Dodaj do ulubionych

benzyna juz 3 $ za gallon !!

26.08.05, 00:42
wlasciciele wielkich bykow typu SUV i lekkich truckow,sa zalamani!! wydaja
tygodniowo po 70$ za pelne tankowanie!

Gdzie te czasy kiedy gallon kosztowal mniej niz 1 litr Pepsi Coli
czyli 99 centow !!

a w Polsce calkowita rozpacz za jeden literek juz prawie 4 zlote ,czli
1.5 US$
Obserwuj wątek
    • govt1 4.20-4.40 w PL 26.08.05, 00:47
      Troche drozej w Polsce,
      4.20 do 4.40 za litr unleaded 95.
    • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 01:39
      lulu13 napisał:

> wlasciciele wielkich bykow typu SUV i lekkich truckow,sa zalamani!! wydaja
      > tygodniowo po 70$ za pelne tankowanie!

Hahahaha, zartujesz? Zalamani? Kupuja jeszcze wiecej trackow. Zapytaj dealera
      samochodow.
      Ja mam dwa tracki a wlasciwie Vany . Jezdze duzo. Place srednio za beznzyne na
      jeden samochod $50 miesiecznie wiecej niz przed rokiem. Nie sa to pieniadza nad
      ktorymi warto rozmyslac. $80 za telefon komorkowy, $80 za satelitarna, $50 za
      DSL, to sa groszowe wydatki w skali miesiaca.
      • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 01:43
        $3 za galon to jest 79 centow za litr czyli 2.60 zl za litr.
        Zatypaj Polakow czy to drogo.
        • ghotir Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 11:20
          jp.hi napisał: 'Zatypaj Polakow czy to drogo'
          -----------------
          u mnie cena u pompy (costco) jest $1.79 za galon (nie wiem skad autorowi watku
          wzielo sie $3). pomimo ze mam pieniadze starannie obliczam ceny przejazdow i juz
          od niepamietnych czasow nie uzywam mojego suv. czesciowo wynika to z
          oszczednosci (chce cos zostawic moim dzieciom), ale glownie wynika to ze
          zniesmaczenia politykami rzadu federalnego wobec kompanii naftowych. jak one sa
          takie pazerne to daje im tylko tyle ile musze.
          • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 11:27
            Chyba $2.79?
            Widac ze nie masz za duzo pieniedzy skoro na samochodzie oszczedzasz.
            Dzieciom kup nowy a nie starego trupa smile

Z tym rzadem federalnym nie przesadzaj bo nie jest tak zle.
            Przyrost gospodarczy 3.5%, bezrobocie 5%. Europa tylko moze pomarzyc.
            • ghotir Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 11:46
              nie, $1.79. szlag by mnie trafil gdyby cena przekroczyla $2 za galon.
              owszem, oszczedzam na samochodzie (niedlugo bede duzo wiecej oszczedzac bo
              przerzuce sie na komunikacje miejska). gdybys uwazniej czytal i wzial powaznie
              to co pisze to wiedzialbys ze moja postawa wynika z mojej pozycji wobec rzadu
              federalnego.
              wiesz, forum polonia zaczyna mi wychodzic uszami. nie chce mi sie ciagle walczyc
              z Wasza podejrzliwoscia i sciaganiem forumowiczow do najnizszego mianownika.
              zaczynam miec wrazenie ze wielu z tych piszacych tutaj dorwalo sie do
              bibliotecznego komputera w green point. znam te dzielnice, odwiedzalem ja w
              pierwszym roku pobytu w stanach ale, do cholery, czas wydoroslec. jak Wam sie to
              nie udaje to do widzenia.
              • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 11:48
                Poco narzekasz wroc do Polski.
                • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 11:55
                  W Polsce $5 za galon. Dobry rzad federalny. Wysokie zarobki i male bezrobocie.
                  Tam przestaniesz narzekac ze benzyna droga i rzad niedobry.
                • ghotir Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 11:55
                  jp.hi napisał: 'Poco narzekasz wroc do Polski.'
                  ------------------
                  to wlasnie jedna z tych automatycznych (ja nazywam je 'knee responses')
                  odpowiedzi serwowanych na forum polonia. czlowieku, albo zacznij myslec (to
                  tylko troche boli) albo przestan reagowac na wezwania do czlowieczenstwa. przez
                  automatyczne powtarzanie odpowiedzi takich jak ta sam wyzuwasz sie z
                  czlowieczenstwa. zycze Ci powodzenia w galeziach.
                  • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 12:04
                    Up yours
              • wami41 GHOTIR, TRZYMAJ TAK 27.08.05, 08:51
                ghotir napisał:

> nie, $1.79. szlag by mnie trafil gdyby cena przekroczyla $2 za galon.
                > owszem, oszczedzam na samochodzie (niedlugo bede duzo wiecej oszczedzac bo
                > przerzuce sie na komunikacje miejska). gdybys uwazniej czytal i wzial powaznie
                > to co pisze to wiedzialbys ze moja postawa wynika z mojej pozycji wobec rzadu
                > federalnego.
                > wiesz, forum polonia zaczyna mi wychodzic uszami. nie chce mi sie ciagle
                walczy
                > c
                > z Wasza podejrzliwoscia i sciaganiem forumowiczow do najnizszego mianownika.
                > zaczynam miec wrazenie ze wielu z tych piszacych tutaj dorwalo sie do
                > bibliotecznego komputera w green point. znam te dzielnice, odwiedzalem ja w
                > pierwszym roku pobytu w stanach ale, do cholery, czas wydoroslec. jak Wam sie
                t
                > o
                > nie udaje to do widzenia.

MASZ RACJE, KTOS KTO MA(KASE) NIE MOWI O TYM. A KTO MA? NIE CI CO PLACA ZA
                SATELITE I DSL I 5 TELEFONOW KOMORKOWYCH.TRZYMAJ TAK I NIE ZWRACAJ UWAGI NA
                DURNIOW.
              • ghotir Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 31.08.05, 12:31
                oops, ktos mial racje zwracajac uwage na cytowana przeze mnie cene. przepraszam,
                place american express na stacjach costco. zwrocilem uwage ze place duzo wiecej
                niz przed rokiem ale umknela mi granica $2. pewnie powinienem powiedziec ze
                szlag mnie trafi przy $3 za gallon, ale nie moge za to reczyc, pewnie to
                przeocze, szczegolnie ze od jutra przerzucam sie na na autobusy.
                dla mnie to nie ma znaczenia czy placimy $1.79 czy $2.79. wazne jest ze ceny
                podskakuja dramatycznie i nie widac tu geopolitycznego usprawiedliwienia.
                przyznaje ze bardziej zwracam uwage na cene naszej salaty, $2.97 w moim lokalnym
                sklepie to zbrodnia, choc wiem ze jest to zwiazane z cena paliwa.
                co do poloni wychodzacej mi uszami to nie zmieniam zdania.
      • lulu13 Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 01:47
        kupuja wiecej truckow i SUV bykowatych tylko dlatego ze dealerzy obnizili ceny
        nawet o 10.000 $ na niektore modele co nie ida wcale,wiec to jest przyczyna
        kupowania.

Wszystkie amerykanskie companie samochodowe pracuja intensywnie nad
        wprowadzeniem na koniec roku nowych modeli typu hybrid !!
        • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 01:56
          Obnizaja, obnizali i obnizac beda. Nie dlatego jednak Amerykanie kupuja trucki.
          Male samochody tez obnizaja i co z tego.
          Hybrydy sa juz w sprzedazy od roku i ciesza sie malym zainteresowaniem. Mimo
          tego ze panstwo doplaca kazdemu kupujacemu obecnie hybryda.
          Dalczego nie kupuja hybrydow? Bo benzyna jest ciagle tania a hybrydy woza
          ciezkie baterie ktore trzeba ladowac. W sumie sa malo wygodne w uzyciu.

Moze ja beda trucki hybrydowe to zacznie sie prawdziwa sprzedaz.
      • starywiarus Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 01:59
        jp.hi napisał:

> lulu13 napisał:
        >
        > > wlasciciele wielkich bykow typu SUV i lekkich truckow,sa zalamani!! wydaj
        > a
        > > tygodniowo po 70$ za pelne tankowanie!
        >
        > Hahahaha, zartujesz? Zalamani? Kupuja jeszcze wiecej trackow. Zapytaj dealera
        > samochodow.
        > Ja mam dwa tracki a wlasciwie Vany . Jezdze duzo. Place srednio za beznzyne na
        > jeden samochod $50 miesiecznie wiecej niz przed rokiem. Nie sa to pieniadza nad
        >
        > ktorymi warto rozmyslac. $80 za telefon komorkowy, $80 za satelitarna, $50 za
        > DSL, to sa groszowe wydatki w skali miesiaca.

Dokladnie tak.

W Australii benzyna dobija teraz do $A1.25 (95 centow amerykanskich) za litr, czyli jakies $US 3,40/
        galon. Znaczy, zaplace miesiecznie 25% wiecej niż rok temu za benzyne do dwoch samochodow -
        $A500 zamiast $A400. I ch... z tego?

Jak ktos ma problem z zaplaceniem $A100 ekstra za paliwo miesiecznie, to znaczy ze w ogole go nie
        stac na samochod - w koncu zmiana 4 opon kosztuje $A450 -550, przeglad $A200-300. To nie sa
        pieniadze nad ktorymi ktokolwiek tracilby sen i apetyt. Wiecej place miesiecznie za telefon komorkowy i
        telewizje kablowa.
        • lulu13 Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 02:28
          czyli ??!! w koncu bedziesz pracowac niedlugo tylko na placenia coraz
          wyzszych rachunkow !!, a zarobki stoja w miejscu !,nikt ci nie wyrowna w
          ciagu roku prawie 50% skok cen benzyny jak i innych towarow z tym
          zwiazanych !! i w sumie praktycznie w kieszeni zostaje coraz mniej !
          • warcholski Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 02:51
            Zaoszczedzisz rocznie od $300-$400
            Nawet do 20% mniej…

www.howtospendless.com/gasback1.html

www.cheatatshopping.com/Splashgoogle/gas.html

>>>>
            Gas prices around the world
            Think you pay a lot for gas? Perhaps you'd prefer to live in Venezuela.

NEW YORK (CNN/Money) – Gasoline prices in the United States, which have
            recently hit record highs, are actually much lower than in many countries.
            Drivers in some European cities, like Amsterdam and Oslo, are paying nearly 3
            times more than those in the U.S.
            <<<<
            money.cnn.com/pf/features/lists/global_gasprices/
          • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 03:26
            lulu13 napisał:

> czyli ??!! w koncu bedziesz pracowac niedlugo tylko na placenia coraz
            > wyzszych rachunkow !!, a zarobki stoja w miejscu !

A skad ty masz takie wiadomosci ze placa stoi w miejscu? W jakim kraju?
            Chyba nie masz na mysli USA?
      • artur666 Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 10:20
        To cholernie drogo tam u was w stanach, 50$ za DSL?
        Ja za DSL + FlatRate place 22 EUR + 9,90 za darmowe telefonowanie po calym
        kraju.
        Benzyna jest tez u nas droga, 1,30 Litr.
        • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 10:29
          Przepraszam, napisalem tak rozmachem. Place $30 ale co to za roznica.
      • jataddy Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 13:27
        a ja place $14.95 za DSL!!!!!!!!
        • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 26.08.05, 13:35
          Oczywiscie mozemy podyskutowac o DLS. Polecam Verizon FIOS 15Mb/s za $50.
          www22.verizon.com/FiosForHome/channels/Fios/HighSpeedInternetForHome.asp
          A wy jakie macie?
          • paszis Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 28.08.05, 09:05
            > Oczywiscie mozemy podyskutowac o DLS. Polecam Verizon FIOS 15Mb/s za $50.
            > www22.verizon.com/FiosForHome/channels/Fios/HighSpeedInternetForHome.asp
            > A wy jakie macie?

12Mpps za 34Eu z vat (iva)
            abbonati.tiscali.it/adsl/sa/12flat_tc/
            • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 28.08.05, 09:21
              To jest $43 za 12 Mbps. Fios jest $50 za 15Mbps czyli podobnie.
              Dlaczego podajesz wloski? Mieszkasz tam?
              Czy to jest fiber optic i czy z przeznaczeniem dla domowych uzytkownikow?
              Na tej stronie ktora podales nic nie mozna o tym poczytac.
              • paszis Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 28.08.05, 11:46
                > To jest $43 za 12 Mbps. Fios jest $50 za 15Mbps czyli podobnie.
                > Dlaczego podajesz wloski? Mieszkasz tam?
                > Czy to jest fiber optic i czy z przeznaczeniem dla domowych uzytkownikow?
                > Na tej stronie ktora podales nic nie mozna o tym poczytac.

Tak mieszkam tam.
                Jest to zwykle ADSL kazdy moze zalozyc (predkosc 12Mb, nie wszedzie,zalezy od miejsca)
                Ale po co komu cos powyzej 4Mb? jak wiadomo niebedzie szybciej jak najwolniejszy elemet a serwry zadko ci podadza szybciej jak 300kb~400 kb/s
                Ja mam 4Mb (dokladnie 5832Mbps) za 19Eu internet.libero.it/adsl/accesso_casa_flat.phtml
                • paszis Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 28.08.05, 11:50
                  > Tak mieszkam tam.
                  > Jest to zwykle ADSL kazdy moze zalozyc (predkosc 12Mb, nie wszedzie,zalezy od m
                  > iejsca)
                  > Ale po co komu cos powyzej 4Mb? jak wiadomo niebedzie szybciej jak najwolniejsz
                  > y elemet a serwry zadko ci podadza szybciej jak 300kb~400 kb/s
                  > Ja mam 4Mb (dokladnie 5832Mbps) za 19Eu internet.libero.it/adsl/accesso_casa_flat.phtml

Oj bledy place 29Eu, 19Eu jet przez pierwsze 3mies, a predkosc to 4832Mbps
                  • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 28.08.05, 12:03
                    Niezle.
                    Ja place $30 za 2Mbps. Uwazam ze to duzo za malo ale w mojej erii jeszcze
                    niemam szybszego. Ten 15Mbps to nie moze byc zwykly ADSL przez linie
                    telefoniczna (miedziany przwod).Musi byc osobna siec fiber optic.
                    Oczywiscie do przegladania interentu to i 2Mbps wystarczy ale w P2P to sie
                    liczy.
                    • paszis Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 28.08.05, 13:25
                      > Niezle.
                      > Ja place $30 za 2Mbps. Uwazam ze to duzo za malo ale w mojej erii jeszcze
                      > niemam szybszego. Ten 15Mbps to nie moze byc zwykly ADSL przez linie
                      > telefoniczna (miedziany przwod).Musi byc osobna siec fiber optic.
                      > Oczywiscie do przegladania interentu to i 2Mbps wystarczy ale w P2P to sie
                      > liczy.

Sa tam pola gdzie podaje sie nr.kierunkowy i nr.tel i sprawdza jaka szybkosc moga ci zaoferowac.
                      Z tego co wiem 12Mb na zwyklych kablach blisko nowych centaral.
                      Aby na P2P wykozystac 15Mb musialbys kilka~kilkanascie plikow sciagac jednoczesnie, a kiedy bys to ogladnol, zagral, uzyl? (caly dysk zapelniony po 24h)
      • wami41 Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 27.08.05, 08:47
        jp.hi napisał:

> lulu13 napisał:
        >
        > > wlasciciele wielkich bykow typu SUV i lekkich truckow,sa zalamani!! wydaj
        > a
        > > tygodniowo po 70$ za pelne tankowanie!
        >
        > Hahahaha, zartujesz? Zalamani? Kupuja jeszcze wiecej trackow. Zapytaj dealera
        > samochodow.
        > Ja mam dwa tracki a wlasciwie Vany . Jezdze duzo. Place srednio za beznzyne
        na
        > jeden samochod $50 miesiecznie wiecej niz przed rokiem. Nie sa to pieniadza
        nad
        >
        > ktorymi warto rozmyslac. $80 za telefon komorkowy, $80 za satelitarna, $50 za
        > DSL, to sa groszowe wydatki w skali miesiaca.

QWA MILIONER SIE ODEZWAL.JAK TY CIULU LICZYSZ?DUREN JESTES A NIE MILIONER,
    • grafiti_lives Ja place tylko $2.49 w Vegas 26.08.05, 02:49
      www.nevadagasprices.com/
      nie przesadzajmy o cenie benzyny, bo nie jest tutaj tak zle.
      • grafiti_lives Zapomnialem dodac, place $2.49 za galona 26.08.05, 02:51
        a galon to blisko do 4 litrow
        • warcholski Re: Zapomnialem dodac, place $2.49 za galona 26.08.05, 02:55
          u mnie tez 4h na poludnie
          $2.79 supper
          • lulu13 Re: Zapomnialem dodac, place $2.49 za galona 27.08.05, 04:17
            tak !! 2.49 $ za gallon ale tej najtanszej czyli regular !! bo super czyli
            ta najlepsza kosztuje 3 $ za gallon a to roznica !! ,duza jesli masz SUV !!!
            i musisz tankowac 50 litrow !!
            • himax Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drogi ale 27.08.05, 18:47
              W Belgii kupowalem po 80 eurocentow, w Niemczech czy Francji po 1 Euro plus.
              Ale co moge powiedziec samochody maja w Europie super. Jezdzilem volkswagenem
              Touran (nie ma takiego w Ameryce).
              Jedno tankowanie placilem 45 Euro i przejezdzalem na nim....1000 km.
              W USA tankuje za 45$ i przejezdzam 300 km.
              Nie moge juz patrzec na amerykanski junk, nawet japonskie samochody wygladaja w
              porownaniu do Europejskich jak junk.
              Europejczycy na zachodzie jezdza w 80% na dizelkach i zaskoczony jestem jakie
              ladne sa samochody europejskie. Malo japonskiego siana jezdzi po Europie.
              Renault, Peugot, Volkswagen, Audi robia fajne samochody i oszczedne.
              Amerykanskie maja ciagle konstrukcje silnikow z lat 60-tych.
              Amerykanow juz nie stac jezdzic tym szmelcem ale oni jeszcze tego nie wiedza.
              Malo kto jedzie do Europy zobaczyc prawdziwy zachod. A ceny paliw juz zblizaja
              sie do Europy. 3.20$ kosztuje u mnie super co w przeliczeniu na europejskie
              oszczedne samochody place gdzies 10$ za galon.
              • himax I nie byl to wcale maly samochod 27.08.05, 19:04
                www.volkswagen.fr/touran/finitions/touran_confort.html
                Silny i przyspieszenie lepsze od tego co mam w USA.
                Pomarzyc warto 1000 km na jednym tankowaniu za 45 Euro?????????
              • _czosnek_ No wreszcie jeden normalny! 27.08.05, 19:14
                Lecz ty chyba nie mozesz pisac ze stanow, za rozsadne na hamerykanca. A reszta
                cieci z hameryki obudzi sie z reka w nocniku. I dobrze wam tak zarozumiale
                smary. hehehe
              • exile1 Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 19:46
                > Touran (nie ma takiego w Ameryce).

Normalnie miodek na moje serce ten poscik hehe ,
                opisz prosze jeszcze jak pracuje skrzynia biegow i jak wchodzi w zakrety .
                Acha , jeszcze prosze o torque pare milych sloweczek hihi.
              • jp.hi Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 20:54
                Hahaha, fajne jest to forum. Nastepny europropagandzista sie ujawnil.

Nie odpowiadalbym na takie bzdurne posty ale zawsze mysle znajdzie sie taki
                ktory w to uwierzy.
                To co pisze himax to klamstwa polaczone z poboznymi zyczeniami.

Po pierwsze ten Touran to malutenki samochodzik z silnikiem 1.6 litra a pali to
                jak czolg. Poza miastem 8.1 litra/100km, przy strasznie malej mocy niecale
                100KM.
                I takie gowno on porownuje z Amerykanskimi czy Japonskimi samochodami.
                Oczywiscie Europejczycy nie znaja Amerykanskich samochodow bo to zupelnie inna
                produkcja.
                Zaraz zrobie porownanie z moja Honda Oddysey EX 2005 (juz nie nowa).
                Dodam tylko ze przy zalozeniu ze ten samochodzik ma bak paliwa 40 litrow to na
                calym baku przejedzie 500 km. Prosty rachunek. A nie 1000km. Poco klamac?

Moja Honda Oddysey 2005 jest samochodem duzym na 7 osob z 3-ma rzedami
                wygodnych foteli. Jest prawdopodonie 3 razy wieksza niz ten Volkswagen. Posiada
                silnik 3.5 litra czyli ponad dwu krotnie wiekszy z moca 255KM czyli ponad 2.5
                razy mocniejszy. Pali na trasie 28mil/gal czyli 8.4litry/100km. A wiec podobnie
                co to malenstwo.
                Dalej porownujac to mozna nad tym malenstwem tylko zaplakac. Glosny jak cholera
                73dB, to jak pila tarczowa. Przyspieszenie zadne blisko 13 sek do 0-62m/h. Moja
                honda olbrzymia w stosunku do tego VW osiaga 0-60ml/h - 8.3sek.

Nie mowiac juz o wygodzie i bezpieczenstwie. To juz roznica kilku klas.
                Wszystkie wyposazone w automatyczne skrznie biegow. Co jak wiadomo daje
                oszczednosc zuzycia paliwa, plyna i bezpieczna jazde.

Oczywiscie ten himax nie omieszkal sklamac takze odnosnie ceny paliwa w USA. Bo
                poco komu super, jak 90% samochodow uzywa i jest konstruowana do tankowania
                standart. Przy czym ten standart to pewnie odpowiednik super w Europie.
                • yeb522 Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 21:00
                  vw to syfilis na drogach usa.

jp.hi napisał:

> Hahaha, fajne jest to forum. Nastepny europropagandzista sie ujawnil.
                  >
                  > Nie odpowiadalbym na takie bzdurne posty ale zawsze mysle znajdzie sie taki
                  > ktory w to uwierzy.
                  > To co pisze himax to klamstwa polaczone z poboznymi zyczeniami.
                  >
                  > Po pierwsze ten Touran to malutenki samochodzik z silnikiem 1.6 litra a pali
                  to
                  >
                  > jak czolg. Poza miastem 8.1 litra/100km, przy strasznie malej mocy niecale
                  > 100KM.
                  > I takie gowno on porownuje z Amerykanskimi czy Japonskimi samochodami.
                  > Oczywiscie Europejczycy nie znaja Amerykanskich samochodow bo to zupelnie
                  inna
                  > produkcja.
                  > Zaraz zrobie porownanie z moja Honda Oddysey EX 2005 (juz nie nowa).
                  > Dodam tylko ze przy zalozeniu ze ten samochodzik ma bak paliwa 40 litrow to
                  na
                  > calym baku przejedzie 500 km. Prosty rachunek. A nie 1000km. Poco klamac?
                  >
                  > Moja Honda Oddysey 2005 jest samochodem duzym na 7 osob z 3-ma rzedami
                  > wygodnych foteli. Jest prawdopodonie 3 razy wieksza niz ten Volkswagen.
                  Posiada
                  >
                  > silnik 3.5 litra czyli ponad dwu krotnie wiekszy z moca 255KM czyli ponad 2.5
                  > razy mocniejszy. Pali na trasie 28mil/gal czyli 8.4litry/100km. A wiec
                  podobnie
                  >
                  > co to malenstwo.
                  > Dalej porownujac to mozna nad tym malenstwem tylko zaplakac. Glosny jak
                  cholera
                  >
                  > 73dB, to jak pila tarczowa. Przyspieszenie zadne blisko 13 sek do 0-62m/h.
                  Moja
                  >
                  > honda olbrzymia w stosunku do tego VW osiaga 0-60ml/h - 8.3sek.
                  >
                  > Nie mowiac juz o wygodzie i bezpieczenstwie. To juz roznica kilku klas.
                  > Wszystkie wyposazone w automatyczne skrznie biegow. Co jak wiadomo daje
                  > oszczednosc zuzycia paliwa, plyna i bezpieczna jazde.
                  >
                  > Oczywiscie ten himax nie omieszkal sklamac takze odnosnie ceny paliwa w USA.
                  Bo
                  >
                  > poco komu super, jak 90% samochodow uzywa i jest konstruowana do tankowania
                  > standart. Przy czym ten standart to pewnie odpowiednik super w Europie.
                  • jp.hi Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 28.08.05, 02:08
                    yeb522 napisał:

> vw to syfilis na drogach usa.

Zgadza sie. Wszystkie europejskie wygladaja smiesznie na drogach USA.
                    Male, strasznie waskie i do tego wysokie.
                    Bron Boze jedz za takim. Starujemy ze swiatel lekko pod gorke. Ja za nim. On
                    przysprzesza i ja przspieszam. Nagle on zwalnia ja musze hamowac. Znowu
                    pszyspiesza i ja za nim. Nagle on zwalnia, ja musze hamowac. ITD.
                    Tak to jedzie europejski samochod z manualna transmisja.
                    Wkoorwia to czlowieka doglebnie.
                • _czosnek_ Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 21:08
                  Ty se ta Honde wsadz wiesz gdzie. Gdy sie prawdziwi hamerykance dowiedza, ze
                  jezdzisz japsem do ci hate podpala.
                  Buraku z Polski, ty do soltysa chyba jezdziles kombajnem ze masz taka manie
                  wielkosci.
                  Smiech mnie bierze jak was ogladam jezdzacych piecdziesiatka na godzine. ale
                  autko duze, mocne, szybkie? hehehe, na chooy ci to badziewie, kup se rower,
                  bedziesz mogl szybciej jezdzic. hehehe
                  • jp.hi Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 21:11
                    Byle co zjesz, byle co ubrzezesz i byle co powiesz.

Honda made in USA.
                    • _czosnek_ Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 21:17
                      Powiedz to w knajpie w Texasie to ci takiego kujawiaka zatancza, ze cie
                      nowoczesna medycyna nie uratuje.
                • _czosnek_ znamy, znamy polaczek o wiekim ryju 27.08.05, 21:16
                  No a tak przyznaj sie misiu, ile blotnikow masz w tym swoim super aucie
                  wgniecionych po hamerykansku. hehehe, zderzak nadal wisi, czy juz odpadl? ale
                  to oczywiscie any...? standarcik hamerykanski, jazda 8-litrowym, kopcacym
                  zlomem, w ktorym z dwunastu cylindrow chodzi tylko szesc. znamy, znamy.
                  Najwazniejsze ze po rusku, bolszoj musi byc. hehehe
                • exile1 Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 21:18
                  Oj , gula dusi , oj dusi emigranta hehe .
                  Oto prawda :

VW Touran Trendline
                  Silnik 2.0 TDI 140 KM (103 kW)

Pojemność, l/cm3 2,0/1968

Średnica cylindra/skok tłoka, mm 81,0/95,5

Moc max., kW (KM) przy obr./min. 103(140)/4000

Max. moment obr., Nm przy obr./min 320/1750

Przygotowanie mieszanki bezpośredni elektroniczny
                  wtrysk wielopunktowy
                  z pompowtryskiwaczami

Oczyszczanie spalin katalizator

Skrzynia biegów, seryjnie manualna, 6-biegowa

Alternator, A 140

Akumulator/pojemność A(Ah) 340 (70)

Waga, kg

Masa własna pojazdu, kg 1558

Dopuszczalna masa całkowita, kg 2210

Dopuszczalny nacisk na oś przednią/tylną, kg 1160/1110

Dopuszczalna masa holowanej przyczepy, kg

z hamulcem, przy wzniesieniu 12%/8% 1500/1800

bez hamulca 750

Dopuszczalne obciążenie haka/dachu, kg 75/100

Prędkość maksymalna, km/h

skrzynia manualna 200

Przyspieszenie, s 0-80/0-100 km/h

skrzynia manualna 7,7/10,2

Zużycie paliwa w l/100 km

skrzynia manualna

cykl miejski 7,6

poza miastem 5,2

średnio 6,0

poziom emisji CO2, g/km 162

• exile1 Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 21:23
                    Eszcze raz dla misiaczka powtorka hehe , uwaga :

> Max. moment obr., Nm przy obr./min 320/1750

Tosz to prawie silnik elektryczny hehe , dotarlo ?
                    • _czosnek_ Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 21:26
                      Zycze ci abys sie takim raz przejechal. Peruka ci pofrunie w sina dal.
                      • exile1 Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 21:31
                        No dobra , mam basica 1,9 105 KM , tez jest super .

• _czosnek_ Re: Bylem w tym roku w Europie olej napedowy drog 27.08.05, 21:33
                          Widzisz, wreszcie zaczynasz mowic normalnie. Tak dalej!
                        • flipflap Lexus GX 2006 27.08.05, 21:47
                          Co sądzicie o tym samochodzie

tinyurl.com/dcry5
                          Jestem w trakcie kupna tego samochodu.
                          Lexus GX jest ponoć najlepszym w swojej klasie. Fakt, że nie pali mało (V8-253
                          hp) ale to pryszcz.
                          • _czosnek_ Re: Lexus GX 2006 27.08.05, 21:50
                            Tluste auto, ale moim zdaniem brzydkie jak kupa.
                            • flipflap Re: Lexus GX 2006 27.08.05, 22:04
                              Kilka innych zdjęć

tinyurl.com/7raex
                              tinyurl.com/dxoba
                              tinyurl.com/8r4lu
                              tinyurl.com/8dubs
                              • _czosnek_ Re: Lexus GX 2006 27.08.05, 22:07
                                Wiadomo, nowe auto. Ile?
                                • _czosnek_ Re: Lexus GX 2006 27.08.05, 22:11
                                  W moim mam tez skory, w lecie sie troche troche plecy poca, ale na zime
                                  proponuje ogrzewanie siedzen bo ci doopa odpadnie.
                                • flipflap Re: Lexus GX 2006 27.08.05, 22:49
                                  Ciągle się targuje ale myślę że około 51K. Ja chcę mieć wersje super-duper z
                                  nawigacją, DVD, tylnim monitorem (przy cofaniu).
                          • exile1 Re: Lexus RX 400h 27.08.05, 22:12
                            Przyznaje sie bez bicia , przez najblizsze pare lat moge zapomniec
                            o Lexusie .
                            Ale nie to , zebym nie zwrocil uwagi na to cudo :
                            Lexus RX 400h
                            Ciekawy tescik :
                            auto.gazeta.pl/wysokieobroty/1,49502,2853163.html
                            • lulu13 tylko Lincoln albo Cadillak !! 27.08.05, 22:37
                              to sa najlepsze i luxusowe samochody co my mozemy w USa
                              jezdzic ,heheeheheh,wy tam w "EUropie" to macie za to Cinquciento,!! pelne
                              halasu w srodku i po jezdzie 100 km ,wychodzisz z niego
                              garbaty,ehehheehheeheh!
                              • _czosnek_ Re: tylko Lincoln albo Cadillak !! 27.08.05, 22:57
                                Kto wy w Europie.
                                Widac, ze jestes strasznym wiesniakiem. Z jakiej stodoly wyjechales do hameryki
                                syneczku? Bo gnojownikiem smierdzisz na mile.
                                Zamnij tego pryszczatego, czerwonego ryja i zastanow sie o ktorej godzinie tam
                                u was w hameryce masz nastepne metro. A na razie spier...dalaj w podskokach bo
                                cie osmarkam cieniasie na marnej pensyjce.
                              • grafiti_lives Chevy Suburban rules! 28.08.05, 00:31
                                www.norcalbass.com/data/classifieds/images/343.jpg
                                to jest chyba najwygodniejszy samochod w swiecie. W czasie podrozy mozna sie
                                wygodnie przespac w nim. Jest tak duzo miejsca ze mozna sie wygodnie polozyc na
                                siedzeniu (nawet w poprzek)
                                • grafiti_lives Jeszcze raz: Chevy Suburban! 28.08.05, 00:36
                                  www.rozziwheels.com/newsite/vehicles/Jeff/3.jpg
                                  wink
                                  • _czosnek_ Tylko czy ty jego masz, czy tylko marzysz 28.08.05, 00:49
                                    Ok ok, ale nie zaimponujesz mnie argumentem o jezdzacym domku. Ja wole auto, a
                                    w trasie spie jak gosc w hotelu.
                          • jp.hi Re: Lexus GX 2006 28.08.05, 01:16
                            flipflap napisał:

> Co sądzicie o tym samochodzie
                            >
                            > tinyurl.com/dcry5
                            > Jestem w trakcie kupna tego samochodu.

Piekne cacko. Moja Honda moze sie schowac. Z tym ze ja za swoja dalem $32tys a
                            ty za ten $51tys. Roznica kolosalna.
                            Mnie interesowal tylko van i w tej kategorii nalepsza jest honda. Poza tym ma
                            najlesza resale price a to bardzo wazne. Ty za tego lexusa za 3 lata dostaniesz
                            $40tys a ja za swoja prawie tyle samo co za nowa czyli $30tys.
                            Przymierzalem sie do SUV ale tylko Honda, Toyota. To sa najlepsze samochody za
                            pieniadze jakie sie placi. Podoba mi sie tez Buick SUV.
                            Trzeba tez przysnac ze dzisiaj samochod ponizej $30 to byle co.
                            • flipflap Re: Lexus GX 2006 28.08.05, 03:03
                              Za trzy lata może 30K (i to duże ?) Jechałem nim, jest idealny.
                              • jp.hi Re: Lexus GX 2006 28.08.05, 04:29
                                Naprawde piekny i nowoczesny samochod. Przy tym silny potega 4.7litra, 263KM.
                                Dobra gwarancja.

Przy okazji zwroc uwage na hybrid Lexus RX 2006. Fantastyczne performance.
                                Przyspieszenie 0-60 w 7.3 sek. Co ciekawe zuzycie paliwa znacznie mniejsze od
                                wersji standartowych ale w porownaniu z Honda i Toyota nie za wielkie.
                                Lexsus GX 15/19 ml\g
                                Lexsus RX, hybrid 31/27 ml\g
                                Moja Honda Odyssey EX 20/28 ml\g (nie hybrid)
                                Toyota SUV Highlander, Hybryd 33/28
                                Spora roznica ale tylko w miescie.

Ta w sumie niewielka roznica wynika z tego ze w hybrydzie wodzisz nonstop 6
                                walizek bagazu smile

Dopiero znaczna roznice mozna zauwazyc w malutkiej Hondzie Civic Hybrid
                                48/47ml\gal (city/highway). Takie malenstwa to jednak dobre na Europe (4.46
                                metra dluga, 1.71 m szeroka, 1.43 wysoka.
                • himax jp.hi typowy polski mlotek z Ameryki 27.08.05, 23:14
                  jezdzilem 30 dni tym samochodem matole i wiem ile pali jak napisalem pelne
                  tankowanie za 45 Euro oleju napedowego i 1000 km (slownie tysiac km).
                  Wiecej nie musze komentowac bo kazdy cep w USA zostanie cepem w USA i to jest jego
                  panskie prawo aby wegetowac w tym grajdole.
                  Ale kitu nie dam sobie wcisnac.
                  Eurpejska motoryzacja jest wiele lat moze nawet 20 przed amerykanska i 10 lat
                  przed badziewiem z Japonii.
                  • _czosnek_ Ba! 27.08.05, 23:30
                    hehehe, ten tuman jedzil doopom po nieheblowanej desce wiec wie lepiej i chyba
                    jego nie przekonasz. On chyba jakis tfardziej z kieleckiego.
                    • himax Re: Ba! 28.08.05, 00:11
                      _czosnek_ napisała:

> hehehe, ten tuman jedzil doopom po nieheblowanej desce wiec wie lepiej i chyba
                      > jego nie przekonasz. On chyba jakis tfardziej z kieleckiego.

moge podac mu jeszcze inne dane z Europy.
                      Np z Niemiec.

Sloik sledzi marynowanych 600 g - 0.99 Euro (USA - 6.99$)
                      Sledzie w oleju 250g - 0.99 Euro (USA 2.99$)
                      Piwo 24 butelki 4.99 Euro (USA conajmniej 15$)
                      Czekolada 200g 0.49 Euro (USA 2.99$ i sztuczna)

itd i tak dalej. Ale juz wiecej nie bede pisal bo wszystkie mlotki wyjada z USA
                      do Niemiec i sledzie i ogorki kiszone zdrozeja 10 razy. I bede mial drogo za 3
                      miesiace bo sie wynosze tam.
                      • artur666 Czlowieku, ty chcesz do Niemiec? 28.08.05, 00:30
                        Mnie juz Niemcy wychodzodza bokiem i zastanawiam sie gdzie tu uderzyc.
                        W Niemczech jak na razie kociol jak cholera. Balagan, wszystko im sie sypie.
                        Chca reformowac ale im jakos nie wychodzi. Z reform wychodzi jeszcze wiekszy
                        kociol i na dodatek jeszcze chyba DDR-owa bedzie kanclerzem. Urzedy robia sie
                        hienami i wyrywaja ludziom kase z kieszeni jak sie da.
                        Podales ceny, hmm. Wiesz dzisial kupowalem wode mineralna, kilka skrzynek.
                        Szczeka mnie opadla, za skrzynke (12butelek) 5,25 bez kaucji. mniej kosztowala
                        w Markach bo 4,25. I nie chodzi czy moge sobie na to pozwolic, ale skubia gdzie
                        i ile sie da.
                        Caly niemiecki managenent skorumpowany, mercedes sie wali w gruz. Afera goni
                        afere jak w Polsce. Czy wiesz, ze Niemcy sa tymczasowo na ostatnim miejscu w
                        Europie jesli o dochod narodowy, na ostanim miejscu!!! W pale sie nie miesci.
                        Niemcy to juz nie jest eldorado jak kiedys. To sa Niemcy dzisiejsze.
                        Niemcy to kraj produkcyjny, ale za blisko Polski i caly przemysl stad ucieka bo
                        robotnik niemiecki jest za drogi, niveau cen za wysokie i maja problem nie do
                        przeskoczenia bo grozi im tragiczne bezrobocie.
                        • himax Re: Czlowieku, ty chcesz do Niemiec? 28.08.05, 00:58
                          Artur zawsze mozesz przyjechac do USA jezeli gruszki na wierzbie cie zadawalaja.
                          A ja nie mam wyboru bo jak nie pojade do Niemiec to firma mnie wywali z roboty.
                          Musze jechac na conajmniej rok. Do Monachium, tam maja sporego rozmiaru oddzial.

Pozdrawiam
                        • himax Re: Czlowieku, ty chcesz do Niemiec? 28.08.05, 01:05
                          Artur jak kupywalem w Aldi, 1.5 litra wode gazowana za 17 eurocentow.
                          Mieszkasz tyle lat w Niemczech i slabo szukasz ja bylem tylko miesiac i
                          znalazlem co trzeba za 3-5 razy taniej jak w USA.
                          Przyjedz do USA to zobaczysz jak swiat sie sypie. Nawet nie wyobrazasz sobie jak
                          Niemcy sa do przodu wzgledem USA. Berlin jest troche zapuszczony ale co wymagac
                          od postkomunistycznych ludzi. Za to drogi i sklepy maja lepsze jak w USA nawet w
                          NRD.
                          Zreszta sklepy sa juz lepsze nawet w Polsce. Geant, Auhan sa lepiej zaopatrzone
                          niz najlepsze sklepy w USA.
                          I TE CENY NIEMIECKIE MARZE O TAKICH W USA!!!
                          • jp.hi Re: Czlowieku, ty chcesz do Niemiec? 28.08.05, 01:21
                            Oj durny ty durny albo tylko propagandzista.
                            Powiedz tu nam wszystkim dlaczego Niemcy tak gremialnie przyjezdzaja na zakupy
                            do USA? Przeciez wg ciebie maja taniej i lepszej jakosci u siebie.

Ciekawe czy jeszcze sie ktos da nabrac na twoje bajeczki.
                            • artur666 Re: Czlowieku, ty chcesz do Niemiec? 28.08.05, 01:35
                              Oj durny ty durny Kargul. O jakich zakupach myslisz. Helikoptery?
                              Bo nie wierze, ze Niemcy lataja do Nowego Jorku kupic pare Levis i Nike.
                              • himax Re: Czlowieku, ty chcesz do Niemiec? 28.08.05, 08:29
                                latac sobie moga takie jest ich prawo a ja kupilem levisy za pol ceny 30 km od
                                Szczecina w NRDowku bo u nas sa po 30-42 dolary za pare.
                                Widze ze nic ciebie nie przekona. Proponuje wyjazd gdziekolwiek, bo nie ma
                                dzisiaj lepszego kraju do zycia jak Niemcy.
                                Wszedzie sie pogorszylo ale wychodzi na to ze w Niemczech najmniej.
                          • artur666 Re: Czlowieku, ty chcesz do Niemiec? 28.08.05, 01:32
                            Ech, ja robie zakupow w Aldi. Na Aldi za dlugo mieszkam W Niemczech i chce miec
                            swoj komfort, czyli warzywa, mieso kupuje w malych sklepach gdzie jest inny
                            wybor, a napoje w sklepach z napojami (Getränkehadel). W tych sklepach mozna
                            tez kupic wode tansza np. 1,90 za skrzynke. Ale juz zamowilem jak zwykle i nie
                            chcialem juz macic. Zreszta moge sobie takie rzeczy odciagac z podatkow.
                            Plastikowych butelek nie cierpie.
                            Bylem kiedys w ALDi...i zaraz wyszedlem. smile Lepiej kupuj w PennyMarkt, lepszy
                            wybor, nie byle jak rzucone towary na paletach, a cena prawie taka sama.
                            Monachium fajne ale b.konserwatywne i dosyc drogie miasto (chyba juz sam
                            wiesz). Lecz jesli jedziesz z firmy to nie bedziesz zalowac.
                            Zycze milego pobytu, no i do Polski tez blizej, rzut kuflem.
                            • himax Re: Czlowieku, ty chcesz do Niemiec? 28.08.05, 08:33
                              wiem Artur ze w Aldim czy Lidlu swierzych warzywek czy owocow sie nie kupuje ale
                              tak to mozna znalezc wiele dobrych rzeczy.
                              We Francji najbardziej smakowaly mi jogurty w Lider Price.
                              Co za pycha zajadalismy sie z cala rodzinka bo cos takiego w USA nie kupisz
                              nawet za 1000 $ a we Francji jest za 25 centow za 250 g jogurt.
                              Pamietaj Europa to jest to. Widzialem juz wiele na swiecie i wiem co mowie.

Pozdrawiam
                      • _czosnek_ Re: Ba! 28.08.05, 00:35
                        Zalezy na jakiej bazie (i na jaka baze) sie tam jedzie.
                        • lulu13 czosnek ty wiejski ryju 28.08.05, 01:02
                          juz po niku widac ze jestes ze wsi !!!!,hyhyyhyhyhhyhyhyhy!!! tam w
                          Polszu !!!![eheheheheheheh] jezdzisz Fiatem 125 p ,uhuhuhuhuhuh a tu udajesz
                          wazniaka ,ty stary cepie ruski !!a za benzinu placisz 3,70 zlotego za litr !!
                          czyli 1,5 US$ ,heeheheheheh tylko za jeden literek nedzny a my za gallon
                          tyle !! i zresz te niemieckie erzatze czyli podrobki czekolady i sledzi kupione
                          w Lidllu ! najtanszym sklepie dla bidokow albo polskiej Biedronce !!
                          hyhyhyyhhyhyhyhyyhy!
                          • _czosnek_ Re: czosnek ty wiejski ryju 28.08.05, 01:13
                            Zylka ci peknie fajansie. hehehe
                            Poprodukuj sie jeszcze, fajnie sie czyta takie wpienione lachudry. hehe
                            Takie pryszcze jak ty to u mnie na czarno plot maluja.
                            • _czosnek_ No i co biedaku, modem ci dymi czy tylko banka? 28.08.05, 01:17
                              hehehe
                              prowicjonalny cieciu.
                      • iamhotep Re: Ba! 28.08.05, 06:16

himax napisał:

> _czosnek_ napisała:
                        >
                        > > hehehe, ten tuman jedzil doopom po nieheblowanej desce wiec wie lepiej i
                        > chyba
                        > > jego nie przekonasz. On chyba jakis tfardziej z kieleckiego.
                        >
                        >
                        > moge podac mu jeszcze inne dane z Europy.
                        > Np z Niemiec.
                        >
                        > Sloik sledzi marynowanych 600 g - 0.99 Euro (USA - 6.99$)
                        > Sledzie w oleju 250g - 0.99 Euro (USA 2.99$)
                        > Piwo 24 butelki 4.99 Euro (USA conajmniej 15$)
                        > Czekolada 200g 0.49 Euro (USA 2.99$ i sztuczna)
                        >
                        > itd i tak dalej. Ale juz wiecej nie bede pisal bo wszystkie mlotki wyjada z
                        USA
                        > do Niemiec i sledzie i ogorki kiszone zdrozeja 10 razy. I bede mial drogo za 3
                        > miesiace bo sie wynosze tam.

O sledziach sie nie wypowiem bo mnie nigdy nie intersowaly.
                        Jesli chodzi o pywko to kupuje niemieckie - $11.99/case (24 sztuki), polska
                        ciemna czekolada z orzecahmi $2.39. Sa tez ruskie, troche tansze. Nie znosze
                        belgijskich i wloskich. Zostawiaja dziwny posmak. Ogorki kiszone koles to tu
                        wyrzucaja bo to w sumie zaden rarytas.
                  • jp.hi Re: himax typowy polski mlotek 28.08.05, 01:40
                    Jeszcze raz i poraz ostatni przestan klamac.
                    Tu sa dane tego samochodu www.volkswagen.co.uk/new_cars/touran/engines

Urban 25.4mpg - 11.1 l/100km
                    Extra-urban 44.1mpg - 6.4 l/100km
                    Combined 34.9mpg (56km/godz) - 8.1 l/100km moja 3.5 litrowa Honda - 8.4 l/100km

W opymalnych warunkach (teoretycznych) ten samochod moze spali na 1000km - 64
                    litry benzyny. Chcesz powiedziec ze ten maly samochodzik ma bak 64 litrowy?

Zreszta co to za informacja. Moja Honda na pelnym baku tez przejezdza 1000 km.
                    I co z tego?

Nie, ty uparcie chcesz tu powiedziec wszystkim, ze twoj egzemlarz palil duzo
                    mniej niz fabryka mu dala bo ty nim jechales. Smieszne.
                    • flipflap Spalanie Lexusa 28.08.05, 04:57
                      Firma Lexus wprowadza w tym roku Hybrid model RX który będzie spalal okoł 7
                      litrów na 100 km przy 256 Km. Nie wiem ile będzie kosztował ale jest już to do
                      przodu.
                      • lulu13 czosnek chamski ryj ??!! 28.08.05, 05:28
                        najwiekszy glupek wiejski na czacie to czosnek widac po niku ze cham ze
                        wsi !!!,yhhyhyhyhyhyhyyhhyhyhyhyhyyhhy, jezdzi Fiatem 125 p i i nie ma
                        pieniedzy zeby jutro kupic kostke masla dla 5 ciu dzieci co narobil bez
                        glowy !!,eheheheheheh ,zwyczajny stary polski glupek, co na widok kogos z
                        Zachodu ,zyly mu wychodza na wierzch !!!!!
                        • iamhotep Re:ghotir, gdzie 28.08.05, 05:59
                          ty benzyne po $1.79/gal kupujesz? Moze zle cie zrozumialem?
                        • _czosnek_ Re: czosnek chamski ryj ??!! 28.08.05, 10:26
                          philipku synu Izraela, nie krzycz tyle bo ci sie myska po pejsikach zsuwa.
                      • jp.hi Re: Spalanie Lexusa 28.08.05, 06:10
                        flipflap napisał:

> Firma Lexus wprowadza w tym roku Hybrid model RX który będzie spalal okoł 7
                        > litrów na 100 km przy 256 Km. Nie wiem ile będzie kosztował ale jest już to do
                        > przodu.

Pisalem m.in. o tym wyzej
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=28195405&a=28279472
                  • soup.nazi Re: jp.hi typowy polski mlotek z Ameryki 29.08.05, 07:28
                    himax napisał:

> Eurpejska motoryzacja jest wiele lat moze nawet 20 przed amerykanska i 10 lat
                    > przed badziewiem z Japonii.

Hehehe, takie male, spizdziale samochodziki, a raczej maszyny do szycia na
                    kolach, swietnie sie nadaja na forpoczty i zwiad. Dlatego miesci sie w nich
                    tylko jeden europejski denat, a i to w pozycji kwiatu lotosu. Idz, yebnij sie w
                    leb o sciane garazu, nedzarzu, hehehe.
    • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 28.08.05, 06:34
      Najlepszy w tym watku byl ten himax. Tak zaszokowany tymi pieknymi europejskimi
      samochodami.

Pisal:
      "Amerykanow juz nie stac jezdzic tym szmelcem ale oni jeszcze tego nie wiedza.
      Malo kto jedzie do Europy zobaczyc prawdziwy zachod. A ceny paliw juz zblizaja
      sie do Europy. 3.20$ kosztuje u mnie super co w przeliczeniu na europejskie
      oszczedne samochody place gdzies 10$ za galon."

Juz ich nie stac ale jeszcze o tym nie wiedza. Prawda ze dobre? hehehehe.
      Place juz $10 za galon, hehehehe. To sie nazywa himaximalna propaganda.

Albo jak zachwycal sie tymi zezacymi diselkami. Ja bym sie tym wstydzil jezdzic.
      Podjezdzam takim na skrzyzowanie, wszystkie samochody ciuchutko tylko slychac
      muzyczke a moj żę żę żę ... Wszyscy sie odwaracja. Chyba byl wysiadl z
      samochodu i poszedl piechota. I do tego jeszcze musialbym placic wiecej za
      paliwo.
      • lulu13 Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 28.08.05, 15:01
        JEDEN !!!!!,JEDEN, JEDEN LITR !!!!!!!!! kosztuje w Niemczech 1,4 Euro = 2 US$
        czyli ??? !!!!! 8 $$ za gallon !!!!!!!!! a w Ameryce tylko 3 $$za
        gallon ,eheheheheheheheheheh, a wiec gdzie jest taniej ?????, uczccie sie
        podstaw matematyki jak i miar i wag "mundrole" z Polszu !, a pozatym ceny
        benzyny tak wysokie utrzymuja sie w w calej zach. Europie jak
        Francja,Holandia ,Szwajcaria,itd. - milej jazdy po autobahnach na kopcacym
        dieslu !!
        • lulu13 Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 29.08.05, 01:47
          up
          • viper39 Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! i spadlo do 2.61 29.08.05, 14:58
            lulu13 napisał:

> up

spadlo do 2.61$ za galon stacja hess wczoraj tankowalem i to w NYC takie ceny
            lulu przestan panike siac...
        • artur666 Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 29.08.05, 15:51
          Jeden litr super kosztuje w Niemczech 1,30-1,31.
          Sciemniasz glodne kawalki kolego.
          • prawdziwawadera2 Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 29.08.05, 20:34
            Czytam, tak sobie i czytam i..... mam super zabawe!!!!!!!
            Jakie Wy tutaj glupoty wypisujecie! Czytajac Was wstyd mi za Was przed soba!!!
            Lexusem, SUV RX 350, jezdze ponad roksmile) Super auto!!! Nie ma lepszego!
            Ceny- para "dzinsow" we wloszech typu Wrangler to 120-135 euro!!!
            Spodniczka "jinsowa" taka, ktora tutaj kosztowala 2 lata temu w Macys 45$-
            super modna, we wloszech 157 euro!!!Zrobilam zdjecia tych cen w oknach
            wystawowych!
            Za pizze wielkosci deserowego talerzyka placilismy 11 euro!!
            Galka lodow -pyszne nie da sie ukryc- to 2 euro!!
            Butelka wody mineralnej to 3.5 euro!
            Unas dla przykladu, francuska Pierre to 1.29$.
            Kochani "pseudoeuropejczycy"- cozescie sie tak przejeli naszym losem w USAsmile))
            W sobote wybralismy sie na kolacje. W kazdej restauracjii takiej jak: Olive
            Garden, Red Lobster czy Out Back Stake House oczekiwanie na stolik to potorej
            godziny!!Srednia cena obiadu na "dwoje" z przystawka i piwkiem czy drinkiem w
            oczekiwaniu na stolik to ponad 100 dol! Polecam "Malborne stake"- 24 uncje-
            podany ze slodkim kartofelkiem-yams- posypanym brazowym cukrem , cynamonem i
            maselkiem!! Super idzie z przepysznie przyrzadzonym T-bone stake!!! Amerykanie
            narzekaja ale stac ich na to!!! Nie martwcie sie o nas!!!Na drogach 95%
            to "nowe" mam na mysli nie starsze jak 5-cio letnie, samochody bardzo dobrych
            marek!!! Paliwo drogie- owszem podrozalo, ale nikt z tego nie robi dramatu!!!!
            Wam sie wydaje, ze Ameryka poszla na dno! Guzik prawda, ekonomia tak jak w
            calym swiecie, sie zmienia. Ceny ropy kontroluje ceny nie tylko gazoliny! Ale
            czy tylko w USA?
            Wroce do ceny Lexusa-poczytalam linki ktore tutaj ktos "wrzucil" i utwierdzilam
            sie w przekonaniu, ze dobrze zrobilam rezygnujac z Jaguarow "prototypow"- mam
            na mysli udzial Forda i nowe serie Jaguarow wypuszczone w 2002 roku.Ktos podal
            cene Lexusa w Polsce: SUV-253 tys zlsmile) +,-/nie pamietam "groszy" ktos
            napisal , ze nawet 300 tys zl!!Toz to astronomiczne ceny!!! Ilu Polakow moze
            sobie pozwolic na takiej klasy samochod? Na moich drogach "lata" ich dosc sporo!
            Na tyle duzo, ze na nikim nie robie wrazenia oh,ah!,dlatego ze jezdze
            Lexusem..Ja za swoj dalam 47 tys$ z nawigacja i wszelkimi "unowocznieniami".W
            porownaiu do ludzi zarabiajacych tylko troche powyzej sredniej krajowej, to
            wcale nie ejst az tak duzo!Oczywiscie jest to duzo dla kogos kto zarabia 70 tys
            na rok!
            Nie bede przytaczac wiecej przykladow> Temat "rozlozyliscie juz na czynniki 1-
            sze"smile)))Ile macie w tym racjii? TYle, ze mialam dobra zabawe czytajac wasze
            posty!!!
            Z Waszych madrosci "LULU" jest najblizszy prawdy!!!
            Pozdrawiam Wadera

• keily Ceny dzinsowe wg. Wiadery 29.08.05, 20:45
              Dzinsy raz 270 a potem juz tylko 120 ?

Te, madrala, zrob zdjecie tego Lexusa tez, bo to pewnie taki sam bull shit jak
              ten twoj criuse do Wloch.
              Zmyslasz jak leci i wszystko ci sie pierdoIi w glowie, bo zapominasz co pisalas
              przed tygodniem smile)

Autor: Gość: Wadera IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net
              Data: 14.03.2005 21:30 + dodaj do ulubionych wątków

zarchiwizowany

2 lata temu bylismy na wakacjach w
              Europie- cruise po morzu srodziemnym. Bardziej wtajemniczeni wiedza, ze Europa
              ubiera sie W NY!!!
              Ceny sa o tyle nizsze, ze w ramach oszczednosci maja bilet za darmo i tyydzien
              pieknych wakacjii w NY. We wloszech dzinsy "nowe wycieruchy",szal mody w tym
              czasie, kosztowaly 270 dol!!!!!!!!!!!!

Autor: prawdziwawadera2
              Data: 29.08.2005 20:34 + dodaj do ulubionych wątków
              --------------------------------------------------------------------------------

Lexusem, SUV RX 350, jezdze ponad roksmile) Super auto!!! Nie ma lepszego!
              Ceny- para "dzinsow" we wloszech typu Wrangler to 120-135 euro!!!
              Spodniczka "jinsowa" taka, ktora tutaj kosztowala 2 lata temu w Macys 45$-
              super modna, we wloszech 157 euro!!!Zrobilam zdjecia tych cen w oknach
              wystawowych!
              • prawdziwawadera2 Re: Ceny dzinsowe wg. Wiadery 29.08.05, 21:04
                Keily- podaj adres pocztysmile)
                wysle ci zdjecia z cruise po morzu srodziemnym, w tym roku na Alaske, wczesnie
                na wyspy dziewicze, zeby nie wspomniec o calej Ameryce."Wypadow" do Polski nie
                policze wrecz! Bedziesz mial taki swoj prywatny "natsional geografik" albumsmile)
                Lexusa Ci wysle i Jaguary obydwasmile)) Nie wiem cczy Twoja wyobraznia Ci jest w
                stanie o co mozesz mie jeszcze pytac-mam na mysli "haj Lajf"smile)))
                Pozdrawiam
                A co Ci sie nie zgadza w moich postach?
                Keily, glupi- levisy byly po 350 Euro- juz nie chcialam Was dolowac az tak
                barrdzo!Jakies inne byly po 270! Apropo zakupow swiatecznych w NY- zapytaj
                mieszkancow NY.Poza tem ktos tutaj nawet linki na ten temat przytaczal- ta
                dyskusja juz byla tutaj! Poszukaj w necie!Nawet dzisiaj Nowoyorczycy powiedza
                Ci, ze uropa przyjezdza na zakupy do NY i tak jak napisalam za oszczedzone
                pieniadze maja super "wycieczke" do NY !!
                Ale co ty o tym mozesz wiedziec! Tak jak mowie, dla ciebie to juz inny swiat,
                swiat ktory cie przerosl i nie mozesz uwierzyc, ze tak mozna zyc!
                Wadera
                • keily Re: Ceny dzinsowe wg. Wiadery 29.08.05, 21:12
                  prawdziwawadera2 napisała:

> Keily- podaj adres pocztysmile)

Adres poczty? Niewidoma jestes? Pisze zalogowany, to masz adres,
                  nie ????????????

> A co Ci sie nie zgadza w moich postach?
                  > Keily, glupi- levisy byly po 350 Euro- juz nie chcialam Was dolowac az tak
                  > barrdzo!

Dolowac czym? Ty myslisz ze ty jestes jedyna, ktora za USA na wakacje jezdzi? I
                  do tego inni jhezdza naprawde a ty zmyslasz jak najeta, co rusz "cos nowego"
                  Jak ty na chleb mowilas beb to ja dziwki rznalem na Ibizie, dziecko. A za
                  granice (nie liczac Polski) jezdze co najmniej raz rocznie, a srednio 2. Zeby
                  mi zaimponowac to musialaby mi przyslac zdjecie z ksiezyca lub Marsa.

Tak jak mowie, dla ciebie to juz inny swiat,
                  > swiat ktory cie przerosl i nie mozesz uwierzyc, ze tak mozna zyc!
                  > Wadera

Ja tez ci mowie: nie korzystaj z "panstwa" kompa, bo jak wroca do domu i
                  zobacza ze siedzisz na ich kompie zamiast szorowac podlogi to cie wyrzuca na
                  zbity pysk i bedziesz znowu latac po polskich agencjach prosszac o byle jakie
                  zajecie.
            • jp.hi Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 29.08.05, 20:46
              Moge wiedziec ktore zdanie z moich postow ciebie tak ubawilo?
              • prawdziwawadera2 Re: do Jp.hi 29.08.05, 21:21
                • prawdziwawadera2 Re: do Jp.hi 29.08.05, 21:26
                  ups, to wyzej-"ucieklo"-przepraszam. A teraz do sedna- smile Watek:
                  Jp.hi napisal:
                  Piekne cacko , Honda moze sie schowac............
                  Z tym, ze ja za swoja dalem 32 tys a ty za ten 51 tys.........
                  Ty za tego lexusa za 3 lata dostaniesz 40 tys a ja za swoja prawie to samo
                  czyli 30 tys........
                  Poczytaj 3 razy a tez sie usmiechniesz!))
                  Ps:
                  Kazda sroka swoj ogon chwali, JP?
                  Stary slogan, nie potwuerdza sie juz w dzisiejszej rzeczywistosci
                  Pozdrawiam
                  Wadera
                  • jp.hi Re: do Jp.hi 30.08.05, 01:49

> ups, to wyzej-"ucieklo"-przepraszam. A teraz do sedna- smile Watek:
                    > Jp.hi napisal:
                    > Piekne cacko , Honda moze sie schowac............
                    > Z tym, ze ja za swoja dalem 32 tys a ty za ten 51 tys.........
                    > Ty za tego lexusa za 3 lata dostaniesz 40 tys a ja za swoja prawie to samo
                    > czyli 30 tys........
                    > Poczytaj 3 razy a tez sie usmiechniesz!))
                    > Ps:
                    > Kazda sroka swoj ogon chwali, JP?
                    > Stary slogan, nie potwuerdza sie juz w dzisiejszej rzeczywistosci
                    > Pozdrawiam
                    > Wadera

Czytam i czytam i nie widze w tym nic smiesznego.
                    Moze nie rozumiesz co pisze? Postaram ci sie to wyjasnic.

> Z tym, ze ja za swoja dalem 32 tys a ty za ten 51 tys.........

Ta pierwsza cena wzialem z mojego rachunku a ta druga z postu flipflapa.

> Ty za tego lexusa za 3 lata dostaniesz 40 tys a ja za swoja prawie to samo
                    > czyli 30 tys........

Resale price jest zdecydowanie na korzysc Hondy. To cie tak cieszy?
                    Wrzucilem te dwa samochody do Kelley Blue Book.
                    Honda Odyssey EX w podstawowej wersji. Nowy $27.600, rocznik 2002 z przebiegiem
                    53000 cena $21,105. Roznica ok $6,500.
                    Lexus GS300 (GX niema w 2002). Nowy 43,800, rocznik 2002 z przebiegiem 53,000
                    cena 28,600. Roznica $15,200.
                    Mozemy porownywac inne Lexusy jak chcesz. Roznica bedzie podobna.

Dalej cie to smieszy? Honda ma najlepsza resale price ze wszystkich samochodow
                    sprzedawanych w USA. Chcesz po podwazyc?
                    Zauwaz, twoj samochod, nowy, jest drozszy od mojego o ok. $20tys ale juz po
                    pieciu latach twoj samochod bedzie tyle samo wart co moj.

> Kazda sroka swoj ogon chwali, JP?

Tak zauwazylem to teraz. Zalosne.
                    • cipolak Re: do Jp.hi 31.08.05, 06:27
                      nie patrz na te tabelki bo fiola dostaniesz.
                      W Europie inne prawa rzadza i napewno nie japonskie.
                      Najlepszy samochod to Volkswagen a potem, Renault, Peugot i Audi.
                      Japonskie sa dobre dla dziadow.
                      • jp.hi Re: do Jp.hi 31.08.05, 06:54
                        Wiem jakie prawa rzadza w Europie. 40 lat tam mieszkalem i mialem Passata,
                        pozniej Renaulta.
                        Oczywiscie to co jest wazne dla Europejczyka nie jest wazne dla Amerykanina.
                        Dla Europejczyka oszczednosc. Dla Amerykanina wygoda.
                        Co ciekawe, Europejczycy generalnie nie uznaja automatycznych skrzyn biegow
                        choc wiadomo ze ona powoduje bezpieczniejsza jazde i oszczedzaja paliwo. Nie
                        mowiac juz o wygodzie. Jednak swoje najlepsze i najdrozsze egzemplarze w nia
                        wyposazaja. Np. Mercedesy klasy M.

Podobaja mi sie niektore BMW czy Mercedesy, nawet Volvo ale do Amerykanskich
                        sie nie umywaja.
                        Amerykanie tu w salonie maja do wyboru te samochody, jednak wybieraja
                        Amerykanskie. I to nie dlatego ze sa patriotami. Poprostu Amerykanskie maja to
                        czego oni szukaja.
                        Mowie umownie Amerykanskie, Europejskie choc wiadomo ze te Europejskie fabryki
                        sa w wiekszoci wlasnoscia Amerykanow.

Jedynie Japonskie samochody (zreszta tez produkowane w USA) lacza cechy
                        samochodow E i A. Sa wygodne i oszczedne.
                        Jak oszczedna jest Honda dawalem tu wyzej przyklady.

A tabelki to nic innego jak rzeczywistosc. One duzo mowia.

> Najlepszy samochod to Volkswagen a potem, Renault, Peugot i Audi.
                        > Japonskie sa dobre dla dziadow.

smile
                        • ghotir Re: do Jp.hi 31.08.05, 13:04
                          jp.hi napisał: 'Podobaja mi sie niektore BMW czy Mercedesy, nawet Volvo ale do
                          Amerykanskich sie nie umywaja.'
                          --------------------
                          kilka dni temu zostalem zmuszony do poruszania sie buick, 1999. poza poczatkowa
                          przygoda z ponad 20-letnim chevroletem (bylem wtedy bardzo biedny) dotad nie
                          mialem doswiadczenia z amerykanskimi samochodami. za to tego cholernego buick
                          porownywalem do moich starszych nissan i toyota. owszem, silnik ma to jak smok
                          ale w sprawach wygody kierowcy jest to gdzies 20 lat za japonskimi samochodami.
                          a ze moja wygoda przetlumacza sie na bezpieczenstwo jazdy zasugerowalem zonie
                          pozbycie sie tego trupa, choc jest mlodszy niz moja japonska flota.

automatyczna skrzynia biegow zuzywa wiecej paliwa i jest bardzo niewygodna na
                          gorskich autostradach (porownanie miedzy moim nissan suv - automatic - i toyota
                          pick up - piec biegow. jedyne bezpieczenstwo jakie tu widze to to ze moj nisan
                          nie pojedzie do tylu na swiatlach; to samo moge osiagnac zaciagajac reczny
                          hamulec w toyocie. za to moja toyota pali mniej wiecej polowe tego co nisan.
                          oczywiscie potrzebuje suv aby wpuscic i wyciagnac moje lodki z wody zwazywszy na
                          to jak wygladaja ladowiska dla lodzi w moim stanie, ale szlag mnie trafia ze po
                          kazdej takiej wycieczce musze ladowac przy pompie kiedy moja toyota jezdzi i
                          jezdzi zanim musze ja zatankowac.

za to przyznaje ze zastanawiam sie nad mercedesem (moja flota potrzebuje
                          wymiany) ale tylko z jednego powodu: bezpieczenstwo w przypadku zderzenia (zdaje
                          sie ze podobny poziom oferuje wlasnie volvo). zastanawiam sie bo nie chce mi sie
                          placic za specjalistyczne uslugi.

nie wiem do czego pijesz w sprawie dziadowstwa. polegam na japonczykach a cena
                          paliwa mi umknela; podejrzewam ze w/g Twojej formuly dziadostwem jest nie
                          utrzymywanie cheking account account. acurat Twoj komentarz mowi mi cos o Twoich
                          marzeniach materialnych. pozwol ze zacytuje mojego przyjaciela, emerytowany
                          lekarz: 'teraz chetnie uzywam autobusow [w sf] choc kiedys wydawalo mi sie ze
                          tylko biedacy musza sie nimi poslugiwac'.
            • keily Ja tez mam zabawe jak widze co ty zmyslasz tu 29.08.05, 20:56
              Ty baboku w podartej spodnicy ty.
              Dobrze sie czujesz zmyslajac te glupoty ?
              Na kolana i szorowac podloge u Zydow smile zeby mi sie blyszczla jak Panstwo do
              domu wroca !!!!

Autor: wedera1
              Data: 25.05.2005 21:07

--------------------------------------------------------------------------------
              Szakal-ja jezdze Lexusem SUV 350smile) za 47 tysiecy dol.
              Mam juz 20 tys mill i jak
              narazie chodzi jak przyslowiowy szwajcarski zegarek. Jutro jade na zmiane oleju
              i przeglad gwarancyjny/ robie to co 5 tys mill/.

Problem z moim Lexusem
              Autor: vvedera1
              Data: 25.05.2005 17:00 + dodaj do ulubionych wątków

Najpierw ten jaguar robil problemy no ale dealer dal mi nowy lexus. teraz
              lexus zablokowal sobie okna i klimatyzacja nie dziala. Czy ktos wie co mozna
              w tej sytuacji zrobic? Dealer nie chce ze mna gadac i dziala na zwloke.
              ----------------------------------------------

• prawdziwawadera2 Re: Ja tez mam zabawe jak widze co ty zmyslasz tu 29.08.05, 21:08
                Ten akurat cytat" to pewnie okres kiedy ktos usilnie ppisal pod moim nickiem-
                zapomniales, keily?
                Nigdzie nie pisalam, ze mam jakikolwiek problem z lexusem. Albo to pisal ten
                idiot podpisujacy sie moim nickiem albo wyssales z palca!
                Keily- nie zazdrosc!
                Nie wygralam w TO-TO-Lotka!, a Ameryka kazdemu dala te same szanse!!!
                Pozdrawiam Wadera
                • keily "Lewisy byly po 350 Euro"- sfiksowany swiat Wadery 29.08.05, 21:15
                  Re: Ceny dzinsowe wg. Wiadery
                  Autor: prawdziwawadera2
                  Data: 29.08.2005 21:04 + dodaj do ulubionych wątków
                  Keily, glupi- levisy byly po 350 Euro-

Ty, co ty pijezsz ? Bop to chyba nie wodka ?????
                  Lewisy nigdzie na swiecie w zadnym kraju i w zadnym sklepie nie kosztuja 350
                  Euro. 350 Euro to 430 dolarow. Slyszeliscie? Lewisy bylo po 430 dolarow.
                  Idiotka na miotle smile))

• keily Napij sie zimnej wody, przejdzie ci troche 29.08.05, 21:16
                  Nie chce mi sie szukac twoich innych wymyslow bo szkoda czasu na taka
                  debilke...............
              • prawdziwawadera2 Re: Ja tez mam zabawe jak widze co ty zmyslasz tu 29.08.05, 21:28
                pozostawiam cie samemu sobie- Keily! Jestes tak glupi, ze az mi cie zal!!!
                Pozdrawiam mimo wszystko
                Wadera
                • viper39 Re: Ja tez mam zabawe jak widze co ty zmyslasz tu 29.08.05, 21:51

> pozostawiam cie samemu sobie- Keily! Jestes tak glupi, ze az mi cie zal!!!
                  > Pozdrawiam mimo wszystko
                  > Wadera

oo tutaj masz racje, oczywiscie co do keily, nigdy nic nie mial szpan cala geba
                  tutaj a tak na codzien nie wie nic co zreszta widac po jego wpisach

jednak nie masz racji co do lexusa, jest rx 330 a nie 350,
                  lexus.com/models/rx_gateway.html
                  ktos kto ma lexusa nie robi takich pomylek...

nie bede mowil czym jezdze w kazdym badz razie narazie stac mnie na benzyne bez
                  wzlgedu na to ile kosztuje. nie podnieciam sie cenami tak jak to robia niektorzy
                  poza tym hybryda czy nie jesli juz ktos chce oszczedzac niech sobie przeliczy
                  ile paliwa oszczedzi jezdzac hybryda a porownywalnym samochodem tej samej klasy
                  pozniej odejmie to co nadplaca kupujac hybryde czy "gazowca" i wtedy mu wyjdzie
                  czy sie oplaca to kupowac czy nie, ja osobiscie wole komfort jazdy i dobre
                  przyspieszenie wiec mnie nie takie samochody nie interesuja
                  moj samochod ma duzo KM, chla jak smok ale za to ile przyjemnosci w czasie
                  jazdy
                  • keily Nawet taki kretyn jak Viper sie czasami do czegos 30.08.05, 03:08
                    ....przydaje smile)

viper39 napisał:

> jednak nie masz racji co do lexusa, jest rx 330 a nie 350,

> ktos kto ma lexusa nie robi takich pomylek...

Rozumiem, Viper jdnak, ze jestes dla niej wyrozumialy, cjhociaz zlapales te
                    malpe na jawnym klamstwie, bo sam zmylasz jak najety idiota.
                    Tym razem nie bede cie jednak karal, bo sie przydales do czegos.
                    Keep up the good work, motherfucker !!!!
            • paszis Re: benzyna juz 3 $ za gallon !! 31.08.05, 21:54

> Czytam, tak sobie i czytam i..... mam super zabawe!!!!!!!
              > Jakie Wy tutaj glupoty wypisujecie! Czytajac Was wstyd mi za Was przed soba!!!
              > Lexusem, SUV RX 350, jezdze ponad roksmile) Super auto!!! Nie ma lepszego!
              > Ceny- para "dzinsow" we wloszech typu Wrangler to 120-135 euro!!!
              > Spodniczka "jinsowa" taka, ktora tutaj kosztowala 2 lata temu w Macys 45$-
              > super modna, we wloszech 157 euro!!!Zrobilam zdjecia tych cen w oknach
              > wystawowych!
              > Za pizze wielkosci deserowego talerzyka placilismy 11 euro!!
              > Galka lodow -pyszne nie da sie ukryc- to 2 euro!!
              > Butelka wody mineralnej to 3.5 euro!
              > Unas dla przykladu, francuska Pierre to 1.29$.
              > Kochani "pseudoeuropejczycy"- cozescie sie tak przejeli naszym losem w USAsmile))
              > W sobote wybralismy sie na kolacje. W kazdej restauracjii takiej jak: Olive
              > Garden, Red Lobster czy Out Back Stake House oczekiwanie na stolik to potorej
              > godziny!!Srednia cena obiadu na "dwoje" z przystawka i piwkiem czy drinkiem w
              > oczekiwaniu na stolik to ponad 100 dol! Polecam "Malborne stake"- 24 uncje-
              > podany ze slodkim kartofelkiem-yams- posypanym brazowym cukrem , cynamonem i
              > maselkiem!! Super idzie z przepysznie przyrzadzonym T-bone stake!!! Amerykanie
              > narzekaja ale stac ich na to!!! Nie martwcie sie o nas!!!Na drogach 95%
              > to "nowe" mam na mysli nie starsze jak 5-cio letnie, samochody bardzo dobrych
              > marek!!! Paliwo drogie- owszem podrozalo, ale nikt z tego nie robi dramatu!!!!
              > Wam sie wydaje, ze Ameryka poszla na dno! Guzik prawda, ekonomia tak jak w
              > calym swiecie, sie zmienia. Ceny ropy kontroluje ceny nie tylko gazoliny! Ale
              > czy tylko w USA?
              > Wroce do ceny Lexusa-poczytalam linki ktore tutaj ktos "wrzucil" i utwierdzilam
              >
              > sie w przekonaniu, ze dobrze zrobilam rezygnujac z Jaguarow "prototypow"- mam
              > na mysli udzial Forda i nowe serie Jaguarow wypuszczone w 2002 roku.Ktos podal
              > cene Lexusa w Polsce: SUV-253 tys zlsmile) +,-/nie pamietam "groszy" ktos
              > napisal , ze nawet 300 tys zl!!Toz to astronomiczne ceny!!! Ilu Polakow moze
              > sobie pozwolic na takiej klasy samochod? Na moich drogach "lata" ich dosc sporo
              > !
              > Na tyle duzo, ze na nikim nie robie wrazenia oh,ah!,dlatego ze jezdze
              > Lexusem..Ja za swoj dalam 47 tys$ z nawigacja i wszelkimi "unowocznieniami".W
              > porownaiu do ludzi zarabiajacych tylko troche powyzej sredniej krajowej, to
              > wcale nie ejst az tak duzo!Oczywiscie jest to duzo dla kogos kto zarabia 70 tys
              >
              > na rok!
              > Nie bede przytaczac wiecej przykladow> Temat "rozlozyliscie juz na czynnik
              > i 1-
              > sze"smile)))Ile macie w tym racjii? TYle, ze mialam dobra zabawe czytajac wasze
              > posty!!!
              > Z Waszych madrosci "LULU" jest najblizszy prawdy!!!
              > Pozdrawiam Wadera
              >

He he ale glupoty!

W wloszech woda kosztuje w sklepie tansza (dobra) po 12centow, b.dobre 30~50, piwo od 35cent za 0,66L (buelka szklana, niema tak kaucji) np Slovenskie piwo UNION Pils 0,66L bulelka 48centow!! www.pivo-union.si/EN/default.asp?ph=0 0,66L bulelka 48centow!!
              Ceny ciuchow takie jak w Polsce (garnitury sporo tansze)zreszta Slowency i Chorwaci kupuja ciuchy w Itali bo taniej ,oczywiscie sa sklepy z spodniczkami i za 500Eu ale co z tego?
              Sa tez przeceny "SALDI" 2x w roku i to co bylo po 100Eu mozna dostac za 30~60Eu
              Galka lodow kosztuje od 70cent do 1,10Eu (miasto 300tys stolica regionu)
              Pizza margarita w restauracii z pieca opalanego drewnem 3,2Eu (b.dobra i duza) +1,5Eu za obsluge (niezaleznie od wartosci zmowienia.

He he i jak o benzynie! to jest po 64centy!!!! 150L na 2mies pozniej bez limitu po 90centow a normalnie 1,28Eu. (to tylko w tym regionie gdzie mieszkam)

• szfedka jajo kochane... 29.08.05, 23:55
      ale mi Cie szkoda...
      pewnie bedziesz musial jaki dom sprzedac aby moc samochodem pojezdzic?
      moze chcesz pomocy?
      jakis zasilek w Szwecji z Karelka zalatwimy?
      albo jakas polsko-szwedzka emerytke abys na stare lata mogl sie przytulic i
      lyzke zurku dostac?
      no???
      jak Ci pomoc?
      • lulu13 3 $ za gallon i na tym nie koniec !!?? 30.08.05, 01:33
        bo z cena gassoliny wiaze sie wszystko ,!,czyli podrozeja warzywa,owoce,
        mleko,chleb !i uslugi wszelkie , ceny biletow poczawszy od autobusowych a
        skonczywszy na samolotowych itp itd!!,jakos to nie dociera do tepych mozgow.
        to ze na gassolin station placimy wiecej to tylko pierwsze odczucie i
        pierwsze uderzenie ,drugie odczujemy w dalszym zyciu .

Najwiecej dostana w dupe w Europie !!,tam dopiero wszystko pojdzie do gory !!
        ktos napisal ze za litr w Rajchu placi sie 1,30 Euro ,ja napisalem
        1,40 ,heheheeheh co za roznica ?/ 10 centow ?/,heheeheh !! i tak sie placi
        w Europie o wiele drozej za wszystko niz w Stanach od elektroniki
        poprzez ciuchy i ceny samochodow !!!!!!
        • cipolak Re: 3 $ za gallon i na tym nie koniec !!?? 31.08.05, 06:37
          Tak mlocie ale nie bierzesz pod uwage ze i tak wszystko w Europie jest tansze 5
          razy jak w zasranej Americzce.
    • iamhotep Re: Czy wysvie wszyscy rozum 30.08.05, 01:45
      postradali? Cena paliwa da nam wszystkim popalic, bez wzgledu na to gdzie
      mieszkamy i czym jezdzimy!!!! Wszystko pojdzie w gore wszedzie. Moze za
      wyjatkiem Hwaii.
      • jp.hi Re: Czy wysvie wszyscy rozum 30.08.05, 01:58
        iamhotep napisała:

> postradali? Cena paliwa da nam wszystkim popalic, bez wzgledu na to gdzie
        > mieszkamy i czym jezdzimy!!!! Wszystko pojdzie w gore wszedzie. Moze za
        > wyjatkiem Hwaii

Miales na mysli Hawaii. Jak tak to dobrze rzeczesz czlowieku.
        Hawaje jako pierwszy stan Ameryki uchwalil uchwale wprowadzajaca limity na cena
        benzyny. Juz tutejsi dystrybutorzy nie moga sobie dowolnie podwyzszac cen. Cena
        ta musi wynikac z faktycznych kosztow zakupu, produkcji i transportu.

Mam nadzieje ze inne stany pojda w slad Hawaii.
    • _czosnek_ Widac jak wam temacik benzyka kolo d... wisi. hehe 31.08.05, 22:07
      Ceny koni w hameryce znowu pojda do gory.
      • ghotir Re: Widac jak wam temacik benzyka kolo d... wisi. 31.08.05, 23:10
        czosnek_ napisała: 'Widac jak wam temacik benzyka kolo d... wisi. hehe'
        ----------
        mnie ten temat nie wisi. nie ze wzgledu na moje wydatki, tu akurat jestem
        obojetny, ale ze wzgledu na zdrowie calej ekonomii: ceny paliwa mnie nie ruszaja
        ale inflacja spowodowana tymi cenami uderzy tez w oszczednosci mojej rodziny.
        tyle ze nie wiem co mam zrobic. chetnie wladowalbym rodzinne fundusze w ziemie
        ale ceny ziemii przezywaja 'real estate boom'. no to co mam zrobic wiedzac ze
        'ceny koni znowu pojda w gore'?
        • _czosnek_ Re: Widac jak wam temacik benzyka kolo d... wisi. 31.08.05, 23:44
          Taaa
      • century22 $3.49 Getty kolo Queensboro B. 01.09.05, 00:14
        • lulu13 Re: $3.49 Getty kolo Queensboro B. 01.09.05, 01:09
          $3.59 w Exxon gas station !!! ma dojsc do $ 5 za gallon !!, samochody
          hybrid !! robia furore !! GM zapowiada wypuszczenie SUV z hybrid silnikiem !
          • jp.hi Re: $3.49 Getty kolo Queensboro B. 01.09.05, 01:19
            Z calym szacunkiem, gdzie ty widzisz ze hybridy robia furore?
            U mnie u dilerow stoja i jest bardzo male zainteresowanie. Oszczednosc paliwa
            niewielka a duza niewygoda. Porownaj zuycie paliwa. Roznice sa tylko w jezdzie
            miejskiej. Poza miastem niewielkie. Szczegolnie to widac w samochodach
            wiekszych jak SUV.
            To sa ciagle poczatki. Moze kiedys.
            Zauwaz ze w tym roku panstwo doplaca do kazdego kupowanego hybrida. Doplaca
            klientowi nie fabryce. Mimo tego sprzedaz jest zadna.
            • lulu13 Re: $3.49 Getty kolo Queensboro B. 01.09.05, 02:17
              mylisz sie kolego ! na hybrid sa kolejki i trzeba sie zapisywac !! ,na
              gallonie ma przbieg 55 -60 mil czyli ??/!! przy jednym tankowaniu mozesz
              przejechac okolo 600 mil !!!!!!!! !!!!,pokaz mi inny samochod ktory ma takie
              osiagi w zuzyciu gassoliny !!,mowie o malych hyybrid ,nie o SUV !
              • jp.hi Re: $3.49 Getty kolo Queensboro B. 01.09.05, 02:52
                Zdaje sie ze cie nie przekonam. Wiesz swoje.
                Dla przykladu wsrod malych samochodow.
                Honda Accord (mil/galon).
                Standartowa - 24 miasto, 34 poza miastem
                Hibryd - 37 w miescie, 29 poza.
                Jak widzisz poza miastem hibryd spala wiecej benzyny niz standartowa honda.
                Lepsza przebitke ma Civic bo spala tyle samo w ruchu miejskim co i poza miastem
                ale ciagle ta roznica w porownaniu ze standartem nie jest az taka wielka.
                Civic standart 31/38, hybrid 48/47.

Podaj mi przyjacielu ktory ze znanych samochodow przejezdza 60 mil/gal.

Nie zapomnij o tym ze hibryd wozi caly czas bardzo duze i ciezkie baterie.

Co do zapisow i kolejek to musze to sprawdzic. Odezwe sie.
                • ghotir Re: $3.49 Getty kolo Queensboro B. 02.09.05, 09:27
                  jp.hi,
                  wcinam sie w Twoja dyskusje z kims innym aby Ci powiedziec ze mnie nie musisz
                  przekonywac o hybrydach. srodowiskowo kosztuje toto wiecej niz nasze regularne
                  samochody a na dodatek jest mniej wiecej tak bezpieczne w sytuacjach zderzenia
                  jak wozki elektryczne. akurat mialem czolowe zderzenie w 2002 i wyszedlem z
                  niego tylko dlatego prowadzilem swoja toyote truck a nie mini samochod subaru
                  mojej zony. od tego czasu moja zona (ucierpiala w tym wypadku bardziej niz ja)
                  przerzucila sie na solidniejsze samochody. jednym z nich jest ten przeklety
                  buick. jednak czytuje 'science news' i to prowadzi mnie do myslenia ze hybrydy
                  w usa wciaz nie zdaja egzaminu.
                  nie zrozum mnie zle. popieram alternatywy. jednak zycze sobie aby te
                  alternatywy byly sensowne i srodowiskowo i w sprawie bezpieczenstwa. na razie
                  hybrydy sa do d...y w obu sprawach wiec pozostaje przy mojej japonskiej flocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka