Dodaj do ulubionych

Jaka woda w Hiszpanii dla niemowlaka i inne pyt.

14.09.06, 09:24
w niedzielę wybieram się na 3 tygodnie z moim 8 miesięcznym synkiem do
Hiszpanii.Jest on alergikiem i obawiam się zmiany wody, teraz wszystko robimy
na Żywcu.
Czy ktoś się orientuje, jaka woda w Hiszpanii jest podobna "składem" do
Żywca, lub jaka jest tam polecana dla dzieci?
Jak już pytam - to czy ktoś moze orientuje się jakie słoiczki tam występują?
czy zabierać swoje czy coś się tam znajdzie.Wiem, że Hipp posiada szeroką
ofertę, ale niestety na str int, jest tylko tytuł etykiety, nie ma całego
składu, czyli, czy jest gluten, masło, białko mleka, itd.
Obserwuj wątek
    • mamacarli Re: Jaka woda w Hiszpanii dla niemowlaka i inne p 14.09.06, 18:54
      Hej,

wybor produktow dla maluchow jest o wiele wiekszy w Hiszpanii niz w Polsce,
      dlatego na Twoim miejscu nie bralabym niczego z Polski (no, moze poza mlekiem -
      jesli karmisz modyfikowanym - bo z doswiadczenia wiem, ze maluchowi moze nie
      spodobac sie zmiana). Co do wody, to najlepiej rozgladac sie za
      niskomineralizowana (agua de baja mineralizacion) i uboga w zawartosc sodu
      (pobra en sodio) - taka polecaja nasi pediatrzy. Takie sa np. Font Vella i
      Viladrau - bardzo popularne i dostepne we wszystkich marketach (zaw. sodu ok.
      12 mg/l).
      Co do sloiczkow, to niestety nie wiem jaka jest ich dokladna zawartosc, bo moja
      mala nie jest alergikiem i je wszystko. W supermarketach znajdziecie duza game
      tych produktow marek HeroBaby, Hipp i Nestle. Dla bardziej "wybrednych" dzieci
      mozna tez dostac w aptekach Milupa i Nutriben (zdaje mi sie, ze ten ostatni
      robi cos wlasnie dla alergikow). W supermarketach sa rowniez kaszki -
      wielozbozowe, ale bez glutenu. Nie ma natomiast kaszek owowcowych i jesli Twoj
      synek je lubi to lepiej zabrac ze soba.
      To by bylo na tyle. Jakbys miala wiecej pytan, to chetnie odpowiem. Mozesz
      pisac na adres gazetowy.

Pozdrowienia z Barcelony,
      Gosia
      • dobby Re: Jaka woda w Hiszpanii dla niemowlaka i inne p 15.09.06, 10:55
        Gosia ci pieknie na wszystko odpowiedziala. Ja chcialam tylko dodac ze kaszka
        owocowa (jesli mamy na mysli "cereales", tak Gosiu?) istnieje. Mozna ja kupic w
        aptece i sa to wlasnie "cereales con/de fruta" marki Blevit. Pamietam ze na
        opakowaniu sa rysunki owocow.
        Pozdrawiam
        PS: Gosiu, mala ci pozwala pisac na forum? Nie dobija sie do klawiatury? Buzka!
        • mamacarli Do Dobby 15.09.06, 17:41
          Hej!

Mialam na mysli oczywiscie cereales jako kaszke i nie wiedzialam, ze istnieja
          owocowe - to chyba dlatego, ze zakupy dla Malej robie tylko w supermarketach.
          Caluski

PS Mala zmienila sobie harmonogram dnia i ucina sobie ostatnio drzemki cos w
          okolicach godz. 18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka