mrufkaa 07.12.05, 23:48 Poradzcie mi jaki pociag elektryczny kupic Julce na 3-cie urodziny. Tato juz sie bardzo zapalil do tego prezentu Chcialabym, zeby mial mozliwosc dokupowania elementow no i zeby sie nie psul tak od razu... macie cos sprawdzonego? Bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelski Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 00:16 my kupilismy www.brio.co.uk/home.asp ale pozniej kolega doradzil Tesco - taniej a ta sama jakosc wydaje mi sie ze Tesco juz nie ma drewnianych pociagow na skladzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 00:18 ale Aia chce elektyczny chyba że drewniane na prąd istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 00:20 Jagienka ma racje tata chce elektryczny...)) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 00:40 a ja z tego wszystkiego pozjadałam literki i miało być Asia i elektryczny. Wydaje mi się że tu nie ma dużego wyboru, dlatego moja siostra chce mi przywieźć (tzn Dominikowi) z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 01:02 ale Lego chyba jest w UK ?? :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 01:15 drewniane sa na baterie - a w baterii jest prad Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 00:32 Ja polecam Lego Duplo kolejke. Moja corka sie tym dlugo bawila , teraz odziedziczyl to moj siostrzeniec i moja siostra jest b. zadowolona. Te rzeczy sa nie do zdarcia.Mozna je wlozyc tez do poszewki po poduszce i wyprac pralce! Mozna tez wiele rzeczy dokupic. www.lego.com/eng/preschool/products.asp?section=duploTrain&prodID=3770 Goraco polecam! :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 12:19 Moj maly w tym tygodniu dostal od nas duplo pociag i jest wniebowziety. Ma juz spora kolekcje (wielkie pudlo) drewniana (pomieszane Tesco, Brio, Ikea, Chads Valley - wszytskie mozna ze soba laczyc!)ale niestety do takich drewninanych wagonow (niektore maja baterie ale takie mini bateryjki sa drogie i do tego krotki ich zywot nie da sie wsadzac ludzikow a to ostatnio jest ulubione zajecie mojego prawie trzylatka (odgrywanie scenek z little people. Do wagonu z duplo nawet kon wejdzie jak sie go dobrze zaprojektuje i konie w wagonach u nas maja powodzenie Dodaje, ze ja mojemu malemu Duplo kolekcjonuje od roku ma obecnie z 6 kg!!!! a za calosc nie zaplacilam wiecej niz 25 funtow (w sklepie zaplacilabym za to ok 10 razy wiecej...jak nie wiecej!). Poluje na Duplo na roznych wyprzedarzach, second handach, na ebay-u, half-price deals.....naprawde polecam, tak jak to ktos napisal 'nie do zdarcia', nie do zepsucia' i swietnie rozwijaja wyobraznie...ufff...moze uda mi sie skonczyc to zdanie...najwazniejsze - tatusiowie tez nie moga sie oderwac od zabawy z Duplo sugar Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 14:22 Jako doswiadczona matka dwoch "mastonistow" ;o) moge powiedziec, ze dla 3-latki najlepiej kupic cos z serii Thomas the tank engine firmy Tomy. Jest na baterie i tory sie dobrze lacza, i nie do zdarcia, nawet jak postanowi poskakac troche po tym. I mozna rozbudowywac. Drugie to Geo Trax, te same zalety co powyzej. Sa tez ciuchcie elektryczne (np. Ho-scale), ale te sa zdecydowanie za delikatne dla 3-latki. Ciuchcie drewniane maja tez lokomotywy na baterie z serii Thomas the tank engine, ale nie polecam. Nie sa tak dobre jak te plastykowe. Mechanizm sie czesto psuje i nie zawsze chca dobrze po torach jezdzic. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 14:36 I zajzyj tutaj www.tomy.co.uk/thomas/ A klocki lego z ciuchcia chyba nie sa najlepszym rozwiazaniem (ale to tylko moje, a wlasciwie moich dzieci zdanie). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 14:47 ma.pi napisała: > A klocki lego z ciuchcia chyba nie sa najlepszym rozwiazaniem (ale to tylko > moje, a wlasciwie moich dzieci zdanie). A tak z ciekawosci, jak to umotywowaly? sugar Odpowiedz Link Zgłoś
assiia Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 18:08 Ja w tamtym roku kupilam mezowi HORNBY,bawia sie z synkiem do dzisiaj.Troche drogi, ale mozna trafic na przeceny. Maz od dziecka o takim marzyl, cos takiego jak kiedys bylo do kupienia w skladnicach harcerskich. www.hornby.com/pages/prod_det.aspx?id=6130ASIA Odpowiedz Link Zgłoś
assiia Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 08.12.05, 18:09 A to poprawny link www.hornby.com/pages/prod_det.aspx?id=6130 Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk polecam to co ma.pi 08.12.05, 20:59 wlasnie moj maly dostal taka na 2 urodziny,super..no najpierw my z mezem tak z godzinke sie bawilismy no a pozniej dziecko dostalo...fajna,solidna,puszcza dym i taka naprawde dla dziecka w tym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 09.12.05, 07:19 Na trzecie urodziny dla Julki, to ja baaardzo polecam serie TOMY z Thomasem the Tank Engine. Mozna kupic jakis zestaw, potem dokupowac rozne czesci, tory, mosty, lokomotywki z wagonikami i cal mnostwo innych rzeczy. Jest to co prawda nieekologiczna zabawka, bo nie z drewna, tylko z plastiku, ale bardzo dobrej jakosci. Nasz syn (maniak pociagow) bawil sie nia na okraglo przez cztery lata. Przestal, bo przenosilismy sie spowrotem do Australii i nie bylo sensu juz tego brac, wiec cala kolejke z przyleglosciami wyczyscilismy pieknie i oddalismy w dobre rece . Co do Hornby, to nie wiem jakie macie na mysli, ale jezeli te profesjonalne, to bedzie to tak naprawde prezent glownie dla tatusia, bo - pomijajac, ze strasznie drogie - to tory i lokomotywki sa bardzo delikatnymi urzadzeniami, zdecydowanie nie na paluszki trzylatki. No chyba, ze tatus sie bawi, a mala patrzy )). My teraz mamy kolejke tego typu (tylko w nieco innej skali), ale syn ma prawie dziewiec lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 09.12.05, 23:28 Bardzo Wam dziekuje za rady, jutro idziemy po sklepach, ogladac w naturze Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 10.12.05, 23:21 Moim zdaniem dla milosnikow pociagow najlepszy bedzie Grand Empire Railroad ze swiatecznego katalogu Neiman Marcus www.neimanmarcus.com/store/sitelets/christmasbook/christmasbook.jhtml?&cm_mmc=Google-_-CB05-_-CB05-_-Grand%20Empire%20Railroad%20 Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 11.12.05, 00:05 Amerykanie sa niedoscignieni w dawaniu prezentow .... Grand Empire Railroad Price Beginning at $200,000.00 lece szukac jeszcze drozszego pociagu Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 11.12.05, 10:09 pociag jak pociag..ale zobaczcie sobie to co jest obok na stronie Czy takie budki do robienia zdjec Hamerykanie trzymaja u siebie w domu? sugar Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 11.12.05, 17:38 Magda, gdzie Ty to duplo kupujesz? ja znajduje tylko amerykanska stronke(( Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 11.12.05, 20:26 Chyba maja tylko lego.com ale ja dwa tygodnie zamawialam od nich samolot dla malego pod choinke i przyszedl w ciagu 1 tygodnia. Na Amazonie tez sprzedaja Duplo ale dostawa trwa od 3-6 tygodni na czas przedswiateczny. Chyba cena przesylki tak bardzo nie odbiegala od tej ze sklepu Amazon i nawet towar byl troszke tanszy (bo oni akurat mieli promocje). Na uzywane Duplo poluje na ebayu ale jak chcesz nowe to sprawdz jeszcze male sklepy z zabawkami, kolo nas sa dwa - nie maja np. pociagow ale duzy wybor innych 'scenek' czy jak to tam sie zwie. pozdr. sugar Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 12.12.05, 05:13 sugar_mami napisała: > pociag jak pociag..ale zobaczcie sobie to co jest obok na stronie Czy takie > budki do robienia zdjec Hamerykanie trzymaja u siebie w domu? na pewno nie przecietni ) to jest katalog swiatecznych fantazji, co roku sprzedaja z niego nie wiecej niz 25% rzeczy ale i tak sie oplaca, w tym mozna nawet zamowic sobie prywatny koncert Eltona Johna albo boeinga. Natomiast z katalogu FAO Shwartz (ekskluzywny sklep z zabawkami na Manhattanie) mozna zamowic repliki luksusowych samochodow na chodzie po kilkadziesiat tysiecy (czytalam ze duzo zamowien pochodzi z Rosji) a nawet zywego kucyka (ciekawe jak go pakuja ). To oczywiscie prezenty dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 12.12.05, 21:40 Jednak kup[ilam z Amazonki, bo nie potrzebuje tego na swiata tylko na 04.01 Mam nadzieje, ze dotrze, jak obiecali, na 28.12 Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Jaki pociag kupic? ( UK i nie tylko) 12.12.05, 22:08 Gratuluje wyboru Mam nadzieje, ze zarowno Julke jak i tatusia pociag wciagnie. A jak sie znudzi, plusem w Duplo jest to wlasnie, mozna sobie cos innego zbudowac - u nas od wczoraj jezdzi woz strazacki po szynach...grunt to z czasem dokupic dodatkowe klocki. sugar Odpowiedz Link Zgłoś