Dodaj do ulubionych

jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach?

31.05.05, 17:24
w watku o bladych nogach ,przeczytalam zeby sie nie przejmowac ,bo w UK nic
nie dziwi ,i nie takie rzeczy sie widzi na ulicach.Juz sobie wyobrazilam te
wynalazki wink) opiszcie je, a ja dorzuce cos z Dani.
Obserwuj wątek
    • teddy_bear Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 18:04
      WIELE!
      np.starsza pani z tatuazem na czole. naprawde . poza tym miala wielkie
      kolczyki ,na kazdym palcu po kilka pierscionkow i byla w dresie .rzecz miala
      miejsce w Tesco.Moj angielski niemaz zdebial jak ja zobaczyl.
    • ewunia_uk Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 18:26
      Moj niespelna 12-letni syn ma na glowie mohican z koncowkami rozjasnionymi na
      bialo. Czyli tez sie pewnie kwalifikuje na "wynalazek" wink)

Ja m.in. dlatego chwale sobie zycie w UK, ze tutaj mozna wyjsc na ulice w
      pizamie, miec tatuaz na czole i motylki wylatujace z uszu, i nikt sie tym nie
      zainteresuje ani sie nie zdziwi. A moze teraz juz tak sie nie da, bo coraz
      wiecej tu Polakow wink
      • eballieu Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 18:53
        Po ulicach w mojej wsi angielskiej chodza takie wynalazki:
        1. Polka (to ja) - pierwszy obcy we wsismile.
        2. Borsuki chodza, jednego niestety jakis szybki kierowca przejechalsad
        3. Konie chodza regularnie, wiec to chyba nie wynalazek, ale ilekroc slysze
        stukot kopyt to wygladam przez oknosmile
        4. Dzieciol zielony - regularnie w moim ogrodku chodzi po trawie. PIEKNY!
      • tennessee Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 19:24
        Ewunia, to maja być "nowe zdjęcia"?? Niecierpliwie czekam na naprawdę nowe, o
        tych jużprzezywałam do mojego męża, że jest tu taka jedna, co ma ładniejsze
        dzieci od naszej Oliwii wink

Pozdrawiam!!!
        • ewunia_uk Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 20:19
          tennessee napisała:

> Ewunia, to maja być "nowe zdjęcia"??

Oki, juz wyslalam, niedlugo sie ukaza wink
      • kasia799 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 20:24
        ewunia_uk napisała:

> Moj niespelna 12-letni syn ma na glowie mohican z koncowkami rozjasnionymi na
        > bialo. Czyli tez sie pewnie kwalifikuje na "wynalazek" wink)
        >
        > Ja m.in. dlatego chwale sobie zycie w UK, ze tutaj mozna wyjsc na ulice w
        > pizamie, miec tatuaz na czole i motylki wylatujace z uszu, i nikt sie tym nie
        > zainteresuje ani sie nie zdziwi. A moze teraz juz tak sie nie da, bo coraz
        > wiecej tu Polakow wink

Ewunia moglabys sie pochwalic swoim "wynalazkiem" na Zobaczcie wink

Moja mama podczas wizyty w Londynie kilka osob zakwalifikowala to tej grupy co
        chodza w pizamach smile)
        Tak mi sie wydaje ze swiezo po przyjezdzie z Polski to takie rzeczy sie zauwaza
        ale po jakims czasie...
        • ayme Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 20:39
          no wlasnie po jakims czasie czlowiek obojetnieje, lub wrecz sam moze stac sie
          takim wynalazkiemsmile
      • mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 20:44
        Ewunia, super synek musi byc smile Czytajac opis twojego synka wyobrazilam sobie
        podrosnietego chlopczyka z poster z lat podajze 80-tych...maluch ma mohican,
        motorcicle jacket i duzy attitude smile Czekam na zdjecia twojego lobuza smile
        • mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 20:56
          Mnie malo co dziwi...napatrzylam sie wiele wiecej orginalnych "wynalazkow" w
          NYC niz w calej Europie (tutaj ludzie sa konserwatywni w porownaniu, nawet
          ci "wynalazkowi"). Uwazam ze jesli z tym sa szczesliwi (co kolwiek "to" jest i
          jesli nikomu to nie grozi) wiec "good for him/her!". Musze jednak napisac ze w
          Stanach jak i tutaj widzac metalowe implanty (typu pocketing) pod skora (sa to
          ozdoby skory tak jak kolczyki, ozdobne oparzenia, czyli scarification i body
          modification - nie wiem jaki jest zwrot tego po polsku) az rece mi mdla.
          • lucasa Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 21:55
            ja sie ciagle nie przyzwyczailam i dla mnie "wynalazki" to niezmiennie osoby
            ubrane (czy raczej rozebrane) bez wzgledu na pogode
            - a wiec laski na Leicester Sq (kiedys bylam tam co tydz w soboty, wiec sie
            napatrzylam), ktore w grudniu, w letnich butach, bez rajstop, w bluzeczkach na
            ramiaczkach albo bez plecow stoja w dlugiej kolejce do klubu nocnego
            - dziewczyny w wieku szkolnym jadace do szkoly tym samym co ja pociagiem a
            ubrane przez caly rok w ten sam mundurek, (marynarka dobra i na wiatrzysko w
            zimie i na lato, no i obowiazkowo welniane getry caly rok)
            -najwiekszy hit mody - czyli welurowe dresy noszone przez wszystkie grupy
            wiekowe bez wzgledu na okazje (najczesciej w odblaskowym rozowym)

a w ogole to lubie sie patrzec na tych, co tak nietypowo wygladaja,
            np. jedna pani wsiadajaca do tego samego pociagu regularnie zmienia kolor
            wlosow, widzialam juz rozowy, niebieski (taki jak atrament), zielony. pani ma
            tak na oko okolo 50,
            np. czasami sa fajne zestawienia - krwistych czerwonych kolorow z zarowiastym
            zielonym - i ciekawie to wyglada

a faktycznie to zaleta Londynu - ze jakby sie nie ubrac to i tak sie nie bedzie
            nie wiadomo jakim "okazem" - bo sa lepsi smile))
            • mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 21:59
              No tak, z tymi porozbieranymi dziewczynami! Uwiezcie mi nie widzi sie ich az
              tak w Londynie jak tutaj w Manchester. Ja podczas mojej pierwszej wizyty tutaj
              (i kazdy z moich znajomych nas odwiedzajacy) pomylilam (i oni tez) je za
              kobiety nocy!
              • magdapol75 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 22:34
                Moze nie tyle wynalazek co ciekawostka : przed moim oknem raz w tygodniu
                przejezdza armia na koniach (jakies 30 zolnierzy) z armatami,a na ich czele
                jedzie policjant i trabi na trabce.
          • effata Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 18:34
            Czytalam o tym artykul i przyznam szczerze, bylam lekko zszokowana tekstami (i
            zdjeciami) typu: zeby osiagnac wlasciwy efekt scaringu trzeba blizne zdrapywac
            przez miesiac, implanty w ksztalcie stozkow umieszczone po dwoch stronach
            czola, niczym rogi, albo z przodu do tylu glowy (a'la irokez)a najswiezsza moda
            jest pilowanie zebow a'la kly rekina.
            A w Anglii mozna sobie kupic pomaranczowe soczewki kontaktowe, ktore wygladaja
            jak oczy "diabla" - taki waskie, pionowe szparki na zrenicach
            • mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 21:12
              effata napisała:
              > Czytalam o tym artykul i przyznam szczerze, bylam lekko zszokowana tekstami
              >i > zdjeciami) typu: zeby osiagnac wlasciwy efekt scaringu trzeba blizne
              >zdrapywac przez miesiac, implanty w ksztalcie stozkow umieszczone po dwoch
              >stronach czola, niczym rogi, albo z przodu do tylu glowy (a'la irokez)a
              >najswiezsza moda jest pilowanie zebow a'la kly rekina. A w Anglii mozna sobie
              >kupic pomaranczowe soczewki kontaktowe, ktore wygladaja jak oczy "diabla" -
              >taki waskie, pionowe szparki na zrenicach

Kostium na Haloween gotowy!
    • edytkus Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 23:13
      Magdapl, przystojni chociaz Ci wojacy?

Ewunia, po polsku to inne plemie - irokez wink

Ja tez widzialm tu rozne cudaki, w NYC tego pelno wink - ludzie poubierani jak "plastic barbie," w
      lateksach ze sztucznymi wlosami, Murzynki z wlosami zaczesanymi w np. wieze Babel albo helikopter
      (z dzialajacym smiglem!) itp. Teraz juz nawet nie zwracam uwagi, tzn. uwage zwracam jak ktos
      ciekawie wyglada ale nie jestem zaszokowana a wrecz patrze z zazdroscia ze ja nie mialabym odwagi
      na taki wyglad. To jest super ze nikt nikogo nie ocenia po wygladzie. Niedawno w drozdze do pracy
      odstawialam dziecko do przedszkola, mala mnie uswinila a czasu na powrot do domu nie bylo i nikt
      nawet oka nie zawiesil smile a ja dzieki temu moglam sie skoncentrowac na pracy zamiast sie stresowac
      plama na ramieniu smile
      Jedna osoba ktora zawsze zwraca moja uwage jest starsza wysuszona pani w mini i natapriownaymi (a
      raczej skoltunionymi z niemycia) wlosami w stylu Marge Simpson, pani ubiera sie jak Beata Kozidrak
      latach 80, ma bardzo wyrazisty (to malo powiedziane) makijaz i dlugie czerwone paznokcie.
      Oczywiscie jak na lata 80 przystalo nosi rajstopy tzw. kabaretki z dziura na dziurze.
      • eballieu Krotkie spodnie 31.05.05, 23:25
        A czy ktos zauwazyl krotkie spodnie u facetow. Tzn. nie chce napisac "za
        krotkie", bo w sumie co to znaczy odpowiednia dlugosc. Ale w Londynie po raz
        pierwszy spotkalam sie z tak duza iloscia facetow, ktorych spodnie (te tzw. z
        kantem) w pozycji stojacej nie dosiegaly butow, znaczy - widac bylo skarpetke,
        a czesto konczyly sie na wysokosci kostki.
        • mgna Re: Krotkie spodnie 31.05.05, 23:36
          > A czy ktos zauwazyl krotkie spodnie u facetow. Tzn. nie chce napisac "za
          > krotkie", bo w sumie co to znaczy odpowiednia dlugosc. Ale w Londynie po raz
          > pierwszy spotkalam sie z tak duza iloscia facetow, ktorych spodnie (te tzw. z
          > kantem) w pozycji stojacej nie dosiegaly butow, znaczy - widac bylo
          >skarpetke, a czesto konczyly sie na wysokosci kostki.
          Tak smile Hee, hee, hee...albo tych panow ktorzy mysla ze bieganie w Speedo to
          sexowne!

• mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 23:29
        A ja pamietam pania z mojej bylej klatki na Upper East Side: samotna, zawsze
        elegancko ubrana na styl Doris Day, wszystko do siebie skompkletowane, nawet do
        laundrymat chodzila w kapeluszu i rekawiczkach smile))) Teraz na mysl przychodzi
        mi bohaterka "Lucia, Lucia" i rowniez autorka biografi "Diary of an Ordinary
        Woman " (po niej byc moze nazwe swoja coreczke, jesli kiedys przyjdzie na
        swiat) smile))) Uwielbialam te starsze Panie w NYC, samotne, bezdzietne,
        elegnackie...lubialam wyobrazac sobie co one robily w latach ich mlodosci, w
        latach 40-stych, czy 50-tych...moze byly sekretarkami, moze kochankami jakis
        Wall St gentlemenow, moze wystepowaly na Broadway, a moze robieraly sie w
        jednym z klubow na Times Sq? Z kolezanka obserwowalysmy je i wymyslalysmy
        historje ich zycia...ciekawe jak my w ich wieku bedziemy, jakie zycie bedziemy
        prowadzic...?
        • mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 31.05.05, 23:34
          Dla kontrastu, rowniez na Upper West Side, co weekend biegal (na 3rd Ave
          pomiedzy E89th i E73rd) 6'5" (na oko) transvestite, z urody mogl by byc w
          grupie Kiss (tak jak wygladaja na scenie! tylko brwi mial lepiej wyskubane i
          makijaz nie az taki ostry jak Kiss na scenie) biegal jak panienka, rozgladajac
          sie czy zwraca na siebie chciana uwage, w fioletowych getrach, z opaska na
          czole i w bodysuit ktory wchodzil pomiedzy policzki jego pupy! Przezabawne,
          zawsze usmiech na twarz mi wchodzil kiedy przebiegal obok smile JAK JA TESKNIE ZA
          MOIM MIASTEM!!!!!
        • ewunia_uk Lucia Lucia 31.05.05, 23:44
          mgna napisała:

> Teraz na mysl przychodzi
          > mi bohaterka "Lucia, Lucia"

Jejku, ale sie fajne czytalo te ksiazke. Potem przeczytalam tez "Big Cherry
          Holler". Tez dobra. Jak termofor na serce wink
          • mgna Re: Lucia Lucia 01.06.05, 00:02
            smile Tak, ja ja polknelam. Smutno mi bylo nakoncu ze jednak nie pojechala do
            Hollywood, i mimo tego iz odnalazla sie ze swoja pierwsza miloscia jakos smutno
            bylo ze zapozno bylo na owoc ich milosci.

Nie czytalam "Big Cherry Holler", ale skoro polecasz to przeczytam smile

Czy moze moglybysmy otworzyc watek dzielenia sie literatura? Polecania
            przeczytanych ksiazek? Obmawiania ich? Czy moze byloby to zabardzo nerdy? wink
          • mgna Re: Lucia Lucia 01.06.05, 00:03
            Lucia wyobrazalam sobie jako Sofia Loren smile
            • mgna Diary of an Ordinary ... 01.06.05, 00:05
              ... z kolei dzieje sie w Angli. Sa to pamietniki Millicent King z lat
              przedwojennych az do naszych czasow. Bardzo polecam smile
            • ewunia_uk Re: Lucia Lucia 01.06.05, 22:21
              Pomylilo mi sie z ta druga ksiazka. To jest trylogia, i pierwsza czesc nazywa
              sie "Big Stone Gap", to jest wlasnie ta, ktora przeczytalam. Druga czesc
              to "Big Cherry Holler" i wlasnie sie przymierzam doczytania. Trzecia czesc tej
              trylogii nazywa sie "Milk Glass Moon".
              • mgna Re: Lucia Lucia 02.06.05, 21:28
                Oj, Ewuniu czy nie zepsulam dla ciebie tej ksiazki w takim razie?
      • agazat Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 00:23
        Te angielskie wynalazki zawsze beda wzbudzac moja ciekawosc i zdziwienie.
        dziewczyny w Polsce sa o wiele bardziej samokrytyczne i przez to o niebo
        lepiej wygladaja. A tu mama wrazenie, ze dziewczyny dokladnie czytaja pisma o
        modzie, ale rzadko zagladaja w lustro i nie widza np tych okropnych opon
        zwisajacych miedzy superkrotkim topem i ultrabiodrowa mini. Mam wrazenie, ze
        Angielki nosza bezkrytycznie to co jest modne, a nie to w czym dobrze
        wygladaja. A propos mini, uwazam ze produkowanie ich w rozmiarach wiekszych niz
        16 (44) to przestepstwo - wlasciwie tylko dziewczyny o dobrych proporcjach
        moglyby je nosic, ale to zdarza sie niezmiernie rzadko. Bardzo mnie ubawilo
        jedno stwierdzenie - council house lifting - to o tutejszych dresiarach
        (dresy+duzo zlota+papieros+bobas+bulterier+dziwaczny makijaz+niewyparzona geba)
        i ich wlosach - kucyk tak mocno zaczesany, ze oczy na wierzch wychodza (jak w
        starym dowcipie o dziewczynce z wylupiastymi oczami - a moze poluzowac
        warkoczyk??)
        A ja glupia mam problemy z bialymi nogami, celulitisem i kilkoma kilogramami
        nadwagi po ciazy ....
        Pozdrawiam
        Agnieszka, mama Zosi
        • edavenpo Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 08:18
          Bardzo mnie ubawilo
          > jedno stwierdzenie - council house lifting - to o tutejszych dresiarach
          > (dresy+duzo zlota+papieros+bobas+bulterier+dziwaczny makijaz+niewyparzona geba)

He he he - Croydon facelift albo pram face wink
        • annamaria0 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 19:06
          agazat napisała:

> Te angielskie wynalazki zawsze beda wzbudzac moja ciekawosc i zdziwienie.
          > dziewczyny w Polsce sa o wiele bardziej samokrytyczne i przez to o niebo
          > lepiej wygladaja.
          Zgadzam sie.
          Obecnie mieszkam na prowincji, dosc konserwatywnej, ale wczesniejsze mieszkanie
          w Londynie dostarczylo mi obfitych wrazen estetycznych, np do dzis pamietam
          mezczyzne, ktory mial przeklute obie wargi w kilkudziesieciu miejscach -
          wlasciwie jego ust nie bylo widac, zaslanial je metal. Jesli chodzi o tutejszych
          dresiarzy czyli chavs, nie ma chyba lepszego miejsca na obserwowanie ich niz
          Essex - nie wierzylam, dopoki na wlasne oczy nie zobaczylam. Dziewczyny - klony
          Posh, obwieszeni bizuteria chlopcy w podrasowanych samochodach - nigdzie nie
          doswiadczylam tylu gwizdow i "cat calls", co podczas jedynego mego pobytu w Romford.
    • edytkus Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 03:06
      Mgna, przypomnialas mi pewien widok. Kiedys w sklepie z damska odzieza widzialam chlopaka
      przymierzajacego damska sukienke, nawet nie byl tranzwestyta. Podobnie kiedys na uczelni
      napotkalam znajomego (taki styl poslkeigo sluchacza rock'a - obcisle spodnie, dlugie wlsoy zebrane z
      tylu, jakies cwieki itp.) ktory mial na sobie babcina sukienke: kolnierzyk, gumka w pasie, kwiecisty
      desen. Nie wiedzialam gdzie oczy zatrzymac podczas rozmowy wink)) A jeszcze lepszy byl inny
      wspolstudent. Na zajeciach z rysunku nie pojawila sie modelka, no i co my teraz zrobimy? A tu
      chlopak sie zerwal, sciagnal spodnie i koszule i rysujemy smile))
      • ayme Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 11:50
        super sie czyta wasze wypowiedzi szczegolnie podobaly mi sie starsze panie w
        NYC ktorych mlodosc przypadala na lata 50- te.ja tez bardzo lubie obserwowac
        ludzi,szczegolnie dziwacznych.w Dani mozna takich zobaczyc w Kopenhadze ,u
        mnie w malym miescie spotyka sie ubrane na letnio w zimie dziewczyny(dunska
        zima zaznaczam ,a to nie zarty),lub tez babcie w futrzanych kapeluszch przy
        upale.
    • kachaha1 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 12:01
      przeczytalam wszystko w zainteresowaniemsmile ja zwracam uwage na cudaki ale
      dyskretnie i juz nie dziwi mnie to tak jak kiedys.
      wiec i ja opisze jakiego "wynalazka" widzialam hehe...
      otoz w zeszlym roku w pazdzierniku mialam okazje zobaczyc Murzyna
      przechadzajacego sie nago i boso przyosiedlowym skwerkusmile))
      w szoku bylam niezlym bo wylonil sie niespodziewanie zza drzew a ja sama w
      aucie siedzialam.spacerowal sobie jak go Pan Bog stworzyl nie zwazajac na
      przechodniow i na to ze zimno jak cholerawink pozniej usiadl na
      glebie;pomyslal;przeszedl obok mojego auta i zniknal mi z oczu.dobrze ze moj
      chlop tez go widzial bo nie uwierzylbywink
      ja sie dziwie ze takiego policja nie zgarnie,ze nikt nie zadzwoni...
      no ale napatrzylam sie ze hejwink)))
      • mgna do kachaha1 01.06.05, 18:52
        No i czy prawda jest jak wspaniale natura ich obdarzyla? wink
    • kachaha1 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 12:02
      aaaa i jak pierwszy raz Żydów na Stamford Hill zobaczylam to tez sie nie moglam
      nadziwicwink
      • mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 18:53
        > aaaa i jak pierwszy raz Żydów na Stamford Hill zobaczylam to tez sie nie
        >moglam nadziwicwink

Nie rozumiem, dlaczego?
        • beata.londyn Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 19:08
          Co do Zydow - dla mnie tez to byl dziwny widok, lekko przerazajacy. Oczywiscie
          mowimy tu o ortodoksach, czarne kapelusze plaszcze, loczki, chlopcy z wygolona
          glowa i dlugimi loczkami, kobiety ktore wygladaje tak samo (peruki, styl
          ubioru).
          Przechodzac kiedys przez taka dzielnice poczulam sie troche jak na planie
          jakiegos filmu grozy...
          • mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 01.06.05, 19:17
            Orthodox Jews I orthodox Chrzescijanie maja styl zycia upiorny dla nas loznych
            ludzi...ale doprawdy sa o wiele bardziej wyzwoleni niz np Amish ludzie w USA
            (mieszkalam z nimi kiedys przez tydzien, przyjemnie bylo cofnac sie w czasie
            ale ja na zawsze tak nie moglabym byc idolozowana i prowadzic tak rygorystyczne
            zycie). Tutaj cos na ich temat:
            www.religioustolerance.org/amish.htm
            A ja u nich sie zatrzymalam:
            www.padutchcountry.com/
            • kachaha1 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 08:28
              mgna>> beata juz za mnie odpowiedzialasmile
              po prostu bylam delikatnie mowiac zdziwona jak zobaczylam te "wynalazki" z
              pejsami,brodami,w kapeluszach(kiedys znajoma mowila ze wygladaja jak
              prawdziwkismile),plaszczach i podkolanowkach.
              w Polsce nie mialam takich widokow.
              z reszta nie tylko ja bylam zdziwiona.
              a tak swoja droga to nic do Żydów nie mam-zyja swoim zyciem i nie sa grozni.
              inni tylko troche...
              • pati.zop78 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 12:13
                to tak jak ja bylam na poczatku zaskoczona, ze ludzie z azji chodza w uk w
                pizamach. 'co innego tam u siebie, ale tutaj' - myslalam. teraz juz sie
                przyzwyczailam. nawet szukam takiego ubranka dla syna na pierwsze urodziny.
                • mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 14:30
                  idz do ich dzielnicy, tam jest pelno sklepow z ubraniami. Ja lubie tegotypu
                  ubrania nosic po domu, nawet moj maz polubil nosic markonaskie meskie suknie wink
                  • pati.zop78 Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 16:00
                    mgna napisała:

> idz do ich dzielnicy, tam jest pelno sklepow z ubraniami.

prawde mowiac, to mam wrazenie, ze cale Bradford to 'ich dzielnica'

> nawet moj maz polubil nosic markonaskie meskie suknie wink

a moj o dziwo nie przepada (choc pochodzi z Pakistanu)
                    • mgna Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 21:00
                      slyszalam na temat Bradford, wiec problemu ze znalezieniem ubranka nie bedzie.
                      Moj mezulek na poczatku myslal ze dla zartu kupilam jemu ich szaty - jednak
                      sprobowal i stwierdzil to co duzo innych stwierdza - sa bardzo wygodne, zwl w
                      lecie. Nosi je tylko po domu. Hee, hee, hee....kto by pomyslal jak przekabacam
                      Anglika!
            • eballieu Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 16:21
              MGNA - i pomyslec ze jesli nastepnym stopem po UK w naszym zyciu bedzie USA, to
              walsnie w Pensylwanii zamieszkamy, w okolicach New Holland. I bedziemy pewnie
              strasznie wyobcowani, bo jak tu lubic kogos kto powiazany jest z produkcja
              maszyn rolniczych. Wtedy na pewno nie zrezygnuje z kulturowego przygotowania do
              wyjazdu. Choc szok kulturowy bedzie nieuchronny..... smile
              • mgna do eballieu 02.06.05, 21:20
                wiesz PA jest w pozadku...zycie jest tam dosc tanie. Ja nie specialnie
                przepadam za PA (wole upstate NY i New England), ale to jest jakies moje
                upatrzenie ktorego nigdy nie moglam wytlumaczyc. Nie wiem dlaczego PA mi sie
                nie podoba, choc ma duzo fajnych miasteczek, gory, lasy, jeziora...sama nie
                wiem. Pisalam pod watkiem Kulturowe Roznice o ksiazce ktora warto jest
                przeczytac jesli wlasnie jest sie wciaz "obcym" wciaz to w innej kulturze...
    • ewika-uk Re: jakie wynalazki chodz a u Was po ulicach? 02.06.05, 16:31
      wczoraj na Willesden Green ..idzie sobie kobieta ok 50-60 roku zycia pcha przed
      soba wozek taki jak kiedys byly w polsce taki z buda..ogomniasty..no a w tym
      wozku lezy sobie duzy piesek tak potulnie i taki wpatrzony w swoja
      pania,przykryty kocykiem,no a obok pani biegnie drugi piesek i tez mu bylo
      radosnie...ale tym zwierzakom teraz fajnie..zreszta z tego co mowil moj ojciec
      ta pani bardzo czesto tak chodzi z tymi pieskami na spacerki......
      • mgna o rozpieszczanych pieskach 02.06.05, 21:07
        Ciocia mojego Taty miala Japanese Chin i Pekingese (podobno kiedys mozna bylo
        ich zliczyc okolo 20!) kiedy ja ja odwiedzilam miala ich tylko 8. Kazdego
        karmila z porcelanowej miseczki srebna lyzeczka i podczas karmienia do nich
        mowila jak do malego dziecka!
        • mgna i o kotkach 02.06.05, 21:10
          Ja z kolei mojego kotka karmie z japonskich porcelanowych miseczek (dlatego bo
          pasowaly do kafelek w moim apartamencie w NYC), jednak sam wcina co jemu daje -
          na glowe jeszcze totalnie nie upadlam, choc biorac pod uwage przodkow mojego
          Taty zapewne i tak zwarjuje jak i oni wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka