Dodaj do ulubionych

Precz z ROZNORACTWEM, niech zyje Unifikacja!

08.08.02, 15:32
Rozni tu wypisuja co im sie marzy. Jezeli mnie moje zapiski nie wprowazily w
blad to chyba byl tu rowaniez watek nacjonalistyczny nawolujacy do marzenia,
sprokurowany przez mieszkanca antypodow. Zachecny tak ogolnym zdziczeniem
obyczajow postanowilem sam dokonac striptisu intelektualnego i uzewnetrznic
moje naskrytsze pozadanie. Marze namietnie, drodzy czytatcze, aby osobe
czlowiecza byc w stanie zklasyfikowac, wepchnac w ramy, zaszufladzic, jednym
slowem USZABLONOWIC. Snie po nocach, a takze w czasie jazdy autobusem, o
stworzeniu organizacji (posiadajcej koniecznie ramie zbrojne bo mam slabosc
do mundorow) zatwierdzajacej wzorce zachowan, przyznajacej unifikatory, i
nadzorujacej cala utopie steorotypujaca. Spolecznosc tak byla by doskonale
przewidywalna. Nie mialy by miejsce idiotyczne niespojne lancuchy zachowan.
Kazdego obywatela wyposazono by w tabel szufladujace, umozliwiajace
zidentyfikocje, ba co wiecej dokladne poznanie, obserwowanego osobnika na
podstawie jednej tylko czynnosci. Resumujac, Idylla!
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota kolejna mundrość IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 15:40
      wydobyta w trakcie robót odkrywkowych na Usenecie.
      Im głębiej tym głupiej.
      Sorry Michał, lecz dziś jest trynd na forze, aby zarzucać głupotę.
      • giermo_gidroz Smiertelna obraza. 08.08.02, 15:48
        Szkoda ze jestes pedalem ewentualnie kobieta, inaczej bym cie trzepnol z
        bulgara (Mowielm juz ze jest to bardzo niedoceniana forma komunikacji?) i cala
        sytuacja by sie rozwiazla w pojedynku. Niestety kodeks Rozwadowskiego
        bezwzglednie zabrania pojedynkowac sie z kobietami tudziez pedalami, moze J
        stanie w twojej obronie?
        • Gość: marcee Re: michał???? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 16:55
          no prosze....dorota...ach dorota...widze że ze wszystkimi panami juz sie
          zapoznalas....
        • jot-23 Re: Smiertelna obraza. 08.08.02, 17:04
          giermo_gidroz napisał:

> Szkoda ze jestes pedalem ewentualnie kobieta, inaczej bym cie trzepnol z
          > bulgara (Mowielm juz ze jest to bardzo niedoceniana forma komunikacji?) i
          cala
          > sytuacja by sie rozwiazla w pojedynku. Niestety kodeks Rozwadowskiego
          > bezwzglednie zabrania pojedynkowac sie z kobietami tudziez pedalami, moze J
          > stanie w twojej obronie?

dorota ma moja sympatie, jako ze my, baristas wszystkich krajow laczymy
          siem...w...w jeeedna duza.... mmmmm....brazowa, aromatyczna mase?
          • Gość: --Michal Pistolety czy bron biala? IP: *.tiaa-cref.org 08.08.02, 17:11
            jot-23 napisał:
            > dorota ma moja sympatie.

W takim razie! Jesli Ci to nie robi roznicy to proponuje kusze, bo rana cieta
            mnie mierzi a smrodu prochu nie cierpie.
            • jot-23 Re: Pistolety czy bron biala? 08.08.02, 17:14
              Gość portalu: --Michal napisał(a):

> jot-23 napisał:
              > > dorota ma moja sympatie.
              >
              > W takim razie! Jesli Ci to nie robi roznicy to proponuje kusze, bo rana cieta
              > mnie mierzi a smrodu prochu nie cierpie.

ale co..jak? mnie? czy wrogowie naszych przyjaciol sa waszymi tesciami? ja nie
              moge firmy zostawic na pastwe losu, wszyscy swiecie wierza ze beze mnie sie
              wszystko zawali! moge przyniesc usprawiedliwienie.
              • Gość: --Michal &# 8222;impropre au duel" IP: *.tiaa-cref.org 08.08.02, 17:34
                W kodeksie jak byk stoi ze:"[...] Określenie powyższe usuwa zatem kobietę z pod
                mocy obowiązującej przepisów honorowych, dając tym samym wyraz swej
                średniowiecznej genezie i czyniąc zadość zasadzie francuskiej, określającej
                kobietę, jako „impropre au duel" [...]."Dodatkowo art. 8. w punkcie 4 nie
                pozostawia, zadnych watpliwosci co do zdolnosci pojedynkowej osob
                homoseksualnych. Dlatego w zadnym razie satysfakcji od Panny Dorothei zadac nie
                moge. A kazdy rozumie pomowienia o "gleboka glupote" plazem puscic nie mozna!
                Myslame ze sie J za bialoglowa wstawisz? A TY meandrujesz, tylko pomietaj ze Ci
                takie zachowanie dzikie honoru absolutnie pozbawia i tym samym mozliwosci
                zadania satysfakcji w wypadku kiedy Cie kto obrazi!

PS
                Pamietam ze byl na forum osoba co dla obrony trzymal nad luzkiem szable czy
                szpade. Moze ten sie nada?
                • Gość: marcee Re: to ja w takim razioe staje w obronie Doroty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 17:37
                  i co? ktos chce mi nalac w mmorde????
                  • Gość: --Michal Halo! Jest tam kto? IP: *.tiaa-cref.org 08.08.02, 18:06
                    Przeciez pisze wyraznie kto jest'impropre au duel'! Jak mnie pamiec nie myli ty
                    Wy sie koleznako identyfikujecie z placia przeciwna. Pozatym juz mie przeszlo.
                    I radze czytac dokladniej (chociaz tekst dlugi i nudny, lecz takie jest moje
                    przez gazete dane prawo ze moge gledzic ile wlezie), bo nieuwazne czytanie
                    czesto prowadzi do kazirodztwa!
                    • Gość: marcee Re: Halo! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 18:10
                      no bo chce stanąc w obronie Doroty i nie ma z kim
                      hmm. faktycznie tekstow dlugich nieraz nie czytam dokladnie, nieraz.
                      • Gość: --Michal Chj*we zycie wybrukowane dobrymi checiami. IP: *.tiaa-cref.org 09.08.02, 15:40
                        Oczywiscie cenie checi, lecz ciagle odsylam do kodeksu. Tam sobie mozesz
                        poczytac kto sie kwalifikuje na podmiot'a jak rowniez sekundanta, a wtedy
                        zapraszam. Co do chujowego zycia nie bede tu ujawnial szczegolow, poniwaz mam
                        zamiar calosc opisac w dziele epicki i sprzedac na aukcji.
                • jot-23 Re: &# 8222;impropre au duel' 08.08.02, 17:40
                  Gość portalu: --Michal napisał(a):

A TY meandrujesz, tylko pomietaj ze Ci
                  >
                  > takie zachowanie dzikie honoru absolutnie pozbawia i tym samym mozliwosci
                  > zadania satysfakcji w wypadku kiedy Cie kto obrazi!

my som w ameryce, nie czuje sie absolutnie odpowiedzialny za moje czyny, ale w
                  kazdej minucie moge spuscic sfore.

> PS
                  > Pamietam ze byl na forum osoba co dla obrony trzymal nad luzkiem szable czy
                  > szpade. Moze ten sie nada?

pamietam...jak przez mgle... moj intuicyjny guess to to ze to ten sam co ma
                  trzaskajacy kominek i kota na skorzanym fotelu. w kazdym badz razie pasuje do
                  wiekszego obrazu.
                  • Gość: --Michal "Out of Africa". IP: *.tiaa-cref.org 08.08.02, 18:01
                    jot-23 napisał:

> my som w ameryce, nie czuje sie absolutnie odpowiedzialny za moje czyny, ale
                    > w kazdej minucie moge spuscic sfore.

Taaaaaaa, Ameryka zgadza sie nic sie juz nie poradzi. Moze sie odezwie (jak to
                    ladnie zacytowala dorota) chur wojow europejczykow o braku wartosci
                    kulturalnych i moralnym Czernobylu nowego swiata? Refleksyjnie sie nastroilem.
                    Przypomnialo mi sie wlasnie jak niedawno ogladalem moj ulubiony pedalski
                    melodramat "Out of Africa". I zaplakalem zewnie nad swoim losem. Ja to mam
                    dopiero chujow zycie. To chyba tlumaczy ten napad zapalczywosci i
                    pojedynkowactwa.
                    • Gość: marcee Re: 'Out of Africa'. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 18:11
                      a co to jest to ch..we zycie?
    • theend3 Re: Precz z ROZNORACTWEM, niech zyje Unifikacja! 08.08.02, 18:13
      giermo_gidroz napisał:

> Rozni tu wypisuja co im sie marzy. Jezeli mnie moje zapiski nie wprowazily w
      > blad to chyba byl tu rowaniez watek nacjonalistyczny nawolujacy do marzenia,
      > sprokurowany przez mieszkanca antypodow. Zachecny tak ogolnym zdziczeniem
      > obyczajow postanowilem sam dokonac striptisu intelektualnego i uzewnetrznic
      > moje naskrytsze pozadanie. Marze namietnie, drodzy czytatcze, aby osobe
      > czlowiecza byc w stanie zklasyfikowac, wepchnac w ramy, zaszufladzic, jednym
      > slowem USZABLONOWIC. Snie po nocach, a takze w czasie jazdy autobusem, o
      > stworzeniu organizacji (posiadajcej koniecznie ramie zbrojne bo mam slabosc
      > do mundorow) zatwierdzajacej wzorce zachowan, przyznajacej unifikatory, i
      > nadzorujacej cala utopie steorotypujaca. Spolecznosc tak byla by doskonale
      > przewidywalna. Nie mialy by miejsce idiotyczne niespojne lancuchy zachowan.
      > Kazdego obywatela wyposazono by w tabel szufladujace, umozliwiajace
      > zidentyfikocje, ba co wiecej dokladne poznanie, obserwowanego osobnika na
      > podstawie jednej tylko czynnosci. Resumujac, Idylla!

idylla bylaby wtedy..kiedy kazdego ranka moglibysmy zapisywac sobie ta tablice
      od nowa..jednym slowem sie szufladkujac..i inni chcac nie chcac musieliby
      akceptowac nasza codzienna szuflade..bez mru+mru..ani hau+hau..

jak zwykle giermo..nie chce mi sie lamac szachy nad Twoimi zdeko niespojnymi
      aczkolwiek blysko-tkliwymi postami..

a tak pozostaje nam zmieniac ulice,osiedla,miasta,kraje..i tylko dzi ma
      przewoalone..bo bez niego..ani rus..
      • Gość: --Michal Koncepcja iteracyjne. IP: *.tiaa-cref.org 09.08.02, 15:24
        theend3 napisała:

> idylla bylaby wtedy..kiedy kazdego ranka moglibysmy zapisywac sobie ta tablice
        > od nowa..jednym slowem sie szufladkujac..i inni chcac nie chcac musieliby
        > akceptowac nasza codzienna szuflade..bez mru+mru..ani hau+hau.. [...]

Musze ze bardziej zastanowic nad twoja propozycja. Na pierwszy rzut oka taka
        wariacja iteracyjna wydaje sie do zakceptowania. Jednak z drogiej strony
        wprowadza zbyt wiele dowolnosci. Wezmy takie forum np. mamy tu frakcje
        paszportowe, polityczn, onanistyczne jak rowniez tendencyjne. Gdyby tak kazdemu
        zezwalac zeby swoje wzorce zachowaniowe ustalal wedlog aktualnego
        porannego "widzimisie" to by tu panowal jeszcze wiekszy balagan i
        nieprzewidywalnictwo niz w dniu dzisiejszym.
    • canadian Re: Precz z ROZNORACTWEM, niech zyje Unifikacja! 08.08.02, 21:43
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka