Dodaj do ulubionych

samotne mamy

20.04.06, 22:37
Czy sa tu jakies samotne mamy, ktore żyją i pracują zagranicą? Jeśli tak,
podzielcie sie prosze doświadczeniami, napiszcie jak sobie radzicie, czy
mozliwe jest wychowywanie dziecka zagranicą bedąc samotną mamą.
Pozdrawiam
Atilka
Obserwuj wątek
    • blanka2 Re: samotne mamy 27.04.06, 21:48
      Hej!
      jestem sama mama.nie pracuje,zyje z zasilku,potykam sie o puste pokoje.zasilek
      nie jest duzy ale da sie przezyc.acha mieszkam w Londynie.nie jest zbyt latwo.
      ciezko mi jest cos doradzic,nie zdradzilas zbyt wielu szczegolow;np. w jakim
      jezyku mowisz,ile lat ma dziecko itp. mozliwosci zawsze jakies sa.takze jezeli
      jestes wciaz zainteresowana napisz cos wiecej
      pozdrawiam
      • kasiaola2 Re: samotne mamy 01.05.06, 14:46
        Czesc ja tez jestem samotna mama mam 3 letnia corke, do anglii przyjechalam 2
        miesiace temu, na razie jest fatalnie niczego nie moge zalatwic, Blanko czy
        moglabys podpowiedziec co ewentualnie oprocz child bevnefit moglabym zalatwiv,
        mam juz NIN , czy jest jakas zapomoga dla samotnych matek, ciagle szukam pracy
        ale jak znajde to nie wiem co dalej bo przedszkole jest bardzo drogie i nie mam
        jak za nie zaplacic czy moge sie ubiegac o zwrot i jak to zrobic , bede bardzo
        wdzieczna za pomoc pozdrawiam
        • monkia_s Re: samotne mamy 05.05.06, 17:08
          czesc tez jestem samotna mama, mam 3.5 miesiecznego synka.obecnie jestem w
          polsce ale planuje powrot do londynu tylko czekam az filipek troche
          podrosnie.chcialabym wyjechac po wakacjach ale nie wiem czy to nie zawczesnie i
          czy mi sie uda.pocieszajace jest to ze sa inne mamy ,ktore zdecydowaly sie na
          taki wyjazd.trzymam kciuki i powodzenia.moze kiedys sie tam spotkamy
      • katarzynka-z Re: samotne mamy 01.05.06, 16:05
        witam ja takze mieszkam w londynie (poln-wsch) chcialabym sie kiedys spotkac i
        porozmawiac jestem mezatka ale..... nie wiem jak dlugo jeszcze jesli moglabys
        napisac cos wiecej jak dajesz sobie rade byloby swietnie moze popiszemy e-maile?
        • kasiaola2 Re: samotne mamy 02.05.06, 00:09
          czesc katarzynaka napisz bna mojego maila bo tak na forum to nie bardzo chce mi
          sie uzewnatrzniac pozdrawiamy kasia i ola
    • atilka Re: samotne mamy 01.05.06, 21:25
      Dziekuję bardzo za odpowiedź. Mam 31 lat, synek 5 miesięcy. Wykształcenie
      wyższe. Angielski znam na poziomie komunikatywnym, ale nie czuje sie pewnie w
      rozmowach, napewno musiałabym podszkolic jezyk. Dlatego myśle na poczatku o
      pracy w jakimś markecie lub w hotelu. Moja mama chciałaby pojechac ze mna i
      może udałoby nam sie jakoś pogodzic pracę np ja w nocy a ona w dzień, lub ona
      zaopiekowałaby sie jeszcze innym dzieckiem. Mama prawdopodobnie wyjedzie do
      Anglii na zbiory w czerwcu. A ja narazie wracam do pracy w Polsce
    • lol21ndm Re: samotne mamy 06.05.06, 11:13
      Jestem samotna matka (od 14 lat w UK, syn prawie szescio-latek). Pracuje. W
      miedzyczasie zrobilam studia. Ciezko jest tylko finansowo. Poza tym OK.
      • kasiaola2 Re: samotne mamy 30.05.06, 00:53
        Mam pytanie szczegolnie do lol . Mam prace 36 g. tyg. w tym tygodniu skladam
        wniosek o WTC CTC oraz o child Benefit , czy oprocz tego jest jakis dodatek dla
        samotnych rodzicow?? pozdrawiam kasia i ola
        • izabelski Re: samotne mamy 30.05.06, 01:15
          znalazlam

www.singleparents.org.uk/index.php?_menu=TOP&issue=NONE&_section=MON_ENT&gen=Y
          • kasiaola2 Re: samotne mamy 30.05.06, 13:03
            Dzieki to znaczy ,z e mam sie umowic w citizen , czytam tam maja tlumacza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka