Dodaj do ulubionych

Czy ktos z was wygral pieniadze na Zachodzie?

15.08.02, 06:04
Bo ja tak.
W ten weekend. Niezbyt duzo, $700 w Vegas.
10 lat temu w loterie - $6,500.

Prosze bardzo - dyskutujmy. tylko nie klamac bo to grzech.
Obserwuj wątek
    • karelia_ Re: Czy ktos z was wygral pieniadze na Zachodzie? 15.08.02, 06:28
      Ty gnojku. Moze wygrasz w vegas ale ze mna nie wygrasz.
    • Gość: Luck Re: Czy ktos z was wygral pieniadze na Zachodzie? IP: *.corp.redshift.com 15.08.02, 09:58
      Nigdy nic nie wygralam w Las Vegas czy Reno. Moj maz mial wiecej szczescie i
      wygral $10 tys w Reno inwestujac 300.
      Moaj najwieksza wygrana to 50$ w supermarket przy zakupie jakiegos drobiazgu.
      Okazalo sie ze bylam 1000 klientem.
      • Gość: XYZ Re: Czy ktos z was wygral pieniadze na Zachodzie? IP: *.enter.net 15.08.02, 15:02
        Kelner w Vegas oddal pieniadze za drinki/moze raczej postawil dwie kolejki/z
        kolega wspolnie zagralismy za to wypadlo nam 1600$ ja sie wzbogacilem o 800$
        plus jakies jeszcze 120$ kolega poplyna w calosci
        • Gość: miła_panna Re: Czy ktos z was wygral pieniadze na Zachodzie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 15:05
          to co z tym las vegas??????
    • Gość: :) Re: Czy ktos z was wygral pieniadze na Zachodzie? IP: *.acn.waw.pl 15.08.02, 15:05
      czyrak_na_pupie_karelii napisał:

> Bo ja tak.
      > W ten weekend. Niezbyt duzo, $700 w Vegas.
      > 10 lat temu w loterie - $6,500.
      >
      > Prosze bardzo - dyskutujmy. tylko nie klamac bo to grzech.
      obecnie mój portfel akcji na NYSE w ciągu ostatnch III tygodni wzrósł do
      16,83% od chwili otwarcia. Do tego dochodzą różnice kursowe miedzy USD a PLZ
      czyli kolejne 4 %...W tym samym czasie DJIA wzrosł o 12% a Nasdaq o 6%..WIG 20
      o 1,46%...Powodzenia życze i pozdrawiamsmile
      • Gość: XYZ Re: Czy ktos z was wygral pieniadze na Zachodzie? IP: *.enter.net 15.08.02, 15:20
        Gość portalu: smile napisał(a):

> czyrak_na_pupie_karelii napisał:
        >
        > > Bo ja tak.
        > > W ten weekend. Niezbyt duzo, $700 w Vegas.
        > > 10 lat temu w loterie - $6,500.
        > >
        > > Prosze bardzo - dyskutujmy. tylko nie klamac bo to grzech.
        > obecnie mój portfel akcji na NYSE w ciągu ostatnch III tygodni wzrósł do
        > 16,83% od chwili otwarcia. Do tego dochodzą różnice kursowe miedzy USD a PLZ
        > czyli kolejne 4 %...W tym samym czasie DJIA wzrosł o 12% a Nasdaq o 6%..WIG
        20
        > o 1,46%...Powodzenia życze i pozdrawiamsmile
        >

tylko od jakiej sumy i czy............nie jest to sprawdzanie teorii w praktyce
        milego rowniez
        • Gość: :) Re: Czy ktos z was wygral pieniadze na Zachodzie? IP: *.acn.waw.pl 15.08.02, 15:24
          Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Gość portalu: smile napisał(a):
          >
          > > czyrak_na_pupie_karelii napisał:
          > >
          > > > Bo ja tak.
          > > > W ten weekend. Niezbyt duzo, $700 w Vegas.
          > > > 10 lat temu w loterie - $6,500.
          > > >
          > > > Prosze bardzo - dyskutujmy. tylko nie klamac bo to grzech.
          > > obecnie mój portfel akcji na NYSE w ciągu ostatnch III tygodni wzrósł do
          > > 16,83% od chwili otwarcia. Do tego dochodzą różnice kursowe miedzy USD a P
          > LZ
          > > czyli kolejne 4 %...W tym samym czasie DJIA wzrosł o 12% a Nasdaq o 6%..WI
          > G
          > 20
          > > o 1,46%...Powodzenia życze i pozdrawiamsmile
          > >
          >
          >
          >
          > tylko od jakiej sumy i czy............nie jest to sprawdzanie teorii w
          praktyce
          > milego rowniez

suma jest właściwa, ale wybacz nie zamierzam podawać do publicznej wiadomości
          informacji, któe mogłyby polskiemu urzędowi skarbowemu przynieść dodatkowe
          profity. Powiem tak, sumy są właściwe i nie są to miliony....
          • Gość: miła_panna Re: ale sciema IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 15:28
            na WGPW wszystkie transakcje sa zglaszane do wlasciwego US , tzn moment
            uzyskania przychodu , US wie wszystko sciemniaczu
            graj sobie graj ...w w yobrazni...czasami pomysl o Najpiekniejszym Wzgorzu na
            Ziemi ....
            • Gość: :) Re: ale sciema IP: *.acn.waw.pl 15.08.02, 15:33
              Gość portalu: miła_panna napisał(a):

> na WGPW wszystkie transakcje sa zglaszane do wlasciwego US , tzn moment
              > uzyskania przychodu , US wie wszystko sciemniaczu
              > graj sobie graj ...w w yobrazni...czasami pomysl o Najpiekniejszym Wzgorzu
              na
              > Ziemi ....
              nie wszystkie ale tylko te ktore sa powyzej 20 tys pln. To po pierwsze. Po
              drugie ja nie wspomniałem w żadnym miejscu, ze "gram". Grać to można na flecie
              prostym a na giełdzie to sie inwestuje...drobna różnica. po trzecie cos
              przeczytałaś nieuważnie i od razu skaczesz mi do oczu...ja nie musze czasami
              myśleć...ja takie wzgórze mam i Tobie życze abyś również podobne znalazła. To
              tyle w kwestii wyjaśnień...Jak ja lubie takie osobysmilesmilesmile
              • Gość: panna_wez_mnie Re: no nie wiem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 15:39
                to nie chodzi o slowo gram czy inwestuje tylko o moment powstania obowiazku
                podatkowego
                mam wrazenie ze jednak mylisz 2 sprawy

te powyzsza z tzw rejestrem prania brudnych pieniedzy, zdaje sie ze tam sie
                ewidencjonuje wszystkie transakcje powyzej 20.000 pln czy eur juz nie pamietam

a oprozc tego wysyla sie informacje do US dotyczaca pzrychodow na kontach
                inwestycyjnych

miau...szukam takiego Wzgorza , fajnie ze znalazles ...
                • Gość: :) Re: no nie wiem IP: *.acn.waw.pl 15.08.02, 15:44
                  Gość portalu: panna_wez_mnie napisał(a):

> to nie chodzi o slowo gram czy inwestuje tylko o moment powstania obowiazku
                  > podatkowego
                  > mam wrazenie ze jednak mylisz 2 sprawy
                  >
                  > te powyzsza z tzw rejestrem prania brudnych pieniedzy, zdaje sie ze tam sie
                  > ewidencjonuje wszystkie transakcje powyzej 20.000 pln czy eur juz nie
                  pamietam
                  >
                  > a oprozc tego wysyla sie informacje do US dotyczaca pzrychodow na kontach
                  > inwestycyjnych
                  >
                  > miau...szukam takiego Wzgorza , fajnie ze znalazles ...

niczego nie myle...kiedy masz przychód??? kiedy masz pozycje zamknięta bo do
                  teg momentu to masz tylko stope zwrotu...i jak mozesz płacić podatek za coś
                  czego fizycznie nie masz??? jezeli zamkniesz pozycje to wtedy mozesz dostać
                  sie pod pregierz podatkowy ( nie mylic z pregierzem w miescie Festungowo) a
                  tak to jedynie masz stope zwrotu i urzad podatkowy moze jedynie Tobie
                  zazdroscic. Ale znam również metode jak można minac US..pozwol, ze sobie ją
                  zostawie dla siebie...Prosze bardzo niech wysyłają, ale musza pamiętać, że nie
                  wolno im podać nazwy w takiej informacji ponieważ gdyby przyszło jakiejś
                  stuknietej panience z US zainwestować pieniadze na podstawie tej informacji a
                  potem okazaloby sie, ze przynioslaby odpowiedni zysk to odszkodowanie za
                  potajemne wykorzystanie informacji placa bank i US. Oczywiscie moga wyslac
                  nformacje o wielkosci inwestycji ale zadnych nazw...rozumiesz???
                • Gość: :) Re: no nie wiem IP: *.acn.waw.pl 15.08.02, 15:46
                  Gość portalu: panna_wez_mnie napisał(a):

> to nie chodzi o slowo gram czy inwestuje tylko o moment powstania obowiazku
                  > podatkowego
                  > mam wrazenie ze jednak mylisz 2 sprawy
                  >
                  > te powyzsza z tzw rejestrem prania brudnych pieniedzy, zdaje sie ze tam sie
                  > ewidencjonuje wszystkie transakcje powyzej 20.000 pln czy eur juz nie
                  pamietam
                  >
                  > a oprozc tego wysyla sie informacje do US dotyczaca pzrychodow na kontach
                  > inwestycyjnych
                  >
                  > miau...szukam takiego Wzgorza , fajnie ze znalazles ...
                  a co do poszukiwań to wypij szklanke z cierpliwością i zapewne
                  znajdziesz...życze Tobie tego z calego sercasmilesmile pomimo, ze nieladnie mnie
                  nazywałaś ściemniaczemsmile ale Krawaciarze sa wyrozumiali, szczególnie ci którzy
                  mają mame z Centusiowasmilesmilesmile
                  • _marcee Re: no nie wiem 15.08.02, 17:38
                    dobra juz dobra, nie drocz sie ze mna. na te gore bym chetnie wlazla...
                    najlepiej na ciebie na tej gorze. tu masz moje zdjecie

w lustrze www.strangecosmos.com/view.asp?PicID=5410

ten twoj przewal jest sliczny! Tyle profesorow mialam a zaden tepak nic takiego
                    nie powiedzial. Jeszcze jedna tak wypowiedz a zostaniesz profesorem tego forum
                    tu alfonsie. jak smiesz sie tak odzywac to porzadnej dziewczyny!

• Gość: :) Re: no nie wiem IP: *.acn.waw.pl 15.08.02, 19:13
                      _marcee napisał:

> dobra juz dobra, nie drocz sie ze mna. na te gore bym chetnie wlazla...
                      > najlepiej na ciebie na tej gorze. tu masz moje zdjecie
                      >
                      > w lustrze <a href="www.strangecosmos.com/view.asp?
                      PicID=5410"target="_bl
                      > ank">www.strangecosmos.com/view.asp?PicID=5410</a>
                      >
                      > ten twoj przewal jest sliczny! Tyle profesorow mialam a zaden tepak nic
                      takiego
                      >
                      > nie powiedzial. Jeszcze jedna tak wypowiedz a zostaniesz profesorem tego
                      forum
                      > tu alfonsie. jak smiesz sie tak odzywac to porzadnej dziewczyny!
                      >
                      GDYBYS JESZCZE MOGLA MI WYJAŚNIĆ KTORA TO ty A KTORA NIE BO NIE WIERZE, ZE
                      JESTES W DWOCH KAWALKACH NA TYM ZDJECIUsmilesmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka