Dodaj do ulubionych

Legalna emigracja do Australi - dwa

IP: *.proxy.aol.com 28.05.02, 18:38
Szukam kogos, kto moglby mi wytlumaczyc jak to jest z ta Australia. Czy jesli
mam wyksztalcenie wyzsze w innym kierunku niz praktyke zawodowa to nadal
kwalifikuje sie na jakies punkty za wyksztalcenie??? No i jak musze udowodnic
swoja praktyke w zawodzie, czy wystarczy list od pracodawcy (pracuje w UK). Czy
po przyjezdze do Australi musze wykonywac zawod ktory wczesniej deklarowalem ze
bede wykonywal???
Jakie ma znaczenie ilosc posiadanych pieniedzy, np. jesli mam wystarczajaca
ilosc gotowki na zakup mieszkania czy moze mi to ulatwic wyjazd do kraju
kangurow???
Pozdrawiam wszystkich Aussies i z gory dzieki za wszelkie informacje!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: paul Re: Legalna emigracja do Australi - dwa IP: 193.0.117.* 29.05.02, 13:43
      Czesc ali-G,

Zakladam, ze mowimy o imigracji w kategorii "niezaleznej". W australijskim
      systemie osobno otrzymujesz punkty za wyksztalcenie, a osobno za doswiadczenie,
      bo oczywiscie i w Australii, i poza nia nikt nie bedzie Cie zmuszal do pracy w
      wyuczonym zawodzie. Dostarczasz dokumenty swiadzczace o wyksztalceniu (dyplom
      itp.), oraz doswiadczeniu zawodowym. Jesli chodzi o to ostatnie, to najpierw
      musisz zadeklarowac wykonywany zawod, a wtedy wydzial imigracji sprawdzi, jakie
      warunki musisz spelniac w Australii, zeby go wykonywac, i poinformuje Cie, w jaki
      sposob musisz udowodnic swoja praktyke w zawodzie. List od pracodawcy moze, ale
      nie musi wystarczyc, zwykle jest tez kilka mozliwosci wykazania tego. A jesli
      dostaniesz wize rezydenta, to oczywiscie mozesz pracowac w takim zawodzie, w
      jakim tylko uda Ci sie znalezc zatrudnienie. Mozesz tez isc np. na studia.

Ilosc posiadanych pieniedzy nie odgrywa roli w tej kategorii (w przeciwienstwie
      do np. Business Investment).

Polecam kontakt z Australia House w Londynie - tam powinni udzielic Ci wszelkich
      informacji, wyslac poczta stosowne broszury itp. Zajrzyj tez do
      <www.immi.gov.au>, lub napisz do mnie <rmilik@poczta.gazeta.pl> celem wymiany
      bezposrednich doswiadczen.

Powodzenia!
      • Gość: ali-G Re: Legalna emigracja do Australi - dwa IP: *.proxy.aol.com 29.05.02, 18:39
        Dzieki za informacje!!!
        W przyszlym tygodniu wybiore sie moze do ambasady australijskiej zasiegnac
        jezyka, no i poszperam na necie. Jakbys mial jakies dodatkowe informacje lub
        chcial o cos spytac to pisz na: rafbthc@hotmail.com
      • Gość: Tomek Re: Legalna emigracja do Australi - dwa IP: 213.25.85.* 31.05.02, 16:41
        ... witam na forum ali-G!
        Pozdrowionko!
        • Gość: Tomek Re: Legalna emigracja do Australi - dwa IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 09:36
          ... puk, puk, czy jest tu ktoś?
          • dundee_girl Re: Legalna emigracja do Australi - dwa 01.06.02, 09:38
            a o czym chcesz dzisiaj rozmawiac?
            • Gość: PawelD i wystraszyl sie :) IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 02.06.02, 04:29
              buzka dla Was obojga!

P.
            • Gość: Tomek Re: Legalna emigracja do Australi - dwa IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 11:25
              ... przepraszam, ale zapukałem, nikt nie otworzył i zniknąłem.
              Pogadać chciałem, ale wpadłem w wir pracy i nie dałem rady, ale może dzisiaj...!
              ... Pozdrowionko!
    • sidney Re: Legalna emigracja do Australi - dwa 02.06.02, 17:28
      Ali! Z tymi pytaniami zwroc sie do Ambasady Australii w Warszawiw!-Sidney!
      • Gość: maciek Re: Legalna emigracja do Australi - dwa IP: 212.244.128.* 03.06.02, 17:23
        sidney napisał(a):

> Ali! Z tymi pytaniami zwroc sie do Ambasady Australii w Warszawiw!-Sidney!

Odradzam Ambasadę!!!!
        Nic Ci nie powiedzą, a tylko mętnie dadzą do zrozumienia, że procedury i
        wymagania są trudne i nie każdy zaszczytu emigracji może dostąpić.
        Zamów w ambasadzie Pakiet informacyjny (ok 35-40 PLN). Więcej informacji
        wyczytasz tam oraz na Forum.
        Oczywiście przesadziłem z tym odradzaniem, bo przejść się do ambasady warto, ale
        na pewno nie warto zrażać się tą wizytą. Poza tym wnioski rozpatrywane są w
        Adelaide (chyba że ostatnio coś się zmieniło).
    • Gość: Tomek Re: Legalna emigracja do Australi - dwa IP: 217.97.252.* 07.06.02, 16:23
      ... straszna w Polsce Pogoda
      , jak w Australii???
      pa..!
      • Gość: PawelD pogoda IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 07.06.02, 18:04
        Witaj Tomku!
        wzasadzie ptanie o pogode w Au nie ma sensu sad(( ; sorry!
        Au jest wielkosci Europy - czy calych stanow;
        mamy strefe tropikalna w Darwin i taka chlodniejsza srodziemnomoska w Melb, a
        jeszcze chlodniej na Tasmanii;

u nas w Melb teraz jest taka ,zlota jesien; - moze bardzeij pazdziernik

POzdr

Pawel
        • agagoe Do Pawla 07.06.02, 20:22
          Znasz w Melbourne o. Dominika Jaloche OP? Ogladalam sobie strone dominikanow z
          Melbourne, bo bardzo lubie tych z Monachium i Wawy.
          Pozdrawiam,
          aga
          • Gość: PawelD raczej nie mam znajomosci w tych sferach IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 07.06.02, 22:54
            chciaz pamietam kilka lat temu poznalem jednedo z misjonarzy ktory ma opinie
            czlowieka bardzo przedsiebiorczego i takiego ,,ktoremu wychodzi" smile)

ale nie pamietam nazwiska...

P.
            • Gość: agagoe ale dzieki za odpowiedz IP: *.gwdg.de / 10.10.163.* 08.06.02, 01:10
              jak w temacie smile
              aga
              • Gość: Tomek Re: Legalna Emigracja do Australii - dwa IP: 212.31.242.* 11.06.02, 14:25
                ... co tam Pablo u Ciebie słychać, bo chyba tylko ty jesteś najjaktywniejszy na
                forum...!
                pozdrowionko!
    • sidney Re: Legalna emigracja do Australi - dwa 11.06.02, 16:10
      Alii!
      Jeszcze raz odpowiadam! A,jak chcesz wyjechac do tej Australii? Uciec? Przez
      oceany? Wiec, sluchaj,zwroc sie do ambasady Australii w warszawie itam pobierz
      formularze, wszystkiego dowiesz sie na miescu . Jakie zawody sa potrzebne,wazna
      znajomosc jezyka i oczywiscie ilosc lat przepracowana w zawodzie! za wszystko
      dostaniesz ponkty! A, co do pieniedzy ile wywieziesz to twoja sprawa!A, co
      najwazniejsze w Ambasadzie bedziesz traktowany bardzo serdecznie! Im nie zalezy
      czy wyjedziesz, czy tez nie,oni sa grzeczni! Bye,- Sidney!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka