Dodaj do ulubionych

Czy w Kopenhadze są Polacy?

23.05.02, 10:57
Czy ktoś spotkał kiedyś w Kopenhadze jakiegoś ciekawego
człowieka z Polski ?
Obserwuj wątek
    • topiel Re: Czy w Kopenhadze są Polacy? 23.05.02, 11:51
      Ciekawe co masz na mysli piszac "ciekawy czlowiek z Polski".
      Czy mozesz to sprecyzowac ?

W Kopenhadze mieszka sporo naszych rodakow. Troche starej emigracji, tej z
      czasow wojennych, duzo polskich Zydow z konca lat 60-tych - czujacych sie
      Polakami z rodowodem zydowskim (wielu, bardzo wielu z nich jest bardziej
      przywiazana do kraju niz tzw. rdzenni Polacy), troche z ostatniej wojny tzw.
      solidarnosciowcy - grupa majaca pustki w glowie (przepraszam tych nielicznych i
      normalnych), ktorej wydaje sie, ze swiat do nich nalezy i nie po to przyjechali
      do Danii (dotyczy to takze Szwecji) aby pracowac - czyli socjal lub inaczej
      lumpproletariat zgrywajacy sie na inteligencje.
      Wybitnych Polakow, o ktorych Dunczycy mowiliby z zapartym oddechem nie ma.
    • Gość: jakmruk Re: Czy w Kopenhadze sa˛ Polacy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 12:26
      Widzialem tam ciekawego polaka - stal z puszka piwa i metnym
      wzrokiem obserwowal otoczenie.
      Czy wystarczajaco ciekawy czlowiek ? smile
      • Gość: Michel Re: do jakmruka IP: *.horsens.dk 23.05.02, 13:10
        Drogi kolego, cos ci sie musialo pomylic i po Tuborgu dostales zametu w glowie.

W Danii, nie sprzedaje sie piwa w puszkach a wiec ten facet nie mogl go pic.
        Nie ma tez budek z piwem na ulicy. Musialo to byc w Hamburgu lub innym
        niemieckim miejscu a moze w Polsce ?

OBS. Kolega topiel ma duzo racjii z tym, ze to zaden dunski fenomen, tak jest
        niemalze wszedzie na emigracji. Tylko nieliczna grupa jest "ciekawa" a ta
        zazwyczaj trzyma sie z dala od tzw. Polonii. Niestety.

• Gość: jakmruk Re: do jakmruka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 14:23
          jakie pytanie taka odpowiedz.

A koledze przydaloby sie troche poczucia humoru. smile

Co sie tyczy emigracji, to ta wg kolegi interesujaca nie zajmuje sie
          grajdolem polskim, bo ani nie ma na to czasu ani nic z tego dobrego nie
          wynika.
          To forum jest jeszcze ewentualnie do strawienia.
          Pozdrowienia

• _szwedka Re: do jakmruka 23.05.02, 14:32
            Gość portalu: jakmruk napisał(a):

> To forum jest jeszcze ewentualnie do strawienia.

A no jest bo nie ma sie kontaktu pierwszego stopnia i gdy jest niestrawne to
            zawsze mozna zamknac pudelko...i zajac sie czym innym...
            • Gość: jakmruk Re: do szwedki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 14:42
              smile))))))) czyzby te same doswiadczenia ?
              Jak tam chlopaki ?
              Pozdrowienia
              • _szwedka Re: do szwedki 23.05.02, 14:48
                pewnie te same wink
                Jakie chlopaki?
                Pozdrawiam
                • Gość: jakmruk Re: do szwedki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 14:55
                  moj wczoraj gral w turnieju w pilke nozna i przyniosl medal do domu.
                  • _szwedka Re: do szwedki 23.05.02, 15:03
                    to rozumiem ze tata jest bardzo dumny smile a medal na honorowym miejscu...
                    zaraz jade z moim na yudo a studen kuje (mam nadzieje) do egzaminow. Wlasnie
                    jeden b.ciezki go czeka...
                    • Gość: jakmruk Re: do szwedki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 15:13
                      medali juz ma sporo, bo gra w druzynie mlodzikow kilka lat - lewy
                      obronca.
                      P.S.
                      Zycze wytrwalosci w zdawaniu egzaminow wink
                      Pozdrowienia

• _szwedka Re: do szwedki 23.05.02, 15:38
                        taki maly a juz taka kariera ? no, no zapowiada sie chlopak
                        No tak, przezywa sie te szkoly, egzamina i wszystko inne...cale szczescie ze to
                        tylko takie rzeczy do przezywania...(odpukac)..
                        No, lece juz...yudo a potem grzanie kosci na sloneczku...
                        Pozdrawiam
            • Gość: A-a interesujacy Polacy IP: 213.76.146.* 23.05.02, 14:46
              ...a piwo w puszkach mozna kupic na promie plynacym do Danii. Nic nie stoi na
              przeszkodzie, aby je potem wypic na kopenhaskiej ulicy.
              BTW, ja tam spotkalam interesujacych Polakow i Polki oczywiscie.
              A poza tym sama tam bylam... Mozna mnie bylo spotkac...
              • Gość: BIGkutas Re: interesujacy Polacy IP: *.bredband.skanova.com 23.05.02, 15:06
                Sa tam fantastyczne polki,na trakcie krolewskim,mozna je spotkac,
                graja na flecie za kilka koron, lub fujarce, jako uliczne muzykantki.
                • Gość: selma jest takich kilku IP: *.ppp.get2net.dk 23.05.02, 16:03
                  na Norrebro mieszka pol Cygan pol Zyd z Polski -artysta,podobno starszy facet
                  ale bardzo przystojny i duzo Polek przychodzi do niego zeby im powrozyl(i nie
                  tylko).tez kiedys tam sie wybiore ale nie bardzo mam czas.
                  inny to facet pochodzenia zydowskiego ,mieszka na Amager lubi mlode dziewczyny
                  z Polski ,i czesto je zaprasza na wycieczki po swiecie.
                  • Gość: jakmruk Re: jest takich kilku IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.02, 16:20
                    bardzo ciekawe osobniki
                    gratuluje zainteresowan wink
                    • kapeco Re: jest takich kilku 24.05.02, 11:14
                      Gość portalu: jakmruk napisał(a):

> bardzo ciekawe osobniki
                      > gratuluje zainteresowan wink

Ale wątek się rozwija żwawo.
                      Może i ja osiągnę swój cel ?

• Gość: selma polecam IP: *.ppp.get2net.dk 23.05.02, 19:41
                    zawsze interesowaly mnie typy spod ciemnej gwiazdy, tzw.porzadni sa za nudni,az
                    mdli,wiem ze to nierozsadne.ale tych ktorych opisalam ,nie znam az tak
                    dobrze ,no moze jednego lepiej ,ale z pewnoscia sa to bardzo ciekawe osoby.
                    • bruno.5 Re: polecam 23.05.02, 19:52
                      Bardzo trafne riposty .Trzymaj tak dalej .Pozdrowienia.
                      • Gość: selma Re: polecam IP: *.ppp.get2net.dk 23.05.02, 21:56
                        dzieki ,kiedy jedziesz do Polski?ja tez jade dopier 2 lipca ,ale juz sie
                        szykujesmilepozdrawiam
                        • bruno.5 Re: polecam 23.05.02, 22:51
                          Wylatuje w najblizsza niedziele, w poniedzialek
                          Warszawa, potem Wroclaw i .... 5 czerwca lece do Aten i
                          bede w tym kraju do 24 czerwca .Glownie bede w Atenach,
                          ale zalicze ze dwie wyspy; W Grecji mozna sie swietnie
                          zabawic za naprawde niewielkie pieniadze
                          Pozdrowienia
                          • bruno.5 Re: polecam 23.05.02, 23:20
                            Jescze jedno. Odwiedze Twoje Krzyki juz wkrotce .Mam tam
                            ciotke na ulicy Slicznej ktora ma 75 lat i jest samotna i kto
                            wie ? Pozdrowienia.
                            • Gość: Mariusz Brunonie, jak mozesz liczyc na ciotki smierc IP: *.bredband.skanova.com 24.05.02, 10:42
                              Fe,...ma 75 lat i kto wie...czy nie kipnie i czy nie bede po niej dziedziczyl.
                              Grecja to wspanialy kraj,najlepsze jest podrozowanie promami miedzy
                              wyspami,trzeba tylko sprawdzic kiedy plynie powrotny, bo mozna ugrzasc na
                              kilka dni.
                              • bruno55 Re: Brunonie, jak mozesz liczyc na ciotki smierc 24.05.02, 13:41
                                Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Fe,...ma 75 lat i kto wie...czy nie kipnie i czy nie bede po niej dziedziczyl.
                                > Grecja to wspanialy kraj,najlepsze jest podrozowanie promami miedzy
                                > wyspami,trzeba tylko sprawdzic kiedy plynie powrotny, bo mozna ugrzasc na
                                > kilka dni.

Na cos trzeba liczyc, raz na ciotke a raz na powrotny prom.
                                Bardzo trafne riposty .Trzymaj tak dalej .Pozdrowienia.
                  • oborowy Re: jest takich kilku 24.05.02, 15:14
                    Gość portalu: selma napisał(a):

> na Norrebro mieszka pol Cygan pol Zyd z Polski -artysta,podobno starszy facet
                    > ale bardzo przystojny i duzo Polek przychodzi do niego zeby im powrozyl(i nie
                    > tylko).tez kiedys tam sie wybiore ale nie bardzo mam czas.
                    > inny to facet pochodzenia zydowskiego ,mieszka na Amager lubi mlode dziewczyny
                    > z Polski ,i czesto je zaprasza na wycieczki po swiecie.

B.ciekawe ? podaj adress.nigdy nie spotkalem artysty wrozbiarza ,pol zyda,pol
                    cygana.nie jestem kobieta,ale ten facet mnie zaintrygowal ! a nie ma w sobie
                    jeszcze troche krwi beduina ? Nalezysz do moich faworytow na forum selmo-masz
                    wspanialy dar obserwacji i zawsze b. madre posty piszesz.klaniam sie.
                    • mineta123 Re: jest takich kilku 24.05.02, 16:06
                      oborowy napisał(a):

Nalezysz do moich faworytow na forum selmo-masz
                      > wspanialy dar obserwacji i zawsze b. madre posty piszesz.klaniam sie.

Panie oborowy, sprawdz pan swoje bydlo. Selma jest moja
                      kolezanka, a ty spadaj. Pozdrowienia
                      • Gość: selma Bruno-super jestes IP: *.ppp.get2net.dk 24.05.02, 16:12
                        Bruno to moja wielka sympatia , ma takie same poglady jaki ja na wiele spraw,i
                        w ogole super facet z niego -uwielbiam czytac jego opowiesci z dawnych lat jak
                        i opisujace zycie w Kanadzie.
                        Oborowy nie wiem kto to ,ale domyslam sie (uhaa)i ciesze si podoba Ci sie to co
                        pisze.
                        • Gość: ....... Re: Bruno-super jestes IP: *.tpl.on.ca / 205.189.176.* 24.05.02, 17:01
                          Bardzo sie ciesze i pozdrawiam .Wylatuje w niedziele to znaczy 26 maja .Do Wroclawia jade na jeden
                          dzien zobaczyc sie z ciotka.Wypije dunskie piwo za Twoja pomyslnosc na wzgorzu partyzantow .
                          Bedzie to dunskie piwo Tuborg specjalnie przywiezione specjalnie z Kanady. Na ty wzgorzu
                          spotykalem sie kiedys z moja sympatia wroclawianka w latach szesdziesiatych .Pozdrowienia
                          wlasciwy Bruno mozna sprwawdzic IP
                          • Gość: ....... Do Selmy IP: *.tpl.on.ca / 205.189.176.* 24.05.02, 17:06
                            Jest post do ciebie pietro wyzej.
                            • Gość: selma odp. IP: *.ppp.get2net.dk 24.05.02, 22:27
                              fajnie Bruno na prawde jestes taki jak myslalam -napisz cos na lawce przy
                              wzgorzu, jak bede w lipcu to przeczytam.zycze Ci milego odpoczynku i uwazaj na
                              siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka