Dodaj do ulubionych

Polonia BIS - getto czy samoobrona

09.10.02, 05:31
No i zalozono Polonia BIS... Przynajmniej bedzie mozna pogadac jak czlowiek z
czlowiekiem, a nie przedzierac sie przez zwaly nieciekawych substancji
zalewajacych Forum Polonia GW. A co na to Admini GW?

Smutne jest to, ze trzeba bylo zalozyc osobne zamkniete forum, zeby pozbyc
sie smiecia. Nowemu forum grozi brak doplywu nowych osob - jaka widzicie
metode, zeby temu zapobiec?

Pozdrawiam
Luiza-w-Ogrodzie
Obserwuj wątek
    • maxxim Re: Polonia BIS - getto czy samoobrona 09.10.02, 05:36
      luiza-w-ogrodzie napisała:

> No i zalozono Polonia BIS... Przynajmniej bedzie mozna pogadac jak czlowiek z
      > czlowiekiem, a nie przedzierac sie przez zwaly nieciekawych substancji
      > zalewajacych Forum Polonia GW. A co na to Admini GW?
      >
      > Smutne jest to, ze trzeba bylo zalozyc osobne zamkniete forum, zeby pozbyc
      > sie smiecia. Nowemu forum grozi brak doplywu nowych osob - jaka widzicie
      > metode, zeby temu zapobiec?
      >
      > Pozdrawiam
      > Luiza-w-Ogrodzie

Nic z tego nie wyjdzie, wszyscy tu wroca

MAXXIM
    • ozpol Moze getto to zamocne! 09.10.02, 05:38
      Witam i o zdrowie pytam.
      Ja bym Polonia Bis nie nazywal gettem - raczej klubem dla wybranych, ale kazdy
      moze tam wejsc - poczytac i poprosic o wejscie i chyba zawsze bedzie przyjety
      jesli nie dal plamy wczesniej.
      Faktem jest ze prywatne fora daja "latwiejsze" zycie Admin Forum bo teraz osoba
      zakladajaca prywatne jest tym moderatorem.
      Ja sadze ze Polonia sie uratuje gdyz szczyla sie znudzi bo jaka frajda gadac ze
      soba.
      Ja przynajmniej dalej bede probowal sie utrzymac.
      • luiza-w-ogrodzie getto bo otoczone murami 09.10.02, 05:44
        ozpol napisał:

> Witam i o zdrowie pytam.

Ja rowniez ;-D

> Ja bym Polonia Bis nie nazywal gettem - raczej klubem dla wybranych, ale
        kazdy > moze tam wejsc - poczytac i poprosic o wejscie i chyba zawsze bedzie
        przyjety > jesli nie dal plamy wczesniej.

Czy to znaczy, ze kazdy moze czytac BIS, ale nie kazdy moze sie wpisac?

W jaki sposob sie zorientujesz, kto dal plame wczesniej? Mnogie nicki sa na
        porzadku dziennym. Gdzie ewentualni kandydaci beda sie wypowiadac? Na Froum
        Polonia? Tam nikt nowy i zdrowo myslacy nie bedzie chcial pisac.

> Faktem jest ze prywatne fora daja "latwiejsze" zycie Admin Forum bo teraz
        osoba
        > zakladajaca prywatne jest tym moderatorem.

A w jaki sposob moderator bedzie decydowal o tym, komu dac bana kogo przyjac?

> Ja sadze ze Polonia sie uratuje gdyz szczyla sie znudzi bo jaka frajda gadac
        ze > soba.

Forum "Mezczyzna" juz padlo, nikt nie chce tam pisac. Mam czarne przeczucia co
        do POlonii.

> Ja przynajmniej dalej bede probowal sie utrzymac.

Ja tez - to trzymajmy sie razem...

Pozdrawiam

Luiza-w-Ogrodzie
        • aniutek Re: getto bo otoczone murami 09.10.02, 05:48

Witam
          czy Luiza juz w domu???
          milo Cie widziec.
          ...mam mieszane uczucia zwiazane z bis, jednak doplyw z=swiezej mysli, slowa jest bardzo
          cenny, hmmm byc moze dlatego lubimy to forum bo co jakis czas zjawia sie ktos do
          pogadania. natomiast bardzo irytuje mnie stanowisko adminow GW, daja bana???? chyba
          zarty, na ile na kilka godzin?? Przeciez ten swir dzila tutaj juz kilka miesiecy.... Ech zwykle
          lenistwo + blogie poczucie bezradnosci.
          • luiza-w-ogrodzie Re: getto bo otoczone murami 09.10.02, 05:58
            aniutek napisała:

Jestem w domu, to znaczy w pracy, ale na ziemi australijskiej, czyli w domu
            wiec jest dobrze...

> ...mam mieszane uczucia zwiazane z bis, jednak doplyw z=swiezej mysli, slowa
            jest bardzo cenny, hmmm byc moze dlatego lubimy to forum bo co jakis czas
            zjawia sie ktos do pogadania. natomiast bardzo irytuje mnie stanowisko adminow
            GW, daja bana???? chyba zarty, na ile na kilka godzin?? Przeciez ten swir dzila
            tutaj juz kilka miesiecy.... Ech zwykle lenistwo + blogie poczucie bezradnosci.

Wlasnie, dobrze to podsumowalas.

Czekam na dopuszczenie do BIS, wlasnie pocalowalam klamke ;-D
            Ro-bert bedzie potrzebowal zdolnosci detektywistycznych zeby mnie odroznic od
            tych kopii, ktore sie namnozyly w ciagu mojej nieobecnosci, LOL

Pozdrawiam wschodnie wybrzeze US ze wschodniego wybrzeza OZ
            Luiza-w-Ogrodzie

PS ...moga pocalowac misia albo skoczyc mi na mankiet - mankiety nosze dlugie,
            wystarczy na wszystkie popaprane nicki!
        • ozpol Nadzieja ... 09.10.02, 06:01

> ozpol napisał:
          >
          > > Witam i o zdrowie pytam.
          >
          > Ja rowniez ;-D
          >
          > > Ja bym Polonia Bis nie nazywal gettem - raczej klubem dla wybranych, ale
          > kazdy > moze tam wejsc - poczytac i poprosic o wejscie i chyba zawsze bedzie
          >
          > przyjety > jesli nie dal plamy wczesniej.
          >
          > Czy to znaczy, ze kazdy moze czytac BIS, ale nie kazdy moze sie wpisac?
          TAK kazdy moze czytac ale nie mozesz pisac - musisz prosic Ro-berta o dostep.
          >
          > W jaki sposob sie zorientujesz, kto dal plame wczesniej? Mnogie nicki sa na
          > porzadku dziennym. Gdzie ewentualni kandydaci beda sie wypowiadac? Na Froum
          > Polonia? Tam nikt nowy i zdrowo myslacy nie bedzie chcial pisac.
          No nalezy miec nadzieje ze jednak trafia sie "perelki" i tez od nas zalezy ze
          czasem poruszymy temat ze talenty sie objawia. Dlatego sadze ze nalezy pisac i
          tu i tam - w zaleznosci od atrakcyjnosci tematow. Sadze dalej ze co niektorym
          sie znudzi i przysiada na jakis czas.
          >
          > > Faktem jest ze prywatne fora daja "latwiejsze" zycie Admin Forum bo teraz
          > osoba
          > > zakladajaca prywatne jest tym moderatorem.
          >
          > A w jaki sposob moderator bedzie decydowal o tym, komu dac bana kogo przyjac?
          >
          > > Ja sadze ze Polonia sie uratuje gdyz szczyla sie znudzi bo jaka frajda gad
          > ac
          > ze > soba.
          >
          > Forum "Mezczyzna" juz padlo, nikt nie chce tam pisac. Mam czarne przeczucia
          co
          > do POlonii.
          >
          > > Ja przynajmniej dalej bede probowal sie utrzymac.
          >
          > Ja tez - to trzymajmy sie razem...
          >
          > Pozdrawiam
          >
          > Luiza-w-Ogrodzie
          No i wlasnie trzymajmy sie jak najdluzej dla pieknej przyszlosci tego Forum
    • Gość: ds Re: Polonia BIS - getto czy samoobrona IP: GBLOND* / 194.203.201.* 09.10.02, 12:08
      moim skromnym zdaniem nie warto sie przenosic na prywatne forum - wtedy
      rzeczywiscie sie odcina doplyw swiezych osob. Natomiast takie forum moze byc
      bardzo uzyteczne do zwalczania rozmaitych "obszczymurkow" lub wymiany pewnych
      informacji, ktore niekoniecznie powinny sie znalezc na forum ogolnym. Nie warto
      tam jednak przenosic dyskusji - jest niebezpieczenstwo uduszenia sie we wlasnym
      sosie...

W Spotkaniu w Londynie mamy dosc podobny mechanizm (juz od pewnego czasu) i
      sprawdza sie idealnie. Po okresie pierwszego zafascynowania, kiedy niektore
      dyskusje przeniosly sie tylko w "prywatne" miejsce wszyscy wrocilismy na forum.

A gnojkow trzeba po prostu ignorowac.
      • luiza-w-ogrodzie do ds 09.10.02, 12:27
        Tez tak mysle - obszczymurkom sie znudzi, nie ma co sie przed nimi chowac,
        chyba ze poruszane sa prywatne tematy...

Dzieki za wypowiez poparta doswiadczeniem.

Pozdrowienia deszczowe
        Luiza-w-Ogrodzie
    • xurek Re: Polonia BIS - getto czy samoobrona 09.10.02, 12:42
      Forum Polonia byloby bardzo fajne, gdyby w jakis sposob mozna bylo wyeliminowac
      tych ponizej wszelkeij krytyki. Dyskusja graniczaca z klotnia, ale wciaz
      pozostajaca na poziomie powyzej pasa ozywia kazde forum, rzucanie miechem,
      obrazy piszacych i idiotyczne watki pozbawione wszelkiej tresci forum niszcza.
      Wydaje mi sie, ze forum Bis moze z czasem doprowadzic do tego, ze tym od miecha
      nie bedzie sie chcialo pisac i wtedy bedzie mozna calkowicie tutaj worcic.
      Forum Bis kazdy moze czytac, nie kazdy w nim pisac. Dla wszystkich ma to ta
      zalete, ze nie musza grzebac w smieciach, az cos sensownego znajda. Czytajacy i
      zainteresowani moga poprosic o wpis na forum i rowniez w nim pisac.
      Nie wydaje mi sie, zeby odroznienie nickow prawdziwych od smieciarskich bylo az
      tak trudne. Kazdy nick musi byc zarejestrowany: z jednej strony watpie, ze ro-
      bert zarejestruje 20-ta Luize_gdzies_tam, z drugiej strony watpie, ze sie
      takiej falszywej Luizie bedzie chcialo o wciaz nowe rejestracje prosic. Tutaj
      to pryszcz – rejestracja nastepuje automatycznie i trwa krotka chwile, wiec nie
      jest trudno naprodukowac nickow, nie mowiac juz o “gosciach”.
      Jezli ktos sie na Bisie skompromituje, to mozna go wyrzucic i juz nie bedzie
      pisal. Szkoda wielka sie nie stanie, bo czytac i tak caly czas mogl – celem
      jest jedynie „odsmiecienie podworka“. Biorac pod uwage, ile dyskusji na temat
      Bisa sie tutaj toczy, nie widze rowniez niebezpieczenstwa, ze nowi o Bisie nie
      beda wiedzieli i udusimy sie we wlasnym sosie. Bis nie jest forum zamknietym,
      tylko formu z dzialajaca funkcja admina.

Jezeli chodzi o fora calkowicie zamkniete, to rzeczywiscie nie sa najleprze do
      ogolnych dyskusji, maja jednak inne zalety. Na takich forach mozna znacznie
      wiecej o sobie powiedziec, znacznie bardziej sie do siebie zblizyc. Ja
      uczestnicze w takim forum – „nabor“ nowych osob natepuje tylko i wylacznie
      poprzez polecenie kogos juz wpisanego. Poniewaz wszystkim piszacym zalezy na
      tym, zeby nikt niepowolany nie uczestniczyl, nie zdazylo sie jak dotad, ze
      zostal popelniony blad. Forum dziala juz od roku – zaczelo jako garstka osob,
      teraz jest ich okolo stu.

Ja nie nazwalabym Bisa gettem – dla mnie to enklawa badz tez oaza spokoju.

Xurek
      • luiza-w-ogrodzie Do Xurek 09.10.02, 12:45
        Dzieki, Xurek - nastepna wypowiedz osoby z doswiadczeniem.
        Zobaczymy, jak nam pojdzie z BISem - na razie nie moge sie dostac ;-(( i
        tylko czytam, a rece swedza na klawiaturze.

Pozdrawiam gwiezdziscie
        Luiza-w-Ogrodzie
    • Gość: gadula Re: Polonia BIS - getto czy samoobrona IP: *.sympatico.ca 09.10.02, 13:11
      Stawiam na Samoobrone. ozpol Lepperem Bisu!
    • Gość: WC Re: Polonia BIS - getto czy samoobrona IP: *.sympatico.ca 09.10.02, 15:17
      luiza-w-ogrodzie napisa?a:

> No i zalozono Polonia BIS... Przynajmniej bedzie mozna pogadac jak
      czlowiek z
      > czlowiekiem, a nie przedzierac sie przez zwaly nieciekawych substancji
      > zalewajacych Forum Polonia GW. A co na to Admini GW?
      >
      Admin leje na to cieplym moczem! W kraju maja juz samoobrone ... hihihi
    • roseanne Re: Polonia BIS - getto czy samoobrona 09.10.02, 15:29
      a ja sobie i tu i tu
      tak chyba najlepiej smile
      • lolo27 Re: Polonia BIS - getto czy samoobrona 09.10.02, 15:33
        roseanne napisała:

> a ja sobie i tu i tu
        > tak chyba najlepiej smile

<>O prosze jaka oportunistka.
        Czyzbys przewidywala wielkie wymiotkowo?
        Prorok czy co?
        • roseanne lolo 09.10.02, 15:37
          nie mam slownika poprawnej polszczysny i nie wiem co znaczy "wymiotkowo"

mam sentyment do tego miejsca smile)
          • lolo27 Re: lolo 09.10.02, 16:03
            roseanne napisała:

> nie mam slownika poprawnej polszczysny i nie wiem co znaczy "wymiotkowo"
            >
            >
            > mam sentyment do tego miejsca smile)

<>Oj,duzo rzeczy-"nie wiesz".
            Proponuje "malutkiego"-w glowce oszczedzac.
    • Gość: WC Re: Polonia BIS - getto czy samoobrona IP: *.sympatico.ca 10.10.02, 01:19
      Po pierwsze to gHetto, cziudiesnaja!
      Po drugie cos Ty z ta Samoobrona ... to Ty nie wiesz, ze od kiedy Lepper
      sie z lancucha SLD-owcom urwal to nawet marszlkiem juz nie jest?

Miedzy materacem a nimi dwoma!
    • znudzona3 Re: Polonia BIS - szambo prywatne 28.03.03, 12:06
      Polonia BIS... Przynajmniej bedzie mozna pogadac jak gowno z gownem
      > Smutne jest to, ze trzeba bylo zalozyc osobne zamkniete forum, zeby pozbyc
      > sie kultury>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka