papa najbardziej mi odpowiadal. Ale sama
            nie wiedzialam czy to dobry wybor. Pytalam znajoma Niemke co o tym sadzi(ona
            uzywa Stokke ale on mi sie od razu nie spodobal)a ona stwierdzila, ze duze
            siedzisko, czy tacka w ogole sie nie przydaja i dziecko nigdy w krzeselku nie
            usnie. No i zbila mnie z tropu. Ale i tak do stokka nie bylam przekonana. No i
            u Ciebie znalazlam wsparcie - wielkie dzieki.

Ja wlasnie jestem z Niemiec no i niby mam okazje kupic taniej niz Ty. Ale
            pociesze Cie, bo ta Twoja Austria wcale nie jest taka droga. Ceny, ktore
            podalas bardzo mnie zszokowaly bo w Baby Walz prima papa kosztuje 139 euro i
            zadnych zabawek w prezencie nie ma. A gdzie tu jest Toys to zielonego pojecia
            nie mam. A czy masz na mysli Toys'R us??? W stanach te sklepy widzialam ale tu
            ich nie spotkalam. A w sklepie z artykulami dzieciecymi widzialam mama chicco
            bodajze za 135 euro. Cholera jasna, drogie te Niemcy.

Ostatnio w Warentest-taki miesiecznik- sa opinie na temat krzeselek dla dzieci.
            Przed zakupem chce jeszcze przeczytac , co pisza specjalisci i jakie krzeselka
            polecaja. Tylko, ze nigdzie nie moge dostac kwietniowego numeru. Jak tylko
            dokonam zakupu to pochwale Ci sie od razu.

Bardzo dziekuje za odpowiedz

pozdr

nena

• gosia_wieden Re: do Gosi z Wiednia 22.04.04, 12:17
              Nena, Austria jest duzo drozsza od Niemiec, kazdy to powie, ja jezdze tez do
              Niemiec i robie wtedy tam wielkie zakupy, ba nawet przez interek zamawiam
              stamtad rzeczy np z Schelcker, bo jest taniej.
              akurat te tanie krzeselka sa w Toys'r'us, tutaj tez kosztuja 140 euro prawie
              wszedzie. ja jeszcze upatrzylam sobie wozek dla dzidzi Peg perego Oliko3
              Completo ( z bieg okolicznosci jesli chodzi o firme, wcale nie mam swira na
              punkcie Peg perego hihihi ) i wyobraz sobie, ze u Was kosztuje on 240 euro
              (kolezanka mi mowila) a tutaj 300 czyli 60 euro wiecej, a to bardzo duza
              roznica.
              w katalogach rzeczywiscie ceny strasza, dlatego ja okupuje sie tylko w Toysie,
              bo tam ostatnio jako tako ceny sa jeszcze wzgledne.
              wlasnie mi o to chodzilo czyli niemka i ma to krzeselko, tutaj prawdziwe
              austriaczki tez zachwalaja swoje produkty i tez je kupuja, np foteliki do auta
              Strohmüle czy jak im tam, one sa drogie, a wcale w tescie za dobrze nie wyszly
              i w ogole wygladaja beznadziejnie.
              ja tez czytam te wszystkie testy hihihi
              aha dziecko wcale nie musi Ci w tym krzeselku spac, ale wystarczy, ze bedziesz
              miala swiadomosc, ze Mu tam wygodnie jest.
              jeszcze jak chcesz to popatrz na Ebay, ale lepiej by bylo jesli juz uzywany to
              z jakiegos flomarku rodzinnego.

Kinga w Austrii nie ma niestety Mothercare, bardzo mi sie ten sklep podoba i
              tez tam strasznie tanio, bo np 7 body kosztuje cos ok.10 funtow czyli jakies 13-
              14 euro (nie wiem jaki teraz jest przelicznik) a ja wczoraj bylam na zakupach i
              np biale body kosztuje 4 euro (jakos tanio mi sie znalazlo wink ) a juz kolorowe
              od 6 wzwyz, oczywiscie za sztuke smile)
              jestem ciekawa czy oni wysylaja na swiat, bo chetnie bym sobie tam cos zamowila.
              o tym krzeselku co piszesz to chyba cos w rodzaju wlasnie Prima papa.

pozdrowionka
              • gosia_wieden Re: do Gosi z Wiednia 22.04.04, 12:21
                Nena zobacz tutaj www.toysrus.de

wlasnie doczytalam, ze kinga napisala o szelkach, calkiem zapomnialam i mysle,
                ze to tez duzy plus, a co do ich sciagania to mozliwe, ze sie nie da, moze
                sporbuj je szczoteczka przeczyscic?

ja zeby sciagnac tapicerke z tego Stokke to musialam brac srubokret i go
                najpierw rozkrecac, brrrr ale potem sie wycwanilam i tylko na dole wiazalam.

pozdrowionka
    • kingaolsz Re: do KINGAOLSZ 22.04.04, 11:51
      Nie wiem czy macie w Niemczech sklepy Mothercare ( w Polsce i w Angli sa). Ja
      mam wlasnie od nich krzeselko tez ma folie jako wylozenie i rzeczywiscie latwo
      sie czysci , tacka sie zdejmuje, sklada sie prawie na plasko i ogolnie jest
      fajne, bardzo stabilne. Tylko teraz zwrocilam uwage na jedna rzecz, otoz
      dzieciom wiadomo w czasie jedzenia czasem sie cos wypluje, uleje czy zwymiotuje
      ( jak mojemu ostatnio) i szelki w tym krzeselku niestety sa fabrycznie
      przyszyte i nie mozna ich zdjac i wyczyscic. Sciereczka mozna zdjac z wierzchu
      zabrudzenie ale i tak bardzo duzo wchodzi jedzenia w material i wiecznie jest
      brudne. Jesli bedziesz miec wybor to zwroc uwage, zeby mozna bylo zdjac i
      wyprac szelki.

Pozdrawiam i zycze udanego zakupu
      Kinga
      • nena5 Re: do Kingi Gosi 22.04.04, 16:08
        Bardzo Wam dziewczyny dziekuje za mejle.

Jesli chodzi o Mothercare to prawde mowiac nie spotkalam tu tej sieci sklepow.

A ebay to nie dla mnie, tam trzeba na okraglo siedziec i w ogole mam wrazenie,
        ze i tak nie mialabym szans tam kupic. No i napalilabym sie na jakas super
        rzecz a ktos sprzed nosa by mi w ostatniej chwili to sprzatnal. A potem smutno
        by mi bylo. Ech, to nie dla mnie.

pozdr

nena
        • jagienka.harrison Mothercare 22.04.04, 16:16
          niestety nie ma w Niemczech.
        • gosia_wieden Re: do Kingi Gosi 23.04.04, 14:12
          Nena, jak juz kupisz krzeselko to napisz co i jak smile))))
          co do Toysa, to ta strona co Ci podalam, tam jest z boku miejsce, gdzie
          wpisujesz swoje miasto i wyskoczy Ci mniej wiecej czy jest w Twojej okolicy ten
          sklep, ale z tego co wiem to w niemczech jest ich pelno.
          wiem, ze tanio tez jest w baby-markt, z wyslkowych to znam www.mytoys.de i
          www.playfactory.de , ale nie wiem po ile tam maja te krzeselka.

co do ebay-a to tez nie dla mnie wink) tam wystawia cos za 1 euro i ludzie sie
          tak bija, ze czasem to przerasta cene gdyby sie nowe kupilo wink)
          wole juz po flohmarktach pobuszowac, ale tez jakos ostatnio nie mam zdrowia i
          czasu, ani tez checi no i trzeba trafic na kogos, kto ma porzadne rzeczy za
          odpowiednia cene smile)

a ile Twoje dziecie ma juz miesiecy/lat? pytalas o roznice wieku, czy sie
          przymierzasz do drugiej dzidzi? ja powiem Ci szczerze, ze chyba bym wolala tak
          bardziej "jedno po drugim" ale juz za pozno, zreszta te 3 lata to tez moze
          byc wink))

pozdrowionka
          gosia
          • nena5 Re: do Gosi z Wiednia 23.04.04, 17:32
            Hej Gosia,
            oczywiscie, ze napisze ale moze na priva bo tu to sobie niezla prywate
            urzadzilysmy. Ale mam nadzieje, ze dziewczyny wybacza.

Dzieki za podpowiedz, poszukam na tych stronach, co podalas. A co do
            flohmarkow. Nigdy tu w Niemczech nie bylam ale jak mieszkalam w stanach to
            uwielbialam garage sale-to taki flohmark garazowy. Ale wlasnie 1 maja niedaleko
            mnie bedzie flohmark. Tylko nie jestem pewna czy pojade bo pewnie duzo ludzi
            bedzie a w tlumie nie lubie byc z dzidzia.

A co do mojej Luizuni - ona ma 8 miesiecy i bardzo bym chciala dla niej kompana
            do zabaw tylko brak mi troche odwagi aby zdecydowac sie juz teraz na malusza bo
            moja corunia jest jeszcze maluszkiem i chcialabym jej poswiecic max.ilosc czasu
            a gdyby bylo nastepne dziecie, to niestety Luizunia nie mialaby mnie juz na
            wylacznosc. No i opieka-raczej zdana jestem sama na siebie i ciezko by pewnie
            bylo. Troche wiec poczekamy jeszcze na brzuszek ale Ci szczerze Twojego
            zazdroszcze i trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie.

pozdrawiam goraco

nena
            • gosia_wieden Re: do Gosi z Wiednia 23.04.04, 18:09
              hej Nena !! smile)
              napisalam Ci moj adres na priva gazetowego smile)
              buziaczki
              gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka