Dodaj do ulubionych

Agusia (na lokacie 200 tys. w Amber Gold)

12.08.12, 05:09
Bulwiackie biznessmeny, heheheheheheh

Agusia (na lokacie 200 tys., kończy się w październiku) dowiaduje się: Czy możemy coś zrobić i gdzieś się zgłosić, żeby odzyskać te pieniądze? Żeby ktoś dla nas to zabezpieczył. Wiem, że naiwne, ale może możemy coś już teraz zrobić?

MA (ok. 268 tys. w lokatach) pisze: Ja swoje 28 tys. powinnam otrzymać 26 lipca, do dzisiaj nie otrzymałam. Prócz tego mam w AG jeszcze kilka lokat o łącznej wartości 240 tys. Proszę o pomoc jak te pieniądze odzyskać, bo nerwy nie dają mi spokoju.

Pieczarkarz (ponad 11 tys. zł + 30 tys. zł rodziców) przyznaje, że zjadają go nerwy: Mam lokatę w Amber Gold która kończy się 24 września na 11 tys. zł. Po 24 września kwota ok. 11,6 tys. zł ma być przelana na moje konto. Zaczynam w to wątpić.

Piotr (czeka na ponad 20 tys. zł): Wypłata powinna wpłynąć na konto 17 lipca. Co potrzebne jest do zgłoszenia na policję?

Rafter: Moja lokata skończyła się 16 lipca i nadal nie mam pieniędzy na koncie. Nawet nie idzie się do nich teraz dodzwonić. Co za cholerni gnoje. Mijają już dwa tygodnie od końca i sam nie wiem czy dostanę pieniądze. Czy komuś coś wypłacili?

Rafal na to wprost: Nie wypłacili i nie wypłacą.

wyborcza.pl/1,75248,12294718,_Dlaczegos_biedny__Bos_glupi___Klienci_Amber_Gold.html
Obserwuj wątek
    • fuck_u pieczarkarz !!!! (na lokacie 11 tys. w Amber Gold) 12.08.12, 14:37
      hahahahahahahaha bo pekne ze smiechu !! PIECZARKARZ !! czyli =pLonus= lub =czosnek= forumowy !! ma az 11 tysiecy zl w Amber , i juz po pieniadzach poszly sie yyebac !! nabity w butelke przez wlasnego rodaka znad Wisly we wlasnym kraju !,,hihihihiiihhihhihihihih

dlatego tak cicho na forum .bo stoja w kolejkach pod drzwaimi Amber ,klnac w zywe kamienie ,i zgrzytajac zembami !,,hiihihihihiihihiihihihihihihiihiihihihihi
    • czapaiew_pl he he he mcov bido z nyndzą na wygnaniu 12.08.12, 15:08
      bolą cię te pieczarki i bardzo dobrze biedaku że cię bolą. Tyle ile ty zarabiasz w rok ja zarabiam w kilka dni więc wyj dalej golasie.
      • fuck_u ciebie okradli wlasni rodacy we wlasnym kraju 12.08.12, 18:16
        heheheeh a poki co to polskie zlodzieje ciebie i tysiace twoich rodakow okradly i ty jestes bida z nedzom ,,hihhiiihihhihih
        • czapaiew_pl Re: ciebie okradli wlasni rodacy we wlasnym kraj 12.08.12, 18:46
          Póki co to dzięki temu krajowi i Unii Europejskiej jestem milionerem i nie muszę się uganiać za chlebem za granicą! Mieszkałem 13 lat w USA legalnie mam obywatelstwo USA żyło mi się tam dobrze ale tutaj żyje mi się jeszcze lepiej.
          • stokrotka_stokowa Re: ciebie okradli wlasni rodacy we wlasnym kraj 12.08.12, 20:02
            no to jestes pierwszym milionerem ktory sie chwali na forum, 100-krotne gratuuuuuuuulacje!
          • ratpole Re: ciebie okradli wlasni rodacy we wlasnym kraj 12.08.12, 21:34
            czapaiew_pl napisał:

> nie muszę się uganiać za chlebem za granicą! Mieszkałem 13 lat w USA

No co tez ty pyerdolisz? Jak nie musze jak musze?
            Bez uganiania sie za chlebem przez 13 lat w USA bylbys dzisiaj kim?
            A kiedy sie zrzekniesz obywatelstwa USA? hehehe
            Pyerdolone bulwiackie scierwo hehehe
            • fuck_u Re: ciebie okradli wlasni rodacy we wlasnym kraj 12.08.12, 22:48
              bez uganiania sie za chlebem w USA !,bylby zwyklym dziadem i zapyyyerdalal by dzis w Biedronce za 1200zl/miesiac lub zbieral pieczarki za 4zl/godz,,heehehehehehehehe

chamski ryj jeszcze ma czelnosc chwalic sie ze ma obywatelstwo usa ,tylko ze jak siedzi w Polszu i nie rozlicza podatkow w US ,to juz ma przesrane z prawem amerykanskim,capna go w momencie posatawienia nogi na lotnisku usa i kajdanki na lapy i out !!!!!!!!!!!!!!,,ehehehehehehheehe
              • czapaiew_pl hotdog ty barani łbie hehe 12.08.12, 23:01
                Polska ma podpisaną z USA umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania. Z biznesu w Polsce płacę podatki w Polsce ( a właściwie też ich nie płacę bo są to działy specjalne produkcji rolnej jedynie od wytwórstwa kostki pod produkcję pieczarek ale tylko tej na sprzedaż) z biznesu w USA (wynajem) płacę w USA do tego dostanę jeszcze emeryturę z USA he he he. Ubezpieczenie zdrowotne najniższe KRUS płacę w Polsce ale mam też wykupione prywatne ubezpieczenie medyczne w USA (odliczane od podatku hehehe) tak że w razie poważnych kłopotów mogę się leczyć w prywatnych klinikach. Więc się nie wysilaj.
                • ratpole Yaponczyk psychopato 13.08.12, 00:28
                  czapaiew_pl napisał:

> Polska ma podpisaną z USA umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania.

" Dostałeś spadek od bogatej cioci z Ameryki? No to masz problem. Nawet jak była bogata może nie wystarczyć ci pieniędzy, żeby zapłacić podatek w Polsce i za oceanem.
                  Problem podwójnego opodatkowania może sprawić, że wartość podatku będzie wyższa niż spadku."

podatki.wp.pl/kat,104492,title,Tak-sie-zarabia-na-cudzym-spadku-Mistrzem-jest-minister-finansow,wid,14831998,wiadomosc.html?ticaid=1efa0
                  • mcov Ten przygłup ma takie pojęcie o biznesie 13.08.12, 02:14
                    Ten przygłup ma takie pojęcie o biznesie i podatkach jak Maciek o życiu, hehehehe
                    • ratpole Re: Ten przygłup ma takie pojęcie o biznesie 13.08.12, 04:57
                      mcov napisał:

> Ten przygłup ma takie pojęcie o biznesie i podatkach jak Maciek o życiu, hehehe
                      > he

Jestem przekonany, ze Maciek chcial dobrze, a wyszlo jak zwykle bulwiakom wink
                      • stokrotka_stokowa Re: Ten przygłup ma takie pojęcie o biznesie 13.08.12, 05:01
                        dobrymi checiami to droga do mnie wybrukowana powiedzial pan lucyfer.
                    • czapaiew_pl he he he dziady wyrobne 13.08.12, 18:42
                      juz żeście tutaj raz nie wierzyli w bulwiackie mercedesy a potem wami dwa lata trzęsło. Znowu chcesz obgryzać pazury z zawiści?
                      • ratpole Re: he he he dziady wyrobne 13.08.12, 19:26
                        czapaiew_pl napisał:

> Znowu chcesz obgryzać pazury z zawiści?

Dawaj, bo mam brudne od tubajforow.
                        Gdzie te zdjecia? hehehe
                        • czapaiew_pl Re: he he he dziady wyrobne 13.08.12, 19:29
                          poszukaj sobie nie tak trudno zleźć.
                          • ratpole Re: he he he dziady wyrobne 13.08.12, 19:34
                            czapaiew_pl napisał:

> poszukaj sobie nie tak trudno zleźć.

Wlasnie, ze trudno.
                            Nie ma zbyt wielu idiotow na swiecie fotografujacych sie w bagazniku sad
                            Wlasciwie to widzialem tylko jednego hehehe
                            • czapaiew_pl Re: he he he dziady wyrobne 13.08.12, 19:39
                              ale za to ci spie...ł dwa ostatnie lata he he he.
                              • ratpole Re: he he he dziady wyrobne 13.08.12, 19:46
                                czapaiew_pl napisał:

> ale za to ci spie...ł dwa ostatnie lata he he he.

Przyznam, ze tak. Wstrzasnal mna ten widok hehehe
                                • stokrotka_stokowa Re: he he he dziady wyrobne 15.08.12, 04:32
                                  jest gdzies to zdjecie do obejrzenia?
                  • czapaiew_pl Re: Yaponczyk psychopato 13.08.12, 18:43
                    Już ci mówiłem mylisz postacie historyczne. chociaż jak cię klapek mercedesem wcurvil to był majstersztyk hehehe.
                • stokrotka_stokowa Re: hotdog ty barani łbie hehe 13.08.12, 01:59
                  Chyba nie sadzisz ze ktos w te twoje pyerdoly wierzy chociaz przez sekunde chociaz przyznaje ze bardzo lekko sie te wybujale fantazje czyta.
              • ratpole Re: ciebie okradli wlasni rodacy we wlasnym kraj 12.08.12, 23:25
                fuck_u napisał:

> bez uganiania sie za chlebem w USA !,bylby zwyklym dziadem i zbieral pieczarki za 4zl/godz

Przeciez zbiera, tylko za 4 bucks an hour z Mexicanos na farmie pod Detroit hehe
                A co zarobi to zara w china gold pakuje i do pazdzierzanego sejfu Amber Rolex
            • czapaiew_pl Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz ? 12.08.12, 22:51
              he he wiedziałem ścierwiaku że przylecisz. lubisz takie tematy aż ci gul śmiga!

> Bez uganiania sie za chlebem przez 13 lat w USA bylbys dzisiaj kim?
              teraz już nie muszę, Ameryka dała mi pieniądze studia i doświadczenie i jestem jej za to wdzięczny a niby dlaczego miałbym się zrzekać obywatelstwa?
              Jestem obywatelem Polski i USA i tak zostanie.
              • fuck_u stary oszolomie i wodoleju !! 13.08.12, 00:28
                gdybys rzeczywiscie byla az taki kasiasty jak tu na forum udajesz ! ,to dzis lezalbys bys z jajami na francuskiej rivierze a nie zawracal sobie goopiego i pustego lba pisaniem bzdur na forum polonia,swiadczy to tylko o twoim bezdennym prymitywizmie,polskiej zazdrosci ,chamstwie i snobizmie typowym dla wielu ludzi z kraju zwanego popularnie POLSZA !! jestes zwyklym wodolejem ale masz tez szczegolna ceche rycerska ,,,,a mianowicie ,,,ZAKUTY LEB !!!!!!! ,,,uhhuuhuhuhuhuhuhuhuhhuhuuhihihihihiihhihihihihiihihih !!
                • stokrotka_stokowa Re: stary oszolomie i wodoleju !! 13.08.12, 02:01
                  tak, to jest trafnie napsiane, ma w sobie cos z rycerza, hihihi, zakuty leb.
                • czapaiew_pl Re: stary oszolomie i wodoleju !! 13.08.12, 18:46
                  nie to ty byś tak zrobil! dlatego ja mam pieniądze a ty ich nie masz i nigdy mieć nie będziesz. To tak jakby dać małpie złoty zegarek.
                  • ratpole Re: stary oszolomie i wodoleju !! 13.08.12, 18:54
                    czapaiew_pl napisał:

> nie to ty byś tak zrobil! dlatego ja mam pieniądze a ty ich nie masz i nigdy mi
                    > eć nie będziesz. To tak jakby dać małpie złoty zegarek.

zeby go schowala w pazdzierzanym sejfie?
                    Swoja droga to swinstwo ci Amerykanie zrobili.
                    13 lat noszenia tubajforow, placenia podatkow, ukrywania sie po bejzmentach i jak psu w doope hehehehe
                    • czapaiew_pl Re: stary oszolomie i wodoleju !! 13.08.12, 19:18
                      he he he top menadzier świństwo to wam Polska zrobiła że pozwoliła się dorobić waszym sąsiadom czym nabawiła was permanentnego rozbujania guli.
                      Jak tam ci idzie top menadzier maybach już jest buahahahaha?
                      • ratpole Re: stary oszolomie i wodoleju !! 13.08.12, 19:24
                        czapaiew_pl napisał:

> he he he top menadzier świństwo to wam Polska zrobiła że pozwoliła się dorobić waszym sąsiadom

Aha znaczy sie zmarnowales 13 lat zycia na noszenie tubajforow w takhujerach zamiast dorabiac sie kolekcji zdjec w bagazniku? hehehe
                        To tera uwazaj, zebys znowu nie stracil.
                        Zainwestuj w zloto bo idzie głut hehehe

biznes.interia.pl/raport/kryzys_w_usa/news/polska-obrala-kurs-na-gore-lodowa,1831057
                        • czapaiew_pl Re: stary oszolomie i wodoleju !! 13.08.12, 19:28
                          nie wysilaj się z klapkiem mam tyle wspólnego co ty z pieniędzmi he he he gdybym został w USA tez pewnie byłbym milionerem to nie kwestia kraju golasie.
                          • ratpole Re: stary oszolomie i wodoleju !! 13.08.12, 19:32
                            czapaiew_pl napisał:

> gdybym został w USA tez pewnie byłbym milionerem to nie kwestia kraju golasie.

W takim razie szkoda, ze nie zostales.
                            Masz racje to kwestia pyerdolca.
                            Z glodu hehehe
                            • czapaiew_pl Re: stary oszolomie i wodoleju !! 13.08.12, 19:38
                              ja tam nie żałuję i nie potrzebuję forum żeby się z okractwa na płocie leczyć. dobra top menadzier szkoda mi czasu na ciebie a pewnie ty też się śpieszysz bo giełde w burkina faso właśnie zamykają hehehe
                              • ratpole Re: stary oszolomie i wodoleju !! 13.08.12, 19:47
                                czapaiew_pl napisał:

> ja tam nie żałuję i nie potrzebuję forum żeby się z okractwa na płocie leczyć.
                                > dobra top menadzier szkoda mi czasu na ciebie a pewnie ty też się śpieszysz bo
                                > giełde w burkina faso właśnie zamykają hehehe

Lece pomoc kolegom meksykom. Ciezkie nam dzis tubajfory dowiezli sad
                                • warcholski gdzie te zloto mial ukryte? 13.08.12, 21:41
                                  Teraz stwierdził, że ma problemy ze spieniężeniem złota. - Zgłosiliśmy się do oddziału Narodowego Banku Polskiego w Gdańsku, aby w nim spieniężyć złoto. Niestety, odmówiono nam - mówi gazecie.pl Plichta.

pieniadze.fakt.pl/NBP-nie-chec-kupic-od-Ambera-zlota,artykuly,172746,1.html
                                  powinienes doradzac jak inwestowac w grzyby...ychchychychyhyyyyy
                                  powiedz jak spieniezyc konskie lajno...buchchcha
                                  • czapaiew_pl Re: gdzie te zloto mial ukryte? 13.08.12, 22:37
                                    końskie lajno się bardzo dobrze spienięża po kostkę ustawiają się kolejki. Za jeden dzień więcej niż za 10 lat noszenia tubajforów.
                                    • ratpole Re: gdzie te zloto mial ukryte? 13.08.12, 23:13
                                      czapaiew_pl napisał:

> końskie lajno się bardzo dobrze spienięża po kostkę ustawiają się kolejki. Za j
                                      > eden dzień więcej niż za 10 lat noszenia tubajforów.

Teraz to sie pogubilem. Ty produkujesz pieczarki czy konskie klocki?
                                      Na forum pieczarkaszy piszom, ze mozna rocznie wyciagnac kilka klockow.
                                      Co tak cienko?
                                      Moze konie na twoim ranczu maja sraczke z glodu zamiast walic przyzwoite klocki? hehehehe
                                      • czapaiew_pl Re: gdzie te zloto mial ukryte? 14.08.12, 18:51
                                        produkuję pieczarki oraz kostkę do hodowli pieczarek mam też laboratorium szczepienia grzybni. To coś tak jak ty masz z tym że ty masz ch...nie z grzybnią tudzież grzybicę.
                                        • mcov Czas na zdjęcie w chlewni głupi chwieju, hehehehe 15.08.12, 01:13
                                          Czas na zdjęcie w chlewni głupi chwieju, hehehehe
              • mcov Przyleciał pan Ratpole 14.08.12, 01:30
                Przyleciał pan Ratpole zasadzić Ci kopa na brudnego polackiego ryja, hehehehe
                • ratpole Re: Przyleciał pan Ratpole 14.08.12, 02:10
                  mcov napisał:

> Przyleciał pan Ratpole zasadzić Ci kopa na brudnego polackiego ryja, hehehehe

Zara tam kopa. Wcieranie bulwiastego ryja w gumno to tylko kolezenska pieszczota.
                  Jak mnie znowu wyprowadzi z rownowagi jakimis zdjeciami to wtedy dostanie kopa hehehe
                • czapaiew_pl Re: Przyleciał pan Ratpole 14.08.12, 18:53
                  pan ratpole jak zwykle przyleciał poślizgnął się na własnym govnie i wyrżnął spektakularnego orła. A ty mcov coś taki wynędzniały że kolegów spod śmietnika do pomocy nawołujesz?
                  • mcov Czas na zdjęcie w chlewni głupi chwieju, hehehehe 15.08.12, 01:43
                    Czas na zdjęcie w chlewni głupi chwieju, hehehehe
    • donk Bulwiak, a co ty Agusia czy ortalionek. heheh 13.08.12, 21:30
      On nam tu juz siem chfalil ze s Polandu zabral 200 tysiency dularuw. heheheh

Ortalionek ma fantazjem na tej kaknatkowej sruzufce. heheheheheh heheheheheheheheheheheheheheheh
    • mcov Potwierdzenia przelania 50 mln zł sfałszowane 14.08.12, 02:19
      Potwierdzenia przelania przez Plichtów 50 mln zł zostały sfałszowane.

"Może jestem niemądrą optymistką, ale mam nadzieję, że pan Plichta to wypłaci."

Hehehe, wypłaci, ale sobie w Tel Avivie, hehehehe

wyborcza.pl/1,75248,12305204,Dziwny_przelew_na_miliony_i_Amber_Gold_w_likwidacji.html
      • warcholski Re: Potwierdzenia przelania 50 mln zł sfałszowane 14.08.12, 07:15

> "Może jestem niemądrą optymistką, ale mam nadzieję, że pan Plichta to wypłaci."
        iiiichachachacha .. wyrwie zonie zloty zab i gwizdnie obraczke bo sztabek zlota nie maja, wszystko fikcyjnie na papierze

ale swoja droga to niezly przekret i nie zdziwi mnie, ze udzial bral synalek Tuska
        zas bulbiasta prokuratura jest do doopy, wyborcza posiada dostep, publikuje dane osobowe, nr. pesel adresy zamieszkania itd
        • warcholski Michal Stefański 7 wyroków skazujących 14.08.12, 07:29
          mowie prokuratura jest do doopy
          media rowniez przez tyle czasu nie wiedzieli z kim sie synalek Tuska zadaje .?..

– To jest kłamczuch – mówi pani Katarzyna Węgielnik (39 l.) z Ostródy (warmińsko-mazurskie), która prowadziła punkt Multikasy. – Już 7 lat minęło od zamknięcia Multikasy, a pieniędzy jak nie było tak nie ma. To skandal! – grzmi kobieta.

pieniadze.fakt.pl/Katarzyna-Wegielnik-z-Ostrody-Prezes-Plichta-mnie-oszukal,artykuly,172682,1.html
          ----

Jak się okazuje Marcin Plichta zaczął pracować na swoją kartotekę już w wieku 19 lat. NA swoim koncie ma 7 wyroków skazujących. Po głośnej aferze z MULTIKASĄ zmienił nazwisko (wcześniej nazywał się Stefański) na żony (Plichta) i w ten sposób **oczyścił sobie konto**(sic).
          Jak widać - nie przyniosło to efektu na dłuższą metę. Obecnie jego firma AMBER GOLD znalazła się pod ostrzałem - mediów, prokuratury i oszukanych klientów.

www.se.pl/wydarzenia/kraj/marcin-plichta-prezes-amber-gold-ma-7-wyrokow-na-swoim-koncie_273274.html
          chche teraz fira jest na zone i zachwile una zmieni nazwisko na Katarzyna Stefanska
          • warcholski Nic sie nie stanie, dziennikaze TVN lokuja kase 15.08.12, 20:32
            Jeśli ktoś zaufa teraz firmie Amber Gold Marcina Plichty i wpłaci pieniądze, to trafią one nie do Amber Gold, tylko do... firmy żony Plichty - Katarzyny. A w niej Marcin Plichta jest członkiem rady nadzorczej!

Czy biznes dalej będzie się kręcił? Pewne jest jedno – na konto tej firmy mają trafiać pieniądze, które chcą powierzać Amber Gold klienci – ustalili dziennikarze TVN 24. Dziennikarze przedstawiając się fikcyjnym imieniem i nazwiskiem wyrazili chęć założenia przez internet lokaty w złoto o najniższym możliwym nominale – tysiąca złotych.

pieniadze.fakt.pl/Zalozysz-lokate-w-Amber-Gold-a-pieniadze-trafia-do-zony-prezesa-,artykuly,172882,1.html
            ---

o co chodzi? facet posredniczyl w kupowaniu zlota w pozakrajowych bankach (byc moze fikcyjnego), obiecal podzielic sie odsetkami... tylko mu nie wyszlo i ktos mu pomogl zbankrutowac

pieniadze.fakt.pl/Prof-Modzelewski-a-osoby-zaciagajace-kredyty-we-frankach-nie-zostaly-wprowadzone-w-blad-,artykuly,173290,1.html
    • ratpole Re: No to czekamy na zdjęcia mcov 15.08.12, 22:34
      czoznek napisał:

> Ten post już tu umieściłem dzisiaj rano a został usunięty! Co za durny cieć. Strzel se w ten durny cymbał cieciu!

To nie post tylko mowa nienawisci.
      Kto podnosi reke na Polonie temu ta reke odetnie ORMO o 6-tej rano.
      Lojalnie cie ostrzegam hehehe
      • mcov Hehehe, będzie cięcie, będzie! 16.08.12, 00:01
        Hehehe, będzie cięcie, będzie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka