Dodaj do ulubionych

bajery ze stoiska miesnego

18.11.02, 02:20
przepraszam ,ze kradziez zdanka ,ale mi sie bardzo spodobalo smile

kto wie, w jaki sposob sa hodowane baranki w NZ?
Nie jestem zlosliwa. Mialam dzis na obiad i rozmowa zeszla na temat farm
roznorakich
No bo takie zwyczajne kurczaki z supermarketow to w zyciu slonka nie widzialy
i nie nadaja sie do jedzenia. Dla przykladu.
Strusiny jeszcze nie zanalazlam smile

wiec jak to jest z jagniecina/ baranina?
Obserwuj wątek
    • leosia Re: bajery ze stoiska miesnego 18.11.02, 02:43
      W NYC jest wystawa prac artysty (--MIESNEGO ) -
      Wojtek Ulrich
      Poszedl do sklepu miesnego kupil kilo wolowiny pocial na cienkie plasterki .
      Nastepnie rozebral modelke do rosolu - taki rodzaj zupy.
      i nalozyl na rozebrane cialko modelki miesko - jako nowy rodzaj bielizny.
      www.caelumgallery.com/current.html
      • roseanne Re: bajery ze stoiska miesnego 18.11.02, 03:39
        jakby nie o to mi chodzilo sad(
        • ozpol Re: bajery ze stoiska miesnego - naturalnie.. 18.11.02, 03:57
          roz - NZ i AU to chyba jedne z nielicznych krajow, gdzie stosuje sie hodowle
          naturalna - bydlatka chodza sobie luzem i jedza co znajda albo im sie podsypie.
          Dlatego nie ktorym ludzia mieso z NZ czy Au inaczej smakuje, bo nie ma tych
          chemikalii i tak naprawde pachnie tak jak naprawde zwierzak pachnie.
          Podejrzewam, ze ta "naturalnosc" tez nie jest 100% bo nie ktorzy podaja ze sa
          bardziej naturalni niz inni czyli cos sie tam dzieje.
          Przyklad jajek i kur z tzw range czyli nie z klatek ale tez luzem chodzace ale
          jedne sa karmione przenica a inne kukurydza.
          Mozna chyba sie zgubic w tym mlynie produkcji zywnosci, ale coraz wiecej ludzi
          je tzw "naturalna" albo wcale - tylko warzywka.
          • jotek-23 Kurczk Natur 18.11.02, 04:11
            Kupilem ostatnio kurczka od pana Amish. Cieszylem sie ze wszystko bedzie tak
            jak powinno byc. Liczylem minuty do wyjecia - z pieca. Gdy upieczone stworzonko
            zostalo podane na talerz okazalo sie przypominac wygladem zminiaturyzowana
            mumie Lenina. Nie przesadzam: byl chudy, zylowaty, wygladal jak nawoskowany.
            Byl niejadalny bezwarunkowo. Ucieszyla mnie mysl ze zaplacilem $3 (plus $1
            ekstra zeby utrzymywac tych brodatych sqrvysnow) za eutanazje tego
            nieszczesliwca. Wierze ze kurczak jest mi wdzieczny w tym swoim kurzym raju do
            ktorego sie przeniosl od tych kapeluszowych meneli, za to ze skrocilem jego
            meki swiata doczesnego. Czesc jego pamieci!
      • Gość: Renka Re: majtki z miesa IP: *.home.cgocable.net 18.11.02, 05:44
        Mnie osobiscie te majtki z miesa sie podobaja.Ciekawe czy w tej galerii sa
        rozne rozmiary.I czy one sa jadalne ? Moznaby ewentualnie zaoszczedzic na
        kolacji i na praniu smile
        Bardzo praktyczne.A modelki uwazam za zbyteczne. Same majtki i nie tylko, (bo
        moglyby byc rowniez biustonosze z miesa ) w zupelnosci wystarcza, jak sa
        wyeksponowane np na marmurowych rzezbach. Bardziej higienicznie niz na jakiej
        dupie z czyrakiem.
        • Gość: dorota majtki z mięsa bez zawartości IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 12:43
          popieram Pani Reniu. Gdyż forma staje się w ten sposób treścią, tak jak Słowo
          stało się Ciałem. A przy tym rzecz pożywna.
          • Gość: Artur zaraz zaraz IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 18.11.02, 12:52
            Gość portalu: dorota napisał(a):

> popieram Pani Reniu. Gdyż forma staje się w ten sposób treścią, tak jak Słowo
            > stało się Ciałem. A przy tym rzecz pożywna.

jak to?
            bez wkladki miesnej?...łeeee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka