Dodaj do ulubionych

Do mam z Holandii..Amsterdam ;)

08.06.06, 22:49
Witam serdecznie wszystkie mamuski.
Chcialam prosic Was ,moje drogie, o przysluge.Otoz na poczatku lipca
wyjezdzam na tydzien czasu do Amsterdamu.Nigdy wczesniej nie bylam w
Holandii,bylabym wdzieczna gdybyscie zechcialy mi pomoc w znalezieniu
niedrogich hotelikow badz kwater w Amsterdamie oraz pomoc w organizacji
czasu .Moze znacie jakies ciekawe miejsca ,ktore warto odwiedzic.Bede
wdzieczna za kazdy tips.
Pozdrawiam i licze na pomoc z Waszej strony
klarinia
Obserwuj wątek
    • kokolores Re: Do mam z Holandii..Amsterdam ;) 08.06.06, 23:07
      Polecam
      www.madametussauds.nl/english/index.asp

i przejazdzke statkiem po kanalach warto zrobic. Niestety nie mieszkam w
      Holandii ,wiec w sprawie noclegu niewiele moge pomoc.
      www.hoteliers.nl/amsterdam/
      • klarinia Re: Do mam z Holandii..Amsterdam ;) 09.06.06, 09:39
        kokolores serdeczne dzieki
    • luizjana11 Re: Do mam z Holandii..Amsterdam ;) 09.06.06, 13:37
      Witaj,
      mieszkam w NL,ale w drugim koncu i w sprawie Amsterdamu nie moge Ci pomoc.
      Polecam za to: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24320
      Tam masz wieksze szanse.

Milych wakacji-Luizjana.

www.pol-ned.tk
      • marga12 Re: Do mam z Holandii..Amsterdam ;) 04.07.06, 20:39
        Klarinia!fajnie,ze wybierasz sie do Amsterdamu.w tym miescie jest tyle rzeczy
        do zobaczenia i tak duzo sie dzieje,ze mam nadzieje,ze masz duzo czasu.zacznij
        od Central station,potem idz prosto ulica Damrak,wejdz do Bajienkorfu
        (b.sympatyczny dom towarowy),po lewej stronie masz pomnik(cos dla wyzwolicieli
        a-damu)-lokalni nazywaja go amserdamskim penisem,potem po lewej tez stronie
        masz uliczke-zaraz obok hotelu krasnopolski-nia dojdziesz do czerwonej
        dzielnicy,albo jak pojdziesz bardziej w prawo wejdz w Kalverstraat(nasza
        Marszakowska),znowu prosto-pobiegaj po sklepach-moze cos znajdziesz.w ktoryms
        momencie po prawej str.masz uliczke,ktora doprowadzi Cie do knajpy David i
        Goliat-ciekawe do zobaczenia.potem wracasz do kalver.i znowu gdzies kolejna
        uliczka w prawo,ktora doprowadzi Cie (idziesz tylko prosto)poprzez targ
        kwiatowy do Leidseplein-tam zawsze cos sie dzieje.idac dalej prosto w strone
        Overtoom-po lewej rece bedziesz mogla dojsc do Vondelpark-tam jest b.fajosko-
        mnostwo mlodych i starych ludzi,picnic,muzyka-po przeciwnej stronie (mniej
        wiecej)masz muzeum Van Goga-tu zawsze warto jest przyjsc(uwielbiam
        impresjonizm),poza tym masz mnoostwo szlifierni,masz Rijks muzeum(a tam
        oczywiscie Rembrandt,poza tym blisko Vondelprk.masz jedna z najdrozszych ulic w
        A'damie-piekne stare kamienice.jak Ci sie znudzi lazenie po miescie,wez pociag
        z Centralu do Zantvoord i spedzasz piekny letni dzien nad morzem(okolo moze 20
        min.jazdy).zawsze tez mozesz poplywac statkiem-albo z kolacja,albo bez.napewno
        zaopatrz sie w kawalek "belegen kaas"-jest pycha,no i oczywiscie cebulki
        tulipanow na przyszly rok na balkon.mam nadzieje,ze dobrze bedziesz sie
        bawic.zycze udanych wakacji.dag!!!
    • agnieszkaela Re: Do mam z Holandii..Amsterdam ;) 09.06.06, 18:28
      Co zwiedzac to zalezy od osoby, co kogo intersuje. Ja kilka razy bylam w
      Amsterdamie ze znajomymi na jednodniowych wycieczkach, zawsze podobalo sie
      wejsce do Szlifierni Diamentow, spacer po dzielnicy czerwonych latarni, jak
      ktos lubi to muzeum Van Gogha. Zreszta, najlepiej jak sama wybierzesz, na tej
      stronie na pewno znajdziesz cos ciekawego

www.holland.com/pl/
      • klarinia Re: Do mam z Holandii..Amsterdam ;) 05.07.06, 16:20
        Dziewczyny serdeczne dzieki za pomoc,na pewno skorzystam z waszych propozycji,
        a po wakacjach odezwe sie i opowiem jak bylo.
        • marga12 Re: Do mam z Holandii..Amsterdam ;) 06.07.06, 20:48
          koniecznie sie odezwij po powrocie!ciekawa jestem jak Ci sie bedzie Holandia
          podobala-taka opinia osoby z poza.aha!!!jak bedziesz poruszac sie publicznym
          transportem(jak tramwaj),to nie kupuj biletu od motorniczego-sa o wiele
          drozsze.musisz kupic niebieska,mala stripenkaart(dostepna w kazdym
          kiosku).pamietaj tez,ze tutaj kasuje sie zonami!poruszajac sie w centrum musisz
          kasowac na 3-cim pasku(bo zawsze kasuje sie jedna zone wiecej).najlepiej
          wchodzic przy kierowcy-powiedziec gdzie sie chce jechac,a on juz Ci dobrze
          skasuje.jezeli bedziesz musiala sie przesiadac,nie musisz kasowac biletu na
          nowo-ten jeden jest wazny godzine-na te same 3 paski.zycze powodzenia raz
          jeszcze.DAG!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka