Gość: Neon IP: *.netcom.ca 20.03.02, 19:17 Wybieram sie na maly wypad do Madrytu. Czy ktos moglby mi polecic kilka "interesujacych" barow? Nie lubie muzyki powaznej i pretensjonalnych kobiet. Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belus77 Re: Zycie jak w Madrycie! 20.03.02, 20:19 Mam jedynie ogolne pojecie o tym co sie dzieje w tym miescie, ktore nigdy nie spi. Mysle, ze o wiele wiecej moglby powiedziec Don. On mieszka w Hiszpanii, a ponadto chyba siedzi w tym "srodowisku". W kazdym razie jak tam bedziesz, to ogladaj sie za siebie od czasu do czasu ... wiesz w "tych" barach. Milej podrozy! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zycie jak w Madrycie! 20.03.02, 20:35 a co to sa pretensjonalne kobiety? Jak je poznac???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Zycie jak w Madrycie! IP: 209.226.65.* 20.03.02, 20:39 karelia napisał(a): > a co to sa pretensjonalne kobiety? Jak je poznac???? moze on mial na mysli "profesjonalne" to juz wtedy mozna zaczac sie domyslac... ale zeby zaraz ich nie lubic? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Zycie jak w Madrycie! 20.03.02, 20:49 aaaaaa to rozumiem , takie male przejezyczenie, zdarza sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neon Czy te pogloski sa prawdziwe? IP: *.netcom.ca 20.03.02, 21:02 Jesli to prawda co pisze Alen, to ja nie chce zadnych "wskazowek" od Dona www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=POLONIA&wid=14 06881&aid=1420551 Dzieki za info, Belus. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: Czy te pogloski sa prawdziwe? 20.03.02, 21:45 Pogloski moga byc tylko pogloskami, a moga skrzywdzic tego starszego juz przeciez czlowieka. Don pisal tu kiedys cos o zonie, Rosjance bodajze, ale moze to byc rownie dobrze tylko przykrywka do jego prawdziwego "hobby". Trudno tutaj cos powiedziec ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Czy te pogloski sa prawdziwe? IP: *.uc.nombres.ttd.es 20.03.02, 22:03 Gość portalu: Neon napisał(a): > Jesli to prawda co pisze Alen, to ja nie chce zadnych "wskazowek" od > Dona > <a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=POLONIA&wid=14"tar > get="_blank">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=POLONIA&wid=14</a> > 06881&aid=1420551 > Dzieki za info, Belus. Nigdy nikomu nic nie doradzalem.Nie mam zamiaru tego robic.jako "starszy czlowiek" oczywiscie nic nie wiem i moje poglady to marudzenie starego zgreda ! To co pisze jakis tam Alen to mozna rozbic o d...Kazdy ma swoje zdanie i ma prawo do jego wyglaszania-jezeli chce i w formie jaka mu sie w danej sytuacji wydaje wlasciwa. Nie mam zwyczaju klamac lub przeinnaczac cokolwiek. ale trudno starszemu panu ,zyjacemu 34 lata na emigracji dac sobie wmowic jakies bzdury.ten starszy pan nigdy nie prosil o pomoc,nigdy nie byl bezrobotny.czasami popelniam blad wdajac sie w dyskusje z petakami piszacymi bzdury z internet cafe-i robiacymi z siebie"urzadzonych i bogatych" jaka jest prawda to mozna szybko wywnioskowac.ale to jest forum i takie sa jego prawa.demagogow i tanich doradcow oraz znawcow wszystkiego jest wielu. Jakos mniej pisze konkretnie i rzeczowo ,gdy trzeba pisac trzymajac sie tematu.jezeli chodzi o zycie w Hiszpanii to nic nie wiem ,gdyz zyje tu i prowadze biznes tylko 17 lat.Masa medrcow madrze piszacych na forum ,nie zawsze zyje tak dlugo na tym wspanialym swiecie.To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo do dona IP: 209.226.65.* 20.03.02, 22:15 don, olej ich. slowo daje - tak sie fajnie zapowiadal watek - mogly byc jakies rozmowki o flamenco, jakies wspomnienia chlopcow z uliczek w barcelonie albo innych wypadow na corride a tu prosze - chamstwo i paskudztwo bez szacunku. olej ich, lepiej napisz cos o sevilli wiosna - w dziecinstwie czytalam "znaczy kapitana" i tam jest jedno zdanie "sevilla na wiosne zakwita", przez ktore wloklam mojego meza z marocco do sevilli w polowie kwietnia zeby zobaczyc, ze to prawda. ale to juz bylo daaaawno temu. napisz jakis "opis przyrody" ku zlagodzeniu obyczajow - to nam wszystkim dobrze zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: do Dodo IP: *.uc.nombres.ttd.es 20.03.02, 23:04 Ha ha nie jest tak tragicznie.Pozyja ludziska to im "wzrok "sie poprawi. faktycznie teraz wiosna zamienia sie w lato.Ida swieta.dla mnie robota dla innych atrakcje.Ja te historie odkladam na pozniej-emeryturka i nadrabianie zaleglosci.Ale faktycznie wysylam zone na 5-o dnowa wycieczke:Granada Cordoba andaluzja.jak mowi doswiadczenie,taka turystyka daje najwiecej.Przewodnik,hotel,wstep zalatwiony itd.Co ciekawe ,naiwieksza publika takich wycieczek sa emeryci.jestem juz od dawna zaskoczony ciekawoscia i energia tych ludzi.Taki hiszpanski emeryt(tych widze najwiecej) jezdzi autobusem po calej Europie.w kraju gdzie o tych ludziach zapominano przez wieki,teraz od kilkubastu juz lat ,emeryci to rynek dla turystyki o duzym znaczeniu.sluchac ich fachowe dyskusje o zabytkach francji lub niemiec to przyjemnosc.Oczywiscie zaczyna sie od pielgrzymek do miejsc swietych.potem Luwr izielone wzgorza irlandii.Oczywiscie ceny odpowiednie do ich mozliwosci.Zima w nadmorskich kurortach ,to wlasnie oni zapelniaja hotele i daja przezyc hotelarzom niski sezon.Mialo byc o sewilli w wyszlo o emerytach.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STYRO Re: Czy te pogloski sa prawdziwe? IP: *.uc.nombres.ttd.es 21.03.02, 02:29 .jezeli chodzi o zycie w Hiszpanii to nic nie > wiem ,gdyz zyje tu i prowadze biznes tylko 17 lat. No to ja powinienem zamilknac gdyz w Hiszpanii mieszkam od 3 lat i zadnego biznesu nie prowadze.,..)))))) Nie wiem czy jest sens polecac jakas konkretna knajpke, bo tych w Madrycie jest bez liku, wiec z pewnoscia cos interesujacego znajdziesz... Zawsze mozesz zrobic rajd po barach... Moge jedynie napisac, gdzie ja lubie chodzic... Wiec na pewno Plaza Santa Ana, jest tam taka piwiarnia, gdzie na miejscu robia piwo, jest ono metne i smakuje ... jak piwo)), okolice Sol, to pub La Fontana de Oro z ponad stuletnia tradycja, dyskoteki najczesciej odwiedzane przez mlodych obcokrajowcow to Joy Eslava, Kapitol, czy swietne miejsce Palacio de Gaviria... W tym ostanim w kazdy czwartek imprezy dla cudzoziemcow... Ceny drinkow to w wieksdzosci okolo 6€... Co warto zobaczyc w Madrycie??? Jest tak duzo rzeczy, ze nie podejmuje sie zadania...... Napisz konkretnie kiedy bedziesz... Pozdrawiam z Madrytu STYRO Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Uliczka w Barcelonie:-)))))) 21.03.02, 10:29 a mnie sie tak strasznie podoba w Barcelonie. Tam jest wszystko, stare , nowe, supermodern, ludzie , sztuka, sklepy, woda , gory, no wszyyystko. Chcialbym tam jeszce jeszcze raz zawitac. Siedziec na rambla i gapic sie na ludzi, wydziwiac nad dziwadlöami Miro, lezec na trawniku w parku, wloczyc sie po uliczkach Barcelonetty .......... ja chce do Barcelonyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Uliczka w Barcelonie:-)))))) IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 10:55 pani Karelio- zima w Szwecji tez ma swoj koniec post pani wskazuje na typowe przemeczenie szwedzkim klimatem. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Uliczka w Barcelonie:-)))))) 21.03.02, 10:59 panie Bogdanie , to nie tylko klimat , nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Uliczka w Barcelonie:-)))))) IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 11:06 nie myslalem ze Don az tak pani w glowie zawrocil!!! hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Uliczka w Barcelonie:-)))))) 21.03.02, 11:18 hahaha panie Bogdanie , widze zes pan inteligentny gosc, co ja wiem to pan rozumiesz hahahah pojmujesz pan w lot ja jeszcze nie wykrztusze a pan to juz verbalnie obwieszczasz. Ale cicho tam, po co wszyscy maja wiezdiec hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Uliczka w Barcelonie:-)))))) IP: *.uc.nombres.ttd.es 21.03.02, 15:58 Don od barcelony 700 km i ma juz lato-+26 teraz Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Uliczka w Barcelonie:-)))))) 21.03.02, 16:07 a nie mozesz sie przeniesc do Barcelony???? Odpowiedz Link Zgłoś