IP: *.*.*.* 15.08.01, 13:34
Czy jest tu ktos z szanownych rodakow z Geteborga?

Tadzik
Obserwuj wątek
    • Gość: lala Re: Geteborg IP: *.telia.com 15.08.01, 16:01
      ja jestem a co chcesz wiedziec, u nas goraco w tej chwili az pot splywa. pa!
      • Gość: jac Re: Geteborg IP: *.*.*.* 16.08.01, 10:54
        Ja tez tu jestem. Przyjechalem na kontrakt. Nudne to miasto. Czym sie tutaj
        zajmujesz, jestes z emigracji?

• Gość: lala Re: Geteborg IP: 62.88.128.* 16.08.01, 11:18
          Gość portalu: jac napisał(a):

> Ja tez tu jestem. Przyjechalem na kontrakt. Nudne to miasto. Czym sie tutaj
          > zajmujesz, jestes z emigracji?
          >

Tak, mieszkam tu na stale. dlaczego nudne? czy byles na wyspach? kafejki sa
          fajne, mozna posiedziec i pogadac. a wogole cala szwecja jest nudna , niestety
          choc pieknie tu jest. jak tylko bede mogla chce wrocic do kraju,pa!
          • Gość: jac Re: Geteborg IP: *.*.*.* 16.08.01, 14:40
            A, tak, tak, srodowisko naturalne maja wspaniale. Zwiedzilem okolice samochodem
            i mialem okazje pozeglowac. Oprocz tego zaopatrzenie tutejszych sklepow
            spozywczych jest imponujace (szczegolnie ryby i owoce morza). Strasznie mnie to
            cieszy, bo lubie sobie dobrze zjesc. Ale, wiesz wychodzac wieczorem na jakies
            piwo, to nie czuje sie tej atmosfery co u nas. Moze to przez brak jakiego
            cenralnego punktu jak np. rynek, a moze po prostu tesknie juz za krajem.
            A w jakiej czesci miasta mieszkasz? Ja mieszkam w Haga.
            Mozesz mi napisac jacy sa wg ciebie szwedzi. Moja opinia na ich temat jest, jak
            na razie, bardzo pozytywna.

na razie
            Jacek
    • Gość: req Re: Geteborg IP: *.telia.com 15.08.01, 21:45
      Gość portalu: tad napisał(a):

> Czy jest tu ktos z szanownych rodakow z Geteborga?
      >
      > Tadzik
      a gdzie jest ten geteborg?? moze chodzi ci o göteborg? czasami b lubie byc
      upierdliwy hahahaha
      pozdr ze sthlm

• Gość: tadzik Re: Geteborg IP: *.*.*.* 16.08.01, 15:51
        Eee...jestes slabo upierdliwy. Wydaje mi sie ze po polsku "Jetebori" to Geteborg.
        Analogicznie czeska Praha to po naszemu Praga. Przykladuw morzna mnorzyc w
        nieskonczonosc. Przyczepiles sie do niewlasciwej osoby - jestem ekspertem z
        zkaresu polskiej gramatyki i ortografii. He he he...

pozdrowienia od wiesniaka z Geteborga
        Tadzik

Gość portalu: req napisał(a):

> Gość portalu: tad napisał(a):
        >
        > > Czy jest tu ktos z szanownych rodakow z Geteborga?
        > >
        > > Tadzik
        > a gdzie jest ten geteborg?? moze chodzi ci o göteborg? czasami b lubie byc
        > upierdliwy hahahaha
        > pozdr ze sthlm
        >

• Gość: lala Re: Geteborg IP: *.telia.com 16.08.01, 19:23
          expert od gramatyki i ortografi??? juz dawno sie tak nie usmialam smile)))))))))gdzie mieszkasz,
          przyjdz do mnie to naucze cie poprawnie pisac! buzka.
          • Gość: jac Re: Geteborg IP: *.*.*.* 17.08.01, 08:32
            To ja jestem. Rozmawiamy troche wyzej. Pisalem juz ci, ze mieszkam w Haga. A ty?

na razie
            Jac
            • Gość: do jacka Re: Geteborg IP: 62.88.128.* 17.08.01, 10:40
              czym sie zajmujesz? ja mieszkam tez centralnie, prawie. nie rozumiem, ze
              napisales, o tym , ze rozmawiamy wyzej??? ale upal wczoraj, bylam nad woda i
              opalalam sie
              • Gość: do lala Re: Geteborg IP: *.*.*.* 17.08.01, 11:14
                Gość portalu: do jacka napisał(a):

> czym sie zajmujesz? ja mieszkam tez centralnie, prawie. nie rozumiem, ze
                > napisales, o tym , ze rozmawiamy wyzej??? ale upal wczoraj, bylam nad woda i
                > opalalam sie

No napisalem tak, bo przedstawilas sie jako "lala". Ja natomiast w tym watku
                wystapilem jako tadzik i jacek. To nie ty odpowiedzialas wczesniej na moj list
                tymi slowami "ja jestem a co chcesz wiedziec, u nas goraco w tej chwili az pot
                splywa. pa!"?

Co robie tutaj? Pracuje. Zgdanij gdzie. To nie takie trudne. Masz trzy strzaly.
                Bylo troche goraco ale sie wczoraj nie opalalem. A ty co tu robisz? I jak masz na
                imie?

na ra
                Jacek
                • Gość: lala Re: Geteborg IP: 62.88.128.* 17.08.01, 12:02
                  Gość portalu: do lala napisał(a):

> Gość portalu: do jacka napisał(a):
                  >
                  > > czym sie zajmujesz? ja mieszkam tez centralnie, prawie. nie rozumiem, ze
                  > > napisales, o tym , ze rozmawiamy wyzej??? ale upal wczoraj, bylam nad woda
                  > i
                  > > opalalam sie
                  >
                  > No napisalem tak, bo przedstawilas sie jako "lala". Ja natomiast w tym watku
                  > wystapilem jako tadzik i jacek. To nie ty odpowiedzialas wczesniej na moj list
                  > tymi slowami "ja jestem a co chcesz wiedziec, u nas goraco w tej chwili az pot
                  > splywa. pa!"?
                  >
                  > Co robie tutaj? Pracuje. Zgdanij gdzie. To nie takie trudne. Masz trzy strzaly.
                  > Bylo troche goraco ale sie wczoraj nie opalalem. A ty co tu robisz? I jak masz
                  > na
                  > imie?
                  >
                  > na ra
                  > Jacek

pracujesz jako:informatyk, lekarz albo zbierasz truskawki. zakresl poprawna
                  odpowiedz!
                  • Gość: jac Re: Geteborg IP: *.*.*.* 17.08.01, 13:49
                    Tak, jestem nudnym informatykiem siedziacym przed monitorem caly dzien. A
                    zganij jeszcze w jakiej firmie pracuje.
                    Nie napisalas jak masz na imie i co robisz.
                    Gdzie tu sa plaze? Chetnie dam nura i wykapie sie w tutejszym morzu.
                    • Gość: lala Re: Geteborg IP: *.telia.com 17.08.01, 14:23
                      zgadlam!!!plaze sa wszedzie! najladniej na saltholmem stateczek 5 min i na wyspe aspere a
                      tam juz mozesz dac nura do wody, pozatym fascynujace widnokregi.
                      pa!
                    • Gość: lala Re: Geteborg IP: *.telia.com 17.08.01, 14:25
                      zgadlam!!!plaze sa wszedzie! najladniej na saltholmem stateczek 5 min i na wyspe aspere a
                      p--a!
                      u ericssona?
                    • Gość: lala Re: Geteborg IP: *.telia.com 17.08.01, 14:26
                      p--a!
                      u ericssona?
                    • Gość: lala Re: Geteborg IP: *.telia.com 17.08.01, 14:27
                      p--a!
                      u ericssona?
                      • Gość: jac Re: Geteborg IP: *.*.*.* 17.08.01, 14:40
                        Nie w Volvo.
                        A jak sie tam dostac w niedziele z Haga? Mozna jakos rowerem dojechac?

• Gość: jac Re: Geteborg IP: *.*.*.* 17.08.01, 15:54
                        Nie w Volvo.
                        A jak sie tam dostac w niedziele z Haga? Mozna jakos rowerem dojechac?
                        • Gość: Aga Re: Geteborg IP: *.telia.com 20.08.01, 22:47
                          Jestem tu od czterech miesięcy. Mój mąż też pracuje w Volvo. Jesteś tu z
                          rodziną?
                          • Gość: jac Re: Geteborg IP: *.*.*.* 21.08.01, 08:19
                            Napisz do mnie na jkbi@poczta.wp.pl to porozmawiamy.
                          • Gość: asd Re: Geteborg IP: *.*.*.* 03.09.01, 18:03
                            Czy to Joanna i Grzegorz?
    • Gość: bernard Re: Göteborg IP: *.swipnet.se 17.08.01, 17:33
      pozdrawiam
      • Gość: XYZ Re: Göteborg IP: *.enter.net 17.08.01, 19:47
        Co za polot literacki styl i bezbledna ortografia,pozazdroscic.Zycze udanego
        zbioru borowek Amerykanskich!!!
      • Gość: XYZ Re: Göteborg-truskawki IP: *.enter.net 17.08.01, 19:48
        Jezeli to sa truskawki to przepraszam.Pozdrowienia dla experta ortografii
        polskiej!!!
        • megatom Re: Göteborg 26.10.01, 13:33
          Poszukuje Jacka z w/w miasta jego mama(Irenka) i moja(Krystyna)mieszka na Anielewicza.Wiem,ze ma internet.
          Adam.T.
          megatom@poczta.gazeta.pl
    • Gość: ADI-GBG Re: Geteborg IP: *.telia.com 01.11.01, 11:35
      A czy ktos przetrwal do dzisiejszego dnia?
      • Gość: NINNA Re: Geteborg IP: 138.227.189.* 01.11.01, 13:16
        Ja jestem w tym kraju, ale o wiele blizej Stockholmu. Mieszkam w Västerås. ;o)

//NINNA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka