Dodaj do ulubionych

tesknota za rodzina w Polsce

15.10.02, 16:49
Tesknie za rodzina, a zwlaszcza moja mama sad((
(Mamy web-cams, ale to nie to samo co w realu).
A Wy, tez tak tesknicie? Moze po jakims czasie sie wyluzuje i mi
przejdzie????
Obserwuj wątek
    • don5 Re: tesknota za rodzina w Polsce 15.10.02, 17:46
      Jedz do mamy, mama di ci 5000$ ze swojej emerytury na miesiac i bedziesz fajnie
      sobie zyl z mama w Polsce.
      • sublustris Re: tesknota za rodzina w Polsce 15.10.02, 17:48
        Pomysle o tym. BTW jestem dziewczyna.Pa!
    • dundee_girl Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 00:31
      Jasne ze tesknie, tyle w sumie o tym pisalam na Forum ze stalo nudnesmile

Aha, gratuluje technologicznie zorientowanej Mamy, moja jest na nieco mniej
      zaawansowanym etapiesmile

Pozdrawiam
    • ozpol Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 02:08
      Sadze ze przesadzasz i to jest powod ciaglej tesknoty. Wyjezdzajac nalezy
      pogodzic sie z faktem rozlaki. Ograniczenie kontaktow do "mniej" regularnych
      pozwoli zajac sie swoim zyciem w nowym miejscu a oni beda robic swoje.
      Ja zawsze sobie i moim rodzica tlumaczylem ze wyjezdzam na drugi koniec Polski
      i komunikacja czy odwiedziny beda sporadyczne. To pozwala zwalczyc tesknote.
      Uzmyslow sobie ze "technologia" nie zastapi fizycznej obecnosci i to jest cena
      wyjazdu.
      Moze to "radykalne" ale tak juz jest.
      Nie napisalas na jak dlugo i gdzie wyjechalas?
      • dundee_girl Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 02:22
        Przesadza? dziewczyna po prostu teskni za swoja rodzina i nie ma w tej zadnej
        przesady. Nie wiem czemu Ozpol w takich przypadkach nie bierzesz pod uwage
        stopnia zazylosciz rodzina i powodu wyjazdu. Jasne ze trzeba sie przyzwyczaic
        ale jednym wychodzi to troche trudniej.

Pozdrawiam
        • student_inzynier a co jesli to rodzina teskni... 16.10.02, 02:34
        • Gość: ozpol Re: tesknota za rodzina w Polsce IP: *.ncr.com 16.10.02, 02:47
          dundee_girl napisała:

> Przesadza? dziewczyna po prostu teskni za swoja rodzina i nie ma w tej zadnej
          > przesady. Nie wiem czemu Ozpol w takich przypadkach nie bierzesz pod uwage
          > stopnia zazylosciz rodzina i powodu wyjazdu. Jasne ze trzeba sie przyzwyczaic
          > ale jednym wychodzi to troche trudniej.
          >
          >
          > Pozdrawiam
          Dundee .. tesknoty z rozlaki nie oslabia sie ciaglym dzownieniem i web-cam - ti
          jest tak jakby sie nigdy nie wyjechalo i tylko siedzi sie za szyba szklana.
          Czy przesdzam? Jak to przeszlem i wiem co mi pomoglo? Teskinic mozna i nalezy
          ale nie nalezy sie tym katowac i o to mi chodzilo.
          • suczka-fuga dundee 16.10.02, 04:23
            Gość portalu: ozpol napisał(a):

> dundee_girl napisała:
            >
            > > Przesadza? dziewczyna po prostu teskni za swoja rodzina i nie ma w tej zad
            > nej
            > > przesady. Nie wiem czemu Ozpol w takich przypadkach nie bierzesz pod uwage
            >
            > > stopnia zazylosciz rodzina i powodu wyjazdu. Jasne ze trzeba sie przyzwycz
            > aic
            > > ale jednym wychodzi to troche trudniej.
            > >
            > >
            > > Pozdrawiam
            > Dundee .. tesknoty z rozlaki nie oslabia sie ciaglym dzownieniem i web-cam -
            ti
            >
            > jest tak jakby sie nigdy nie wyjechalo i tylko siedzi sie za szyba szklana.
            > Czy przesdzam? Jak to przeszlem i wiem co mi pomoglo? Teskinic mozna i nalezy
            > ale nie nalezy sie tym katowac i o to mi chodzilo.

teraz juz chyba rozumiesz wszystko.
    • aniutek Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 04:34
      hmmm wszyscy tesknia / choc mezczyzni zdecydowanie mniej i szybciej sie przystosowuja/,
      z czasem coraz mniej ot przyzwyczajenie. z wlasnego doswadczenia radze- znalesc przyjaciol
      na miejscu, zajac sie swoim zyciem, chciec sie zadomowic, nie rozdzierac szat za Polska ,
      Mama /oj wiem jak boli.../ w innym wypadku proces asymilacji nigdy sie nie skonczy ,
      zawsze bedziesz okrakiem, zawze teskniaca, placzaca..... nieszczesliwa.

jesli zdecydowalas sie zyc na obczyznie pogadaj sama ze soba- tak jest, tak chce aby bylo,
      wiem ze rodzina daleko, zobacze ich.... no powiedzmy w czasie wakacji i TAK MA BYC.
      Koniec rozdrapow.
      Uwierz m i tak trzeba, inaczej jest po prostu ciezko caly czas a przeciez wyemigrowalismy po
      lepsze zycie : )
      pozdrawiam i zycze duzo sily,
      aniutek
    • sublustris Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 18:22
      Dzieki za Wasz odzew. Moze jak bede starsza to mi troche przejdzie. Pozdrawiam.
      • jot-23 Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 18:23
        sublustris napisała:

> Dzieki za Wasz odzew. Moze jak bede starsza to mi troche przejdzie.
        Pozdrawiam.

hmmm to mowisz ze jestes mloda , samotna i potrzebujesz pocieszyciela?
        • sublustris Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 18:29
          smile))

Jak Was poslucham to troche mi lepiej, macie duzo racji.
          Nie Jot-23, az tak samotna nie jestem wink
          • Gość: -Michal Dziecko! Nie wiesz jakie sie zaszczyt spotkal! IP: *.tiaa-cref.org 16.10.02, 18:40
            To sam Jot-23 PYTA! zastanow sie! opamietaj!
            • sublustris Re: Dziecko! Nie wiesz jakie sie zaszczyt spotkal 16.10.02, 18:43
              A jesli jestem corka Brunera???
              • broniarek Tesknie za Polska 16.10.02, 18:47
                Tesknie za polskimi dyskotekami za kurwami tesknie za wszystkim .Nie moge wrocic bo mam 40 lat i kto by mnie tam
                zatrudnil .Forsy na zachodzie nie zrobilem bo nie potrafie byc szczuropolakiem mieszkajacym w norze i jedzacym
                zupki w proszku .Ja zyje normalnie , a normalnie to znaczy nabiezaco bez nadwyzek finansowych .
              • Gość: --Michal Nie wazne czyja corka! IP: *.tiaa-cref.org 16.10.02, 19:41
                Wazne zeby mlodo wygladala!
            • jot-23 Re: Dziecko! Nie wiesz jakie sie zaszczyt spotkal 16.10.02, 18:44
              Gość portalu: -Michal napisał(a):

> To sam Jot-23 PYTA! zastanow sie! opamietaj!

hahaha... Michal, "ogonek" z przodu ci zmalal o polowe! nie zachowuj sie jak w
              obecnosci alfa-male
              • Gość: --Michal -Michal: to ze zdenerwowania! IP: *.tiaa-cref.org 16.10.02, 18:56
                -Michal: to ze zdenerwowania! [Albo zimna] Chcialem nieboge ratowac. Teraz juz
                za poznow! SIEDEM LAT nieszczescia!

PS
                Pedze na herkat apojtment - zerard nie lubi kiedy sie spozniam!
    • Gość: Maruda Re: tesknota za rodzina w Polsce IP: *.nyc.rr.com 16.10.02, 19:28
      No ja tez tesknie okropnie... chociaz juz nie tak jak na poczatkusmile
      A co do umijetenosci technicznych mojej mamy - dostalam od niej zyczenia
      urodzinowe mailem - dwie linijki, ktore pracowicie wystukala przez pol godziny
      smile))) Az sie poryczalam...:~]
      • sublustris Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 19:37
        Ah Marudka, wreszcie jestes...Ja ze swoja mama ciagle ma internecie: webcam,
        sms, emaile,chat gadu-gadu itd....
        • Gość: Maruda Re: tesknota za rodzina w Polsce IP: *.nyc.rr.com 16.10.02, 20:24
          No moja niestety tylko 'tradycyjnie' prze telefon.
          Na szczescie rodzenstow jest juz calkie zaawansowane technicznie wink)))
    • Gość: kluba1 Re: tesknota za rodzina w Polsce IP: *.we.client2.attbi.com 16.10.02, 22:16
      sublustris napisała:

> Tesknie za rodzina, a zwlaszcza moja mama sad((
      > (Mamy web-cams, ale to nie to samo co w realu).
      > A Wy, tez tak tesknicie? Moze po jakims czasie sie wyluzuje i mi
      > przejdzie????
      Przejdzie ci , przejdzie. Przestan tylko zyc tym "przeszlym zyciem". Jestes w
      nowym miejscu zgodnie ze swoim wyborem i juz.
    • luiza-w-ogrodzie Re: tesknota za rodzina w Polsce 17.10.02, 10:36
      Dziewczyno, stopien tesknoty zalezy od tego, jak blisko bylas z Twoja rodzina i
      o tego, czy zylas samodzielnie przed wyjazem za granice.

Sprawy wygladaja tez inaczej, gdy ma sie wlasna rodzine (maz, dzieci), prace i
      przyjaciol w nowym kraju.

Wspolczuje takiej gwaltownej tesknoty, ale pociesze Ciebie, ze nie ty jedna...
      i ze 10 lat temu bez Internetu i latwego dostepu o telefonu w Polsce bylo
      jeszcze gorzej...

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie
      • Gość: ozpol Re: tesknota za rodzina w Polsce IP: *.proxy.aol.com 17.10.02, 10:41
        luiso babciu wpadnij do treilera
        zrobimy calonocne party tak jak wczoraj
        pujdziemy na calosc
        Twuj sonsiad oz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka