vittoria25 06.04.05, 00:00 MARSZ POLAKOW W LONDYNIE DLA NASZEGO PAPIEZA JANA PAWLA II. CZWARTEK,7 kwietnia,godz.20, Trafalgar Sq. Zabierz swieczke lub flage polska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucasa Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 09:24 u nas w tym czasie beda w kosciele msza i czuwanie, ale tak z ciekawosci chcialam sie zapytac kto to orgrnizuje? A Odpowiedz Link Zgłoś
ingass Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 13:00 Zajrzyj tutaj: networkpl.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 14:03 dzieki za link, ale to i tak nie wyjasnia kto to organizuje... redakcja networkpl, czy oni tylko podaja czyjas wiadomosc. i kto sie wzial za organizacje - stara czy mloda (?) Polonia. i skupiona gdzie? czy dziewczyny z forum sa zaangazowane? czy organizacja czy prywatni ludzie... tak z czystej ciekawosci chcialabym wiedziec co sie dzieje w Londynie. no i zorganizowanie chyba nie jest takie latwe, bo jak ma byc troche osob, to chyba marsz nie bedzie chodnikiem (czy bedzie?) a jak ulica - to czy ruch bedzie zamkniety. tak sie tylko pytam, a przyjsc nie moge. ale mam nadzieje, ze beda tlumy... A Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 14:40 bardzo dobre pytania, Agnieszko znając Polaków to tak sobie urządzają ale ten sam apel widziałam na różnych forach - Kobieca Polonia, Praca w Europie, Londyn itp a wzięło się to chyba stąd: londynek.net/dyskusje/message?message_id=601255&forum_id=3184 Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 15:24 dzieki Jagienko za linka! podoba mi sie takie skrzykniecie sie a tak zartobliwe zapytam, czy sa jakies polskie strony na ktore nie zagladasz, albo sie nie udzielasz )). a ja - co znajde cos "nowego" to juz widze Twoje wpisy )) pozdrawiam, A Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 15:27 właśnie tylko te z gazety.pl, na inne już nie mam czasu....ale niedługo wakacje, więc się zobaczy a, i jeszcze zaglądam na ukparents.com Odpowiedz Link Zgłoś
basia313 Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 15:45 LAski, wlasnie zadzwonilam na podany nr telefonu i powiedziano mi, ze byla to najpierw inicjatywa dwoch ludzi, ale wszystko jest zgloszone policji i jest oficjalne. O 20.37 uczestnicy zapala swiece i zaczna marsz w strone katedry. W innych polskich kosciolach tez ponoc juz o tym wiadomo. np na Ealingu. Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 21:27 Basia, tego mi bylo trzeba, bo dzis sie caly czas zastanawialam, nad tym czy to nie jest przypadkiem calkiem spontaniczny marsz, a takie policja ma prawo wyprosic do domu. I dzieki za info o swieczkach Odpowiedz Link Zgłoś
basia313 Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 22:18 No mam nadzieje, ze jednak jest to zrobione oficjalnie. W sumie szkoda, ze na Ealingu zdaje sie bedzie w tym szmym czasie msza sw za Ojca Sw (o 19-tej). Czlowiek, z ktorym rozmawialam potwierdzil, ze policje powiadomiono. Warto zajrzec na link JAgienki. Do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś