Dodaj do ulubionych

Nudy w Danii

05.07.02, 11:09
Czy ktos moglby zaradzic nudzie ktora towarzyszy mi w Danii zawsze w tedy kiedy
znajomi wyjezdzaja na urlopy a ja nie mam co robic....??
Obserwuj wątek
    • Gość: DeBe Re: Nudy w Danii IP: *.140.88.213.host.tele1europe.se 05.07.02, 12:40
      ereszke napisał(a):

> Czy ktos moglby zaradzic nudzie ktora towarzyszy mi w Danii zawsze w tedy kiedy
      >
      > znajomi wyjezdzaja na urlopy a ja nie mam co robic....??

Podrap się to ci przejdą nudy.
      • karelia Re: Nudy w Danii 05.07.02, 13:14
        no, sa rozne rozrywki w Danii, jak nudno
        • ereszke Re: Nudy w Danii 06.07.02, 17:51
          Tak na przyklad jakie?? Z checia uslysze o paru....
          • karelia Re: Nudy w Danii 06.07.02, 18:28
            mozna przejechac sie spacerowo mostem na druga strone i juz jest weselej.
            Nawet jak jest ponuro , to jest wesolowink
            • Gość: ereszke Re: Nudy w Danii IP: *.237.117.187.adsl.ba.worldonline.dk 06.07.02, 18:33
              karelia napisał(a):

> mozna przejechac sie spacerowo mostem na druga strone i juz jest weselej.
              > Nawet jak jest ponuro , to jest wesolowink

Na ktora druga strone?? mowisz troche zagadkowo..... surprised)
              • Gość: burak Re: Nudy w Danii IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 18:37
                ereszke nigdy nie bylas na drugiej stronie?
                ile ty masz lat?
                • Gość: ereszke Re: Nudy w Danii IP: *.237.117.187.adsl.ba.worldonline.dk 06.07.02, 18:43
                  Gość portalu: burak napisał(a):

> ereszke nigdy nie bylas na drugiej stronie?
                  > ile ty masz lat?

Ale o jakiej drugiej stronie mowisz?
                  Czy ty tez mieszkasz w Danii...?

• Gość: Arek Re: Nudy w Danii IP: *.horsenskom.dk 08.07.02, 14:51
                    burak, nalezy najpierw spytac gdzie delikwentka mieszka, bo moze tam mostu nie
                    ma.
                    rada: dobra pora na np. czytanie ksiazek
                    • _szwedka Re:Po drugiej stronie... 08.07.02, 15:28
                      mieszka Karelia wink A jak Ty Ereszke nie wiesz o jaki most chodzi to chyba w
                      Danii nie mieszkasz wink
                      • ereszke Re:Po drugiej stronie... 09.07.02, 13:23
                        Pewnie ze mieszkam ale tych mostow jest tyle ze pytam sie o ktora druga strone
                        chodzi i tyle. Czy chodzi o most na Jutlandie czy do Szwecji, no bo ja
                        zamieszkuje obecnie Zelandie.
                        a ty?

_szwedka napisała:

> mieszka Karelia wink A jak Ty Ereszke nie wiesz o jaki most chodzi to chyba w
                        > Danii nie mieszkasz wink

• Gość: zuza Re: Nudy w Danii IP: *.gi.is 08.07.02, 18:34
      Co robilam w Danii, jak sie nudzilam? Wloczylam sie po jedynym w Danii parku
      narodowym kolo Aalborga (ziemia wykupiona przez Amerykanow dunskiego pochodzenia
      i oddana panstwu), lazilam po plazach Skagen, robilam zdjecia mostow, zeglowalam,
      jezdzilam na rowerze po okolicznych wiochach i robilam zdjecia, uczylam sie
      dunskiego i gotowac. Gotowanie to dlatego, ze w bibliotece glowna pozycja na
      regale z ksiazkami po polsku to "Kuchnia polska" -nowe wydanie! Ze tez nie
      wspomne o plazach... Przy okazji... Pozdrawiam Horsens!
      • _szwedka Re: Nudy w Danii 08.07.02, 18:38
        A jak sie nudzisz w Islandii to co robisz?
        Pozdrawiam
        • Gość: zuza Re: Nudy w Islandii IP: *.gi.is 08.07.02, 18:41
          To siedze przy kompie. Tak po prostusmile
    • Gość: zuza Re: Nudy w Danii IP: *.gi.is 08.07.02, 18:40
      No i jeszcze te mosty... Jest ich duzo, przez te najwieksze nie mozna przejsc
      pieszo, wiec pomysl odpada wink
    • obserwator7 Re: Nudy w Danii 08.07.02, 22:30
      ereszke napisał(a):
      > Czy ktos moglby zaradzic nudzie ktora towarzyszy mi w Danii zawsze w tedy kiedy
      > znajomi wyjezdzaja na urlopy a ja nie mam co robic....??>

Jacy znajomi, co ty bajdurzysz? Gospodarze, u ktorych zapieprzasz
      ze szmata, pojechali na urlop to rozumiem. A ty zostalas jak ten pies
      do pilnowania zagrody. Bierz sie do pucowania chalupy, bo jak wroca
      to cie jeszcze wygonia na ulice. A tam wesolo juz nie bedzie.
      j

• Gość: Arek Re: Nudy w Danii IP: *.horsenskom.dk 09.07.02, 08:50
        Zuza, dzieki za pozdrowienia i wzajemnie. Mieszkam w Aarhus.
        Pogode mamy kiepska. Dobra na prace w ogrodku, ogladanie TV, czytanie ksiazek,
        spacery rowerowe.
        pozdrawiam
        • Gość: zuza Re: Nudy w Danii IP: *.gi.is 09.07.02, 10:53
          Sluchaj Arek, nie wiem, czy wiesz, ale w Horsens jest silna polska ekipa...
          Przyjezdzaja na wymiane studencka na pol roku, rok, 2 lata. W zeszlym semestrze
          bylo tego ponad 50 osob. Na male Horsens to calkiem sporo... Jak sie jeszcze doda
          do tego Polakow, ktorzy osiedlili sie w okolicy na stale... Ale to tak na
          marginesie. Trzymaj sie!
          • ereszke Do zuzy 09.07.02, 13:29
            Czesc Zuzy,

Szkoda ze nie mieszkasz na Zelandii bysmy sie odwiedzaly. Do nas tez przyjezdzaja
            studenci na wymiane.... sama tak zreszta trafilam do Danii.
            A ciebie co tu 'przywialo'? :o)
            Ewelina

Gość portalu: zuza napisał(a):

> Sluchaj Arek, nie wiem, czy wiesz, ale w Horsens jest silna polska ekipa...
            > Przyjezdzaja na wymiane studencka na pol roku, rok, 2 lata. W zeszlym semestrze
            >
            > bylo tego ponad 50 osob. Na male Horsens to calkiem sporo... Jak sie jeszcze do
            > da
            > do tego Polakow, ktorzy osiedlili sie w okolicy na stale... Ale to tak na
            > marginesie. Trzymaj sie!

• Gość: zuza Re: Do ereszke IP: *.gi.is 09.07.02, 18:03
              Stypendium, rzecz jasna. Bylo calkiem milo, ale juz sie, niestety, skonczylo.
              Teraz jest praca. Calkiem fajna, nie powiem, ale jednak... brakuje tych
              miedzynarodowych imprez...
              No coz, pozostaje mi tylko zaprosic cie do Reykjavikuwink Pozdrowienia!
              • Gość: Ewa Re: Do ereszke IP: *.237.117.187.adsl.ba.worldonline.dk 09.07.02, 18:48
                Zuza a na jakie stypendium przyjechalas jezeli mozna wiedziec?
                Nie smutno ci tzn. nie tesknisz do polski??
                No i tak w ogole to jak dlugo juz mieszkasz tam gdzie mieszkasz? :o)

> Stypendium, rzecz jasna. Bylo calkiem milo, ale juz sie, niestety, skonczylo.
                > Teraz jest praca. Calkiem fajna, nie powiem, ale jednak... brakuje tych
                > miedzynarodowych imprez...
                > No coz, pozostaje mi tylko zaprosic cie do Reykjavikuwink Pozdrowienia!
                • Gość: zuza Re: Do ewy IP: *.gi.is 10.07.02, 10:42
                  Bylam na stypendium - tym chyba najbardziej popularnym - Socrates/Erasmus.
                  Ekonomicznie nie jest to najciekawsze rozwiazanie, ale nic innego nie mialam do
                  wyboruwink W Danii bylam przez pol roku, teraz udalo mi sie wyjechac do Islandii -
                  bardzo fajna firma zaproponowala mi polroczny staz. Czy tesknie za krajem?
                  Pewnie! Z tym, ze nie zamierzam tu zostac, wiec to tylko taka przygoda. A
                  rachunki za telefony do Polski placi firma... Pozdrawiam!
                  • Gość: ewa znow do zuzy IP: 195.24.18.* 10.07.02, 11:36
                    Z tego stypendium to chyba duzo nas z polski musialo powyjezdzac....
                    Mnie wyslala polibuda w Lodzi ale losy sie tak potoczyly ze zostalam, oczywiscie
                    po skonczonych studiach. Praca mam super ciekawa i nie wyobrazam sobie innej bo
                    mam wlasciwie staly kontakt z Polska. Ale co z tego rodzina i przyjaciele sa tam
                    gdzie mnie nie ma.... :o(

> Bylam na stypendium - tym chyba najbardziej popularnym - Socrates/Erasmus.
                    > Ekonomicznie nie jest to najciekawsze rozwiazanie, ale nic innego nie mialam do
                    >
                    > wyboruwink W Danii bylam przez pol roku, teraz udalo mi sie wyjechac do Islandi
                    > i -
                    > bardzo fajna firma zaproponowala mi polroczny staz. Czy tesknie za krajem?
                    > Pewnie! Z tym, ze nie zamierzam tu zostac, wiec to tylko taka przygoda. A
                    > rachunki za telefony do Polski placi firma... Pozdrawiam!
    • mister1 Re: Nudy w Danii 09.07.02, 21:38
      co sie martwisz - reszta Skandynawii jeszcze od Danii nudniejsza...
      • Gość: ewa Re: Nudy w Danii IP: 195.24.18.* 10.07.02, 11:33
        Dzieki za pocieszenie mister1

Tego doprawdy nie bylam swiadoma :o)
        Ale domyslam sie ze ty sie nie nudzisz....

mister1 napisał:

> co sie martwisz - reszta Skandynawii jeszcze od Danii nudniejsza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka