kapeco 23.05.02, 10:57 Czy ktoś spotkał kiedyś w Kopenhadze jakiegoś ciekawego człowieka z Polski ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
topiel Re: Czy w Kopenhadze są Polacy? 23.05.02, 11:51 Ciekawe co masz na mysli piszac "ciekawy czlowiek z Polski". Czy mozesz to sprecyzowac ? W Kopenhadze mieszka sporo naszych rodakow. Troche starej emigracji, tej z czasow wojennych, duzo polskich Zydow z konca lat 60-tych - czujacych sie Polakami z rodowodem zydowskim (wielu, bardzo wielu z nich jest bardziej przywiazana do kraju niz tzw. rdzenni Polacy), troche z ostatniej wojny tzw. solidarnosciowcy - grupa majaca pustki w glowie (przepraszam tych nielicznych i normalnych), ktorej wydaje sie, ze swiat do nich nalezy i nie po to przyjechali do Danii (dotyczy to takze Szwecji) aby pracowac - czyli socjal lub inaczej lumpproletariat zgrywajacy sie na inteligencje. Wybitnych Polakow, o ktorych Dunczycy mowiliby z zapartym oddechem nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakmruk Re: Czy w Kopenhadze sa˛ Polacy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 12:26 Widzialem tam ciekawego polaka - stal z puszka piwa i metnym wzrokiem obserwowal otoczenie. Czy wystarczajaco ciekawy czlowiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michel Re: do jakmruka IP: *.horsens.dk 23.05.02, 13:10 Drogi kolego, cos ci sie musialo pomylic i po Tuborgu dostales zametu w glowie. W Danii, nie sprzedaje sie piwa w puszkach a wiec ten facet nie mogl go pic. Nie ma tez budek z piwem na ulicy. Musialo to byc w Hamburgu lub innym niemieckim miejscu a moze w Polsce ? OBS. Kolega topiel ma duzo racjii z tym, ze to zaden dunski fenomen, tak jest niemalze wszedzie na emigracji. Tylko nieliczna grupa jest "ciekawa" a ta zazwyczaj trzyma sie z dala od tzw. Polonii. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakmruk Re: do jakmruka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 14:23 jakie pytanie taka odpowiedz. A koledze przydaloby sie troche poczucia humoru. Co sie tyczy emigracji, to ta wg kolegi interesujaca nie zajmuje sie grajdolem polskim, bo ani nie ma na to czasu ani nic z tego dobrego nie wynika. To forum jest jeszcze ewentualnie do strawienia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: do jakmruka 23.05.02, 14:32 Gość portalu: jakmruk napisał(a): > To forum jest jeszcze ewentualnie do strawienia. A no jest bo nie ma sie kontaktu pierwszego stopnia i gdy jest niestrawne to zawsze mozna zamknac pudelko...i zajac sie czym innym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakmruk Re: do szwedki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 14:42 ))))))) czyzby te same doswiadczenia ? Jak tam chlopaki ? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: do szwedki 23.05.02, 14:48 pewnie te same Jakie chlopaki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakmruk Re: do szwedki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 14:55 moj wczoraj gral w turnieju w pilke nozna i przyniosl medal do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: do szwedki 23.05.02, 15:03 to rozumiem ze tata jest bardzo dumny a medal na honorowym miejscu... zaraz jade z moim na yudo a studen kuje (mam nadzieje) do egzaminow. Wlasnie jeden b.ciezki go czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakmruk Re: do szwedki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 15:13 medali juz ma sporo, bo gra w druzynie mlodzikow kilka lat - lewy obronca. P.S. Zycze wytrwalosci w zdawaniu egzaminow Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: do szwedki 23.05.02, 15:38 taki maly a juz taka kariera ? no, no zapowiada sie chlopak No tak, przezywa sie te szkoly, egzamina i wszystko inne...cale szczescie ze to tylko takie rzeczy do przezywania...(odpukac).. No, lece juz...yudo a potem grzanie kosci na sloneczku... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-a interesujacy Polacy IP: 213.76.146.* 23.05.02, 14:46 ...a piwo w puszkach mozna kupic na promie plynacym do Danii. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby je potem wypic na kopenhaskiej ulicy. BTW, ja tam spotkalam interesujacych Polakow i Polki oczywiscie. A poza tym sama tam bylam... Mozna mnie bylo spotkac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIGkutas Re: interesujacy Polacy IP: *.bredband.skanova.com 23.05.02, 15:06 Sa tam fantastyczne polki,na trakcie krolewskim,mozna je spotkac, graja na flecie za kilka koron, lub fujarce, jako uliczne muzykantki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma jest takich kilku IP: *.ppp.get2net.dk 23.05.02, 16:03 na Norrebro mieszka pol Cygan pol Zyd z Polski -artysta,podobno starszy facet ale bardzo przystojny i duzo Polek przychodzi do niego zeby im powrozyl(i nie tylko).tez kiedys tam sie wybiore ale nie bardzo mam czas. inny to facet pochodzenia zydowskiego ,mieszka na Amager lubi mlode dziewczyny z Polski ,i czesto je zaprasza na wycieczki po swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakmruk Re: jest takich kilku IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 16:20 bardzo ciekawe osobniki gratuluje zainteresowan Odpowiedz Link Zgłoś
kapeco Re: jest takich kilku 24.05.02, 11:14 Gość portalu: jakmruk napisał(a): > bardzo ciekawe osobniki > gratuluje zainteresowan Ale wątek się rozwija żwawo. Może i ja osiągnę swój cel ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma polecam IP: *.ppp.get2net.dk 23.05.02, 19:41 zawsze interesowaly mnie typy spod ciemnej gwiazdy, tzw.porzadni sa za nudni,az mdli,wiem ze to nierozsadne.ale tych ktorych opisalam ,nie znam az tak dobrze ,no moze jednego lepiej ,ale z pewnoscia sa to bardzo ciekawe osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.5 Re: polecam 23.05.02, 19:52 Bardzo trafne riposty .Trzymaj tak dalej .Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: polecam IP: *.ppp.get2net.dk 23.05.02, 21:56 dzieki ,kiedy jedziesz do Polski?ja tez jade dopier 2 lipca ,ale juz sie szykujepozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.5 Re: polecam 23.05.02, 22:51 Wylatuje w najblizsza niedziele, w poniedzialek Warszawa, potem Wroclaw i .... 5 czerwca lece do Aten i bede w tym kraju do 24 czerwca .Glownie bede w Atenach, ale zalicze ze dwie wyspy; W Grecji mozna sie swietnie zabawic za naprawde niewielkie pieniadze Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.5 Re: polecam 23.05.02, 23:20 Jescze jedno. Odwiedze Twoje Krzyki juz wkrotce .Mam tam ciotke na ulicy Slicznej ktora ma 75 lat i jest samotna i kto wie ? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Brunonie, jak mozesz liczyc na ciotki smierc IP: *.bredband.skanova.com 24.05.02, 10:42 Fe,...ma 75 lat i kto wie...czy nie kipnie i czy nie bede po niej dziedziczyl. Grecja to wspanialy kraj,najlepsze jest podrozowanie promami miedzy wyspami,trzeba tylko sprawdzic kiedy plynie powrotny, bo mozna ugrzasc na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno55 Re: Brunonie, jak mozesz liczyc na ciotki smierc 24.05.02, 13:41 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Fe,...ma 75 lat i kto wie...czy nie kipnie i czy nie bede po niej dziedziczyl. > Grecja to wspanialy kraj,najlepsze jest podrozowanie promami miedzy > wyspami,trzeba tylko sprawdzic kiedy plynie powrotny, bo mozna ugrzasc na > kilka dni. Na cos trzeba liczyc, raz na ciotke a raz na powrotny prom. Bardzo trafne riposty .Trzymaj tak dalej .Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
oborowy Re: jest takich kilku 24.05.02, 15:14 Gość portalu: selma napisał(a): > na Norrebro mieszka pol Cygan pol Zyd z Polski -artysta,podobno starszy facet > ale bardzo przystojny i duzo Polek przychodzi do niego zeby im powrozyl(i nie > tylko).tez kiedys tam sie wybiore ale nie bardzo mam czas. > inny to facet pochodzenia zydowskiego ,mieszka na Amager lubi mlode dziewczyny > z Polski ,i czesto je zaprasza na wycieczki po swiecie. B.ciekawe ? podaj adress.nigdy nie spotkalem artysty wrozbiarza ,pol zyda,pol cygana.nie jestem kobieta,ale ten facet mnie zaintrygowal ! a nie ma w sobie jeszcze troche krwi beduina ? Nalezysz do moich faworytow na forum selmo-masz wspanialy dar obserwacji i zawsze b. madre posty piszesz.klaniam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mineta123 Re: jest takich kilku 24.05.02, 16:06 oborowy napisał(a): Nalezysz do moich faworytow na forum selmo-masz > wspanialy dar obserwacji i zawsze b. madre posty piszesz.klaniam sie. Panie oborowy, sprawdz pan swoje bydlo. Selma jest moja kolezanka, a ty spadaj. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Bruno-super jestes IP: *.ppp.get2net.dk 24.05.02, 16:12 Bruno to moja wielka sympatia , ma takie same poglady jaki ja na wiele spraw,i w ogole super facet z niego -uwielbiam czytac jego opowiesci z dawnych lat jak i opisujace zycie w Kanadzie. Oborowy nie wiem kto to ,ale domyslam sie (uhaa)i ciesze si podoba Ci sie to co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: Bruno-super jestes IP: *.tpl.on.ca / 205.189.176.* 24.05.02, 17:01 Bardzo sie ciesze i pozdrawiam .Wylatuje w niedziele to znaczy 26 maja .Do Wroclawia jade na jeden dzien zobaczyc sie z ciotka.Wypije dunskie piwo za Twoja pomyslnosc na wzgorzu partyzantow . Bedzie to dunskie piwo Tuborg specjalnie przywiezione specjalnie z Kanady. Na ty wzgorzu spotykalem sie kiedys z moja sympatia wroclawianka w latach szesdziesiatych .Pozdrowienia wlasciwy Bruno mozna sprwawdzic IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Do Selmy IP: *.tpl.on.ca / 205.189.176.* 24.05.02, 17:06 Jest post do ciebie pietro wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma odp. IP: *.ppp.get2net.dk 24.05.02, 22:27 fajnie Bruno na prawde jestes taki jak myslalam -napisz cos na lawce przy wzgorzu, jak bede w lipcu to przeczytam.zycze Ci milego odpoczynku i uwazaj na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś