sublustris 15.10.02, 16:49 Tesknie za rodzina, a zwlaszcza moja mama (( (Mamy web-cams, ale to nie to samo co w realu). A Wy, tez tak tesknicie? Moze po jakims czasie sie wyluzuje i mi przejdzie???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
don5 Re: tesknota za rodzina w Polsce 15.10.02, 17:46 Jedz do mamy, mama di ci 5000$ ze swojej emerytury na miesiac i bedziesz fajnie sobie zyl z mama w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: tesknota za rodzina w Polsce 15.10.02, 17:48 Pomysle o tym. BTW jestem dziewczyna.Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 00:31 Jasne ze tesknie, tyle w sumie o tym pisalam na Forum ze stalo nudne Aha, gratuluje technologicznie zorientowanej Mamy, moja jest na nieco mniej zaawansowanym etapie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ozpol Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 02:08 Sadze ze przesadzasz i to jest powod ciaglej tesknoty. Wyjezdzajac nalezy pogodzic sie z faktem rozlaki. Ograniczenie kontaktow do "mniej" regularnych pozwoli zajac sie swoim zyciem w nowym miejscu a oni beda robic swoje. Ja zawsze sobie i moim rodzica tlumaczylem ze wyjezdzam na drugi koniec Polski i komunikacja czy odwiedziny beda sporadyczne. To pozwala zwalczyc tesknote. Uzmyslow sobie ze "technologia" nie zastapi fizycznej obecnosci i to jest cena wyjazdu. Moze to "radykalne" ale tak juz jest. Nie napisalas na jak dlugo i gdzie wyjechalas? Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 02:22 Przesadza? dziewczyna po prostu teskni za swoja rodzina i nie ma w tej zadnej przesady. Nie wiem czemu Ozpol w takich przypadkach nie bierzesz pod uwage stopnia zazylosciz rodzina i powodu wyjazdu. Jasne ze trzeba sie przyzwyczaic ale jednym wychodzi to troche trudniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozpol Re: tesknota za rodzina w Polsce IP: *.ncr.com 16.10.02, 02:47 dundee_girl napisała: > Przesadza? dziewczyna po prostu teskni za swoja rodzina i nie ma w tej zadnej > przesady. Nie wiem czemu Ozpol w takich przypadkach nie bierzesz pod uwage > stopnia zazylosciz rodzina i powodu wyjazdu. Jasne ze trzeba sie przyzwyczaic > ale jednym wychodzi to troche trudniej. > > > Pozdrawiam Dundee .. tesknoty z rozlaki nie oslabia sie ciaglym dzownieniem i web-cam - ti jest tak jakby sie nigdy nie wyjechalo i tylko siedzi sie za szyba szklana. Czy przesdzam? Jak to przeszlem i wiem co mi pomoglo? Teskinic mozna i nalezy ale nie nalezy sie tym katowac i o to mi chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
suczka-fuga dundee 16.10.02, 04:23 Gość portalu: ozpol napisał(a): > dundee_girl napisała: > > > Przesadza? dziewczyna po prostu teskni za swoja rodzina i nie ma w tej zad > nej > > przesady. Nie wiem czemu Ozpol w takich przypadkach nie bierzesz pod uwage > > > stopnia zazylosciz rodzina i powodu wyjazdu. Jasne ze trzeba sie przyzwycz > aic > > ale jednym wychodzi to troche trudniej. > > > > > > Pozdrawiam > Dundee .. tesknoty z rozlaki nie oslabia sie ciaglym dzownieniem i web-cam - ti > > jest tak jakby sie nigdy nie wyjechalo i tylko siedzi sie za szyba szklana. > Czy przesdzam? Jak to przeszlem i wiem co mi pomoglo? Teskinic mozna i nalezy > ale nie nalezy sie tym katowac i o to mi chodzilo. teraz juz chyba rozumiesz wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 04:34 hmmm wszyscy tesknia / choc mezczyzni zdecydowanie mniej i szybciej sie przystosowuja/, z czasem coraz mniej ot przyzwyczajenie. z wlasnego doswadczenia radze- znalesc przyjaciol na miejscu, zajac sie swoim zyciem, chciec sie zadomowic, nie rozdzierac szat za Polska , Mama /oj wiem jak boli.../ w innym wypadku proces asymilacji nigdy sie nie skonczy , zawsze bedziesz okrakiem, zawze teskniaca, placzaca..... nieszczesliwa. jesli zdecydowalas sie zyc na obczyznie pogadaj sama ze soba- tak jest, tak chce aby bylo, wiem ze rodzina daleko, zobacze ich.... no powiedzmy w czasie wakacji i TAK MA BYC. Koniec rozdrapow. Uwierz m i tak trzeba, inaczej jest po prostu ciezko caly czas a przeciez wyemigrowalismy po lepsze zycie : ) pozdrawiam i zycze duzo sily, aniutek Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 18:22 Dzieki za Wasz odzew. Moze jak bede starsza to mi troche przejdzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 18:23 sublustris napisała: > Dzieki za Wasz odzew. Moze jak bede starsza to mi troche przejdzie. Pozdrawiam. hmmm to mowisz ze jestes mloda , samotna i potrzebujesz pocieszyciela? Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 18:29 )) Jak Was poslucham to troche mi lepiej, macie duzo racji. Nie Jot-23, az tak samotna nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -Michal Dziecko! Nie wiesz jakie sie zaszczyt spotkal! IP: *.tiaa-cref.org 16.10.02, 18:40 To sam Jot-23 PYTA! zastanow sie! opamietaj! Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: Dziecko! Nie wiesz jakie sie zaszczyt spotkal 16.10.02, 18:43 A jesli jestem corka Brunera??? Odpowiedz Link Zgłoś
broniarek Tesknie za Polska 16.10.02, 18:47 Tesknie za polskimi dyskotekami za kurwami tesknie za wszystkim .Nie moge wrocic bo mam 40 lat i kto by mnie tam zatrudnil .Forsy na zachodzie nie zrobilem bo nie potrafie byc szczuropolakiem mieszkajacym w norze i jedzacym zupki w proszku .Ja zyje normalnie , a normalnie to znaczy nabiezaco bez nadwyzek finansowych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal Nie wazne czyja corka! IP: *.tiaa-cref.org 16.10.02, 19:41 Wazne zeby mlodo wygladala! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Dziecko! Nie wiesz jakie sie zaszczyt spotkal 16.10.02, 18:44 Gość portalu: -Michal napisał(a): > To sam Jot-23 PYTA! zastanow sie! opamietaj! hahaha... Michal, "ogonek" z przodu ci zmalal o polowe! nie zachowuj sie jak w obecnosci alfa-male Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal -Michal: to ze zdenerwowania! IP: *.tiaa-cref.org 16.10.02, 18:56 -Michal: to ze zdenerwowania! [Albo zimna] Chcialem nieboge ratowac. Teraz juz za poznow! SIEDEM LAT nieszczescia! PS Pedze na herkat apojtment - zerard nie lubi kiedy sie spozniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: tesknota za rodzina w Polsce IP: *.nyc.rr.com 16.10.02, 19:28 No ja tez tesknie okropnie... chociaz juz nie tak jak na poczatku A co do umijetenosci technicznych mojej mamy - dostalam od niej zyczenia urodzinowe mailem - dwie linijki, ktore pracowicie wystukala przez pol godziny ))) Az sie poryczalam...:~] Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: tesknota za rodzina w Polsce 16.10.02, 19:37 Ah Marudka, wreszcie jestes...Ja ze swoja mama ciagle ma internecie: webcam, sms, emaile,chat gadu-gadu itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: tesknota za rodzina w Polsce IP: *.nyc.rr.com 16.10.02, 20:24 No moja niestety tylko 'tradycyjnie' prze telefon. Na szczescie rodzenstow jest juz calkie zaawansowane technicznie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: tesknota za rodzina w Polsce IP: *.we.client2.attbi.com 16.10.02, 22:16 sublustris napisała: > Tesknie za rodzina, a zwlaszcza moja mama (( > (Mamy web-cams, ale to nie to samo co w realu). > A Wy, tez tak tesknicie? Moze po jakims czasie sie wyluzuje i mi > przejdzie???? Przejdzie ci , przejdzie. Przestan tylko zyc tym "przeszlym zyciem". Jestes w nowym miejscu zgodnie ze swoim wyborem i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: tesknota za rodzina w Polsce 17.10.02, 10:36 Dziewczyno, stopien tesknoty zalezy od tego, jak blisko bylas z Twoja rodzina i o tego, czy zylas samodzielnie przed wyjazem za granice. Sprawy wygladaja tez inaczej, gdy ma sie wlasna rodzine (maz, dzieci), prace i przyjaciol w nowym kraju. Wspolczuje takiej gwaltownej tesknoty, ale pociesze Ciebie, ze nie ty jedna... i ze 10 lat temu bez Internetu i latwego dostepu o telefonu w Polsce bylo jeszcze gorzej... Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozpol Re: tesknota za rodzina w Polsce IP: *.proxy.aol.com 17.10.02, 10:41 luiso babciu wpadnij do treilera zrobimy calonocne party tak jak wczoraj pujdziemy na calosc Twuj sonsiad oz Odpowiedz Link Zgłoś