Dodaj do ulubionych

Jest tak ktos z Austrii?

IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 12:44
odezwijcie sie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: 194.118.89.* 02.05.02, 13:02
      po co otwierasz nowy watek ?
      wczesniej byly juz ze dwa wystarczy odnowic!!
      jest nas troche!
      • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 13:26
        jest nas troche, ale nikt sie nie odzywa!

czesc!
        Salzburg wita!
        A ty?
        gdzie jestes?
        • andy53 Re: Jest tak ktos z Austrii? 10.05.02, 00:33
          Gość portalu: zyto08 napisał(a):

> jest nas troche, ale nikt sie nie odzywa!
          >
          > czesc!
          > Salzburg wita!
          > A ty?
          > gdzie jestes?
          Ja mieszkam w Linzu od początku lat 80-tych.

• Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 10.05.02, 11:19
            Linz... nie znam nikogo z Linz!
            Ale to super,ze juz nie jestem sama (+ Enola oczywiscie) z "prowincji"!!!
            Poza tym wszyscy sa z Wiednia!
            pozdr. dla Linz!!!
    • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 15:38
      i co ?
      nadal nikogo nie ma?
      • Gość: radca Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.aon.at / *.adsl.highway.telekom.at 02.05.02, 16:07
        Tak,bylo juz nawet kilka tych watkow o nas - ludzi z Austrii.Jakos sie zawsze
        mijamy po drodze.Tylu z nas ma komputer z podlaczeniem do internetu,lecz moze
        zbyt malo nas tu zaglada ?

Ja jestem tutaj codziennie smile))

pozdrawiam serdecznie nasze rodaczki i rodakow zamieszkale w Austrii

radca
        • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 16:28
          Nareszcie ktos napisal!
          Dzieki Radco!
          JUz myslalam ze Polonia w Austrii przestala istniec!
          pozdr.
    • Gość: anka Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.nextranet.at 02.05.02, 16:29
      a ja zauwazylam ze tu sa zawsze bardzo "interesujace" dyskusje!
      -skad jestes?
      -pozdrawiam ...
      -w ktorym becyrku?
      -pozdrawiam...
      -witam....

i tym podobne
      naprawde extra!!!
      • Gość: alex Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 18:02
        do Anki
        skoro uwazasz,ze tutaj nie ma nic, co by Ciebie interesowalo, to pytanie:
        po co w ogole wchodzisz na forum;
        albo moze zacznij jakis "interesujacy" watek?????
        a poza tym sama jeszcze nic ciekawego nie napisalas...
        • Gość: liloom Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.11.vie.surfer.at 02.05.02, 19:12
          Jak sie czyta taka "zachete" jak Twoja to sie odechciewa zagladac. Jakbys byl
          milszy dla Anki to moze by cos napisalasmile
          • radca Re: Jest tak ktos z Austrii? 02.05.02, 19:17
            Ciekawy jestem, ilu tak naprawde tu zaglada Z Austrii ?

pozdrawiam smile))

radca
            • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 19:21
              ja jestem na forum codziennie
              ciekawa jestem ile kosztuje Was internet?
              • radca Re: Jest tak ktos z Austrii? 02.05.02, 19:26
                Ja mam ADSL i place stala oplate miesieczna. Za to moge siedziec w internecie -
                bez ograniczenia.Jest to wygodne,bo nie musze liczyc minut i euro smile

radca
                • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 19:30
                  Dzieki.
                  Ja mam za darmo - z Uniwersytetu,
                  ale wczesniej mialam nextre,i musialam za kazda minute placic.
                  Ale i tak bylo to tansze,niz jedna minuta rozmowy z Polska!
                  pozdr.
                  • radca Re: Jest tak ktos z Austrii? 02.05.02, 19:34
                    Kiedys mialem lacze poprzez telefon i MODEM.Bylo to bardzo niewygodne.
                    KIedy sie korzystalo z internetu- linia telefoniczna byla zajeta. NIkt sie nie
                    mogl dodzwonic.Placilem wtedy rowniez za godziny.Po godz. 18.00 bylo taniej,
                    a najtaniej bylo od 22.00 do 6.00 rano.

radca
                    • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 19:36
                      teraz , kiedy korzystam z internetu ,tez nie mozna sie do mnie dodzwonic,ale
                      zbytnio sie tym nie przejmuje;
                      wazne ze nic mnie to nie kosztuje?!
                      pozdr.
                    • Gość: liloom Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.11.vie.surfer.at 02.05.02, 19:37
                      Ja tez mam stale lacze (czy tez "sztywne" jak to mowia w Polsce).
                      Zyto pytales ile osob na forum czy wogole znajomych Ci brak?
                      Moze zrobimy w czerwcu spotkanie forumowiczow? Co Wy na to?
                      • radca Re: Jest tak ktos z Austrii? 02.05.02, 19:40
                        Gość portalu: liloom napisał(a):

> Ja tez mam stale lacze (czy tez "sztywne" jak to mowia w Polsce).
                        > Zyto pytales ile osob na forum czy wogole znajomych Ci brak?
                        > Moze zrobimy w czerwcu spotkanie forumowiczow? Co Wy na to?

moze ... ?

radca
                      • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 19:41
                        Juz sie nie moge doczekac!
                        Podaj tylko dokladna date;
                        a na pewno sie bede!!!
                • e.n.o.l.a Re: Jest tu ktos z Austrii? 02.05.02, 19:56
                  Ja tez mam ADSL i nie musze liczyc minut. Co do oplat... No coz, staly
                  abonament, o ile maz nie przesadzi z downloadem... Dla niego jeden giga to
                  zdecydowanie za malo... A ponad jeden giga place za kazdy mega po szylingu. W
                  kwietniu doplacalismy juz 600 mega, myslalam, ze mnie szlag trafi.
                  A dodzwonic i tak sie nie mozna... Cos zostalo nie tak podlaczone (moze przez
                  windows xp), ze zawsze szumi, jak sie podniesie sluchawke, o ile komp jest na
                  chodzie. Ciezkie zycie laikow... wink Ale przynajmniej mozna sobie poklepac ze
                  znajomymi smile)) Pozdrawiam, Enola ze Stmk.
      • Gość: liloom Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.11.vie.surfer.at 02.05.02, 19:39
        a ty sie mloda ne madrzyjsmiletylko wez do pracy smile)))
        (dla nie wtajemniczonych powiem ze ja znam)
        • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.05.02, 19:45
          kogo znasz?
          bo chyba nie mnie?
          a moze... jednak...
    • anka-34 Re: do alexa 03.05.02, 09:51
      • anka-34 Re: do alexa 03.05.02, 09:55
        no i co dogadales mi a sam nie masz za wiele do powiedzenia.?
        ja korzystam z internetu w pracy (oczywiscie na ile mi czas pozwala)
        a spotkanie to niezly pomysl, cieplo sie robi,
        moze donauinsel?
        pozdrawiam
        • Gość: student pogoda do (_._) w Austrii... p.s. do Zyto IP: 62.218.97.* 03.05.02, 10:09
          dzis sie ochlodzilo i zachmurzylo sad uuuu.. ZYTO - OLA napisz mi prosze jeszcze
          raz ten numer.. na tamten mam jakies problemy z dodzwonieniem..czekam zatem...
          ahhha i napisz czy to komorka czy stacjonarny...

bastard
          • liloom do Zyto 03.05.02, 11:31
            nie znam Ciebie tylko kogo innego, ona juz wie huehuesmile
      • liloom do anki34 03.05.02, 11:33
        rozumiem ze te 34 to aluzja do mojego "mloda" hihi
        moglas sobie napisac anka18, dopiero bylby szalsmile)))))
        • Gość: anka Re: do anki34 IP: *.nextranet.at 03.05.02, 12:25
          liloom napisał(a):

> rozumiem ze te 34 to aluzja do mojego "mloda" hihi
          > moglas sobie napisac anka18, dopiero bylby szalsmile)))))

a ty cos taka zadowolona? niezle pracujesz i zadzwonic tez nie ma czasu hm???
          mi jak zwykle nie chce sie zyc

• liloom Re: do anki34 03.05.02, 12:28
            najlepiej opowiedz wszystko tu na sieci, zobaczysz ile ludzi sie zwali (juz
            dzwonie)
            • Gość: liloom odezwie sie ktos wreszcie? IP: *.11.vie.surfer.at 06.05.02, 23:06
              co robicie?
              • Gość: zyto08 Re: odezwie sie ktos wreszcie? IP: *.ras.SBG.AC.AT 06.05.02, 23:26
                Ja wlasnie tlumacze nasze sondarze z niem.(bardziej austriackiego) na polski;
                do naszej nowopowsatjacej gazety;
                a Ty?
    • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 06.05.02, 23:27
      a jak mi sie nudzi to wchodze na inernet; tak jak teraz!!!
      juz nie moge sluchac dialektu...
    • Gość: scorpion Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.kom.tuwien.ac.at 07.05.02, 00:20
      Odnosnie spotkania na donauinsel,
      jest juz dosyc pokazna grupka, przewaznie studentow(starszyzna tez sie trafia :-
      )), spotykamy sie jesli tylko jest slonce na Doanauinsel ,przy boiskach do
      beachvolleyball. Zapalency(jak ja) graja w siatkowke plazowa. Inni siedza pija
      i rozmawiaja itd. Jesli macie ochote, przyjdzcie. W najblizszym czasie chcemy
      zorganizowac, ognisko.
      POzdrowienia
      Jarek
      • Gość: student a gdzie to jest ??? IP: *.utaonline.at 07.05.02, 00:24
        ..bo ja juz krecka dostaje od tej nudnej wiochy ??? smile

P.S. Ola... nie wiem jak bedzie z Salzburgiem, ale moze moze... jesli nie
        wyjade w sobote, a wszystko wskazuje ze wyjade, gdyz szykuje sie w Polsce
        rozdanie dyplomowsmile wiesz co mam na mysli smile

P.S. Scorpio.. gdzie to jest, to miejsce ???? Ja jestem w Oberösterreich.

pozdrawiam
        • Gość: zyto08 do Studenta IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.05.02, 00:33
        • Gość: zyto do Studenta IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.05.02, 00:35
          oj jaka szkoda!!!???
          ale znasz moj e-mail,
          moze kiedys w przyszlosci;
          pozdr.
          ps. U Ciebie jest az tak nudno? nie moge uwierzyc!
          pa
      • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.05.02, 00:32
        Wy w tym Wiedniu macie fajnie!
        U nas nic sie nie dzieje;
        ale moze was kiedys odwiedze?
        pozdr.
        • Gość: student Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.utaonline.at 07.05.02, 00:38
          jest tak nudno,ze az sie rozchorowalem.... mam nadcisnienie... grrrrr......
          zupelnie powaznie - jest NUDNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.... wioska dla kogos
          z 'miasta' to tylko na chwile..... tu jest zaledwie 2 tys. mieszkancow... sad
          • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.05.02, 00:41
            ooooo
            nie wiedzialam,ze Bielsko to "miasto"?
            ale teraz na powaznie- rozumiem Cie,nie wiem,jak dlugo bym tam wytrzymala;
            • Gość: student Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.utaonline.at 07.05.02, 00:46
              hahahaha dzieki smile ale ja z CIeszyna smile czyli jeszcze lepiej smile

wiesz..wczoraj postanowilem pojezdzic na rowerku... no i pojezdzilem -10
              minut..bo tyle zajmuje objechanie wszystkich domostwsmile a dalej puszczac sie to
              i trzeba miec do tego warunki smile jakies pagorki...wzniesienia smile a ja juz nie
              te latka smile hehehe...

• Gość: zyt08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.05.02, 00:49
                23 lata i juz za stary!
                to co ja mam na to powiedziec?
                ciekawe... hm
                • Gość: student Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.utaonline.at 07.05.02, 00:52
                  Moj Boszzzeeeeee cicho KOBIETO !!! nie pisz glosno ile mam lat....!!! ludzie
                  gotowi pomyslec ze ja tu cos krece... smile Ty jestes w takim wieku, ze azzzzzzzz
                  pozazdroscic smilehehehe....

no nic uciekam powoli do lozka... rano trzeba cos wymyslec na ta nude... a moye
                  by tak rowerowa wycieczka do Salzburga ???? hmmmm .... kto to wie :smile

pozdrawiam z OÖ...

bastard
                  • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.05.02, 01:02
                    to pa!
                    a ja wracam do nauki
                • e.n.o.l.a Re: Jest tak ktos z Austrii? 07.05.02, 15:07
                  23 lata i juz inzynier??? szybki bill wink
              • Gość: zyt0 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.05.02, 00:51
                a tak w ogole to Ty szybki jjestes_
                2000 mieszkancow-i "objechales " te wszystkie domostwa w 10 min.
                • Gość: student Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.utaonline.at 07.05.02, 00:55
                  no jeyeli wiocha ma wymiary jakies 2 km x 2 km to co tu wiecej jezdzic.. jedna
                  sciezka rowerowa i to wszystko... kosciol, bank, poczta, 6 sklepow i nic
                  wiecej...achaaaa... szkola i 'salon' VW smile
                  • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.05.02, 01:01
                    to co TY w takim razie robisz przez caly dzien?
                    chyba krazysz w ta... a potem z powrotem?
                    • Gość: student Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.utaonline.at 07.05.02, 01:05
                      no wlasnie.. NIC nie robie... pobudka okolo 11-12... pozniej jakis tam
                      prysznic,obiad, moze male zakupy w billa... czasami przejazdyka po okolicy
                      rower/samochod... czasami piwko na swiezym powietrzu i juz wieczor.. pozniej
                      TV/komputer i sen........ smile to sie nazywa odpoczynek, prawdaaaaaaaaa? smile

no dobra ide spac.. dobranoc.. moze jutro zadzwonie do porozmawiamy chwile, ale
                      nie obiecuje...

no a jak Ciebie nie bedzie to pewnie wspoltowarzyszki z pokoju chetnie zamienia
                      ze mna kilka slow smile hehehehehe...... jesli sie zrozumiemy smile

papa dobranoccccccc............
                      • Gość: zyto08 ok IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.05.02, 01:08
                        no dobrze;mozesz ,ale po 18:==,no chyba,ze chcesz sobie porozmawiac po
                        austriacku?
                        bo ostatnio bylo w angielskim?
                        pa
        • e.n.o.l.a Taaa, im w tym Wiedniu to dobrze... 07.05.02, 15:05
          tylko zazdrosc moze zalac... ale cierp cialo, kiedys chcialo i sie na wioche
          wynioslo... nie, zyto? ja tez am daleko do Wiednia.......
          Buziaki, Enola
      • Gość: K. DO JARKA/SCORPION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 21:55
        Kiedy to nastepne spotkanie na Donauinsel ????

pzdr
        K.
        • Gość: scorpion Re: DO JARKA/SCORPION IP: *.kom.tuwien.ac.at 09.05.02, 01:32
          Jesli tylko pogoda dopisze to w czwartek 9.05.2002

A ty nie jestes przypadkowo troche za daleko? smile
          Jarek
          > Kiedy to nastepne spotkanie na Donauinsel ????
          >
          > pzdr
          > K.

• Gość: K. Re: DO JARKA/SCORPION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 08:49
            jestem jeszcze w W-wie... ale prawie juz w Wiedniu...a kiedy bedzie nastepne,
            takie po 9.05.?... i o ktorej godz. sie spotykacie ?

czy ktos byl wczoraj wieczorem na wernisazu w KUNSTBUERO ???
            pzdr
            K.
    • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.plus.sbg.ac.at 07.05.02, 12:11
      dajcie znac,jezeli macie teraz czas.
      • Gość: student a na co czas ??? IP: 62.218.90.* 07.05.02, 14:30
        co Ty tam planujesz smile ja wlasnie udaje sie na rowerek smile pozdrawiam smile
        • Gość: zyto Re: a na co czas ??? IP: *.plus.sbg.ac.at 07.05.02, 14:36
          a ja mam przerwe miedzy zajeciami i juz nie moge...tez bym z checia pojechala
          sobie na rowerek; tzn. dzisiaj juz jechalam , na Uni!!! tez mi przyjemnosc!!!???
          mialam miec o 13:30 zajecia,ale prof. pojechal sobie do Wiednia i etraz musze
          czekac do 16:00 na nastepne!
          pa
          • e.n.o.l.a Re: a na co czas ??? 07.05.02, 15:08
            i co, jestes jeszcze? bo ja mam akurat "okienko" od bachorkow, hehe
            • Gość: zyto08 Re: a na co czas ??? IP: *.A20.SBG.AC.AT 07.05.02, 15:18
              az na ttaakkiej wiosce to nie jestem -
              • e.n.o.l.a Re: a na co czas ??? 07.05.02, 15:28
                no tak, troche wiekszy od mojego wink ale chyba jesli chodzi o Polakow, to
                pewnie nie macie takiego zageszczenia jak Wieden, co?
                • Gość: zyto08 Re: a na co czas ??? IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.05.02, 19:34
                  oj dopiero teraz przyszlam do domu;
                  co do Polakow tutaj,to z tego co wiem,samych "zarejestrowanych" w Tow. polsko-
                  austr jest ponad 100;ale nie licze studentow;np. ja do tego tow. nie naleze!
                  pozdr.
    • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 08.05.02, 00:45
      Spicie juz?
      • sylwia29 Re: Jest tak ktos z Austrii? 08.05.02, 09:26
        Tak, o tej porze zazwyczaj juz spie, a Ty co robilas ? Nauka ? Co slychac ? Juz
        w nastroju urlopowym ? Pozdrawiam
        • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.ras.SBG.AC.AT 08.05.02, 13:34
          Czesc !!!
          to TY juz o tej porze spisz?
          ja jakos przed 1 w nocy nie moge zasnac; dlatego sie ucze;
          a tak w ogole to juz nie moge sie doczekac wyjazdu!!!!szkoda tylko,ze jade na
          5 dni;ale w sumie lepiej niz w ogole;
          zawsze tak jest: jak wiem,ze w najblizszych tygodniach na pewno nie pojade do
          Polski to nawet o Niej nie mysle; ale jak juz za tydzien,to chcialabym sie
          spakowac i natychmiast jechac!
          z Toba tez tak jest?
          pozdr.
          ola
          • Gość: sylwia29 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.anc.univie.ac.at 08.05.02, 14:09
            Czesc Ola ! Jesli chodzi o wyjazdy, to tez juz na tydzien przed nim chodze jak
            nakrecona. Jak by nie bylo (chociaz mam meza i synka) brakuje mi czasem
            rodzicow i siostry. Jesli chodzi o zasypianie, to po calym dniu na uczelni i po
            intensywnym zabawowym popoludniu z Maxem, padam o 22:30 niezywa. Pozdrawiam !
            • Gość: zyto08 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.A20.SBG.AC.AT 08.05.02, 14:52
              ja juz na Uni! zaraz mam zajecia: Romanalalyse!!!
              nawet ciekawe,ale przy tak pieknej pogodzie nie mam ochoty przez 1,5 godz.
              sluchac rozwazan o powiesciach!
              ale jak trzeba to ide!!!
              pa
              • Gość: sylwia29 Re: Jest tak ktos z Austrii? IP: *.anc.univie.ac.at 08.05.02, 14:54
                No to milego analizowania romanow smile))))))))
    • Gość: student POWROT DO POLSKI !!!! IP: *.utaonline.at 08.05.02, 18:42
      czy moze ktos z Was wraca w sobote (11 maja) do Polski autobusem relacji
      Salzburg - Linz - Wien - Brno - Cieszyn - Katowice - Krakow ??? Jesli tak to
      prosze o post smile nie lubie samotnych podrozy smile

P.S. Ola juz niebawem znow moja skromna osoba nawiedzi rejony OÖ... moze
      wowczas uda sie spotkac smile teraz musze zalatwic sporo spraw w Polsce...

ok czekam na jakis znak, a moze akurat nie bede sam wracac smile

w Wiedniu bedzie godzinka wolnego w okolicach Sudbanh.... cos tam... wiec i na
      kawe bylby czas smile

pozdrawiam OÖ.

bastard
      • Gość: zyto08 Re: POWROT DO POLSKI !!!! IP: *.ras.SBG.AC.AT 08.05.02, 20:47
        Czesc Adamie!
        jaka szkoda,ze opuszczasz nasza piekna Austrie!!!
        ALe wybrales zly dzien na wyjazd;gdybys jechal 16. to... bysmy sie spotkali!
        innym razem!
        pozdrow odemnie Polske!!!
        pa
        • Gość: Wozak Austria dla Austryjakow IP: *.sympatico.ca 08.05.02, 22:07
          To piekny kraj ty zawsze zostaniesz tam auslanderem i polska swinia do
          najgorszych robot .Wkazdej chwili austryjacki szczyl moze Tobie w morde napluc
          bo uslyszy , ze pierdolis po polsku polska swinio.
          • Gość: zyto08 Re: Austria dla Austryjakow IP: *.ras.SBG.AC.AT 08.05.02, 22:29
            sama nie moge uwierzyc czytajac twoje "wywody",ze mozna byc az tak bezczelym i
            chamskim;
            nie wiesz co ja tutaj robie,wiec sie nie wtracaj;
            a poza tym ,jezeli ktos ma takie slownictwo,to od razu wiadomo,co robi za
            granica!
            brak slow...
            • Gość: student Re: Austria dla KAZDEGO !!!! IP: 62.218.98.* 09.05.02, 00:36
              .. z wyjatkiem sympatico.ca... mniejsza z tym.

No tak Olu... szkoda.. wiesz, myslalem o tym czy byloby mozliwe spotkanie w ten
              sposob... ale niestety teraz musze wyjechac, gdyz zostalo wiele spraw do
              zalatwienia z moim WIELKIM wyjazdem smile a autobus z Salzburga do Krakowa jezdzi
              tylko w soboty, wiec teraz jest dobry termin...

Ale jesli uda sie wszystko zalatwic w PL na czas to moze pod koniec maja znow
              tutaj bede... czas pokaze....

serdecznie pozdrawiam i pewnie jeszcze sie odezwe do soboty...

bastard
              • Gość: zyto08 Re: Austria dla KAZDEGO !!!! IP: *.ras.SBG.AC.AT 09.05.02, 00:56
                ale chyba zapomniales,ze ja mam jeszcze w przyszlym tygodniu zajecia,,na ktore
                musze isc;
                a poza tym,chyba pojade busem z Monachium do Katowic;
                no,ale juz czas na spanie!
                pa
                • Gość: student Re: Austria dla KAZDEGO !!!! IP: 62.218.91.* 09.05.02, 19:38
                  nie zapomnialem... mialem na mysli powrot w pozniejszym terminie.. no ale
                  jednak sprawy nie moga czekac tak dlugo, wiec wracam juz w sobote... jesli
                  dobrze pojdzie to na Boze Cialo bede spowrotem... to sie okaze...

pozdrawiam

bastard
                  • Gość: zyto08 Re: Austria dla KAZDEGO !!!! IP: *.ras.SBG.AC.AT 09.05.02, 20:26
                    a kiedy jest Boze Cialo?
                    w czerwcu?
                    i chce CI sie tak jezdzic ?przeciez to takie uciazliwe!
                    ale chyba lubisz te wioske???
                    ok to zycze Ci milej i szybkiej podrozy!
                    pozdr.
                    ola
                  • _enola Student, zdradz mi... 09.05.02, 21:36
                    ... dlaczego tak jezdzisz, skoro tu sie tak strasznie nudzisz? Zobowiazania?
                    Pytam z czystej ciekawosci, bez jakiejkolwiek checi na glupi komentarz po
                    twojej odpowiedzi wink
                    Pozdrawiam, Enola
                    • Gość: zyto08 Re: Student, zdradz mi... IP: *.ras.SBG.AC.AT 09.05.02, 21:39
                      Witam Enole!
                      jak minal wolny dzien?
                      U Ciebie tez tak goraco jak tutaj?
                      • _enola Re: Student, zdradz mi... 09.05.02, 21:56
                        Czesc wink
                        Wolny jak wolny, ja mam wszystkie wolne, bo na macierzynskim przedporodowym,
                        czyli tzw. Wochen(bett albo -geld). A u nas nie bylo zbyt goraco, caly dzien
                        jakis taki pochmurny, ale nie padalo, sasiedzi zrobili garden party, dopiero
                        sie skonczyla (bo sie skonczyl opal na ognisko wink Wyslalam rodzinke, a sama
                        siedzialam w domu i na necie, hihi. Zaraz pewnie mezulek mnie pogoni.
                        Pozdrowionka, Enola
                    • Gość: zyto08 Re: Student, zdradz mi... IP: *.ras.SBG.AC.AT 09.05.02, 21:42
                      Wlasnie Student!
                      Tez bym sie z checia dowiedziala!
                      Czekamy...
                    • Gość: student ZDRADZAM CI !!!!! :) IP: *.utaonline.at 10.05.02, 19:01
                      tylko nie wiem co smile? Jak rozumiec ZOBOWIAZANIA ? dziecko, zona... kochanka?
                      echhhhhhh nie..........

ja tutaj tylko odpoczywam - hehehehe.. zadnej pracy... odpoczynek... nic z tego
                      nie mam oprocz przyjemnosci i to wszystko !!!!

i tak od 3 lat.............

ok pozdrawiam... dzis na koniec mojego pobytu tutaj, wybieram(y) sie na
                      KONCERT - mysle, ze bedzie milo.

bastard
          • Gość: Baca Re: Austria dla Austryjakow IP: *.14.vie.surfer.at 23.05.02, 22:36
            Gość portalu: Wozak napisał(a):

> To piekny kraj ty zawsze zostaniesz tam auslanderem i polska swinia do
            > najgorszych robot .Wkazdej chwili austryjacki szczyl moze Tobie w morde napluc
            > bo uslyszy , ze pierdolis po polsku polska swinio.

Czesc Wozaku !

20 lat tu jestem - to znaczy w Austrii - i chyba tu juz zostane. Podoba mi sie !
            Robote mam nie najgorsza, zaden "szczyl" mi nigdzie nie naplul, woda, jedzenie
            powietrze i muzyka sa tutaj wspaniale. Wozacy ( dorozkarze ) rowniez. A jesli
            sie Tobie Austria nie podoba - to dlaczego nie wracasz do Polski ???

• mathias_sammer Re: Austria dla Austryjakow 23.05.02, 22:42
              Nie mieszkam w Austrii, ale tez nikomu nie usluguje. Mieszkam w Niemczech.
              Mysle, ze to tylko sztucznie (przez nas samych) podtrzymywane stereotypy, iz
              jestesmy ludzmi drugiej kategorii. Nigdy osobiscie nie spotkalem sie z
              przejawem jakiejkolwiek dyskryminacji w stosunku do siebie z racji pochodzenia.
              Ludzie zawsze traktowali mnie przez pryzmat tego co mam do powiedzenia, jakie
              reprezentuje wartosci, wiedze, a nie jakich mam rodzicow.
              MS
              • Gość: liloom Re: Austria dla Austriakow? IP: *.11.vie.surfer.at 24.05.02, 00:18
                sluchajcie, wozak pisal z kanady, sadzi byki i wogole to jakis kmiotek ze sloma
                w bucie, nie myslcie o nim, pewnie sam robi za murzyna i przerzuca swoje
                kompleksy na nasze forum,
                pozdrowienia
                • wozak Re: Austria dla Austriakow? 24.05.02, 00:40
                  Z jakiej Kanady ja tylko bylem tam na urlopie.Wogole to mam obywatelstwo niemiecki na pochodzenie .
                  Moj ojciec byl kieriwnikiem krematorium w Oswiecimiu .Mam dobre papiery .Tutaj do Wiednia jestem delegowany
                  przez moja firme w Monachium.
                  • boczek33 Re: Austria dla Austriakow? 24.05.02, 00:49
                    to masz duze doswiadczenie ,wozak !!! Tam niedlugo AUSLANDEROW beda na
                    taczkach wywozic !!! a czytales na postach jak korzystaja nasi z internetu ??
                    w Austrii,tylko za darmoche w pracy na suchy pysk ,byle szylinga sparen
                    machen. Za Turkow sie juz biora ,potem kolejka na Jugolii i na Polusow. Nowe
                    neonazi partie rosna jak grzyby po deszczu,co chwile nowe bojowki neonazi
                    podpalaja siedliska auslanderow iurzadazaja pokazowki - z braterskim
                    pozdrowieniem ! SIEG HEIL !!!
                    • bruno55 Do Boczek33 24.05.02, 02:05
                      Bardzo trafne riposty .Trzymaj tak dalej .Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka