Dodaj do ulubionych

Reputacja of Polonia hehe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 00:52
www.joke-pages.com/Polish_Jokes/
Obserwuj wątek
    • sklep_jak_leb Re: Reputacja of Polonia hehe 23.01.05, 01:56
      Oj durny durny. Przeciez to o polactwie kawaly a nie o Polonii. Malo tego to
      Polonia je wymyslila ty buraku niedomyty hehehe o was zdesperowani slowianie co
      wam sie na pieknej raz za razem nie udaje. Zapamietaj sobie ze my jestesmy juz
      u siebie - Amerykanie, Kanadyjczycy, Australijczycy a wy jestescie wlasnie tacy
      jak w tych dowcipach. Zrobcie nam favor i sobie hehehe i sie juz przestancie
      blaznic na pieknej. Zostancie na dzikich polach tam juz przeciez dobrze hehehe.
      • Gość: niedziela Re: Reputacja of Polonia hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 02:12
        Acha , jestesta w swoim burackim mniemaniu amerykany ,canadiany ,
        australopiteki (tylko ciut wam straw wystaje).
        To sie w zupelnosci zgadza z filozofia polishjokes .
        • Gość: polanski Re: Reputacja of Poland hahaha IP: *.patmedia.net 25.01.05, 04:22
          ty sie lepiej zajmij tymi wszystkimi co sie nie kapia,pija wodke,pala papierosy
          jeden za drogim,nie maja zebow i tak dalej i tak dalej bo takich jest was
          wiekszosc w tym zasranym polandzie
    • Gość: BART_osz Re: Reputacja of Polonia hehe IP: *.client.comcast.net 25.01.05, 05:44
      90 % polakow w usa to wiesmaki - i to totalne - ktore przyjechaly z wioch
      zabitych dechami , oderwanych od pluga - ta "wspaniala" wiekszosc "wyrabia" nam
      w ameryce marke i pokazuje jak wyglada polak - no i wygladamy jak wygladamy.
      Wies spiewa i tanczy....
      • Gość: ela Re: Reputacja of Polonia hehe IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.02.05, 00:36
        Zgadzam sie...MAm okazje pracowac w restauracji, do ktorej przychodzi duzo
        Polonii i z tego co widze, wiekszosc z nich to wlasnie takie "typowe Polaczki".
        Takie Amerykany, ze ho, ho.....tylko, ze nawet porzadnie sie wyslowic po
        angielsku nie potrafia, a jak juz, to wymuszaja amerykanski akcent, hehe, co
        brzmi w konswkwencji komicznie. Nie chce byc tu zlosliwa, ale tak to niestety
        wyglada z boku. Nie oszmieszajcie sie kochani nazywajac sie Amerykanami, bo
        nigdy nimi nie bedziecie. Badzcie dumni ze swego pochodzenia, a i inne nacje
        beda nas inaczej postrzegac.
        • Gość: Штирлиц Badzcie dumni ze swego pochodzenia IP: *.dyn.optonline.net 01.02.05, 01:01
          Gość portalu: ela napisał(a):

> Zgadzam sie...MAm okazje pracowac w restauracji, do ktorej przychodzi duzo
          > Polonii i z tego co widze, wiekszosc z nich to wlasnie takie "typowe
          Polaczki". Takie Amerykany, ze ho, ho.....tylko, ze nawet porzadnie sie
          wyslowic po angielsku nie potrafia, a jak juz, to wymuszaja amerykanski akcent,
          hehe, co brzmi w konswkwencji komicznie. Nie chce byc tu zlosliwa, ale tak to
          niestety wyglada z boku. Nie oszmieszajcie sie kochani nazywajac sie
          Amerykanami, bo nigdy nimi nie bedziecie. Badzcie dumni ze swego pochodzenia, a
          i inne nacje beda nas inaczej postrzegac.

A w jaki konkretnie sposób mam się a tą moją dumą obnosić? Czy powinienem
          wysławiać się po góralsku? Czy mam nosić parzenice? Nie wiem czy noszenie
          ciupagi jest legalne w Chicago hehehe A może powinienem sprawić sobie
          burgundowy paszporcik?
          Proszę o wskazówki, Elu.
    • Gość: Wolny Nie ma sprawy -posmiejemy sie wspolnie IP: *.240.57.170.Dial1.Phoenix1.Level3.net 25.01.05, 06:20
      ---HELIKOPTER---
      -Dlaczego polski helikopter sie rozbil?
      -Pilotowi zrobilo sie chlodno wiec wylaczyl wiatrak.

---IILU POLAKOW POTRZEBA BY WYMIENIC ZAROWKE---
      Odp.: Potrzeba dwoch do trzymania zarowki, a conajmniej 250-ciu do obrucenia
      domu.

A ten jest najlepszy moim zdaniem, bo przypomina wazny krajowy budynek :

---OKRAGLY POKOJ---
      -Jak doprowadzic Polaka do szalu?
      -Wprowadz Polaka do okraglego pomieszczenia i powiedz mu ze znajdzie centa w
      rogu pokoju.
      • Gość: hawajski_devil Re: do barta IP: *.proxy.aol.com 25.01.05, 07:05
        a ty kuzwa z jakiego to wielkiego miasta wyjechales do tego usa,z koziej
        wolki,ty bucu jestes gorszy niz oni,jak masz taka opinie o swoich rodakach,za
        duzo taniej wody z plastikowych butelek chlejesz,co z tego ze oni ze wsi,ze wsi
        to nie ludzie?
        • Gość: gosc Re: do barta IP: *.client.comcast.net 25.01.05, 07:26
          Albo stawiaj facet spacje tam gdzie trzeba albo przestan tak te przecinki yebac
          rozrzutnie hehehehe.
          • Gość: sigam ormowcow niedziela = gadupek !! vel goladupa IP: *.an1.nyc41.da.uu.net 25.01.05, 08:43
            to ten sam ORMOwski styl pisania tylko inny nik ,GOLADUPA czyli gadupek atakuje
            z innej strony, - juz spocznijcie plutonowy "niedziela" vel ga - dupek " my
            juz was znamy,zgloscie sie do waszego lekarza tam czeka na was skierowanie do
            domku o gumowych scianach,tam troche odpoczniecie po trudach bezskutecznego
            starania sie o Wize do US.
            • gadupa Wsadz tylek do michy z wywarem rumianku. 26.01.05, 19:49
              Booooli ddoopa, nie? HE HE HE

I juz cie ma cieciu!
        • Gość: BART_osz Re: do barta IP: *.client.comcast.net 25.01.05, 22:39
          Jestem z krakowa - jak to mnie nazwales bucu - wiec jestem dla ciebie bucem z
          krakowa hehe - a ty z kad ?? z nowego targu ?? czy z jakiejs wiochy z pod
          nowego ?? tata twoj nawalony pod gilmartem na SALCIE przestaje z winskiem w
          lapie czy pod POLISZ DELI na NORCIE na rogu belmontu i harlemu ?? zes sie tak
          obruszal ?? Ciemniak pewnie jestes - jeden z tych 90% o ktorych napisalem -
          owszem pije czasem zeby zapomniec ze wsord tych burakow tutaj musze mieszkac -
          ale naszczescie nie na dlugo - wracam do domu - tam tez dam sobie rade . Ty mi
          bedziesz pisac jak moge miec opinie taka o swoich rodakach ?? ano moge bo zyje
          wsrod juz 3 lata tych rodakow - ktorzy patrza jeden na drogiego wilkiem patrza
          zebys czasem ty wiecej od nich niemial, a najlepeiej rob dla takiego pseudo
          buosa polskiego to wyrucha cie jak stara szmate . Fakt bo moze zle napisalem i
          obrazilem wszystkich pochodzacych z wiochy - przepraszam - wsrod tych
          wiesniakow spoko ludzi tez poznalem ale to sa SZTUKI - wiekszosc to ludzie ze
          wsi - WIESNIORY ze sloma z butow wystajaca i tyle - oni nam opinie wyrabiaja -
          i jaka ta opinie maja - jak tu mieszkasz TO WIESZ a jak siedzisz w pcimiu
          dolnym gdzies w polsce i piszesz mi tu farmazony niemajac pojecia o tutejszej
          rzeczywistosci ... ehhh ok spoko mozesz mnie jeszcze raz burakiem nazwac -
          zwisa mi to smile wolny kraj w koncu ta nasz polska - niczego ci nie zabronie
          hehe smile
          • Gość: Jerseyboy Re: do barta IP: *.ipt.aol.com 26.01.05, 15:50
            Ja tez jestem z Krakowa i to ty mi wstyd przynosisz, a nie ci ludzie ,o ktorych piszesz. Mieszkam w USA 31 lat i tu jest moj dom i tu spoczna moje szczatki.Ty natomiast takiego miejsca nie masz i dlatego miotasz sie pomiedzy jednym i drugim krajem i nie zdajesz sobie sprawy, ze to jest zrodlem twojego nieszczescia. Wielu tu takich jak ty, zawieszonych w prozni ludzi o niepewnej przyszlosci ale tylko niewielu na szczescie bluzga jak ty.Pamietaj, sam sobie zgotowales ten los.
            • Gość: BART_osz Re: do barta IP: *.client.comcast.net 26.01.05, 22:39
              A gdzie ty to Jerseyboy wyczytales ze jestem nieszczesliwy ??- ja tylko
              ubolewam nad tym jakimi ludzmi jestem otoczony w tym momencie. Ja zylem w
              polsce dobrze i dostatnio - przyjechalem tutaj zobaczylem jak tu sie zyje i
              wracam do domu- bo tam wiecej osiagne - ja w prozni zawieszony nie jestem jak
              to napisales - bo ja wiem czego chce. Wnioski to ty sobie wyciagasz ale chyba z
              palca a nie z moich wypowiedzi.
              • Gość: Jerseyboy Re: do barta IP: *.ipt.aol.com 27.01.05, 17:57
                Gdybys wiedzial czego w zyciu chcesz to nie marnowalbys trzech lat tutaj, w tym czasie mozna w USA bardzo pojsc do przodu, w Polsce chyba nie bo bys tu nie siedzial. Zeby potrzebowac az trzy lata na zrozumienie, ze to nie twoje miejsce na swiecie to czysty obled,tylko nie pisz mi bzdur, ze masz kontrakt na prace, ktorego nie mozesz zerwac, wracaj chlopie skad przyszedles bo czas to pieniadz, chociaz tyle sie tu za ten caly czas powinienes byl nauczyc.
                • Gość: BART_osz Re: do barta IP: *.client.comcast.net 28.01.05, 06:49
                  Jak napisalem - ja dokladnie wiem czego chce - a czasu nie przeliczam na KASE
                  jak Ty - bo mnie pieniadze szczesliwszym nie czynia - one sa dla mnie czyms co
                  pomaga w zyciu i to wszystko. Napisales ze mieszkasz tu 31 lat, a ile tej
                  ameryki zobaczyles poza miastem w ktorym mieszkasz i pracujesz ?? Ja jestem tu
                  niecale 3 lata a objechalem juz w tym czasie prawie cala ameryke wszerz i
                  wzdluz - zostal mi jeszcze maly kawaleczek zachodniego wybzerza do lookniecie i
                  wracam do Polski - gdzie moja rodzina tam moje miejsce - z kasa ... bez ... -
                  phi wszsytko mi jedno - wspomnien nie kupisz - nawet za kupe pieniedzy ktore
                  zarobiles przez te 31 lat. Taka roznica miedzy nami - ja sobie lubie poznawac
                  swiat , a dla Ciebie ... czas to pieniadz.
          • Gość: . Re: do barta IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 26.01.05, 16:48
            www.medals.lava.pl/pl/pl3dmr.jpg
            • szakal25 Reputacje o poloni ksztaltuja "wakacjusze"! 26.01.05, 19:00
              Ten facet powyzej co zaczal ten post ,nalezy do grupy tzw. "wakacjuszy"
              czyli takich chamow z Polski co to przyjechali na wizie turystycznej do USA i
              nie wiedza kiedy wyjechac z powrotem do kraju,oczywiscie waznosc takiej wizy
              jest tylko na 6 miesiecy a potem juz wygasa i te buraki nic sobie z tego
              nie robia tylko siedza dalej do oporu,oczywiscie caly czas
              nielegalnie !!!!,pracujac ! Ciagle im malo w dupie ! a bo to trzeba
              zarobic na nowy dom w Polsce a potem na budowe stodoly a potem na nowy
              samochod a potem na komputery dla wnuczkow i konca niema !,oczywiscie mowa
              jest o pracy na czarno i nielegalnej czesto nigdzie nie opdatkowanej ,w
              wypadku mezczyzn to jest praca na budowach u polskich kun- traktorow ,a w
              wypadku kobiet to jest sprzatanie domkow lub pilnowanie starych schorowanych
              ludzi ktorzy potrzebuja 24/h opieki. Pieniadze zarobione tym sposobem sa
              systematycznie transferowane do Polski przez Western UNioni unikaja
              opdatkowania ,jakie placi przecietny rezydent tego kraju. Jednym slowem - te
              wakacjusze z Pl okradaja w zywe oczy amerykanski system podadtkowy i na
              koniec opluwaja USA [ jak ten facet z postu poczatkowego] mimo ze dzieki
              takim kombinacjom moga nabic sobie kabze. NIE !! dla wakacjuszy ! z Polski !
              to wy psujecie opinie o polakach na stale mieszkajacych w US.
              • Gość: Штирлиц Re: Reputacje o poloni ksztaltuja "wakacjusze"! IP: *.dyn.optonline.net 31.01.05, 23:41
                Gazeta.pl : Forum : Praca za granica:
                >
                > "nie wazne czy on (social security) jest prawdziwy czy nie kwestja jak to
                > zalatwic albo gdzie go kupic. studenci ktorzy wyjezdzaja na camp z polski tez
                > posiadaja taki numer kwestia czy ktos w polsce jest w stanie go zalatwic.
                > jeszcze mam jedno pytanie czy istnieje cos takiego ze mozna zdobyc staly
                pobyt
                > w stanach majac jakas gotowke i kwestia ile trzeba miec zeby dostac zielona
                > karte slyszalem ze jesli sie ma 20 tysiecy dolarow to jest to mozliwe
                > czy to jest prawda?"
                > opowiem jak bylo w moim przypadku. wypelnilem wnioski poszedlem na rozmowe i dostalem wize na rok bez zadnego pytania

• Gość: BART_osz Re: do barta IP: *.client.comcast.net 28.01.05, 19:49
              Order fajowy - taty order skanowales ?? dziadka czy ty sie udzielales pieknie
              dla kraju ze dostales ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka