Gość: niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 00:52 www.joke-pages.com/Polish_Jokes/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sklep_jak_leb Re: Reputacja of Polonia hehe 23.01.05, 01:56 Oj durny durny. Przeciez to o polactwie kawaly a nie o Polonii. Malo tego to Polonia je wymyslila ty buraku niedomyty hehehe o was zdesperowani slowianie co wam sie na pieknej raz za razem nie udaje. Zapamietaj sobie ze my jestesmy juz u siebie - Amerykanie, Kanadyjczycy, Australijczycy a wy jestescie wlasnie tacy jak w tych dowcipach. Zrobcie nam favor i sobie hehehe i sie juz przestancie blaznic na pieknej. Zostancie na dzikich polach tam juz przeciez dobrze hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedziela Re: Reputacja of Polonia hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 02:12 Acha , jestesta w swoim burackim mniemaniu amerykany ,canadiany , australopiteki (tylko ciut wam straw wystaje). To sie w zupelnosci zgadza z filozofia polishjokes . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polanski Re: Reputacja of Poland hahaha IP: *.patmedia.net 25.01.05, 04:22 ty sie lepiej zajmij tymi wszystkimi co sie nie kapia,pija wodke,pala papierosy jeden za drogim,nie maja zebow i tak dalej i tak dalej bo takich jest was wiekszosc w tym zasranym polandzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BART_osz Re: Reputacja of Polonia hehe IP: *.client.comcast.net 25.01.05, 05:44 90 % polakow w usa to wiesmaki - i to totalne - ktore przyjechaly z wioch zabitych dechami , oderwanych od pluga - ta "wspaniala" wiekszosc "wyrabia" nam w ameryce marke i pokazuje jak wyglada polak - no i wygladamy jak wygladamy. Wies spiewa i tanczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Reputacja of Polonia hehe IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.02.05, 00:36 Zgadzam sie...MAm okazje pracowac w restauracji, do ktorej przychodzi duzo Polonii i z tego co widze, wiekszosc z nich to wlasnie takie "typowe Polaczki". Takie Amerykany, ze ho, ho.....tylko, ze nawet porzadnie sie wyslowic po angielsku nie potrafia, a jak juz, to wymuszaja amerykanski akcent, hehe, co brzmi w konswkwencji komicznie. Nie chce byc tu zlosliwa, ale tak to niestety wyglada z boku. Nie oszmieszajcie sie kochani nazywajac sie Amerykanami, bo nigdy nimi nie bedziecie. Badzcie dumni ze swego pochodzenia, a i inne nacje beda nas inaczej postrzegac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Штирлиц Badzcie dumni ze swego pochodzenia IP: *.dyn.optonline.net 01.02.05, 01:01 Gość portalu: ela napisał(a): > Zgadzam sie...MAm okazje pracowac w restauracji, do ktorej przychodzi duzo > Polonii i z tego co widze, wiekszosc z nich to wlasnie takie "typowe Polaczki". Takie Amerykany, ze ho, ho.....tylko, ze nawet porzadnie sie wyslowic po angielsku nie potrafia, a jak juz, to wymuszaja amerykanski akcent, hehe, co brzmi w konswkwencji komicznie. Nie chce byc tu zlosliwa, ale tak to niestety wyglada z boku. Nie oszmieszajcie sie kochani nazywajac sie Amerykanami, bo nigdy nimi nie bedziecie. Badzcie dumni ze swego pochodzenia, a i inne nacje beda nas inaczej postrzegac. A w jaki konkretnie sposób mam się a tą moją dumą obnosić? Czy powinienem wysławiać się po góralsku? Czy mam nosić parzenice? Nie wiem czy noszenie ciupagi jest legalne w Chicago hehehe A może powinienem sprawić sobie burgundowy paszporcik? Proszę o wskazówki, Elu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolny Nie ma sprawy -posmiejemy sie wspolnie IP: *.240.57.170.Dial1.Phoenix1.Level3.net 25.01.05, 06:20 ---HELIKOPTER--- -Dlaczego polski helikopter sie rozbil? -Pilotowi zrobilo sie chlodno wiec wylaczyl wiatrak. ---IILU POLAKOW POTRZEBA BY WYMIENIC ZAROWKE--- Odp.: Potrzeba dwoch do trzymania zarowki, a conajmniej 250-ciu do obrucenia domu. A ten jest najlepszy moim zdaniem, bo przypomina wazny krajowy budynek : ---OKRAGLY POKOJ--- -Jak doprowadzic Polaka do szalu? -Wprowadz Polaka do okraglego pomieszczenia i powiedz mu ze znajdzie centa w rogu pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawajski_devil Re: do barta IP: *.proxy.aol.com 25.01.05, 07:05 a ty kuzwa z jakiego to wielkiego miasta wyjechales do tego usa,z koziej wolki,ty bucu jestes gorszy niz oni,jak masz taka opinie o swoich rodakach,za duzo taniej wody z plastikowych butelek chlejesz,co z tego ze oni ze wsi,ze wsi to nie ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: do barta IP: *.client.comcast.net 25.01.05, 07:26 Albo stawiaj facet spacje tam gdzie trzeba albo przestan tak te przecinki yebac rozrzutnie hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigam ormowcow niedziela = gadupek !! vel goladupa IP: *.an1.nyc41.da.uu.net 25.01.05, 08:43 to ten sam ORMOwski styl pisania tylko inny nik ,GOLADUPA czyli gadupek atakuje z innej strony, - juz spocznijcie plutonowy "niedziela" vel ga - dupek " my juz was znamy,zgloscie sie do waszego lekarza tam czeka na was skierowanie do domku o gumowych scianach,tam troche odpoczniecie po trudach bezskutecznego starania sie o Wize do US. Odpowiedz Link Zgłoś
gadupa Wsadz tylek do michy z wywarem rumianku. 26.01.05, 19:49 Booooli ddoopa, nie? HE HE HE I juz cie ma cieciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BART_osz Re: do barta IP: *.client.comcast.net 25.01.05, 22:39 Jestem z krakowa - jak to mnie nazwales bucu - wiec jestem dla ciebie bucem z krakowa hehe - a ty z kad ?? z nowego targu ?? czy z jakiejs wiochy z pod nowego ?? tata twoj nawalony pod gilmartem na SALCIE przestaje z winskiem w lapie czy pod POLISZ DELI na NORCIE na rogu belmontu i harlemu ?? zes sie tak obruszal ?? Ciemniak pewnie jestes - jeden z tych 90% o ktorych napisalem - owszem pije czasem zeby zapomniec ze wsord tych burakow tutaj musze mieszkac - ale naszczescie nie na dlugo - wracam do domu - tam tez dam sobie rade . Ty mi bedziesz pisac jak moge miec opinie taka o swoich rodakach ?? ano moge bo zyje wsrod juz 3 lata tych rodakow - ktorzy patrza jeden na drogiego wilkiem patrza zebys czasem ty wiecej od nich niemial, a najlepeiej rob dla takiego pseudo buosa polskiego to wyrucha cie jak stara szmate . Fakt bo moze zle napisalem i obrazilem wszystkich pochodzacych z wiochy - przepraszam - wsrod tych wiesniakow spoko ludzi tez poznalem ale to sa SZTUKI - wiekszosc to ludzie ze wsi - WIESNIORY ze sloma z butow wystajaca i tyle - oni nam opinie wyrabiaja - i jaka ta opinie maja - jak tu mieszkasz TO WIESZ a jak siedzisz w pcimiu dolnym gdzies w polsce i piszesz mi tu farmazony niemajac pojecia o tutejszej rzeczywistosci ... ehhh ok spoko mozesz mnie jeszcze raz burakiem nazwac - zwisa mi to wolny kraj w koncu ta nasz polska - niczego ci nie zabronie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerseyboy Re: do barta IP: *.ipt.aol.com 26.01.05, 15:50 Ja tez jestem z Krakowa i to ty mi wstyd przynosisz, a nie ci ludzie ,o ktorych piszesz. Mieszkam w USA 31 lat i tu jest moj dom i tu spoczna moje szczatki.Ty natomiast takiego miejsca nie masz i dlatego miotasz sie pomiedzy jednym i drugim krajem i nie zdajesz sobie sprawy, ze to jest zrodlem twojego nieszczescia. Wielu tu takich jak ty, zawieszonych w prozni ludzi o niepewnej przyszlosci ale tylko niewielu na szczescie bluzga jak ty.Pamietaj, sam sobie zgotowales ten los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BART_osz Re: do barta IP: *.client.comcast.net 26.01.05, 22:39 A gdzie ty to Jerseyboy wyczytales ze jestem nieszczesliwy ??- ja tylko ubolewam nad tym jakimi ludzmi jestem otoczony w tym momencie. Ja zylem w polsce dobrze i dostatnio - przyjechalem tutaj zobaczylem jak tu sie zyje i wracam do domu- bo tam wiecej osiagne - ja w prozni zawieszony nie jestem jak to napisales - bo ja wiem czego chce. Wnioski to ty sobie wyciagasz ale chyba z palca a nie z moich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerseyboy Re: do barta IP: *.ipt.aol.com 27.01.05, 17:57 Gdybys wiedzial czego w zyciu chcesz to nie marnowalbys trzech lat tutaj, w tym czasie mozna w USA bardzo pojsc do przodu, w Polsce chyba nie bo bys tu nie siedzial. Zeby potrzebowac az trzy lata na zrozumienie, ze to nie twoje miejsce na swiecie to czysty obled,tylko nie pisz mi bzdur, ze masz kontrakt na prace, ktorego nie mozesz zerwac, wracaj chlopie skad przyszedles bo czas to pieniadz, chociaz tyle sie tu za ten caly czas powinienes byl nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BART_osz Re: do barta IP: *.client.comcast.net 28.01.05, 06:49 Jak napisalem - ja dokladnie wiem czego chce - a czasu nie przeliczam na KASE jak Ty - bo mnie pieniadze szczesliwszym nie czynia - one sa dla mnie czyms co pomaga w zyciu i to wszystko. Napisales ze mieszkasz tu 31 lat, a ile tej ameryki zobaczyles poza miastem w ktorym mieszkasz i pracujesz ?? Ja jestem tu niecale 3 lata a objechalem juz w tym czasie prawie cala ameryke wszerz i wzdluz - zostal mi jeszcze maly kawaleczek zachodniego wybzerza do lookniecie i wracam do Polski - gdzie moja rodzina tam moje miejsce - z kasa ... bez ... - phi wszsytko mi jedno - wspomnien nie kupisz - nawet za kupe pieniedzy ktore zarobiles przez te 31 lat. Taka roznica miedzy nami - ja sobie lubie poznawac swiat , a dla Ciebie ... czas to pieniadz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: do barta IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 26.01.05, 16:48 www.medals.lava.pl/pl/pl3dmr.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
szakal25 Reputacje o poloni ksztaltuja "wakacjusze"! 26.01.05, 19:00 Ten facet powyzej co zaczal ten post ,nalezy do grupy tzw. "wakacjuszy" czyli takich chamow z Polski co to przyjechali na wizie turystycznej do USA i nie wiedza kiedy wyjechac z powrotem do kraju,oczywiscie waznosc takiej wizy jest tylko na 6 miesiecy a potem juz wygasa i te buraki nic sobie z tego nie robia tylko siedza dalej do oporu,oczywiscie caly czas nielegalnie !!!!,pracujac ! Ciagle im malo w dupie ! a bo to trzeba zarobic na nowy dom w Polsce a potem na budowe stodoly a potem na nowy samochod a potem na komputery dla wnuczkow i konca niema !,oczywiscie mowa jest o pracy na czarno i nielegalnej czesto nigdzie nie opdatkowanej ,w wypadku mezczyzn to jest praca na budowach u polskich kun- traktorow ,a w wypadku kobiet to jest sprzatanie domkow lub pilnowanie starych schorowanych ludzi ktorzy potrzebuja 24/h opieki. Pieniadze zarobione tym sposobem sa systematycznie transferowane do Polski przez Western UNioni unikaja opdatkowania ,jakie placi przecietny rezydent tego kraju. Jednym slowem - te wakacjusze z Pl okradaja w zywe oczy amerykanski system podadtkowy i na koniec opluwaja USA [ jak ten facet z postu poczatkowego] mimo ze dzieki takim kombinacjom moga nabic sobie kabze. NIE !! dla wakacjuszy ! z Polski ! to wy psujecie opinie o polakach na stale mieszkajacych w US. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Штирлиц Re: Reputacje o poloni ksztaltuja "wakacjusze"! IP: *.dyn.optonline.net 31.01.05, 23:41 Gazeta.pl : Forum : Praca za granica: > > "nie wazne czy on (social security) jest prawdziwy czy nie kwestja jak to > zalatwic albo gdzie go kupic. studenci ktorzy wyjezdzaja na camp z polski tez > posiadaja taki numer kwestia czy ktos w polsce jest w stanie go zalatwic. > jeszcze mam jedno pytanie czy istnieje cos takiego ze mozna zdobyc staly pobyt > w stanach majac jakas gotowke i kwestia ile trzeba miec zeby dostac zielona > karte slyszalem ze jesli sie ma 20 tysiecy dolarow to jest to mozliwe > czy to jest prawda?" > opowiem jak bylo w moim przypadku. wypelnilem wnioski poszedlem na rozmowe i dostalem wize na rok bez zadnego pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BART_osz Re: do barta IP: *.client.comcast.net 28.01.05, 19:49 Order fajowy - taty order skanowales ?? dziadka czy ty sie udzielales pieknie dla kraju ze dostales ?? Odpowiedz Link Zgłoś