Dodaj do ulubionych

Dostalem polski paszport

IP: 205.189.191.* 30.03.02, 21:28
Po miesiacu i czterech dniach dostalem piekny polski paszport .Jadac wiec do Polski spelniam wszelkie
wymagania demokratycznych wladz Polski . wjezdzam na polski paszport , awyjezdzam na polski i kanadyjski .
mam nadzieje , ze jest to juz ostatni polski paszport .Po wejsciu Polski do UE wizy dla Kanady zostana zniesione i
do Polski wystarczy mi tylko paszport kanadyjski.Pogodnych Swiat Wielkanicnych zyczy Wam
Bruno
Obserwuj wątek
    • don2 Re: Dostalem polski paszport 30.03.02, 21:34
      Gość portalu: Bruno napisał(a):

> Po miesiacu i czterech dniach dostalem piekny polski paszport .Jadac wiec do Po
      > lski spelniam wszelkie
      > wymagania demokratycznych wladz Polski . wjezdzam na polski paszport , awyjezdz
      > am na polski i kanadyjski .
      > mam nadzieje , ze jest to juz ostatni polski paszport .Po wejsciu Polski do UE
      > wizy dla Kanady zostana zniesione i
      > do Polski wystarczy mi tylko paszport kanadyjski.Pogodnych Swiat Wielkanicnych
      > zyczy Wam
      >
      > Bruno

uwazaj w Kraju na .........bo to niebezpieczne i uwazaj szczegolnie na......bo to
      bardzoniebezpieczne.Przyjemnego pobytu i pamietaj :waluta w polsce nazywa sie
      dolar i jest wymienialna na zloty smile) albo i na odwrot.
      • karelia Re: Dostalem polski paszport 30.03.02, 21:38
        uwazaj na ceny, miej kalkulator i blyskawicznie przeliczaj czy tansze o centa
        czy drozsze o wiele dolarow.
        • Gość: Bruno Do wyjazdu daleko IP: 205.189.191.* 30.03.02, 21:44
          Wylatuje do Polski dopiro pod koniec maja .Ceny w Polsce znam i niczego nie przeliczam .Pieniadze bede
          wydawal glownie na alkohol .Zreszta w Polsce bede tylko 10 dni , a glowny cel to Grecja w ktorej bede
          21 dni . Pozdrowienia.
          • don2 Re: Do wyjazdu daleko 30.03.02, 22:13

> Wylatuje do Polski dopiro pod koniec maja .Ceny w Polsce znam i niczego nie prz
            > eliczam .Pieniadze bede
            > wydawal glownie na alkohol .Zreszta w Polsce bede tylko 10 dni , a glowny cel t
            > o Grecja w ktorej bede
            > 21 dni . Pozdrowienia.

jak bedziesz w grecji to udawaj greka !
            • Gość: tato Re: Do wyjazdu daleko IP: 213.156.54.* 30.03.02, 22:18
              I kto mowil ze Bruno to .......Wstyt i hanba.Milego pobytu Bruno(Tylko nie
              wpadni w alkoholizm)
              • karelia Re: Do wyjazdu daleko 30.03.02, 22:37
                a gdzie w Grecji? Wyspy, stalu lad?
    • _szwedka Re: Kaskada 30.03.02, 23:29
      Odpusc sobie kaskade...Maja ja wyburzyc. Sa lepsze miejsca wink))
      • Gość: Monokl Mozesz przezyc gleboka depresje ladujac w Toronto IP: *.toronto90.dialup.canada.psi.net 31.03.02, 00:22
        Jestem pewien, ze bedziesz tak zauroczony Grecja i jej srodziemnomorskim
        klimatem, ze ladujac ponownie w siermieznej Kanadzie, przezyjesz szok i niechec
        do powrotu. Baw sie dobrze...
        • don2 Re: Mozesz przezyc gleboka depresje ladujac w Toronto 31.03.02, 00:35
          Gość portalu: Monokl napisał(a):

> Jestem pewien, ze bedziesz tak zauroczony Grecja i jej srodziemnomorskim
          > klimatem, ze ladujac ponownie w siermieznej Kanadzie, przezyjesz szok i niechec
          >
          > do powrotu. Baw sie dobrze...

Ale az siermiezna?
        • Gość: Gosc Re: Mozesz przezyc gleboka depresje ladujac w Toronto IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.03.02, 03:55
          Gość portalu: Monokl napisał(a):

> Jestem pewien, ze bedziesz tak zauroczony Grecja i jej srodziemnomorskim
          > klimatem, ze ladujac ponownie w siermieznej Kanadzie, przezyjesz szok i niechec
          >
          > do powrotu. Baw sie dobrze...

Do: Slepego na Jedno Oko
          Ach, jak to rzeczywiscie meczy ta kanadyjska siermieznosc. Tylko, ze tutaj
          pacanie mozesz zarobic na wyjazd na wakacje do Grecji, a nie odwrotnie. Wiec nie
          pierdol glupot, bo na Kubie i Rep. Dominikanskiej tez ladnie slonce swieci co nie
          znaczy, ze chcialoby sie tam mieszkac. Byles w Grecji uchodzca, a tu jestes
          pelnoprawnym obywatelem. Nie zapominaj o tym i nie sraj we wlasne gniazdo. Ani
          polskie ani kanadyjskie.
          • Gość: Pokraka Swiente slowa, naprawde! IP: *.netcom.ca 31.03.02, 04:12
          • Gość: Monokl Licz sie ze slowami kanadyjski zasrancu IP: *.toronto92.dialup.canada.psi.net 31.03.02, 05:26
            Widocznie jestes prostakiem, patrzacym na swiat jedynie przez pryzmat swojego
            wytartego portfela. Dla mnie w zyciu licza sie rowniez inne rzeczy. Poza tym
            nie sadzisz chyba, ze w Grecji mieszkaja sami zebracy. Od naszych umiejetnosci
            zalezy jaka pozycje zajmiemy w danym spoleczenstwie. Ponadto wypowiadalem sie
            tutaj nie z punktu widzenia emigranta, a jedynie oceniajac tzw. uroki zycia. W
            Grecji bylem nieraz i wiem o czym mowie i z czym ja porownuje. I zdania nie
            zmienie PACANIE...
        • Gość: Ewa Re: Grecja to depresja. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.03.02, 03:56
          Jakos mnie ta Grecja nie zauroczyla i wole bardziej Kanade. Pozdrawiam
    • Gość: Debil Re: Dostalem polski paszport IP: *.netcom.ca 31.03.02, 03:28
      Mam nadzieje Minetka, ze na podaniu jak zwykle zatajiles ze jestes
      pierdolniety? A jak tam wigara, dziala? Ulzyj troche temu jazykowi, koles!
    • Gość: Ochoczy Re: Dostalem polski paszport IP: *.pool4.dsltokyo.att.ne.jp 31.03.02, 06:09
      Wizy dla Kanadyjczyków zostaną zniesione pewnie w tym samym czasie, kiedy
      Kanada zniesie wizy dla Polaków.
      • komentator Wizy, strefa Schengen 03.04.02, 07:46
        Gość portalu: Ochoczy napisał(a):

> Wizy dla Kanadyjczyków zostaną zniesione pewnie w tym samym czasie, kiedy
        > Kanada zniesie wizy dla Polaków.

Tez nie tak: Wizy zostana zniesione gdy Polska wstapi do Strefy Schengen
        i zostana zniesione kontrole graniczne z krajami Strefy. Poniewaz kraje
        Strefy Schengen nie maja wiz z Kanada wiec Polska rowniez zniesie wizy,
        nawet jednostronnie. Podobnie jest np. w Grecji.

Wstapienie do Unii nie jest rownoznanczne z wstapieniem do Schengen,
        wymaga bowiem pelnego zabezpieczenia granic i komputeryzacji systemu
        kontroli granicznej w oparciu o wspolna baze danych SIS (Schengen Information
        System).

W Polsce buduje sie obecnie system graniczny spelniajacy standarty Schengen,
        przewiduje sie ze Polska moze przystapic do strefy w roku 2006.
    • Gość: Nemo Re: Dostalem polski paszport IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.03.02, 07:43
      Po wejsciu Polski do UE
      > do Polski wystarczy mi tylko paszport kanadyjski.

wejscie do EU wcale nie nie oznacza zniesienia kontroli granicznych
      pomiedzy Niemcami i Polska. Wedlug dzisiejszych przepisow polski
      paszport zawsze bedziesz musial uzywac bo uzwanie innego jest w Polsce karalne!
      Kara jest 5000 zl
      • Gość: Funnel Re: Dostalem polski paszport IP: *.vf.shawcable.net 31.03.02, 11:45
        Nemo prosze przestan ,przeciez wiesz ze Polacy z Niemiec przyjezdzaja i
        wyjezdzaja na , (czym chca ) nniemieckim paszporcie ,lub dowodzie osobistym. To
        jest NOTORYCZNIE przemilczane przez Polskie Wladze ,ze inny Polak z INNEgo
        kraju nie moze tak wjechac na "obcym " paszporcie,bo w kraju w ktorym mieszka
        obowiwzuja WIZY, Ale !!! ALE !!! Polski (ponoc ) NIE INTERESUJE gdzie mieszka
        Jej obywatel poniewaz Ona (jego) INNEGO obywatelstwa NIE UZNAJE !!!(NIE
        PRZYJMUJE DO WIADOMOSCI !UWAGA ale
        • Gość: Nemo Masz racje IP: 216.94.245.* 02.04.02, 17:15
          Zapominam ze polska wladza na pstrym koni jezdzi i od jednych wymaga
          a od innych nie. ROWNOSC WOBEC PRAWA ALA RZAD "WOLNEJ" POLSKI!
    • Gość: Stary Tylko nie zgub, bo ci demokracja nie pomoze... IP: *.clover.com.au 02.04.02, 16:27

> Po miesiacu i czterech dniach dostalem piekny polski paszport .Jadac wiec do Po
      > lski spelniam wszelkie
      > wymagania demokratycznych wladz Polski . wjezdzam na polski paszport , awyjezdz
      > am na polski i kanadyjski .
      > mam nadzieje , ze jest to juz ostatni polski paszport .Po wejsciu Polski do UE
      > do Polski wystarczy mi tylko paszport kanadyjski.Pogodnych Swiat Wielkanicnych
      > zyczy Wam
      >
      > Bruno

A uprzedzili cie, ze jak ten sliczny nowiutki polski paszport zgubisz, albo dasz
      sobie ukrasc, to zeby dostac w Polsce duplikat, bedziesz musial najpierw wyrobic
      dowod osobisty, PESEL, ksiazeczke wojskowa i zameldowanie? Razem dla kogos, kto
      mieszka za granica od kilkunastu lat a wyjechal przed 1989 rokiem i nie ma tych
      wszystkich rekwizytow, rzecz trwa 14-16 tygodni. Masz wyrozumialego pracodawce?
      Konsul kanadyjski ci z oczywistych powodow nie pomoze - obywatel RP na polskim
      paszporcie na suwerennym terytorium RP.

Przepisy wykonawcze do ustawy paszportowej traktuja kazdego wystepujacego o
      paszport w Polsce jako stale zamieszkalego w Polsce, i nie czynia zadnych
      wyjatkow dla Polakow stale zamieszkalych za granica. Jak sie urzad wojewodzki
      uprze, albo ty bedziesz niedomyslny w sprawie gratyfikacji w szarej kopercie, to
      ci za chinskiego boga nie wydadza nowego paszportu bez dowodu osobistego i
      zameldowania, i w dodatku beda w swoim prawie.

Bon voyage.

• zzzyps Stary 02.04.02, 16:55
        bo przeciez oni nie po to zdecydowali sie zostac w Polsce i nie po to odrzucili
        lukratywne posady/kontrakty na zachodzie, jak ty, ja i inni z wezelkiem na
        plecach spieprzali z czerwonego raju. Dlatego oni teraz siedza tam i 'kasuja' w
        tych szarych kopertach.

• Gość: Bruno Do Starego IP: 199.71.64.* 02.04.02, 18:47
          O kradziez paszportu sie nie obawiam , mimo prawie moich 19 lat emigracji posiadam dowod osobisty ,
          ze stalym zameldowaniem w Polsce .Dowod juz jest nowszy i jest na nim orzel w koronie i zostal wyrobiony
          podczas licznych wizyt w Polsce .Pamietam jak wyrobilem sobie nowy paszport polski w 1991 roku to
          ten stary bolszewicki pociolemi spuscilem z woda w toalecie ; Ty podarles i wrzuciles do oceanu .
          Jesli chodzi o Grecje to bede przebywal w Atenach i zrobie ze dwa wypady na wyspy /inf, dla Szwedki /
          Wykupilem bilet w LOT i razem z Polska i Grecja kosztowal tylko 1150 $ kanadyjskich .W ten sposob mozna
          korzystajac z LOT u lecac do Polski z Kanady czy USA prawie bez dodatkowych kosztow zaliczyc cala Europe .
          • Gość: oficer do Minety vel Bruno IP: *.tnt18.ewr3.da.uu.net 03.04.02, 02:09
            Cwaniak jestes Mineta - masz dowod osobisty i stale zameldowanie w Polsce mimo
            ze od 19 lat mieszkasz w Canadzie. Pewnie w okresie stanu wojennego i grubo po
            nim rodzina dostawala na ciebie kartki zywnosciowe,mimoze byczyles sie na
            canadyjskim chlebie,pewnie mieszkanie w bloku caly czas tez stoi na ciebie i
            rentujesz je dla studentow mimo ze mieszkanie spoldzielcze jest. A co z
            wczesna renta ??? czy wladze polskie juz ci wyplacaja zlotowki na konto,mimo
            ze w Canadzie siedzisz ???
            • Gość: Bruno Do oficera IP: 199.71.64.* 03.04.02, 02:16
              Bardzo jestes ciekawy ; wiec zostawiam Ciebie w sferze niepewnosci .Sa rozwiazania o ktorych Ci sie
              nie snilo !!!!!!!!!
              • Gość: oficer Re: Do Bruno IP: *.tnt18.ewr3.da.uu.net 03.04.02, 02:32
                Bruno - nie musisz mi mowic ,wiem ze sporo bidokow z twojej Canady zyja na
                dwie lapki,jedna wyciagaja z tej biednej Polski co sie da a druga z nowego
                miejsca pobytu. Znane sa mi przypadki ze ludzie pobieraja z Polski renty
                chorobowe mimo ze ich tam nie ma od 15 -20 lat,ze maja zameldowania [ czytaj -
                lewe] w miejscach gdzie zyje prawdziwy polski emeryt, ze jezdza do Polski
                robic sztuczne zeby i szczeki bo to taniej [ niewazne ze z zebow druty
                wystaja]byle taniej bylo. Ze staraja sie o darmowe leczenia jako niby
                inwalidzi itp. - numerow i tzw. przekretow jest pol miliona gdzie jeszcze
                mozna doic te biedne polskie panstwo a jednoczesnie wygodnie mieszkajac z dala
                od polskiej biedy. Krotko mowiac jest to tzw. polskie dziadowanie !!!!
                • Gość: Bruno Do Oficera IP: 199.71.64.* 03.04.02, 18:06
                  Mij drogi ja zameldowanie zalatwilem sobie siedem lat temu i wyrobilem sobie dowod osobisty .Bylo mi to
                  potrzebne do przesiedlenia dwoch samochodow do Polski na ktorych co nieco zarobilem .Od tego czasu
                  jestem zameldowany w Polsce .Piszesz ze z Kanady pobieraja renty w Polsce ; musisz wiedziec , ze robia
                  to zgodnie z prawem i nawet nie musza miec zameldowania w Polsce to im sie nalezy w mysl ustawy .
                  Zebow zaden emeryt do Polski nie jezdzi robic bo na darmowe zeby czeka sie w Polsce dwa lata .Jak ktos
                  zapierdalal w Polsce za grosze 40 lat to teraz Polsce nie podaruje swojej emeryturu ktora mu sie nalezy
                  zgodnie z nowym prawem uchwalonym po uzyskaniu niepodleglosci w 1989 roku . Za komuny kazda emerytura i
                  renta byla zawieszana po ponad 6 miesiecznym pobycie za granica automatycznie Teraz jest inaczej
                  zmiany wymusila Rada Europy .Kim Ty jestes , ze nazywasz polskich kanadyjczykow biedakami .99 %
                  emigrantow to biedacy wynajmujacy sie do pracy jako wyrobnicy .Moze Ty posiadasz fabryke i dajesz
                  zatrudnienie wyrobniko i uwazasz sie za bogatego ? Jesli jestes wyrobnikiem to nigdy nie nazywaj nikogo
                  biedakiem bo jak stracisz robotke to nie tylko bedziesz biedakiem , ale dziadem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka