acutecompute 18.11.04, 14:59 gratulacje Kinga i podsunelas mi pytanie a ile placicie jako dodatkowi kierowcy? tak zeby porownac stawki. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaolsz Re: autoubezpieczenia 18.11.04, 16:53 Dziekuje Jak sie dowiem ile bedziemy doplacac, to napisze. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: autoubezpieczenia 18.11.04, 17:47 Nic Dopisanie mnie do ubezpieczenia na samochod meza nie spowodowalo zadnej zmiany w wysokosci ubezpieczenia. Ale byc moze to dlatego, ze ja mam maximum znizki za jazde bezwypadkowa na swoim wlasnym samochodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: autoubezpieczenia 18.11.04, 17:58 ewunia_uk napisała: > Nic > > Dopisanie mnie do ubezpieczenia na samochod meza nie spowodowalo zadnej zmiany > w wysokosci ubezpieczenia. > > Ale byc moze to dlatego, ze ja mam maximum znizki za jazde bezwypadkowa na > swoim wlasnym samochodzie? Ewunia, a ja mysle, ze jednak bedzie to kosztowac. I cos mi sie wydaje, ze zasady sa takie jak i w Kanadzie. Jak w rodzinie sa dwa samochody, jeden na meza a drugi na zone, to dopisanie przeciwnej strony do ubezpieczenia nic nie kosztuje. Warunek obydwa ubezpieczone w tej samej firmie. Inaczej jest jak w rodzinie jest jeden samochod a dwoch kierowcow, wtedy dopisanie drugiego jest liczone. I jeszcze jak zona i maz ma prawo jazdy, a chcialoby sie ubezpieczyc samochod tylko dla jednego z nich to drugi musi podpisac lojalke, ze nie bedzie prowadzil tego samochodu. Wiem paranoja ;o), ale nam sie juz to zdarzylo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: autoubezpieczenia 18.11.04, 20:26 Jest roznica, np Tesco Car insurance: roznica jest prawie 40 funtow jesli jest additional driver. My na obu autach mamy ubezpieczenie z additional driver, jedno z Tesco drugie z Churchil Odpowiedz Link Zgłoś
bura2 Re: autoubezpieczenia 18.11.04, 20:57 hej sprawdz capital insurance maja bardzo dobre oferty. nr 0800 197 88 20. ostatnio ubezpieczalam tam i bylo 400!!! taniej niz w innych ubezpieczalniach (nasze ubezpiecenie jest drogie) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: autoubezpieczenia 21.11.04, 19:34 Ale sie "zbulwersilam" wczoraj!!!!!!! az mnie zagotowalo. Moj maz zadzwonil do ubezpieczalni, zeby dopisac mnie do ubezpieczenia na auto i powiedzialno mu, ze na ten samochod wymagaja aby kierowca mial prawo jazdy conajmniej rok!!!! i ze mnie nie ubezpiecza!!!!!!!!! no kurcze blade, co to znaczy? ja wiem, ze oni maja prawo odmowic ale to troche dyskryminacja , w takim razie co? przez rok mam nie prowadzic i zapomniec polowe, bo oni mnie nie ubezpiecza? w marcu konczy sie nam umowa z nimi to zmienimy ta firme na pewno. zeby jeszcze samochod jakis byl drogi, ale wart moze £500 , 14-letni ... tylko jest w 16 grupie.... Musialam sie wygadac... ale nadal jestem wsciekla... ( Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: autoubezpieczenia 21.11.04, 21:06 Przewaznie ubezpieczyciele "specjalizuja sie" w pewnym rodzaju ubezpieczen: niektore ubezpieczaja tylko kierowcow z X lat bezwypadkowej jazdy, inne nie ubezpieczaja pewnych rodzajow samochodow, inne znowu nie ubezpieczaja kierowcow "poczatkujacych". Warto sie dowiedziec, ile kosztowalaby zmiana ubezpieczenia przed wygasnieciem umowy, moze jest to niewielka dopata? Odpowiedz Link Zgłoś