polonus5
02.01.12, 17:14
1/3 Polski to strefa biedy !!
www.hotmoney.pl/artykul/gazeta-prawna-1-3-polski-to-strefa-biedy-2-23319
Gość
Za komuny była praca dla każdego kto chciał pracować. Ja biedy nie zaznałam, przepracowałam 35 lat i teraz właśnie na stare lata nie mam za co wykupić leków, a jak wykupię to muszę jeść chleb i mleko.Wałęsa i jemu podobni dzisiaj wiedzą ,że żyją dzięki narodowi , który im zawierzył. Komuna ich prawie wszystkich wykształciła, a dzisiaj burzą, niszczą wszystko co powstało w tamtych czasach. Dlaczego nie oddadzą dyplomów zdobytych w tamtych czasach.
Dzisiaj za to masz dobrobyt, bo tyle dzieci ile dzisiaj chodzi głodnych, za komuny nie było.Uważaj, bo któregoś dnia obudzisz się z ręką w nocniku
Gość
Po zakończeniu wypłacania zasiłku ...bezrobotny pozostaje sam z soba , a czynsz trzeba zapłacić , tylko z czego...ja zadłużyłem kartę kredytową....jak mam teraz spłacić ta kartę,pracy nadal nie mam ....mam 54 lata i wszędzie słyszę szukamy kogoś młodszego..... ale kogo to obchodzi ..
Gość
70% majątku Polski zostało wyprzedane - i to często - zwykle poniżej jego wartości. A nasz dług wcale nie maleje. Po co było sprzedawać dochodowe przedsiębiorstwa? Energetyka? Elektrociepłownie? Świadome i celowe działanie, świadome i celowe zadłużanie. Teraz Polacy są niby u siebie, ale nie pracują na siebie, są tanią siłą roboczą, i rynkiem zbytu dla obcych towarów. To na nas się zarabia. JESTEŚMY ZADŁUŻONYMI GOŁODUPCAMI. 60% POlaków nie ma ŻADNYCH oszczędności.