ereszke 05.07.02, 11:09 Czy ktos moglby zaradzic nudzie ktora towarzyszy mi w Danii zawsze w tedy kiedy znajomi wyjezdzaja na urlopy a ja nie mam co robic....?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DeBe Re: Nudy w Danii IP: *.140.88.213.host.tele1europe.se 05.07.02, 12:40 ereszke napisał(a): > Czy ktos moglby zaradzic nudzie ktora towarzyszy mi w Danii zawsze w tedy kiedy > > znajomi wyjezdzaja na urlopy a ja nie mam co robic....?? Podrap się to ci przejdą nudy. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Nudy w Danii 05.07.02, 13:14 no, sa rozne rozrywki w Danii, jak nudno Odpowiedz Link Zgłoś
ereszke Re: Nudy w Danii 06.07.02, 17:51 Tak na przyklad jakie?? Z checia uslysze o paru.... Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Nudy w Danii 06.07.02, 18:28 mozna przejechac sie spacerowo mostem na druga strone i juz jest weselej. Nawet jak jest ponuro , to jest wesolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereszke Re: Nudy w Danii IP: *.237.117.187.adsl.ba.worldonline.dk 06.07.02, 18:33 karelia napisał(a): > mozna przejechac sie spacerowo mostem na druga strone i juz jest weselej. > Nawet jak jest ponuro , to jest wesolo Na ktora druga strone?? mowisz troche zagadkowo..... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: Nudy w Danii IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 18:37 ereszke nigdy nie bylas na drugiej stronie? ile ty masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereszke Re: Nudy w Danii IP: *.237.117.187.adsl.ba.worldonline.dk 06.07.02, 18:43 Gość portalu: burak napisał(a): > ereszke nigdy nie bylas na drugiej stronie? > ile ty masz lat? Ale o jakiej drugiej stronie mowisz? Czy ty tez mieszkasz w Danii...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Nudy w Danii IP: *.horsenskom.dk 08.07.02, 14:51 burak, nalezy najpierw spytac gdzie delikwentka mieszka, bo moze tam mostu nie ma. rada: dobra pora na np. czytanie ksiazek Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re:Po drugiej stronie... 08.07.02, 15:28 mieszka Karelia A jak Ty Ereszke nie wiesz o jaki most chodzi to chyba w Danii nie mieszkasz Odpowiedz Link Zgłoś
ereszke Re:Po drugiej stronie... 09.07.02, 13:23 Pewnie ze mieszkam ale tych mostow jest tyle ze pytam sie o ktora druga strone chodzi i tyle. Czy chodzi o most na Jutlandie czy do Szwecji, no bo ja zamieszkuje obecnie Zelandie. a ty? _szwedka napisała: > mieszka Karelia A jak Ty Ereszke nie wiesz o jaki most chodzi to chyba w > Danii nie mieszkasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Nudy w Danii IP: *.gi.is 08.07.02, 18:34 Co robilam w Danii, jak sie nudzilam? Wloczylam sie po jedynym w Danii parku narodowym kolo Aalborga (ziemia wykupiona przez Amerykanow dunskiego pochodzenia i oddana panstwu), lazilam po plazach Skagen, robilam zdjecia mostow, zeglowalam, jezdzilam na rowerze po okolicznych wiochach i robilam zdjecia, uczylam sie dunskiego i gotowac. Gotowanie to dlatego, ze w bibliotece glowna pozycja na regale z ksiazkami po polsku to "Kuchnia polska" -nowe wydanie! Ze tez nie wspomne o plazach... Przy okazji... Pozdrawiam Horsens! Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Nudy w Danii 08.07.02, 18:38 A jak sie nudzisz w Islandii to co robisz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Nudy w Islandii IP: *.gi.is 08.07.02, 18:41 To siedze przy kompie. Tak po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Nudy w Danii IP: *.gi.is 08.07.02, 18:40 No i jeszcze te mosty... Jest ich duzo, przez te najwieksze nie mozna przejsc pieszo, wiec pomysl odpada Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator7 Re: Nudy w Danii 08.07.02, 22:30 ereszke napisał(a): > Czy ktos moglby zaradzic nudzie ktora towarzyszy mi w Danii zawsze w tedy kiedy > znajomi wyjezdzaja na urlopy a ja nie mam co robic....??> Jacy znajomi, co ty bajdurzysz? Gospodarze, u ktorych zapieprzasz ze szmata, pojechali na urlop to rozumiem. A ty zostalas jak ten pies do pilnowania zagrody. Bierz sie do pucowania chalupy, bo jak wroca to cie jeszcze wygonia na ulice. A tam wesolo juz nie bedzie. j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Nudy w Danii IP: *.horsenskom.dk 09.07.02, 08:50 Zuza, dzieki za pozdrowienia i wzajemnie. Mieszkam w Aarhus. Pogode mamy kiepska. Dobra na prace w ogrodku, ogladanie TV, czytanie ksiazek, spacery rowerowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Nudy w Danii IP: *.gi.is 09.07.02, 10:53 Sluchaj Arek, nie wiem, czy wiesz, ale w Horsens jest silna polska ekipa... Przyjezdzaja na wymiane studencka na pol roku, rok, 2 lata. W zeszlym semestrze bylo tego ponad 50 osob. Na male Horsens to calkiem sporo... Jak sie jeszcze doda do tego Polakow, ktorzy osiedlili sie w okolicy na stale... Ale to tak na marginesie. Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
ereszke Do zuzy 09.07.02, 13:29 Czesc Zuzy, Szkoda ze nie mieszkasz na Zelandii bysmy sie odwiedzaly. Do nas tez przyjezdzaja studenci na wymiane.... sama tak zreszta trafilam do Danii. A ciebie co tu 'przywialo'? :o) Ewelina Gość portalu: zuza napisał(a): > Sluchaj Arek, nie wiem, czy wiesz, ale w Horsens jest silna polska ekipa... > Przyjezdzaja na wymiane studencka na pol roku, rok, 2 lata. W zeszlym semestrze > > bylo tego ponad 50 osob. Na male Horsens to calkiem sporo... Jak sie jeszcze do > da > do tego Polakow, ktorzy osiedlili sie w okolicy na stale... Ale to tak na > marginesie. Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Do ereszke IP: *.gi.is 09.07.02, 18:03 Stypendium, rzecz jasna. Bylo calkiem milo, ale juz sie, niestety, skonczylo. Teraz jest praca. Calkiem fajna, nie powiem, ale jednak... brakuje tych miedzynarodowych imprez... No coz, pozostaje mi tylko zaprosic cie do Reykjaviku Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Do ereszke IP: *.237.117.187.adsl.ba.worldonline.dk 09.07.02, 18:48 Zuza a na jakie stypendium przyjechalas jezeli mozna wiedziec? Nie smutno ci tzn. nie tesknisz do polski?? No i tak w ogole to jak dlugo juz mieszkasz tam gdzie mieszkasz? :o) Gość portalu: zuza napisał(a): > Stypendium, rzecz jasna. Bylo calkiem milo, ale juz sie, niestety, skonczylo. > Teraz jest praca. Calkiem fajna, nie powiem, ale jednak... brakuje tych > miedzynarodowych imprez... > No coz, pozostaje mi tylko zaprosic cie do Reykjaviku Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Do ewy IP: *.gi.is 10.07.02, 10:42 Bylam na stypendium - tym chyba najbardziej popularnym - Socrates/Erasmus. Ekonomicznie nie jest to najciekawsze rozwiazanie, ale nic innego nie mialam do wyboru W Danii bylam przez pol roku, teraz udalo mi sie wyjechac do Islandii - bardzo fajna firma zaproponowala mi polroczny staz. Czy tesknie za krajem? Pewnie! Z tym, ze nie zamierzam tu zostac, wiec to tylko taka przygoda. A rachunki za telefony do Polski placi firma... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa znow do zuzy IP: 195.24.18.* 10.07.02, 11:36 Z tego stypendium to chyba duzo nas z polski musialo powyjezdzac.... Mnie wyslala polibuda w Lodzi ale losy sie tak potoczyly ze zostalam, oczywiscie po skonczonych studiach. Praca mam super ciekawa i nie wyobrazam sobie innej bo mam wlasciwie staly kontakt z Polska. Ale co z tego rodzina i przyjaciele sa tam gdzie mnie nie ma.... :o( Gość portalu: zuza napisał(a): > Bylam na stypendium - tym chyba najbardziej popularnym - Socrates/Erasmus. > Ekonomicznie nie jest to najciekawsze rozwiazanie, ale nic innego nie mialam do > > wyboru W Danii bylam przez pol roku, teraz udalo mi sie wyjechac do Islandi > i - > bardzo fajna firma zaproponowala mi polroczny staz. Czy tesknie za krajem? > Pewnie! Z tym, ze nie zamierzam tu zostac, wiec to tylko taka przygoda. A > rachunki za telefony do Polski placi firma... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Nudy w Danii 09.07.02, 21:38 co sie martwisz - reszta Skandynawii jeszcze od Danii nudniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Nudy w Danii IP: 195.24.18.* 10.07.02, 11:33 Dzieki za pocieszenie mister1 Tego doprawdy nie bylam swiadoma :o) Ale domyslam sie ze ty sie nie nudzisz.... mister1 napisał: > co sie martwisz - reszta Skandynawii jeszcze od Danii nudniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś