Dodaj do ulubionych

Na tym forum dominuja ormowcy ktorzy powiedza ci

17.01.05, 19:36
ze w Polsce jest lepiej niz w USA, ze Polonia to szczury i bydlo kolonialne
ktore mieszka w piwnicach a za dnia sprzata, ze dolar jest slaby, ze polski
paszport lepszy od amerykanskiego, ze jedzenie w Ameryce gorsze

Wszystko to jest szczekanie bezzebnego psa, ale dobrych rad ci ludzie nie
udziela.
Obserwuj wątek
    • Gość: stary_zgred Re: to..... IP: *.proxy.aol.com 17.01.05, 19:43
      ... polonijne vipy,nazisoups i inni debile przyczynili sie do poziomu tego
      forum.
    • Gość: Gość Re: Na tym forum dominuja ormowcy ktorzy powiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 19:47
      > Wszystko to jest szczekanie bezzebnego psa, ale dobrych rad ci ludzie nie
      > udziela.

Oj, wygląda na to, że masz niestety sporo racji! Zadałem polonusom kilka pytań
      ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=19547420 ) i żaden z nich nie
      kwapi się nawet odpowiedzieć. Jeśli wszyscy za granicą są tacy, to trzeba się
      poważnie zastanowić czy aby na pewno warto emigrować.
      • maniek_the_porcupine Re: Na tym forum dominuja ormowcy ktorzy powiedza 17.01.05, 20:43
        > Oj, wygląda na to, że masz niestety sporo racji! Zadałem polonusom kilka
        pytań
        >
        > ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html ?f=44&w=19547420
        ) i żaden z nich nie
        > kwapi się nawet odpowiedzieć. Jeśli wszyscy za granicą są tacy, to trzeba się
        > poważnie zastanowić czy aby na pewno warto emigrować.

Te obszczekiwanie wydaje sie byc glownie robota paru facetow z kraju.

Jesli chodzi o to, o co pytales to najlepszym zrodlem porad praktycznych bylaby
        prasa polonijna, np. Nowy Dziennik, problem w tym, ze wydanie internetowe -
        www.dziennik.com jest okrojone.

Poruszyles tyle tematow, odpowiedz musialaby byc ksiazka, zadaj jakies
        konkretne pytanie, np. "ile kosztuje kawalerka w Newark NJ" albo "czy latwo
        jest znalezc prace absolwentowi inzynierii sanitarnej" to ludzie predzej
        odpowiedza.
        • Gość: Klimas Re: Na tym forum dominuja ormowcy ktorzy powiedza IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 17.01.05, 20:58
          To wszystko fajnie???? tylko jak na zachodzie tak "ZLE" to dlaczego TABUNY
          wyczekuja pod ambasadami:Canad. czy Us w NADZIEI o Vize i tak bardzo chca ich
          zniesienia??????Moze jakis FILOZOF NAUKOWIEC z Polski mi odpowie??.Tepackich
          wupowiedzi nie KUPUJE!!!!-Pozdrawiam-
          • Gość: HiFi Re: Na tym forum dominuja ormowcy ktorzy powiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:18
            Tabun to ile ?
            Moglbys operowac szanowny "polonusie" jednostkami miar przyjetymi w
            cywilizowanym swiecie?
            No chyba ze masz trudnosci .
            • flipflap Re: Na tym forum dominuja ormowcy ktorzy powiedza 17.01.05, 21:46
              > Tabun to ile ?
              > Moglbys operowac szanowny "polonusie" jednostkami miar przyjetymi w
              > cywilizowanym swiecie?
              > No chyba ze masz trudnosci .

Pewnie by operował jakby miał do czynienia z cywilizowanym światem. Z wami to
              chalera wie. Mieliście być drugą Japonią potem trzecią RP. Teraz to się mówi
              już o czwartej. W miedzyczasie skaczecie w dół na liście rankingu korupcji.
              Do UE brakuje wam jakieś 50 lat. Dług tak wielki, żę wnuki waszych dzieci będą
              go jeszcze spłacały. Ja wiem, że aspiracje macie z pierwszej dziesiątki
              Narazie definicja to:
              Tabun to ilość wydanych wiz na Pięknej i w Krakowie razy 330.
              • lulu13 Re: Na tym forum dominuja ormowcy ktorzy powiedza 18.01.05, 00:13
                tam na Pieknej w Warszawie w kolejce tworza sie komitety kolejkowe
                ktore pilnuja porzadku i maja liste kolejkowiczow oczekujacych po wize do
                okienka Ambasady US!! a wszystkim tym dyryguja byli ORMOwcy bo maja
                doswiadczenie z PRLu,nawet pod plaszczem maja podwieszone gumowe paly ze
                starych dobrych czasow kiedy mogli je nosic na wierzchu.
                • artur666 troche dziwne 18.01.05, 01:30
                  Skad ty to wszystko tak dokladnie wiesz, z New York Times?
                  Niby siedzicie tak daleko, a tak sie podniecacie tym co w Polsce.
                  Wyluzujcie sie troche, bo niestrawnosi zeladka dostaniecie.
                  • Gość: buc Re: troche dziwne,ze on wie IP: *.proxy.aol.com 18.01.05, 01:48
                    lulu13 sam byl ORMOwcem,stad zna te metody jak podwiesic pale w prochowcu.
                    • lulu13 kazdy kto mieszkal w Polsce 18.01.05, 02:52
                      to zna co to jest ORMO ,oni sa wszedzie , panuja w Sejmie sa w rzadzie i
                      sa na emigracji pelno ich jest wszedzie !!! a szczegolnie tu na forum pluja
                      na polonie bo od nie dawno upodobali sobie te miejsce
                      • lulu13 Re: kazdy kto mieszkal w Polsce 18.01.05, 06:45
                        ORMO juz jest na sluzbie !! jest 7 rano , berety zalozyli i paly gumowe
                        podwiesili i jazda !!!.....na forum Polonia
              • Gość: HiFi Re: Na tym forum dominuja ormowcy ktorzy powiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 20:33
                > Pewnie by operował jakby miał do czynienia z cywilizowanym światem.

Masz racje , to forum to nie jest cywilizowany swiat , podobnie jak miejsca
                w ktorych nadal odleglosci mierzy sie w jednostkach czasu (do miasta x jest
                gdzina drogi hehe ).

> Mieliście być drugą Japonią potem trzecią RP. Teraz to się mówi
                > już o czwartej. W miedzyczasie skaczecie w dół na liście rankingu korupcji.
                > Do UE brakuje wam jakieś 50 lat.

Poswiecamy sie tak zebyscie na emigracji mieli lepsze samopoczucie ,
                a jakbys mial wciaz i nadal powracajace watpliwosci czy dobrze zrobiles
                emigrujac to zapewniam cie , ze tak , dla nas i dla ciebie jest lepiej ,
                a szczegolnie dla nas .

> Tabun to ilość wydanych wiz na Pięknej i w Krakowie razy 330

Z ta Piekna to macie jakis problem , masz jakies dane ile osob dziennie
                stara sie o wize ?
                Nawet jak masz to nie podasz , bo okaze sie ze to raptem 50-100 osob dziennie .

• maniek_the_porcupine We welcome ORMO beetroot HiFi 18.01.05, 21:39
      Dear HiFi a.k.a. High Flapdoodle

Good Debut. We are impressed with your intellectual prowess. Is it the result
      of consuming the famous Polish specialty - the rapeseed oil "butter"?
      • flipflap Re: We welcome ORMO beetroot HiFi 18.01.05, 22:19
        > Poswiecamy sie tak zebyscie na emigracji mieli lepsze samopoczucie ,
        > a jakbys mial wciaz i nadal powracajace watpliwosci czy dobrze zrobiles
        > emigrujac to zapewniam cie , ze tak , dla nas i dla ciebie jest lepiej ,
        > a szczegolnie dla nas .

Ja te wasze troski o moje dobre samopoczucie to mam głeboko w doopie. Sam o nie
        zadbałem siedemnaście lat temu, zostawiając pomroczną i chętnych do sterowania
        moim życiem.

To, że się cieszycie z mojego życia w USA też nie jest tajemnicą dla mnie. W
        jak inny sposób byłbym wstanie pomóc rodzinie w Polsce. Jak narazie to na
        waszą opiekę nie mają co liczyć. Ja i wielu mi podobnych, z całego świata,
        wspomaga wasz budżet przesyłając do Polski kilka miliardów $$$ rocznie.
        Nie zniechęcaj się szybko i napisz coś jeszcze. Wszak jesteśmy tutaj żeby wam
        pomóc.
        • prawdziwystarywiarus Re: We welcome ORMO beetroot HiFi 20.01.05, 12:47
          Happy now?

www.polandconsulateny.com/Consular_Info/Passport.htm
          www.salonniezaleznych.org/images/konsulat_NY.jpg
          "Obywatela polskiego posiadajacego obywatelstwo dwóch lub wiecej panstw traktuje
          sie jako obywatela tego panstwa, którego paszport stanowil podstawe wjazdu na
          terytorium RP"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka