bylla 24.08.04, 00:50 Chodzi mi o produkty kupne. Czy wybielanie przez dentyste daje lepsze rezultaty?(niestety nie stac mnie narazie na dentystyczne wybielanie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) 24.08.04, 00:54 bylla napisała: > Chodzi mi o produkty kupne. > Czy wybielanie przez dentyste daje lepsze rezultaty?(niestety nie stac mnie > narazie na dentystyczne wybielanie) hehe, produktami "kupnymi" to raczej nie wybielisz! mysle ze wrecz przeciwnie, ale nie zaszkodzi sprobowac! Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola A kiedy Ty byles u dentysty ostatnio, czlecze? 24.08.04, 03:20 Wybielenie przez dentyste DUZO drozsze i prawie natychmiastowe. Jak nie potrzebujesz duzo to probuj nowe pasty wybielajace; wybielaja zeby choc nie duzo, po kilku tygodniach. Alternatywa to plastry przyklejane na zeby. Szybsze niz pasta ale... przeczytaj drobny druk na opakowaniu. SP Odpowiedz Link Zgłoś
gapka Re: A kiedy Ty byles u dentysty ostatnio, czlecze 24.08.04, 04:46 ja widzialam w aptece : Simply White - Colgate To jest taka buteleczka z pedzelkiem, ale nie wiem jak dziala bo nie probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: A kiedy Ty byles u dentysty ostatnio, czlecze 24.08.04, 04:54 Przeczytaj instrukcje i sprobuj. Niewiele kosztuje a moze Ci sie akurat nada. Zebom napewno nie zaszkodzi!! )) SP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinnaa Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) IP: *.siec / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:14 Polecam colgate simply white, kupilam go bardzo tanio na allegro, mialam zolte zabki od dziecinstwa i bylam pewna ze nic mi ich nie wybili, nie mam rewelacyjne bialych zebow ale roznica jest bardzo widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_ormowiec Poszukaj Crest Whitestrips w AU 24.08.04, 04:58 Polecam: www.dentist.net/crestwhitestrips.asp Odpowiedz Link Zgłoś
ona_au Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) 24.08.04, 07:55 nie, takie dental stripes podobno trudno przyposowac do zebow. Odpowiedz Link Zgłoś
ona_au Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) 24.08.04, 10:54 a tak z ciekawosci ile kosztuje wybielanie przez dentyste? Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Zalezy od tego co i jak... 24.08.04, 21:00 ... od dziescia do ... dzesiat tysiecy. Kolega rozwiodl sie z zona bo "wybielila" za $25,000 i to nie wszystkie. Niektore aktorki wydaja i USD50,000. SP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 najlepiej pumexem se wyszoruj, hehehe (n/t) IP: *.cwshs.com 24.08.04, 12:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do-Vipiaka-1- Re: najlepiej pumexem se wyszoruj, hehehe (n/t) IP: 24.69.255.* 24.08.04, 20:00 Ty-MATOLE-dla ciebie-WAZNE-haslo-to po co w SZKOLE???????-Twoje slynne-SE,SE,SE wypychalo cie na pozycje-LIDERA w edukacji.No na razie-CZERESNIAKU-Antyvipiak- Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Buteleczka z pedzelkiem 24.08.04, 23:00 Widzialam to w reklamie telewizyjnej (w Europie). Wyglada na proste i nie jest drogie. Problemem jest tylko to ze trzeba to zamowic , co bardzo podraza koszty. W Szwecji jest kilka sposobow wybielania zebow. Najczesciej stosowany i najtanszy jest u dentysty. Zamawia sie u niego (dopasowuje) aparacik ktory zaklada sie na noc na zeby i smaruje sie je gelem. Procedure powtarza sie az do uzyskania efektu, wiec jakies 8-10 razy. Aparacik + gel kosztuje ca 1 000 zl. U higienistki w jej gabinecie mozna wybielic zeby w ciagu 1 godziny, cena 2000 zl. U innej higienistki jest wybielanie laserem, ktore wg mojego dentysty jest bardzo szkodliwe dla zebow. Wybielanie laserem kosztuje 3 500 zl. Podalam te ceny dla orientacji przeliczajac kurs korony na zlotowki. To co zrobila zona kolegi i co tak duzo kosztowalo, to chyba nakladanie na zeby czegos w rodzaju bialych koronek. Tak sie robi w Hollywood no i oczywiscie w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: Buteleczka z pedzelkiem 25.08.04, 00:23 Zmien dentyste bo glupek. Wybielanie za pomoca buteleczek czy strips czy innych geli to po prostu zwykla woda utleniona. Laserem juz duzo mniej szkodliwe. I na tym caly interes polega ze sie utlenia i zabki sie robia biale. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Wybielanie swiatlem 25.08.04, 00:28 Zapomnialam napisac ze pierwsze wybielanie to SWIATLEM, a to drugie laserem. Przypuszczam ze oba sa szkodliwe, nawet to z nakladaniem zelu na noc tez nie wplywa dobrze na szkliwo, bo ostrzegaja ze bedzie sie czulo szczypanie w zebach... Co do holywoodskiego sposobu (nakladanie "koronek" na zeby)to widzialam kilka osob ktore to zrobily i wygladaly tak, jakby sobie sprawily sztuczna szczeke! Zeby siedzialy nienaturalnie ciasno. Ale oczywiscie jesli ktos ma nieladne nierowne zeby, to lepiej z tymi "koronkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: Wybielanie swiatlem 25.08.04, 01:08 "szczypanie" nie ma nic wspolnego z niezdrowym hehe. Ja robilem laserem i zyje a raczej zeby zyja. Zadnych koronek sie nie zaklada. Poczytaj o veneer. Odpowiedz Link Zgłoś
bylla Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) 24.08.04, 23:50 dziekuje bardzo za rady POdobno tez w aptece mozna kupic takies trays ktore sie zaklada na zeby i daje tam gel. Kosztuja jakies $100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T. Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) IP: *.dyn.optonline.net 25.08.04, 06:12 Nie ma to jak Clorox Bleach A na serio to kiedys kupilam zel i szyny (tak sie to chyba nazywa w Polsce) za kilkaset dol. Po dwoch dniach uzycia wg instrukcji mialam wybielone do bolu dziasla i caly zestaw powedrowal do kubla na smieci. Do dzis nie moge przebolec wydatku Jesli ktos ma wrazliwe zeby to wybielanie niestety nie jest dla niego. Obecnie uzywam zelu Colgate Simply White i nie jest taki zly, tylko przez 15 min. trzeba szczerzyc zeby (inaczej zel sie sciera) wypychajac buzie wacikami )) Ale zeby efekt byl naprawde rewelacyjny trzeba pojsc sladami Ertesa i poddac sie zabiegowi laserowemu. Acha, moj palacy brat wybielil zeby zelem u dentysty jakies dwa lata temu, kuracji nie dokonczyl ze wzgledu na bol, ale efekt byl niezly przez ok. rok. Odpowiedz Link Zgłoś
gapka Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) 25.08.04, 08:05 te veneers to niezle sa, bo wogole podobno sie nie bruzdza Bo przy zwyklych zebach, herbata, kawa, cola itd znowu pobrudza wybielone zeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagan Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) IP: *.lib.unimelb.edu.au 25.08.04, 08:45 jak cie nie stac na dentyste to w australii zostaje ci tylko do wyboru sztuczna szczeka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) IP: *.cwshs.com 25.08.04, 16:48 ktora ty zapewne od lat jyz nosisz, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Do ertes WYJASNIAM 25.08.04, 19:12 "Koronki" i wybielanie to dwa ROZNE SPOSOBY. Te wybielajace "korony" robi sie w podobny sposob co zwykle: zeby piluje sie do 3/4 i na to zaklada korone. Natomiast "wybielanie swiatlem" czy "wybielanie laserem" to zwykle wybielanie przy pomocy gelu, tylko ze lampa i laser przyspiesza raekcje. Dzialanie gelu w tak intensywny sposob powoduje, ze w zebach czuje sie cos w rodzaju przeszywajacego na wylot bolesnego szczypania, tak jakbys przylozyl kawalek lodu na zepsuty zab! Ale i przy wybielaniu za pomoca SZYNY (dziekuje za przypomnienie tego wyrazu) i gelu czuje sie tez to przeszywajace szczypanie podczas pierwszych zabiegow. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed weeners? 25.08.04, 19:15 Co to sa te weeners? Czy to jakies naklejki na zeby? Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Do ET 25.08.04, 19:20 Czy ta szyna (i gel) za kilkaset dolarow zostala DOBRANA u dentysty i zrobiona na zamowienie w laboratorium dentystycznym? W Szwecji robi tylko w ten sposob i nie slyszalam zeby to mialo jakies dzialanie na DZIASLA. Dentysta wspomnial tylko o ew bolu zebow w czasie zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T. Re: Do ET IP: *.dyn.optonline.net 27.08.04, 05:05 pia.ed napisała: > Czy ta szyna (i gel) za kilkaset dolarow zostala DOBRANA u dentysty i zrobiona > > na zamowienie w laboratorium dentystycznym? > W Szwecji robi tylko w ten sposob i nie slyszalam zeby to mialo jakies > dzialanie na DZIASLA. > Dentysta wspomnial tylko o ew bolu zebow w czasie zabiegu Tak, na pamiatke zatrzymalam gipsowy odlew ) Na dolnych zebach zel splywal do dolu po dziaslach i stad problem. No i przyznam ze wybralam wersje mocniejsza zelu (mniej czasu trzyma sie na zebach). Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: Do ertes WYJASNIAM 25.08.04, 19:42 Kochanie, wybielanie zebow to zwykle utlenianie a mozna to robic na 10-tki roznych sposobow. Jak wspomnailem robilem sobie wybielanie laserem i zadnego przyszywajacego bolu nie bylo. Aczkowliek to wszystko zalezy od tego jak czule sa zeby. Veneer czy koronki to dosc ekstremalne wyjscie i stosowane raczej po to zeby miec rowne zeby i bez przerw. Ale i te zolkna i trzeba wybielac co jakis czas choc nie tak czesto jak naturalne. A co do szkodliwosci? Szkodliwe jest powietrze ktorym oddychasz itp. Kto ma jakies watpliwosci niech nie robi i nie zawraca sobie glowy ani nie wydaje pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) IP: 203.221.209.* 28.08.04, 09:19 Na razie nie, bo mnie stac na dentyste... Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Tak biale ze az blekitne 29.08.04, 07:02 www.cbsnews.com/stories/2004/08/05/earlyshow/living/main634275.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagan Re: Tak biale ze az blekitne IP: *.infodiv.unimelb.edu.au 30.08.04, 12:18 Wedlug badan z mego uniwerku (wydz. medyczny) wybielane zeby rozpadaja sie w rok-dwa po ich wybieleniu... Odpowiedz Link Zgłoś
ona_au Re: Tak biale ze az blekitne 30.08.04, 14:32 jeden dentysta bierze $350 a drugi mowi ze od $250, zaleznie od stanu (condition)zebow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagan Re: Tak biale ze az blekitne IP: *.lib.unimelb.edu.au 01.09.04, 12:01 zapytaj sie o gwarancje na pismie, ze nie stracisz zebow w rok-dwa po tym zabiegu... ciekawe, co ci powiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
ona_au Re: jak skutecznie wybielic zeby?(Australia) 26.08.04, 01:53 najgorsze jest jakk sie ma korony ktore sa dopasowane do zoltych zebow. Potem jak sie wybieli to korony zostaja nadal zolte. Dlatego najlepiej zanim sie korony robi, wybielic zeby by korony byly dopasowane biale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: col Colgate simply white IP: 204.79.89.* 26.08.04, 02:31 Proste niedrogie i w miare skuteczne. Uzywam raz na pol roku. Warto najpierw tego sprobowac. Nalezy jednak pamietac, ze jesli zeby sa ciemne nie z powodu zabrudzenia a z powodu uzywanej w dziecinstwie erytromecyny (chyba lub jakis inny antybiotyk ktory ma paodobne skutki uboczne) nie zadziala. Swoja droga pamietacie ten odcinek "Friends" kiedy gosc zostawil sobie jakis wybielacz na zebach przez noc (zamiast 1 godzine) zeby byl lepszy efekt. Wybielily sie niezle. I troche potem straszyl ludzi. A na koniec kiedy rozmawial z kolezanka w pokoju z UV lampa sie usmiechnal. Odpowiedz Link Zgłoś
ona_au Re: Colgate simply white 26.08.04, 02:50 ja wlasnie to sobie kupilam i nie wiem czy trzeba z rozdziawiona geba trwac przez jakis czas po zaaplikowaniu? POza tym uzywam juz 3 dni ale nie widze wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: col Re: Colgate simply white IP: 204.79.89.* 26.08.04, 07:59 O ile sie nie myle nalezy zeby umyc, polknac sline by nie byly mokre, nastepnie uzywajac pedzelka tym zelem zeby posmarowac. Potem zamkanc paszczeke i nic nie jesc ani nie pic przez 15 minut. Ja tak robie. Tak na zdrowy rozsadek to chyba nie wypusciliby takiego produktu ktorego uzycie wymaga trzymania otwarych ust przez dluzszy czas bo to w zasadzie niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
gapka Re: Colgate simply white 26.08.04, 13:48 ja znalazlam na internecie dla Ciebie bylla takie produkty. Ulozone w kolejnosci wydajnosci. Products: 1. Arctic White 2. ProWhiteTeeth Titanium 8 3. DirectWhite Executive 4 4. TheraBrite PLUS Deluxe 5. supersmile Maintenance Kit 6. Dr. George's Dental White 7. Natural White Pro Tooth Bleaching 8. Rembrandt Intense Stain Removal 9. Colgate Simply White Night 10 ProWhiteTeeth Platinum Series Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T. Re: Colgate simply white IP: *.dyn.optonline.net 27.08.04, 05:09 ona_au napisała: > ja wlasnie to sobie kupilam i nie wiem czy trzeba z rozdziawiona geba trwac > przez jakis czas po zaaplikowaniu? > > POza tym uzywam juz 3 dni ale nie widze wyniku. W instrukcji tego nie pisza ale jak tylko zamkniesz usta zel zmyje slina albo zetrze sie na wewnetrznej skorze ust. Ja wypycham sobie buzie zwinietymi kawalkami recznika papierowego dzieki czemu usta mi sie nie zamykaja LOL, idiotycznie to wyglada (mam nadzieje ze nie zostanie mi tak na cale zycie ) i siedze z tym 15 min. w lazience zeby nikt nie widzial Znikomy efekt byl juz po trzech razach Odpowiedz Link Zgłoś
ona_au Re: Colgate simply white 27.08.04, 05:14 tu chyba glownie chodzi zeby wargi nie opadly na zeby. To chyba najelpiej poddlozyc te bibule pod wargi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T. Re: Colgate simply white IP: *.dyn.optonline.net 28.08.04, 01:55 ona_au napisała: > tu chyba glownie chodzi zeby wargi nie opadly na zeby. > To chyba najelpiej poddlozyc te bibule pod wargi. No wlasnie to mialam na mysli Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
bylla Re: Colgate simply white 28.08.04, 06:10 A mozna kupic w Australii taki zestaw z szynami (trays) i z solution mocniejszym? Bo moje zeby naprawde sa bardzo niebiale Odpowiedz Link Zgłoś
bylla Re: Colgate simply white 28.08.04, 06:11 w aptece byl tylko SimplyWhite Colgate, a na internecie tez nie znalazlam nic silniejszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Szczotka druciana do drapania farby i AJAX IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 28.08.04, 07:34 zmyja wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pia.ed Zdecydowalam sie... IP: *.ip-pluggen.com 28.08.04, 17:21 Wczoraj zdzwonila moja higienistka dentystyczna i chciala zebym do niej przyszla na czyszczenie kamienia nazebnego. Przy okazji zapytalam sie o to czy rzeczywiscie bola dziasla na skutek silnego gelu. Powiedziala, ze jej pacjentom nic takiego sie nie przydarzylo. Na poniedzialek zamowilam sobie do niej czas, wyczysci mi zeby i zrobi gipsowy odlew. W nastepny poniedzialek dostane szyne i zel. Oczywiscie mam jeszcze 2 dni do namyslu... Moge wyjsc po czyszczeniu zebow i zaplaceniu 225 zl. Albo zdecydowac sie i w nastepny poniedzialek zaplacic 1250 zl. Potem pozostaje 10 czy 14 dni wlasnej pracy. Nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale czy z tym zelem sie spi??? Bo dentysta mi powiedzial ze szyne zaklada sie NA NOC! Moze ktos mi to wytlumaczy, zanim podejme decyzje. Wlasna szyna jest dobra, bo za 2 lata mozna powtorzyc procedue. Kiedy sie to zrobi swiatlem czy laserem to chyba szyny nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bylla Re: Zdecydowalam sie... 29.08.04, 05:35 mowisz o zl - jestes z POlski? Ja wiem ze tutaj sa dentysici ktorzy oglaszaja ze siedzi sie z szynami godzine Ale z reguly trzyma sie przez noc. Jedyne zastrzezenie to takie, ze niektorzy twierdza ze mozna przesadzic i wybielic za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
ona_au Re: Zdecydowalam sie... 29.08.04, 09:41 trzeba wziac pod uwage ze tego Simple White Colgate nie mozna polykac Pisza ze jak sie polknie to skonsultowac lekarza. Ale b.trudno jest nie polknac. Ja wstalam z golem glowy i wymiotami jak wieczorem to uzywalam. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed RADA. 29.08.04, 11:28 Nastepnym razem popij duzo mleka. Tak radza przy WSZYSTKICH zatruciach, kiedy dziecko napije sie plynu do zmywania, to natychmiast dac mu mleko. Widocznie lagodzi w zoladku i byc moze neutralizuje trucizne. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Pytanie o Simple..... 29.08.04, 11:30 A te Simple White Colgate, to ten bialy lakier ktory naklada sie na zeby? Odpowiedz Link Zgłoś
ona_au Re: Pytanie o Simple..... 29.08.04, 13:39 pia.ed napisała: > A te Simple White Colgate, to ten bialy lakier ktory naklada sie na zeby? tajm ti sue naklada pedzelkiem na zeby i potem nie mozna jesc prze pol godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Wyjasnienie 29.08.04, 11:25 Przeliczam na zlotowki, ale mieszkam w Szwecji, bo jak podam w szwedzkich koronach to i tak nikt nie zrozumie. Na euro troche ciezko przeliczyc, bo 1 euro = 9,30 kr a na zlotowki to mniej wiecej polowa ceny. Chodzi mi o proporcje jakie sa miedzy tymi roznymi sposobami. Za bardzo nie boje sie wybielic, bo nie mam duzych ust i zeby ledwie widac... Wiem ze podczas tych zabiegow ze swiatlem czy laserem ustala sie NA POCZATKU ile chce sie rozjasnic, i nie rozjasnia wiecej niz potrzeba. Bede w Polsce we wrzesniu i gdybym wiedziala ile kosztuje rozjasnienie swiatlem, to moze bym sie zdecydowala? Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Zdecydowalam sie! 31.08.04, 01:08 Dzis bylam na czyszczeniu zebow z kamienia i higienistka zrobila mi odcisk zebow. Szyny i zel do wybielania, wystarczajacy na 10 dni, dostane za tydzien, 7 wrzesnia. Przy okazji jestem ciekawa czy takie rzeczy jak wybielanie zebow laserem albo swiatlem robi dentysta czy specjalnie szkolona (3 lata nauki) higienistka? Tutaj robi to higienistka, dentysta zajmuje sie tym co powinien: LECZENIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
madafaqa Re: Zdecydowalam sie! 31.08.04, 03:38 tak, a dawniej taki rzeczy robil w Polsce rejmontowskiej cyrulik! Popatrz, jak czasy sie zmienily na niekorzysc cyrulika. Odpowiedz Link Zgłoś
madafaqa acha, sprobuj na targu w Poltusku 31.08.04, 03:40 sprzedaja rozne wybielacze, kto wie moze nawet tobie pomoga. Masc na szczury, Masc na szczury! Odpowiedz Link Zgłoś
bylla Re: Zdecydowalam sie! 01.09.04, 00:02 tutaj robi czyszczenie i wybielanie dentysta Odpowiedz Link Zgłoś
tomekoo Re: jak skutecznie wybielic zeby? 19.09.04, 18:39 ja zwracam sie z Prosba o odpowiedz na moje pytanie wlasciwie zawarte juz w3 pytaniu. Dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
doupa_nazi to tak jak VIPek! 28.09.04, 17:12 z tym ze on nie ma jedynek, wybyli mu, zeby "grzyba" nie zadzieral hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 ponoc w australii maja biale zeby dzieki kangura 28.09.04, 22:07 w Kazdym gospodarstwie domowym maja swego kangura .. Z rana szczotkuje im wszystkim zeby swym praciem , takie sluchy u nas w juropie chodza..... Odpowiedz Link Zgłoś