ayme 31.05.05, 17:24 w watku o bladych nogach ,przeczytalam zeby sie nie przejmowac ,bo w UK nic nie dziwi ,i nie takie rzeczy sie widzi na ulicach.Juz sobie wyobrazilam te wynalazki ) opiszcie je, a ja dorzuce cos z Dani. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teddy_bear Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 18:04 WIELE! np.starsza pani z tatuazem na czole. naprawde . poza tym miala wielkie kolczyki ,na kazdym palcu po kilka pierscionkow i byla w dresie .rzecz miala miejsce w Tesco.Moj angielski niemaz zdebial jak ja zobaczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 18:26 Moj niespelna 12-letni syn ma na glowie mohican z koncowkami rozjasnionymi na bialo. Czyli tez sie pewnie kwalifikuje na "wynalazek" ) Ja m.in. dlatego chwale sobie zycie w UK, ze tutaj mozna wyjsc na ulice w pizamie, miec tatuaz na czole i motylki wylatujace z uszu, i nikt sie tym nie zainteresuje ani sie nie zdziwi. A moze teraz juz tak sie nie da, bo coraz wiecej tu Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 18:53 Po ulicach w mojej wsi angielskiej chodza takie wynalazki: 1. Polka (to ja) - pierwszy obcy we wsi. 2. Borsuki chodza, jednego niestety jakis szybki kierowca przejechal 3. Konie chodza regularnie, wiec to chyba nie wynalazek, ale ilekroc slysze stukot kopyt to wygladam przez okno 4. Dzieciol zielony - regularnie w moim ogrodku chodzi po trawie. PIEKNY! Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 19:24 Ewunia, to maja być "nowe zdjęcia"?? Niecierpliwie czekam na naprawdę nowe, o tych jużprzezywałam do mojego męża, że jest tu taka jedna, co ma ładniejsze dzieci od naszej Oliwii Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 20:19 tennessee napisała: > Ewunia, to maja być "nowe zdjęcia"?? Oki, juz wyslalam, niedlugo sie ukaza Odpowiedz Link Zgłoś
kasia799 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 20:24 ewunia_uk napisała: > Moj niespelna 12-letni syn ma na glowie mohican z koncowkami rozjasnionymi na > bialo. Czyli tez sie pewnie kwalifikuje na "wynalazek" ) > > Ja m.in. dlatego chwale sobie zycie w UK, ze tutaj mozna wyjsc na ulice w > pizamie, miec tatuaz na czole i motylki wylatujace z uszu, i nikt sie tym nie > zainteresuje ani sie nie zdziwi. A moze teraz juz tak sie nie da, bo coraz > wiecej tu Polakow Ewunia moglabys sie pochwalic swoim "wynalazkiem" na Zobaczcie Moja mama podczas wizyty w Londynie kilka osob zakwalifikowala to tej grupy co chodza w pizamach ) Tak mi sie wydaje ze swiezo po przyjezdzie z Polski to takie rzeczy sie zauwaza ale po jakims czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
ayme Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 20:39 no wlasnie po jakims czasie czlowiek obojetnieje, lub wrecz sam moze stac sie takim wynalazkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 20:44 Ewunia, super synek musi byc Czytajac opis twojego synka wyobrazilam sobie podrosnietego chlopczyka z poster z lat podajze 80-tych...maluch ma mohican, motorcicle jacket i duzy attitude Czekam na zdjecia twojego lobuza Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 20:56 Mnie malo co dziwi...napatrzylam sie wiele wiecej orginalnych "wynalazkow" w NYC niz w calej Europie (tutaj ludzie sa konserwatywni w porownaniu, nawet ci "wynalazkowi"). Uwazam ze jesli z tym sa szczesliwi (co kolwiek "to" jest i jesli nikomu to nie grozi) wiec "good for him/her!". Musze jednak napisac ze w Stanach jak i tutaj widzac metalowe implanty (typu pocketing) pod skora (sa to ozdoby skory tak jak kolczyki, ozdobne oparzenia, czyli scarification i body modification - nie wiem jaki jest zwrot tego po polsku) az rece mi mdla. Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 21:55 ja sie ciagle nie przyzwyczailam i dla mnie "wynalazki" to niezmiennie osoby ubrane (czy raczej rozebrane) bez wzgledu na pogode - a wiec laski na Leicester Sq (kiedys bylam tam co tydz w soboty, wiec sie napatrzylam), ktore w grudniu, w letnich butach, bez rajstop, w bluzeczkach na ramiaczkach albo bez plecow stoja w dlugiej kolejce do klubu nocnego - dziewczyny w wieku szkolnym jadace do szkoly tym samym co ja pociagiem a ubrane przez caly rok w ten sam mundurek, (marynarka dobra i na wiatrzysko w zimie i na lato, no i obowiazkowo welniane getry caly rok) -najwiekszy hit mody - czyli welurowe dresy noszone przez wszystkie grupy wiekowe bez wzgledu na okazje (najczesciej w odblaskowym rozowym) a w ogole to lubie sie patrzec na tych, co tak nietypowo wygladaja, np. jedna pani wsiadajaca do tego samego pociagu regularnie zmienia kolor wlosow, widzialam juz rozowy, niebieski (taki jak atrament), zielony. pani ma tak na oko okolo 50, np. czasami sa fajne zestawienia - krwistych czerwonych kolorow z zarowiastym zielonym - i ciekawie to wyglada a faktycznie to zaleta Londynu - ze jakby sie nie ubrac to i tak sie nie bedzie nie wiadomo jakim "okazem" - bo sa lepsi )) Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 21:59 No tak, z tymi porozbieranymi dziewczynami! Uwiezcie mi nie widzi sie ich az tak w Londynie jak tutaj w Manchester. Ja podczas mojej pierwszej wizyty tutaj (i kazdy z moich znajomych nas odwiedzajacy) pomylilam (i oni tez) je za kobiety nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 22:34 Moze nie tyle wynalazek co ciekawostka : przed moim oknem raz w tygodniu przejezdza armia na koniach (jakies 30 zolnierzy) z armatami,a na ich czele jedzie policjant i trabi na trabce. Odpowiedz Link Zgłoś
effata Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 18:34 Czytalam o tym artykul i przyznam szczerze, bylam lekko zszokowana tekstami (i zdjeciami) typu: zeby osiagnac wlasciwy efekt scaringu trzeba blizne zdrapywac przez miesiac, implanty w ksztalcie stozkow umieszczone po dwoch stronach czola, niczym rogi, albo z przodu do tylu glowy (a'la irokez)a najswiezsza moda jest pilowanie zebow a'la kly rekina. A w Anglii mozna sobie kupic pomaranczowe soczewki kontaktowe, ktore wygladaja jak oczy "diabla" - taki waskie, pionowe szparki na zrenicach Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 21:12 effata napisała: > Czytalam o tym artykul i przyznam szczerze, bylam lekko zszokowana tekstami >i > zdjeciami) typu: zeby osiagnac wlasciwy efekt scaringu trzeba blizne >zdrapywac przez miesiac, implanty w ksztalcie stozkow umieszczone po dwoch >stronach czola, niczym rogi, albo z przodu do tylu glowy (a'la irokez)a >najswiezsza moda jest pilowanie zebow a'la kly rekina. A w Anglii mozna sobie >kupic pomaranczowe soczewki kontaktowe, ktore wygladaja jak oczy "diabla" - >taki waskie, pionowe szparki na zrenicach Kostium na Haloween gotowy! Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 23:13 Magdapl, przystojni chociaz Ci wojacy? Ewunia, po polsku to inne plemie - irokez Ja tez widzialm tu rozne cudaki, w NYC tego pelno - ludzie poubierani jak "plastic barbie," w lateksach ze sztucznymi wlosami, Murzynki z wlosami zaczesanymi w np. wieze Babel albo helikopter (z dzialajacym smiglem!) itp. Teraz juz nawet nie zwracam uwagi, tzn. uwage zwracam jak ktos ciekawie wyglada ale nie jestem zaszokowana a wrecz patrze z zazdroscia ze ja nie mialabym odwagi na taki wyglad. To jest super ze nikt nikogo nie ocenia po wygladzie. Niedawno w drozdze do pracy odstawialam dziecko do przedszkola, mala mnie uswinila a czasu na powrot do domu nie bylo i nikt nawet oka nie zawiesil a ja dzieki temu moglam sie skoncentrowac na pracy zamiast sie stresowac plama na ramieniu Jedna osoba ktora zawsze zwraca moja uwage jest starsza wysuszona pani w mini i natapriownaymi (a raczej skoltunionymi z niemycia) wlosami w stylu Marge Simpson, pani ubiera sie jak Beata Kozidrak latach 80, ma bardzo wyrazisty (to malo powiedziane) makijaz i dlugie czerwone paznokcie. Oczywiscie jak na lata 80 przystalo nosi rajstopy tzw. kabaretki z dziura na dziurze. Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Krotkie spodnie 31.05.05, 23:25 A czy ktos zauwazyl krotkie spodnie u facetow. Tzn. nie chce napisac "za krotkie", bo w sumie co to znaczy odpowiednia dlugosc. Ale w Londynie po raz pierwszy spotkalam sie z tak duza iloscia facetow, ktorych spodnie (te tzw. z kantem) w pozycji stojacej nie dosiegaly butow, znaczy - widac bylo skarpetke, a czesto konczyly sie na wysokosci kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Krotkie spodnie 31.05.05, 23:36 > A czy ktos zauwazyl krotkie spodnie u facetow. Tzn. nie chce napisac "za > krotkie", bo w sumie co to znaczy odpowiednia dlugosc. Ale w Londynie po raz > pierwszy spotkalam sie z tak duza iloscia facetow, ktorych spodnie (te tzw. z > kantem) w pozycji stojacej nie dosiegaly butow, znaczy - widac bylo >skarpetke, a czesto konczyly sie na wysokosci kostki. Tak Hee, hee, hee...albo tych panow ktorzy mysla ze bieganie w Speedo to sexowne! Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 23:29 A ja pamietam pania z mojej bylej klatki na Upper East Side: samotna, zawsze elegancko ubrana na styl Doris Day, wszystko do siebie skompkletowane, nawet do laundrymat chodzila w kapeluszu i rekawiczkach ))) Teraz na mysl przychodzi mi bohaterka "Lucia, Lucia" i rowniez autorka biografi "Diary of an Ordinary Woman " (po niej byc moze nazwe swoja coreczke, jesli kiedys przyjdzie na swiat) ))) Uwielbialam te starsze Panie w NYC, samotne, bezdzietne, elegnackie...lubialam wyobrazac sobie co one robily w latach ich mlodosci, w latach 40-stych, czy 50-tych...moze byly sekretarkami, moze kochankami jakis Wall St gentlemenow, moze wystepowaly na Broadway, a moze robieraly sie w jednym z klubow na Times Sq? Z kolezanka obserwowalysmy je i wymyslalysmy historje ich zycia...ciekawe jak my w ich wieku bedziemy, jakie zycie bedziemy prowadzic...? Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 23:34 Dla kontrastu, rowniez na Upper West Side, co weekend biegal (na 3rd Ave pomiedzy E89th i E73rd) 6'5" (na oko) transvestite, z urody mogl by byc w grupie Kiss (tak jak wygladaja na scenie! tylko brwi mial lepiej wyskubane i makijaz nie az taki ostry jak Kiss na scenie) biegal jak panienka, rozgladajac sie czy zwraca na siebie chciana uwage, w fioletowych getrach, z opaska na czole i w bodysuit ktory wchodzil pomiedzy policzki jego pupy! Przezabawne, zawsze usmiech na twarz mi wchodzil kiedy przebiegal obok JAK JA TESKNIE ZA MOIM MIASTEM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Lucia Lucia 31.05.05, 23:44 mgna napisała: > Teraz na mysl przychodzi > mi bohaterka "Lucia, Lucia" Jejku, ale sie fajne czytalo te ksiazke. Potem przeczytalam tez "Big Cherry Holler". Tez dobra. Jak termofor na serce Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Lucia Lucia 01.06.05, 00:02 Tak, ja ja polknelam. Smutno mi bylo nakoncu ze jednak nie pojechala do Hollywood, i mimo tego iz odnalazla sie ze swoja pierwsza miloscia jakos smutno bylo ze zapozno bylo na owoc ich milosci. Nie czytalam "Big Cherry Holler", ale skoro polecasz to przeczytam Czy moze moglybysmy otworzyc watek dzielenia sie literatura? Polecania przeczytanych ksiazek? Obmawiania ich? Czy moze byloby to zabardzo nerdy? Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Diary of an Ordinary ... 01.06.05, 00:05 ... z kolei dzieje sie w Angli. Sa to pamietniki Millicent King z lat przedwojennych az do naszych czasow. Bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: Lucia Lucia 01.06.05, 22:21 Pomylilo mi sie z ta druga ksiazka. To jest trylogia, i pierwsza czesc nazywa sie "Big Stone Gap", to jest wlasnie ta, ktora przeczytalam. Druga czesc to "Big Cherry Holler" i wlasnie sie przymierzam doczytania. Trzecia czesc tej trylogii nazywa sie "Milk Glass Moon". Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Lucia Lucia 02.06.05, 21:28 Oj, Ewuniu czy nie zepsulam dla ciebie tej ksiazki w takim razie? Odpowiedz Link Zgłoś
agazat Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 00:23 Te angielskie wynalazki zawsze beda wzbudzac moja ciekawosc i zdziwienie. dziewczyny w Polsce sa o wiele bardziej samokrytyczne i przez to o niebo lepiej wygladaja. A tu mama wrazenie, ze dziewczyny dokladnie czytaja pisma o modzie, ale rzadko zagladaja w lustro i nie widza np tych okropnych opon zwisajacych miedzy superkrotkim topem i ultrabiodrowa mini. Mam wrazenie, ze Angielki nosza bezkrytycznie to co jest modne, a nie to w czym dobrze wygladaja. A propos mini, uwazam ze produkowanie ich w rozmiarach wiekszych niz 16 (44) to przestepstwo - wlasciwie tylko dziewczyny o dobrych proporcjach moglyby je nosic, ale to zdarza sie niezmiernie rzadko. Bardzo mnie ubawilo jedno stwierdzenie - council house lifting - to o tutejszych dresiarach (dresy+duzo zlota+papieros+bobas+bulterier+dziwaczny makijaz+niewyparzona geba) i ich wlosach - kucyk tak mocno zaczesany, ze oczy na wierzch wychodza (jak w starym dowcipie o dziewczynce z wylupiastymi oczami - a moze poluzowac warkoczyk??) A ja glupia mam problemy z bialymi nogami, celulitisem i kilkoma kilogramami nadwagi po ciazy .... Pozdrawiam Agnieszka, mama Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 08:18 Bardzo mnie ubawilo > jedno stwierdzenie - council house lifting - to o tutejszych dresiarach > (dresy+duzo zlota+papieros+bobas+bulterier+dziwaczny makijaz+niewyparzona geba) He he he - Croydon facelift albo pram face Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria0 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 19:06 agazat napisała: > Te angielskie wynalazki zawsze beda wzbudzac moja ciekawosc i zdziwienie. > dziewczyny w Polsce sa o wiele bardziej samokrytyczne i przez to o niebo > lepiej wygladaja. Zgadzam sie. Obecnie mieszkam na prowincji, dosc konserwatywnej, ale wczesniejsze mieszkanie w Londynie dostarczylo mi obfitych wrazen estetycznych, np do dzis pamietam mezczyzne, ktory mial przeklute obie wargi w kilkudziesieciu miejscach - wlasciwie jego ust nie bylo widac, zaslanial je metal. Jesli chodzi o tutejszych dresiarzy czyli chavs, nie ma chyba lepszego miejsca na obserwowanie ich niz Essex - nie wierzylam, dopoki na wlasne oczy nie zobaczylam. Dziewczyny - klony Posh, obwieszeni bizuteria chlopcy w podrasowanych samochodach - nigdzie nie doswiadczylam tylu gwizdow i "cat calls", co podczas jedynego mego pobytu w Romford. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 03:06 Mgna, przypomnialas mi pewien widok. Kiedys w sklepie z damska odzieza widzialam chlopaka przymierzajacego damska sukienke, nawet nie byl tranzwestyta. Podobnie kiedys na uczelni napotkalam znajomego (taki styl poslkeigo sluchacza rock'a - obcisle spodnie, dlugie wlsoy zebrane z tylu, jakies cwieki itp.) ktory mial na sobie babcina sukienke: kolnierzyk, gumka w pasie, kwiecisty desen. Nie wiedzialam gdzie oczy zatrzymac podczas rozmowy )) A jeszcze lepszy byl inny wspolstudent. Na zajeciach z rysunku nie pojawila sie modelka, no i co my teraz zrobimy? A tu chlopak sie zerwal, sciagnal spodnie i koszule i rysujemy )) Odpowiedz Link Zgłoś
ayme Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 11:50 super sie czyta wasze wypowiedzi szczegolnie podobaly mi sie starsze panie w NYC ktorych mlodosc przypadala na lata 50- te.ja tez bardzo lubie obserwowac ludzi,szczegolnie dziwacznych.w Dani mozna takich zobaczyc w Kopenhadze ,u mnie w malym miescie spotyka sie ubrane na letnio w zimie dziewczyny(dunska zima zaznaczam ,a to nie zarty),lub tez babcie w futrzanych kapeluszch przy upale. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaha1 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 12:01 przeczytalam wszystko w zainteresowaniem ja zwracam uwage na cudaki ale dyskretnie i juz nie dziwi mnie to tak jak kiedys. wiec i ja opisze jakiego "wynalazka" widzialam hehe... otoz w zeszlym roku w pazdzierniku mialam okazje zobaczyc Murzyna przechadzajacego sie nago i boso przyosiedlowym skwerku)) w szoku bylam niezlym bo wylonil sie niespodziewanie zza drzew a ja sama w aucie siedzialam.spacerowal sobie jak go Pan Bog stworzyl nie zwazajac na przechodniow i na to ze zimno jak cholera pozniej usiadl na glebie;pomyslal;przeszedl obok mojego auta i zniknal mi z oczu.dobrze ze moj chlop tez go widzial bo nie uwierzylby ja sie dziwie ze takiego policja nie zgarnie,ze nikt nie zadzwoni... no ale napatrzylam sie ze hej))) Odpowiedz Link Zgłoś
mgna do kachaha1 01.06.05, 18:52 No i czy prawda jest jak wspaniale natura ich obdarzyla? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaha1 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 12:02 aaaa i jak pierwszy raz Żydów na Stamford Hill zobaczylam to tez sie nie moglam nadziwic Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 18:53 > aaaa i jak pierwszy raz Żydów na Stamford Hill zobaczylam to tez sie nie >moglam nadziwic Nie rozumiem, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 19:08 Co do Zydow - dla mnie tez to byl dziwny widok, lekko przerazajacy. Oczywiscie mowimy tu o ortodoksach, czarne kapelusze plaszcze, loczki, chlopcy z wygolona glowa i dlugimi loczkami, kobiety ktore wygladaje tak samo (peruki, styl ubioru). Przechodzac kiedys przez taka dzielnice poczulam sie troche jak na planie jakiegos filmu grozy... Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 19:17 Orthodox Jews I orthodox Chrzescijanie maja styl zycia upiorny dla nas loznych ludzi...ale doprawdy sa o wiele bardziej wyzwoleni niz np Amish ludzie w USA (mieszkalam z nimi kiedys przez tydzien, przyjemnie bylo cofnac sie w czasie ale ja na zawsze tak nie moglabym byc idolozowana i prowadzic tak rygorystyczne zycie). Tutaj cos na ich temat: www.religioustolerance.org/amish.htm A ja u nich sie zatrzymalam: www.padutchcountry.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
kachaha1 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 08:28 mgna>> beata juz za mnie odpowiedziala po prostu bylam delikatnie mowiac zdziwona jak zobaczylam te "wynalazki" z pejsami,brodami,w kapeluszach(kiedys znajoma mowila ze wygladaja jak prawdziwki),plaszczach i podkolanowkach. w Polsce nie mialam takich widokow. z reszta nie tylko ja bylam zdziwiona. a tak swoja droga to nic do Żydów nie mam-zyja swoim zyciem i nie sa grozni. inni tylko troche... Odpowiedz Link Zgłoś
pati.zop78 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 12:13 to tak jak ja bylam na poczatku zaskoczona, ze ludzie z azji chodza w uk w pizamach. 'co innego tam u siebie, ale tutaj' - myslalam. teraz juz sie przyzwyczailam. nawet szukam takiego ubranka dla syna na pierwsze urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 14:30 idz do ich dzielnicy, tam jest pelno sklepow z ubraniami. Ja lubie tegotypu ubrania nosic po domu, nawet moj maz polubil nosic markonaskie meskie suknie Odpowiedz Link Zgłoś
pati.zop78 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 16:00 mgna napisała: > idz do ich dzielnicy, tam jest pelno sklepow z ubraniami. prawde mowiac, to mam wrazenie, ze cale Bradford to 'ich dzielnica' > nawet moj maz polubil nosic markonaskie meskie suknie a moj o dziwo nie przepada (choc pochodzi z Pakistanu) Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 21:00 slyszalam na temat Bradford, wiec problemu ze znalezieniem ubranka nie bedzie. Moj mezulek na poczatku myslal ze dla zartu kupilam jemu ich szaty - jednak sprobowal i stwierdzil to co duzo innych stwierdza - sa bardzo wygodne, zwl w lecie. Nosi je tylko po domu. Hee, hee, hee....kto by pomyslal jak przekabacam Anglika! Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 16:21 MGNA - i pomyslec ze jesli nastepnym stopem po UK w naszym zyciu bedzie USA, to walsnie w Pensylwanii zamieszkamy, w okolicach New Holland. I bedziemy pewnie strasznie wyobcowani, bo jak tu lubic kogos kto powiazany jest z produkcja maszyn rolniczych. Wtedy na pewno nie zrezygnuje z kulturowego przygotowania do wyjazdu. Choc szok kulturowy bedzie nieuchronny..... Odpowiedz Link Zgłoś
mgna do eballieu 02.06.05, 21:20 wiesz PA jest w pozadku...zycie jest tam dosc tanie. Ja nie specialnie przepadam za PA (wole upstate NY i New England), ale to jest jakies moje upatrzenie ktorego nigdy nie moglam wytlumaczyc. Nie wiem dlaczego PA mi sie nie podoba, choc ma duzo fajnych miasteczek, gory, lasy, jeziora...sama nie wiem. Pisalam pod watkiem Kulturowe Roznice o ksiazce ktora warto jest przeczytac jesli wlasnie jest sie wciaz "obcym" wciaz to w innej kulturze... Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 16:31 wczoraj na Willesden Green ..idzie sobie kobieta ok 50-60 roku zycia pcha przed soba wozek taki jak kiedys byly w polsce taki z buda..ogomniasty..no a w tym wozku lezy sobie duzy piesek tak potulnie i taki wpatrzony w swoja pania,przykryty kocykiem,no a obok pani biegnie drugi piesek i tez mu bylo radosnie...ale tym zwierzakom teraz fajnie..zreszta z tego co mowil moj ojciec ta pani bardzo czesto tak chodzi z tymi pieskami na spacerki...... Odpowiedz Link Zgłoś
mgna o rozpieszczanych pieskach 02.06.05, 21:07 Ciocia mojego Taty miala Japanese Chin i Pekingese (podobno kiedys mozna bylo ich zliczyc okolo 20!) kiedy ja ja odwiedzilam miala ich tylko 8. Kazdego karmila z porcelanowej miseczki srebna lyzeczka i podczas karmienia do nich mowila jak do malego dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
mgna i o kotkach 02.06.05, 21:10 Ja z kolei mojego kotka karmie z japonskich porcelanowych miseczek (dlatego bo pasowaly do kafelek w moim apartamencie w NYC), jednak sam wcina co jemu daje - na glowe jeszcze totalnie nie upadlam, choc biorac pod uwage przodkow mojego Taty zapewne i tak zwarjuje jak i oni Odpowiedz Link Zgłoś