Dodaj do ulubionych

Co osiagnales na emigracji?

27.11.02, 23:22
W Polsce skonczyles studia znasz jezyk kraju w ktorym mieszkasz .JAka pozycje zajmujesz w nowym kraju
?Czy praca ktora wykonujesz jest adekwatna do Twojego wyksztalcenia ? Czy po prostu jestes zwyklym
robolem nisko oplacanym i cieszacym sie z tego jak zamknie miesieczny bilans wydatkow.
Porownaj swoja sytuacje z sytuacja kolegow ktorzy pozostali w Polsce .Jak na ich tle Ty wypadasz ?
Czy zostales chujem tylko gleboko to ukrywasz przed znajomymi i rodzina w Polsce ?
Obserwuj wątek
    • Gość: cracovian Re: Co osiagnales na emigracji? IP: proxy / *.bankofamerica.com 27.11.02, 23:26
      A jak sie skonczylo studia za granica to tez sie jest chujem czy tylko
      kutasem???
      • Gość: jr Re: Co osiagnales na emigracji? IP: 203.129.132.* 27.11.02, 23:37
        tu gdzie zyje nikt by na mnie nie spojrzal jak na chuja tylko dlatego ze
        szoruje pisuary, a w polsce chujem jest kazdy kto nie jezdzi duzym zachodnim
        samochodem!!! ten co nim jezdzi jest uwazany za zlodzieja a jesli to dziewczyna
        to musi byc kurewka co arabowi lache lize!!!

tak wiec.... wole byc chujem w TWOICH oczach emigracji!!!

• kiszczak Re: Co osiagnales na emigracji? 27.11.02, 23:39
        Jesli skonczyles studia w kraju osiedlenia to jestes gosciem w 100% .Mowa tutaj o ludziach wyksztalconych tylko w
        Polsce.
      • Gość: Zorro Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.11.02, 23:40
        Wiele.
        Z cala pewnoscia wiecej niz kiedykolwiek osiagnalbym w Polsce.
        F.Y.I., wypadam najlepiej w porownaniu z tymi, ktorzy pozostali.
        Takich jak ja jest wielu.
        Niestety, sporo jest takich palantow jak ty - duze aspiracje ale zupelny brak
        checi dazenia do celu.
        • Gość: Kliken Re: Co osiagnales na emigracji? IP: 24.157.125.* 28.11.02, 00:13
          ...z mojej klasy 20% ludzie mieszka za granica...50% mieszka z rodzicami w
          Polsce...Tylko jeden koles otworzyl firme i zarabia niezle....najbrzydsza
          dziewczyna w klasie jest uznanym kardiologiem...Gdybym mial jeszcze raz
          wyjechac to zrobiolbym to z zamknieteymi oczami...emigracja ma to do siebie ze
          ZMUSZA czlowieka do extra wysilku..i sa tego owoce...
          • forsiasta Interesujacy temat wybrales, Kiszczak 28.11.02, 00:28
            W Polsce skonczyles studia znasz jezyk kraju w ktorym mieszkasz.
            Skonczylam studia i w Polsce i za granica. Znam jezyk kraju w ktorym przebywam.

Jaka pozycje zajmujesz w nowym kraju?
            Bardzo wysoka.

Czy praca ktora wykonujesz jest adekwatna do Twojego wyksztalcenia?
            Tak.

Czy po prostu jestes zwyklym robolem nisko oplacanym i cieszacym sie z tego jak
            zamknie miesieczny bilans wydatkow.
            Nie jestem robolem zwyklym czy tez niezwyklym. Kto to jest 'robol'? Taki co
            pije, czy taki co zgarnia $10k miesiac w miesiac?

Porownaj swoja sytuacje z sytuacja kolegow ktorzy pozostali w Polsce.
            Przestalam juz robic takie porownania bardzo dawno. Nie maja sensu. Inna
            optyka. Przeciez oni maja naprawde bardzo ciezko walczac o byt? Ty chyba nie
            jestes sadysta?

Jak na ich tle Ty wypadasz?
            No comment. Wypadam bardzo korzystnie z wygladu, konta i 'duzego samochodu', bo
            ten samochod bardzo sie liczy dla niektorych.

Czy zostales chujem tylko gleboko to ukrywasz przed znajomymi i rodzina?
            A, fe, panie kolego Kiszczak. Tak sie odzywac do siostry Polki? Ale nie
            pozostajac ci dluzna odpowiem: nie, nie jestem. Acha, stan majatkowy staram sie
            ukrywac zarowno przed rodzina jak i przed znajomymi. Z roznych powodow ktorych
            sie na pewno domyslasz.

Pozdrawiam!

• Gość: WC Re: Interesujacy temat wybrales, Kiszczak IP: *.sympatico.ca 30.11.02, 01:58
              forsiasta napisała:

> W Polsce skonczyles studia znasz jezyk kraju w ktorym mieszkasz.
              > Skonczylam studia i w Polsce i za granica. Znam jezyk kraju w ktorym
              przebywam.

Z pewnoscia ponizsze swiadczy o powyzszym (he, he, he)

> Jaka pozycje zajmujesz w nowym kraju?
              > Bardzo wysoka.
              >
              > Czy praca ktora wykonujesz jest adekwatna do Twojego wyksztalcenia?
              > Tak.
              >
              > Czy po prostu jestes zwyklym robolem nisko oplacanym i cieszacym sie z tego
              jak
              >
              > zamknie miesieczny bilans wydatkow.
              > Nie jestem robolem zwyklym czy tez niezwyklym. Kto to jest 'robol'? Taki co
              > pije, czy taki co zgarnia $10k miesiac w miesiac?
              >
              > Porownaj swoja sytuacje z sytuacja kolegow ktorzy pozostali w Polsce.
              > Przestalam juz robic takie porownania bardzo dawno. Nie maja sensu. Inna
              > optyka. Przeciez oni maja naprawde bardzo ciezko walczac o byt? Ty chyba nie
              > jestes sadysta?
              >
              > Jak na ich tle Ty wypadasz?
              > No comment. Wypadam bardzo korzystnie z wygladu, konta i 'duzego samochodu',
              bo
              >
              > ten samochod bardzo sie liczy dla niektorych.
              >
              > Czy zostales chujem tylko gleboko to ukrywasz przed znajomymi i rodzina?
              > A, fe, panie kolego Kiszczak. Tak sie odzywac do siostry Polki? Ale nie
              > pozostajac ci dluzna odpowiem: nie, nie jestem. Acha, stan majatkowy staram
              sie
              >
              > ukrywac zarowno przed rodzina jak i przed znajomymi. Z roznych powodow
              ktorych
              > sie na pewno domyslasz.
              >
              > Pozdrawiam!
              >
          • Gość: Victoria Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.proxy.aol.com 28.11.02, 04:52
            Gość portalu: Kliken napisał:

> ...z mojej klasy 20% ludzie mieszka za granica...50% mieszka z rodzicami w
            > Polsce...Tylko jeden koles otworzyl firme i zarabia niezle....najbrzydsza
            > dziewczyna w klasie jest uznanym kardiologiem...Gdybym mial jeszcze raz
            > wyjechac to zrobiolbym to z zamknieteymi oczami...emigracja ma to do siebie
            ze
            > ZMUSZA czlowieka do extra wysilku..i sa tego owoce...

zapomniales kretynie dodać co robi najbrzydszy chlopak z klasy, bo o
            dziewczynie nie zapomniales napisać ty zakompleksione męskie g....
          • Gość: Victoria Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.proxy.aol.com 28.11.02, 04:53

ze

• Gość: Victoria Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.proxy.aol.com 28.11.02, 04:53

ze

• Gość: Victoria Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.proxy.aol.com 28.11.02, 04:54

ze

• Gość: Victoria Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.proxy.aol.com 28.11.02, 04:55

ze

• Gość: Victoria Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.proxy.aol.com 28.11.02, 04:56

ze

• guajazyl Do kichy 28.11.02, 00:22
      A moze tak pare slow o sobie, zamiast stare tematy odgrzewac? Ty zaliczasz sie
      do chuji czy do kutasow?
      • forsiasta Panie Guajazyl, czy musi pan uzywac tak mocnych 28.11.02, 00:32
        okreslen? Przeciez to nie jest potrzebne. Wszyscy te slowa znamy bardzo dobrze,
        mamy ich na ogol dosyc. Zachecam do spobawania wyrazania swoich mysli bez
        przecinkow.
        • guajazyl Re: Panie Guajazyl, czy musi pan uzywac tak mocny 28.11.02, 00:37
          Postaram sie zastosowac! Dziekuje za zwrocenie uwagi. W tym wypadku chodzilo o
          dostosowanie formy wypowiedzi do poziomu "pytacza".
          Przepraszam (a dlaczego kiszce wolno?)

• guajazyl Re: Co osiagnales na emigracji? 28.11.02, 00:45
      Najlepiej zagadaj osobiscie gadule. On ma faze poszukiwania kumpli. Na pewno
      sie dogadacie i o waszych osiagnieciach rzeczowo podyskutujecie.
    • Gość: polishAM Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.nas15.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 28.11.02, 01:02
      W zasadzie wszystko, ale inne wartosci ktore osiagnalem w Polsce nigdy bym nie
      osiagnal na Zachodzie. Kasa ma duzy wplyw na to co osiagnalem ale nie
      decydujacy. Co do fujary to przyszlo mi ja wyciagac ze spodni czesciej niz sie
      spodziewalem, odwiedzajac co slynniejsze burdele na wszystkich kontynentach.
    • krolewna_sniezka Re: Co osiagnales na emigracji? 28.11.02, 01:14
      Ja osiagnelam duze cyce, czy to sie liczy ?
    • lombat Re: Ankieta Kiszczaka 28.11.02, 02:37

> W Polsce skonczyles studia?
      Odp: Tak zdarzylo mi sie ukonczyc studia w PL oraz za granica powtorzyc
      caly cykl edukacyjny: technikum+studia na poziomie podstawowym+
      studia przez prace badawcza na poziomie higher degree
      > znasz jezyk kraju w ktorym mieszkasz?
      Odp: Sam nie wiem
      >JAka pozycje zajmujesz w nowym kraju?
      Odp: Beznadziejna
      > Czy praca ktora wykonujesz jest adekwatna do Twojego wyksztalcenia ?
      Odp: Oczywiscie, ze nie
      >Czy po prostu jestes zwyklym robolem
      Odp: Mozna to i tak nazwac, ale tutaj to nazywaja "working class"
      >nisko oplacanym
      Odp: Co to to nie
      >cieszacym sie z tego jak zamknie miesieczny bilans wy datkow.
      Odp: Oczywiscie, a jeszcze bardziej gdy dostaje na koniec roku podatkowego
      zwrot nadplaconego podatku w wysokosci $2 500
      > Porownaj swoja sytuacje z sytuacja kolegow ktorzy pozostali w Polsce
      Odp: Wiekszosc juz nie zyje
      >Jak na ich tle Ty wypadasz ?
      Odp: Patrz wyzej
      > Czy zostales chujem tylko gleboko to ukrywasz przed znajomymi i rodzina w Polsce ?
      Odp: Chcialbys, ale nie bo regularnie zapraszam rodzine z Polski,a tym co potrzebuja
      daje prace.

• jajecznica1 Re: Ankieta Kiszczaka 28.11.02, 02:46
        a ja !!! jezdem robolem !!! i co ???? w Polsce studiowalem i gowno z tego
        mialem ,tu zasuwam na dachach !!! -hahahaah !!! i robie forse o jakich nie
        moze marzyc zaden Pan,Pani Magister !!! hihhihi !! i co ?? - lyso ?? szczeka
        opadla ?? co z tego ze oni tam maja tytuly ,jak w kieszeni pustki i glodowe
        pensyjki !! ja wole dachy naprawiac szingle nabijac !! i smolowac i mam na
        czysto tygodniowo na raczke 800 $$ tyle nie ma polonista w sredniej szkole na
        pelnym etacie na miesiac !!! ale za to ma tytul na tabliczce na drzwiach -
        mgr. Kiszczak ,to tak na przyklad
        • krolewna_sniezka Re: Ankieta Kiszczaka 28.11.02, 02:52
          jajecznica1 napisał:

> a ja !!! jezdem robolem !!! i co ???? w Polsce studiowalem i gowno z tego
          > mialem ,tu zasuwam na dachach !!! -hahahaah !!! i robie forse o jakich nie
          > moze marzyc zaden Pan,Pani Magister !!! hihhihi !! i co ?? - lyso ?? szczeka
          > opadla ?? co z tego ze oni tam maja tytuly ,jak w kieszeni pustki i glodowe
          > pensyjki !! ja wole dachy naprawiac szingle nabijac !! i smolowac i mam na
          > czysto tygodniowo na raczke 800 $$ tyle nie ma polonista w sredniej szkole na
          > pelnym etacie na miesiac !!! ale za to ma tytul na tabliczce na drzwiach -
          > mgr. Kiszczak ,to tak na przyklad

a inzyniery gary myja...
    • larson Re: Co osiagnales na emigracji? 28.11.02, 02:57
      Z twojego pytania wynika ze zwykly, nisko oplacany robol = chuj. Mam zupelnie
      inne kryteria okreslania kto jest chuj a kto nie. Chuj to dla mnie np. ktos kto
      uwaza ze jest lepszy, bo lepiej zarabia. Kto musi sie ciagle porownywac z
      innymi zeby utwierdzic sie we wlasnej wartosci. W zwiazku z tym nie bede
      zaszczycal tak chujowego pytania odpowiedzia.
      • Gość: donaldtrumph mow do mnie IP: *.proxy.aol.com 28.11.02, 04:41
        kazdy hooi
        ma swoj strooi
    • ozpol Re: Co osiagnales na emigracji? Spokoj i radosc .. 28.11.02, 06:20
      zycia, bo na to ceny nie ma.
      Kiszczak chyba krotko jestes na emigracji albo masz strupa ze co niektorym w
      Polsce lepiej sie dzieje niz tobie.
      Najwazniejsze ze sie pracuje i nie wazne co, byle nie zlodziej czy inny
      przekret, a i tak mamy sie lepiej do tych w Polsce (w wiekszosci).
      Tak wiec poco tracic czas na robienie rachunkow - wazne jest wlasne
      samozadowolenie a reszta to tylko oprawka na zdjeciu.
      Ale krotko ma wyksztalcenie z Polski i wykonuje wyuczony zawod i osiagnolem to
      co chcialem osiagnac.
      • Gość: ozpol Re: Co osiagnales na emigracji? Spokoj i radosc . IP: *.proxy.aol.com 28.11.02, 06:34
        hooJA
      • Gość: Rejent Re: Co osiagnales na emigracji? Spokoj i radosc . IP: *.sympatico.ca 28.11.02, 06:43
        ozpol napisa?:

> zycia, bo na to ceny nie ma.
        > Kiszczak chyba krotko jestes na emigracji albo masz strupa ze co
        > niektorym w Polsce lepiej sie dzieje niz tobie.
        > Najwazniejsze ze sie pracuje i nie wazne co, byle nie zlodziej czy inny
        > przekret, a i tak mamy sie lepiej do tych w Polsce (w wiekszosci).
        > Tak wiec poco tracic czas na robienie rachunkow - wazne jest wlasne
        > samozadowolenie a reszta to tylko oprawka na zdjeciu.
        > Ale krotko ma wyksztalcenie z Polski i wykonuje wyuczony zawod i
        > osiagnolem to co chcialem osiagnac.
        >

Powiedz to Staremu palancie ...
    • xurek Re: Co osiagnales na emigracji? 28.11.02, 10:36
      Czesc Kiszczak,

ja lubie wiedziec, z kim rozmawiam, a Ty tylko otwierasz watki i dalej nic.
      Odpowiedz prosze na te wszystkie zadane przez Ciebie pytania a potem odpowiem
      ja. Mam nawet jeszcze jedno dodatkowe: robol poczodzenia polskiego za granica
      to Twoim zdaniem ch.... . Kim Twoim zdaniem jest robol pochodzenia polskiego w
      Polsce? Tez ch....em? Jezeli tak i jezeli sie to na wszystkich roboli swiata
      rozciaga, to wiekszosci populacji ludzkiej to ch...e, wiec chyba nie ma sie
      czym przejmowac i czego wstydzic?

Xurek, chyba nie ch..., bo zenski.
    • prawdziwystarywiarus swiety spokoj od kiszczakow 28.11.02, 12:22
      kiszczak napisał:

> W Polsce skonczyles studia znasz jezyk kraju w ktorym mieszkasz .JAka pozycje z
      > ajmujesz w nowym kraju
      > ?Czy praca ktora wykonujesz jest adekwatna do Twojego wyksztalcenia ? Czy po pr
      > ostu jestes zwyklym
      > robolem nisko oplacanym i cieszacym sie z tego jak zamknie miesieczny bilans wy
      > datkow.
      > Porownaj swoja sytuacje z sytuacja kolegow ktorzy pozostali w Polsce .Jak na ic
      > h tle Ty wypadasz ?
      > Czy zostales chujem tylko gleboko to ukrywasz przed znajomymi i rodzina w Polsc
      > e ?

Osiagnalem przede wszystkim to, ze mam raz na zawsze swiety spokoj od takich jak ty.
      Aha, i jeszcze tyle, ze tu mi jakos nikt od chujow nie wymysla, ot tak sobie, zeby se ducha dodac.

Wyjscie z polskiego kotla to bardzo powazne zyciowe osiagniecie. Ale ty naturalnie nie musisz; jak lubisz,
      to po prostu nabierz powietrza i nurkuj.

Za troske o moj bilans miesieczny Bog ci zaplac, chociaz to w zasadzie nie twoj zasrany interes;
      zapewniam, ze ma sie daleko lepiej niz twoja dziura budzetowa, ktorej nie zaniedbaj ode mnie pozdrowic.

• manster Fajnie niektorzy napisali: 28.11.02, 12:49
        podoba mi sie starywiarus: wyjscie z polskiego kotla.

i Ozpol: jak jest spokoj i zadowlenie

i Lombat.

Ciekawie panowie odpisali. Moze my jednak potrafimy rozmawiac?

• ozpol Oczywiscie ze potrafimy,ale.. 28.11.02, 13:46
          manster napisał(a):

> podoba mi sie starywiarus: wyjscie z polskiego kotla.
          >
          > i Ozpol: jak jest spokoj i zadowlenie
          >
          > i Lombat.
          >
          > Ciekawie panowie odpisali. Moze my jednak potrafimy rozmawiac?
          >

sam widzisz zawsze wsadza sie palanty ktore nie maja nic do powiedzenia i
          tylko potrafia spluwac. Ale takie jest zycie .. piekne ale ludzie robia
          wszystko zeby je zepsuc.
          • jajecznical ozpol palancie 28.11.02, 15:08
            idz zasmiecac polonie bis swemi mundrosciami
            dlaczego ty jestes taki nudny?
        • Gość: Piast O co chodzi IP: *.140.88.213.host.tele1europe.se 28.11.02, 17:00
          O co właściwie chodzi.
          Cały cas Polacy wyjeżdzali wyjeżdzają i będą wyjeżdzać
          na zachód.
          Wasi mądrzy przywódcy zamiast coś konstruktywnego robć,
          przygotowywują kolejną kadrę do pracy na zachodzie.
          Kocioł polski pozostanie kotłem i żadna siła nic nie zmieni,
          Zachód był będzie zachodem.
          A dlaczego wyjeżdżają - sam sobie odpowiedzcie?
          Chcałbym dożyć czasów aby Niemcy, Szwedzi czy Anglicy
          bili się o to aby zbierać truskawki w Polsce.
          Niesety Placy chętnie by to robili w/w wymienionych kajach.
          Taka jest rzeczywistość a każde porównanie życia w Polsce
          i na zachodzie to pusty śmiech .
    • Gość: PG Re: Co osiagnales na emigracji? IP: 159.231.71.* 28.11.02, 23:28
      kiszczak napisał:

> W Polsce skonczyles studia znasz jezyk kraju w ktorym mieszkasz .JAka pozycje
      z
      > ajmujesz w nowym kraju
      > ?Czy praca ktora wykonujesz jest adekwatna do Twojego wyksztalcenia ? Czy po
      pr
      > ostu jestes zwyklym
      > robolem nisko oplacanym i cieszacym sie z tego jak zamknie miesieczny bilans
      wy
      > datkow.
      > Porownaj swoja sytuacje z sytuacja kolegow ktorzy pozostali w Polsce .Jak na
      ic
      > h tle Ty wypadasz ?
      > Czy zostales chujem tylko gleboko to ukrywasz przed znajomymi i rodzina w
      Polsc
      > e ?

No wiec tak, wyksztalcenie z Polski, nostryfikacja w Kanadzie, praca w
      wyuczonym zawodzie, stanowisko kierownicze, plus wlasna firma...pieniadze sa,
      dom jest, dwa samochody przed domem stoja, basen jest, wycieczka zagraniczna
      dwa razy do roku tez jest...z moich znajomych w Polsce, kolegow z ktorymi razem
      studiowalismy tylko jeden dorobil sie wiecej...no ale on od lat mieszka i
      pracuje we Francji...wszyscy moi znajomi z Polski (z wyksztalceniem) jak 15 lat
      temu meczyli sie tak do dzisiaj sie mecza...robiac na 2-3 etaty tylko po to by
      rodzine utrzymac...acha, o najwazniejszym "osiagnieciu" bym zapomnial...o
      swietym spokoju na codzien...czego wszytskim rodakom w Polsce szczerze
      zycze...
      • Gość: Hooi Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.proxy.aol.com 30.11.02, 11:54
        czyli hooja
    • Gość: Lysy Skonczylem studia IP: *.client.attbi.com 29.11.02, 00:03
      kiszczak napisał:

z
      > ajmujesz w nowym kraju

Niestety nie udalo mi sie w polsce skonczyc studiow. Bylem zbyt biedny by to
      osiagnac. Tutaj udalo mi sie skoczyc pirwszy etap wyzszej edukacji teraz
      pracuje nad magisterka. Jest to otyle ciekawe ze formalnie w Polsce za moich
      czasow studia byly za darmo a tutaj musze za nie placic.

> ?Czy praca ktora wykonujesz jest adekwatna do Twojego wyksztalcenia ? Czy po
      pr
      > ostu jestes zwyklym
      wy
      > datkow.

Praca jest raczej adekwatna do mojego wyksztalcenia choc pragnolbym robic cos
      troszke innego (w tym celu pracuje nad magisterka).Jesli pytasz o miesieczny
      bilans to nie jest latwo ale jakos zyje. Tak nawiasem mowiac to zwykli
      pracownicy czesto zarobiaja wiecej niz ja
      ("zwykli robole" - ty musisz byc naprwde kims kto nie styka sie ze zwyklymi
      ludzmi by tak nazwac kogos kto ciezko pracuje by wyzywic swa rodzine. Pozwole
      sobie zgadnac ze ani ty ani twoi rodzice nigdy nie musieli sie martwic jak
      zamknac miesieczny bilans czyz nie? )

ic
      > h tle Ty wypadasz ?

Jesli porownam z kolegami ktorzy byli w stanie zapewnic sobie edukacje to pewno
      nie wypadam ani specjalnie lepiej ani specjalnie gorzej.
      Jesli natomiast porownywac z kolegami ktorzy nie byli tego w stanie zrobic to
      tez nie wypadam specjalnie gorzej ani lepiej gdyz oni w wiekszosci tez
      wyjechali wiec ich sytuacja jest podobna

Polsc
      > e ?

Raczej chyba nie oczekujesz by ktos to skomentowal. Tak swoja droga to moze
      powinienes sie zastanowic nad soba. Uzywanie takiego jezyka w czasie rozmowy to
      jedna sprawa ale zeby cos takiego pisac w miejscu gdzie tysiace ludzi moga
      czytac to jusz naprawde swiadczy o tobie.
      • peeknik Re: Skonczylem studia 30.11.02, 12:10
        Gość portalu: Lysy napisał(a):

> kiszczak napisał:
        >
        > > W Polsce skonczyles studia znasz jezyk kraju w ktorym mieszkasz .JAka pozy
        > cje
        > z
        > > ajmujesz w nowym kraju
        >
        > Niestety nie udalo mi sie w polsce skonczyc studiow. Bylem zbyt biedny by to
        > osiagnac. Tutaj udalo mi sie skoczyc pirwszy etap wyzszej edukacji teraz
        > pracuje nad magisterka. Jest to otyle ciekawe ze formalnie w Polsce za moich
        > czasow studia byly za darmo a tutaj musze za nie placic.
        >
        > > ?Czy praca ktora wykonujesz jest adekwatna do Twojego wyksztalcenia ? Czy
        > po
        > pr
        > > ostu jestes zwyklym
        > > robolem nisko oplacanym i cieszacym sie z tego jak zamknie miesieczny bila
        > ns
        > wy
        > > datkow.
        >
        > Praca jest raczej adekwatna do mojego wyksztalcenia choc pragnolbym robic cos
        > troszke innego (w tym celu pracuje nad magisterka).Jesli pytasz o miesieczny
        > bilans to nie jest latwo ale jakos zyje. Tak nawiasem mowiac to zwykli
        > pracownicy czesto zarobiaja wiecej niz ja
        > ("zwykli robole" - ty musisz byc naprwde kims kto nie styka sie ze zwyklymi
        > ludzmi by tak nazwac kogos kto ciezko pracuje by wyzywic swa rodzine. Pozwole
        > sobie zgadnac ze ani ty ani twoi rodzice nigdy nie musieli sie martwic jak
        > zamknac miesieczny bilans czyz nie? )
        >
        >
        > > Porownaj swoja sytuacje z sytuacja kolegow ktorzy pozostali w Polsce .Jak
        > na
        > ic
        > > h tle Ty wypadasz ?
        >
        > Jesli porownam z kolegami ktorzy byli w stanie zapewnic sobie edukacje to
        pewno
        >
        > nie wypadam ani specjalnie lepiej ani specjalnie gorzej.
        > Jesli natomiast porownywac z kolegami ktorzy nie byli tego w stanie zrobic
        to
        > tez nie wypadam specjalnie gorzej ani lepiej gdyz oni w wiekszosci tez
        > wyjechali wiec ich sytuacja jest podobna
        >
        > > Czy zostales chujem tylko gleboko to ukrywasz przed znajomymi i rodzina w
        > Polsc
        > > e ?
        >>Wszyscy i tak wiedza.Tyle tylko ze wiedze ta moga wsadzic sobie w miejsce
        wiadome, poniewaz nie jest to ich zasrane zycie.To tyle.
        >
        > Raczej chyba nie oczekujesz by ktos to skomentowal. Tak swoja droga to moze
        > powinienes sie zastanowic nad soba. Uzywanie takiego jezyka w czasie rozmowy
        to
        >
        > jedna sprawa ale zeby cos takiego pisac w miejscu gdzie tysiace ludzi moga
        > czytac to jusz naprawde swiadczy o tobie.

• peeknik I'm achiever w trakcie 30.11.02, 12:05
      Po szescdziesiatce napisze pamietnik.
      Albo oleje pisanie pamietnika.
      Napisze poradnik , albo ktos napisze biografie, albo jednak autobiografia.
      Nie wiem co myslec.Mondrale wystap!
    • Gość: krupski rypczak Re: Co osiagnales na emigracji? IP: 24.90.53.* 30.11.02, 15:28
      kiszczak napisal:

> z ajmujesz w nowym kraju? Czy praca ktora wykonujesz jest adekwatna do
      > Twojego wyksztalcenia ? Czy po prostu jestes zwyklym robolem nisko oplacanym
      > i cieszacym sie z tego jak zamknie miesieczny bilans wydatkow.
      > Porownaj swoja sytuacje z sytuacja kolegow ktorzy pozostali w Polsce .Jak
      > na ich tle Ty wypadasz ?
      > Polsce ?

Co za wstretny impertynent. Kiszczak jest zwyklym, zazdrosnym chamem, ktoremu
      nie powiodlo sie w zyciu i szuka zadoscuczynienia w domniemanej niedoli
      emigrantow. Zeby imbecylowi uzmyslowic niedorzecznosc pytan odpowiem po kolei.
      1. Nie pracuje w zawodzie zgodnym z kierunkiem studiow.
      2. Moja zona za to pracuje zgodnie z wyksztalceniem.
      3. Zarabia tygodniowo 25% tego co ja, ale ma wyzsza od mojej pozycje.
      4. Moja sytuacje za granica mozna jedynie porownac do tych moich znajomych,
      ktorzy maja wlasny, dobrze prosperujacy interes w Polsce. Wszyscy inni z
      pozycja zazdroszcza mi.
      5 Zeby ci uzmyslowic jak nisko jestem oplacany pozwole sobie dokonac malego
      sprawozdania w przeliczeniu mojego dochodu na towary. I tak za moja tygodniowke
      moge sobie kupic 24000 jajek, albo 126 kg szynki, albo 20 rowerow wycsigowych,
      albo 1/6 Hondy Civic. Ale nie to jest tak istotne.

Najwazniejsza rzecza jest szansa jaka ma moja corka, cos co nie jest do
      osiagniecia w Polsce. Jest na ostatnim roku studiow i od Sierpnia ma juz
      zapewniona prace w telewizji NBC z wynagrodzeniem ok 48 tysiecy dolarow rocznie.

To jest dla mnie wazniejsze niz te jajka i szynka, ale ty kiszczak chyba jestes
      jeszcze za mlody, zeby tak prosta rzecz zrozumiec.

Przestan nam juz zazdroscic, wez sie za robote to i ty cos w zyciu byc moze
      osiagniesz. O karierze naukowej zapomnij, Einsteinem nie bedziesz.

PS. Zwykli robole to ci ludzie, ktorzy zbudowali dom, w ktorym mieszkasz i
      sprzataja ulice i smieci w twoim miescie. To takze ci ktorzy dostarczaja cieplo
      do twojego domu zebys sobie nie odmrozil dupy.
      Jak mozna oczekiwac szacunku, kiedy samemu nie szanuje sie nikogo kto jest
      ponizej POZIOMU. Jestes typowym tzw. POLACZKIEM ( obrazliwe ) i jak widze
      takich jak ty to jest mi i wstyd i przykro.
    • Gość: Grazka z DixieLand Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.asm.bellsouth.net 30.11.02, 19:51
      Moj najwiekszy sukces..RODZINA..
      Osiagnelam osobiscie jeszcze inne rzeczy, ....ale to tylko dodatek do zycia.
      Pozdrawiam
      • mysliweczek no, k., wiedzialem. Zydowka z Atlanty. 01.12.02, 03:25
        • Gość: Grazka z DixieLand Re: no, k., wiedzialem. Zydowka z Atlanty. IP: *.asm.bellsouth.net 01.12.02, 13:09
          PUDLO!!!!!!!!!!!!
          Jestem Polka z dziada-pradziada. Mieszkam w sasiednim stanie.
          A rodziny mozesz mi pozazdroscicsmile))
    • Gość: Artur Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.12.02, 12:39
      kiszczak napisał:

> W Polsce skonczyles studia znasz jezyk kraju w ktorym mieszkasz .
      .............nie. nie te czasy. ale skonczylem na zachodzie.

JAka pozycje z ajmujesz w nowym kraju
      > ?Czy praca ktora wykonujesz jest adekwatna do Twojego wyksztalcenia ?
      .............pracuje na wlasny rachunek w wuczonym zawodzie.

Czy po prostu jestes zwyklym
      wydatkow.
      ............. he he

ic
      > h tle Ty wypadasz ?
      .............ja stawiam w knajpie i place wyplate. A oprocz tego trudno
      powiedziec, znam tez w Polsce managerow jak i przecieynych ludzi. Z wszystkimi
      sie dobrze rozumiem.

Polsce ?
      ............. eeeeeeeee, pozdrówko.
    • Gość: upperhand Re: Co osiagnales na emigracji? IP: *.proxy.aol.com 02.12.02, 06:18
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka