Dodaj do ulubionych

marsz dla Ojca Sw w Londynie

06.04.05, 00:00
MARSZ POLAKOW W LONDYNIE
DLA NASZEGO PAPIEZA JANA PAWLA II. CZWARTEK,7 kwietnia,godz.20,
Trafalgar Sq. Zabierz swieczke lub flage polska
Obserwuj wątek
    • lucasa Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 09:24
      u nas w tym czasie beda w kosciele msza i czuwanie,

ale tak z ciekawosci chcialam sie zapytac kto to orgrnizuje?
      A
      • ingass Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 13:00
        Zajrzyj tutaj:
        networkpl.com/
        • lucasa Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 14:03
          dzieki za link, ale to i tak nie wyjasnia kto to organizuje... redakcja
          networkpl, czy oni tylko podaja czyjas wiadomosc. i kto sie wzial za
          organizacje - stara czy mloda (?) Polonia. i skupiona gdzie? czy dziewczyny z
          forum sa zaangazowane? czy organizacja czy prywatni ludzie... tak z czystej
          ciekawosci chcialabym wiedziec co sie dzieje w Londynie. no i zorganizowanie
          chyba nie jest takie latwe, bo jak ma byc troche osob, to chyba marsz nie
          bedzie chodnikiem (czy bedzie?) a jak ulica - to czy ruch bedzie zamkniety.
          tak sie tylko pytam, a przyjsc nie moge. ale mam nadzieje, ze beda tlumy...
          A
          • jagienkaa Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 14:40
            bardzo dobre pytania, Agnieszkosmile znając Polaków to tak sobie urządzająwink
            ale ten sam apel widziałam na różnych forach - Kobieca Polonia, Praca w
            Europie, Londyn itp a wzięło się to chyba stąd:
            londynek.net/dyskusje/message?message_id=601255&forum_id=3184
            • lucasa Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 15:24
              dzieki Jagienko za linka! podoba mi sie takie skrzykniecie sie smile

a tak zartobliwe zapytam, czy sa jakies polskie strony na ktore nie zagladasz,
              albo sie nie udzielasz smile)). a ja - co znajde cos "nowego" to juz widze Twoje
              wpisy smile))

pozdrawiam,
              A
              • jagienkaa Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 15:27
                właśnie tylko te z gazety.pl, na inne już nie mam czasu....ale niedługo
                wakacje, więc się zobaczywink
                a, i jeszcze zaglądam na ukparents.com
            • basia313 Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 15:45
              LAski, wlasnie zadzwonilam na podany nr telefonu i powiedziano mi, ze byla to
              najpierw inicjatywa dwoch ludzi, ale wszystko jest zgloszone policji i jest
              oficjalne. O 20.37 uczestnicy zapala swiece i zaczna marsz w strone katedry. W
              innych polskich kosciolach tez ponoc juz o tym wiadomo. np na Ealingu.
              • asica74 Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 21:27
                Basia, tego mi bylo trzeba, bo dzis sie caly czas zastanawialam, nad tym czy to
                nie jest przypadkiem calkiem spontaniczny marsz, a takie policja ma prawo
                wyprosic do domu.

I dzieki za info o swieczkach smile
                • basia313 Re: marsz dla Ojca Sw w Londynie 06.04.05, 22:18
                  No mam nadzieje, ze jednak jest to zrobione oficjalnie. W sumie szkoda, ze na
                  Ealingu zdaje sie bedzie w tym szmym czasie msza sw za Ojca Sw (o 19-tej).
                  Czlowiek, z ktorym rozmawialam potwierdzil, ze policje powiadomiono. Warto
                  zajrzec na link JAgienki. Do jutra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka