Gość: selma wrocilam na lono forum IP: *.ppp.get2net.dk 25.12.02, 21:58 kochana Karelio znowu przypomnialy mi sie stare czasy kiedy to z zapartym tchem sledzilam Wasze wypowiedzi -"to se ne vrati ",niestety.sernik mam prawdziwy ,nie instant ale z philadelphi ,wlasnie go zagryzam wznoszac toast za Was wszystkich ,a Dona ucaluj ode mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza do Selmy IP: 3E1FE* / *.blueyonder.co.uk 26.12.02, 12:24 a jak ten sernik z philadelphi zrobilas? Odpowiedz Link Zgłoś
_radca Re: szelmutka:-))))) 25.12.02, 22:49 Karelia ladnie to tak kolezanke "szelma" przezywac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma podaje przepis IP: *.ppp.get2net.dk 26.12.02, 23:04 instanty juz mi sie przejadly znalazlam przepis dunski na sernik amerykanski amerikansk ostekage z philadelphi -jet super taki jak z cukierni z Polski. 2 sery philadelphia ,6 jajek ,200dl mleka A38 czyli zsiadlego tuejszego z kartonu ,otarta skorka z cytryny 4 lyzki maki, 4 lyzki cukru , cukier waniliowy, na spod blachy pokruszone ciastka digestive z maslem ok 12 ciastek i 75 g masla.wymieszac wszystko dodac na koncu bialka ubite na sztywno,spod wylozyc pokruszonymi digestive ,na wierzch mozna ulozyc po upieczeniu brzoskwinie z puszki.smacznego milo, ze tak mnie Boss pamieta chetnie poczestowalabym go tym i owym hihi ale coz za daleko mieszkam )) Odpowiedz Link Zgłoś
_komentator Re: Selma 27.12.02, 01:10 szelmutka to niby Selma? czy tez szelmutka to Szwidowa? brzmi tak jakby pensjonarki sobie opowiadaly. Plaskie i plytkie. Slowa, nie one. O nich nie wiem. Acha, przy okazji, a wy sie pensjonarki nie piszecie na wyrolowanie ruskiej rury? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re:kunmentator 27.12.02, 09:39 ty to taki raczej wysoki, w myslach mowie i uczynku. Taki , no jak on sie nazywal, Arystofanes. Glebia twych mysli jest niezglebiona, gdziez nam pensjonarkom do ciebie. Smutno mi sie zrobilo, bo ja nigdy taka madra nie bede. Swiec nam gwiazdo wiekuista swym rozumem, oswiecaj pensjonarki , a nie skap swej madrosci niezmierzonej,. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re:kunmentator IP: *.ppp.get2net.dk 27.12.02, 11:30 pensjonarki hihi co za slowo !bruno czy to Ty? pamietasz spacer na wzgorzu partyzantow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re:kunmentator IP: *.telia.com 27.12.02, 19:19 Gość portalu: selma napisał(a): > pensjonarki hihi co za slowo !bruno czy to Ty? pamietasz spacer na wzgorzu > partyzantow? Selma a Tobie co sie zachciewa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re:kunmentator IP: *.ppp.get2net.dk 27.12.02, 20:39 wlasnie zachcialo mi sie Ciebie zobaczyc..... Odpowiedz Link Zgłoś
_szvvedka _____________zapraszamy na czat___________________ 27.12.02, 22:46 Gość portalu: selma napisał(a): > wlasnie zachcialo mi sie Ciebie zobaczyc..... Mnie tez sie chce i nie wiem co zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula canadian to typowy przyklad QUTASA IP: *.sympatico.ca 28.12.02, 01:57 Odpowiedz Link Zgłoś