Dodaj do ulubionych

Forum Polonia ma 5 lat!

• waldek.usa luty 2001 23.10.06, 21:40
      tylko.
      Glebiej nie da sie, chyba, ze admin znajdzie link dzialajacy.
      • karelia Re: luty 2001 23.10.06, 22:28
        Dzieki Piknicwink ze wspomniales Mirka, ktory mial nick Mirko. Jego niesamowita
        opowiesc, jak przekraczal granice Mexico /USA czytalo sie z galami
        wybaluszonymi do granic...
        I specjalny watek dotyczacy gotowania, czyli jak Don uczyl pania Renie gotowac
        To sie juz nigdy nie powtorzy, te klotnie, te napasci a wszystko to w oparach
        bigosu gotowanego na dwa sluszne sposoby i pyrkoczacej ogorkowej badz tez
        rosolu i widoku pierogow na stolnicy. Pani Reniu, pozdrawiam cieplosmile

Patrze po watkach, nickach i pamietam tak jakby to bylo dzissmile
        • bruno5 Re: luty 2001 23.10.06, 22:57
          To juz prawie 6 lat jak pisze tu Bruno.
          • tato1 Re: luty 2001 24.10.06, 00:58
            bruno5 napisał:

> To juz prawie 6 lat jak pisze tu Bruno

..............co ja zrobilem kutowo w zyciu przeszlym bruno ze mnie pokaralo........
        • luiza-w-ogrodzie Mirko - Moja droga - przez pół Świata 24.10.06, 01:49
          Karelio, czy to o ten watek Tobie chodzilo?

Obywatel USA - Moja droga - przez pół Świata

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie
          ·´¯`·.¸¸><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
          Australia-uzyteczne linki
        • luiza-w-ogrodzie Historia Mirko - inny watek 24.10.06, 01:54
          Historia Mirko jest na watku Poziom znajomosci jezyka

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie
          • pinkink2 Re: Historia Mirko - inny watek 24.10.06, 06:20

Tak sobie czytam i widze,ze to bylo calkiem niezle forum.
            Jest czego zalowac.

• luiza-w-ogrodzie Re: Historia Mirko - inny watek 24.10.06, 06:56
              pinkink2 napisała:

>
              > Tak sobie czytam i widze,ze to bylo calkiem niezle forum.
              > Jest czego zalowac.

Teraz rozumiesz, czemu sie ciagle tu krece???

Pozdrawiam wiosennie
              Luiza-w-Ogrodzie
    • luiza-w-ogrodzie Forumowe wojny 24.10.06, 07:06
      Wojny forumowe toczyly sie od poczatku, wiele tematow wraca jak bumerang. Dla
      przypomnienia przylinkowalam niektore wojownicze watki.

Odwieczny problem: Dlaczego Admin nie zaglada na Forum Polonii?

Watek, za ktory zebralam straszne baty: Jedenasty wrzesnia - dzien do swietowania zalozony 11.09.03

Rowniez mojego autorstwa (sorry, guys, the easiest nick to search!): Wojna polsko-polska pod flaga Forum Polonia

Pojedynki z serii porownawczej (ktory kraj jest lepszy i tak dalej):

Kanowa Australia vs reszta swiata z 2003
      roku

Wady Polonii amerykanskiej

Co wam sie podoba w krajach, w ktorych zyjecie?

Pozdrawiam wszystkich, ktorzy pozytywnie przyczyniaja sie swymi wpisami do
      atmosfery tego forum
      Luiza-w-Ogrodzie
    • pan.redaktor.naczelny Gratulujemy! 24.10.06, 20:06
      Duza wodka.
      • karelia Re: PRL 24.10.06, 20:23
        Peerelski, a mnie sie wydaje,ze co najmniej 50% jest na temat. No, co chesz sie
        klocic?
        • peerelski Re: Karelia, alez u was zimno, brrrr 25.10.06, 10:15
          nie musi byc 50% bo juz 40% jest OKwink) zwroc uwage ze brandy maja najczesciej
          37%, ale te najlepsze koniaki nie schodza ponizej 40%
          • karelia Re: Karelia, alez u was zimno, brrrr 25.10.06, 15:23
            Peerelski, przekonales mnie. Twoja wiedza dotyczaca % ... racji w wypowiedzi
            pisanej jest imponujacasmile. Wypowiedz krotka, tresciwa, podbudowana argumentami
            nie do odrzucenia w postaci fenomenow i cyfr - mistrzostwo dnia Peerelski. Tak
            trzymacsmile. Imponujace: fenomenologia + matematyka. Hm, moze pisz wiece? Z
            checia poczytam.
            Hmhmhm, czy to bylo na temat? wink
            • peerelski Re: Karelia, alez u was zimno, brrrr 26.10.06, 12:52
              pewnie ze na temat,, 5 lat to jak piec gwiazdek
              • karelia Re: Karelia, alez u was zimno, brrrr 26.10.06, 21:23
                Dziekuje Peerelski za uznanie, ze gadam do rzeczy. Strasznie sie ucieszylam i w
                ramach nagrody zafundowalam sobie ...wysluchanie tych Twoich sygnaturkowych
                Pudli. No nie powiem, eee nie wiem, co mam powiedziec. Noo ciekawe, ciekawie
                spiewaja i w ogole aranzacja, czerpanie natchnienie w przedszkolu (vide: ref),
                no ogolnie ciekawa muzyka.

U nas zimna jeszcze nie ma, dosc cieplo ale pada deszcz i zbiera sie na sztorm
                jesienny.

---co za czasy, co za ludziewink
                • dr.wal2 Szanowny Adminie,przeszedles glupote czerwonej ... 27.10.06, 09:54
                  • dr.wal2 Szanowny Adminie,przeszedles glupote czerwonej .. 27.10.06, 09:56
                    .. cenzury,moze wytlumaczysz dlaczego usunoles moja odp. na wpis
                    piss.doff 22.10.06, 19:18

?????

Re: Forum Polonia ma 5 lat!
                    piss.doff 22.10.06, 19:18 + odpowiedz

pieluchy to sie dopiero zaczyna nosic. Nie widziales polek w sklepach
                    zawalonych produktami dla seniorow?

• Re: Forum Polonia ma 5 lat!
                    dr.wal2 22.10.06, 15:43 + odpowiedz

5-c lat,hmm..,a kiedy wyrosnie z pieluch ?
                    • dr.wal2 Szanowny Adminie,przeszedles glupote czerwonej ... 28.10.06, 08:54
                      .. cenzury
                • peerelski Re: Karelia, alez u was zimno, brrrr 27.10.06, 10:44
                  zespol po przejsciach, zalozony pod inna niecenzuralna nazwa przez Piotra
                  Marka, legende Krakowa; zalozyciel sie powiesil za czasow Jaruzela (kiedy mysmy
                  juz byli cala geba emigranci), a jego miejsce zajal wokalista o nazwisku
                  Malenczuk (dla zmylki, bo ma 2m wzrostu), ktory wczesniej odsiedzial 2 lata za
                  odmowe sluzby wojskowej; jego odsiadka dziwnie nalozyla sie na losy emigracji
                  tzw. solidarnosciowej, bo kiedy mysmy siedzieli na pensjonatach czekajac na
                  zamorskie wizy, to ow dwumetrowy nastolatek Malenczuk siedzial w peerelskim
                  wiezieniu, gdzie go karnie przysposabiano do zawodu spawacza, stad uwazam ze
                  ten post jest najzupelniej na temat
                  • karelia Re: Wcale nie zimno, ale troche wieje 27.10.06, 14:13
                    No musze sie ustosunkowac Peerelski do wpisu. Caly czas gadam sama do siebie:
                    Pisz na temat, pisz na temat...

Skoro zespol taki historyczno-kombarancki-po przejsciach, to szacuneczek.
                    Malenczuk tez zasluguje na szacuneczek, ze trzymal sie swojej linii i chociaz
                    pod przymusem. ale wyksztalcil sie na spawacza. Kazdy zawod dobry i
                    kazda,wiedza. Nigdy nie wiadomo, kiedy sie moze przydac. Nie moge pojac,
                    dlaczego glowny zalozyciel Pudelsow sie powiesil? Zrobil to dla : zespolu,
                    siebie, inne powody?... Tak, legenda chlopcow z partyzantki dziala nadal, grunt
                    to porzadny pseudonim typ: Smigly, Bor... Malenczuk jeszzc elepszy, bo to
                    prawdziwe nazwisko i zmylkowe jak rzadkowink
                    Ale ja nie o tym chcialam, na temat to napisze,ze jak jak Malenczuk siedzial,
                    to ja tez siedzialam. Co prawda nie w wiedzieniu, ale na posadce peerelskiej.
                    Nie bylo mi tak zle. Mnie do niczego karnie nie przysposabiano, robilam to z
                    dobrej woli. Chyba dobzre, bo mnie milo wspominali i plakali jak odjezdzalam na
                    emigracje. Nie do pensjonatu, ale do normalnego domu. Z tymi pensjonatami, to
                    cos mnie minelo? Cos stracilam? Na zamorska wize czekalam w Polsce.
                    Sorry, Peerelski,ze pisze troche nie na temat, aleee staram siewinkPociagnelam
                    watek Malenczuka i watek naszej emigracji, tzn mojej, wiec ? Chyba na temat?
                    • peerelski odzegnujesz sie od nas, tych glupkow.. 27.10.06, 14:20
                      ktorzy przeszli przez gehenne??
                      • bruno5 Bruno od poczatku 27.10.06, 18:35
                        Zawsze gotowy do pisania
                      • karelia Re: Glupki i gehenna... 27.10.06, 18:59
                        Alez nie podniecaj sie tak Peerelski, ja sie nie odzegnuje ale tez nie
                        utozsamiam. Nie kazdy przechodzil przez gehenne jaka sobie wybral w celu
                        polepszenia. Co do mnie to na krotka mete sobie pogorszylam, na dluzsza
                        polepszylam , na jeszcze dluzsza pogorszylam a na najdluzsza mam nadzieje ,ze
                        polepszylam...

Co do meteo u nas, to bardzo wieje, malo glowy nie urwie- lepiej siedziec w
                        domu.
                        • peerelski Re: Glupki i gehenna... 28.10.06, 09:12
                          >>Co do meteo u nas, to bardzo wieje, malo glowy nie urwie- lepiej siedziec w
                          domu.<<

rozumiem.. ale jesli te meteory wam zagrazaja, bo spadaja na glowy, to czy dom
                          jest bezpieczny?
                          • dr.wal2 [ ... ] 29.10.06, 20:09
                            • iwannabesedated małpa w zaroślach 30.10.06, 12:12
                              no tak, kiedyś niektórzy pomstowali, że admin nie zagląda na Polonię, a teraz
                              widzę problem odwrotny. Admin tu wręcz zamieszkał i buszuje z cenzorskimi
                              nożyczkami jak małpa z brzytfą po zaroślach.
                              Zawsze preferowałam krzaki dzikiej róży od żywopłotu, bo dzika róża może ma
                              kolce ale też ma kwiaty a żywopłot jest, hm, no drętwy jest. Dzika róża sobie
                              rośnie i się pleni. A żywopłot służy do czegoś. Na przykład do wytyczania dróg.
                              Ja tam nie lubię jak mi drogi coś wyznacza, a już zwłaszcza jakaś roślina.
                              Żydów i cyklistów toleruję, mogę nawet rozmawiać z Marią o KK. Ale roślina? No
                              taka tolerancyjna to ja nie jestem. Zresztą i tak na P2 doszliśmy do wniosku że
                              stoi za tym wszystkim SZATAN wink

Wasza Stokrotka
                              • na.imie.mam Re: małpa w zaroślach 30.10.06, 20:51
                                takim to dobrze
                                maja pustynne P2
                                • iwannabesedated Re: małpa w zaroślach 31.10.06, 13:35
                                  Pustynia jest fascynującym miejscem, gdzie są ruchome piaski, oazy, zaginione
                                  miasta i pustynne burze. Przemieszczają się tam w różnych kierunkach karawany
                                  obszczekiwane przez pustynne psy, maszerują wojska, forumują się róże
                                  pustyni,lecą bomby, ukrywają gnostycy i ogólnie jest fun.
                                  Tutaj zaś to kanał zalany betonem, a jeśli coś tam w szparze betonu wyrośnie to
                                  zaraz przyjdzie admin i wyrówna.

• dr.wal2 [ ... ] 31.10.06, 14:52
                                    • iwannabesedated Re: [ ... ] 31.10.06, 16:19
                                      no właśnie. I co? Admin za mnie zdecydował, w moim imieniu i dla mojego dobra
                                      niechybnie, że nie powinnam czytać tego postu.
                                      • balmy Re: [ ... ] 31.10.06, 22:39
                                        iwannabesedated napisała:

> no właśnie. I co? Admin za mnie zdecydował, w moim imieniu i dla mojego dobra
                                        > niechybnie, że nie powinnam czytać tego postu.
                                        >

Ktorego postu?
                                        Czy tego powyzej w ktorym "dr.wal2" zamiast tekstu wstawil kropki?
                                        • iwannabesedated Tygrysia piosenka 31.10.06, 23:53
                                          "Powiedziałem nienie obywatelu kapralu,dla mnie obywatel kapral pozostanie na
                                          zawsze obywatelem kapralem,z kapralami nie piję, pier do lę."

Świetlicki jest boski. Ale na portalu GW - niestety - nielegalny.
                                          • luiza-w-ogrodzie Re: Tygrysia piosenka 01.11.06, 00:18
                                            iwannabesedated napisała:

> "Powiedziałem nienie obywatelu kapralu,dla mnie obywatel kapral pozostanie na
                                            > zawsze obywatelem kapralem,z kapralami nie piję, pier do lę."
                                            >
                                            > Świetlicki jest boski. Ale na portalu GW - niestety - nielegalny.

W pelni sie zgadzam z boskoscia poety. Niestety, sam przyznaje sie do
                                            dzialalnosci wywrotowej - sprawiania przykrosci panstwu (patrz fragment
                                            ponizej) to co sie dziwic ze go banuja?

"Czasami piszę wiersze
                                            i wiem, że w ten sposób
                                            sprawiam przykrość państwu.
                                            Jeśli wezwanie to dotyczy
                                            akurat tego faktu,
                                            to nie zamierzam się tłumaczyć.
                                            Jakże umarły może się tłumaczyć?
                                            Jeśli umarli mogą być
                                            zagrożeniem dla państwa,
                                            jeśli nie są bezkarni,
                                            to tak widocznie musi być,
                                            nie mogę umrzeć bardziej..."

Pozdrawiam
                                            Luiza-w-Ogrodzie
                                          • na.imie.mam Tygrys balmy 01.11.06, 18:48
                                            wygryzl moj niewinny poscik(a moze zazdrosny!? smile

iwannabesedated napisala:
                                            Pustynia jest fascynującym miejscem, gdzie są ruchome piaski, oazy, zaginione
                                            miasta i pustynne burze. Przemieszczają się tam w różnych kierunkach karawany
                                            obszczekiwane przez pustynne psy, maszerują wojska, forumują się róże
                                            pustyni,lecą bomby, ukrywają gnostycy i ogólnie jest fun.
                                            Tutaj zaś to kanał zalany betonem, a jeśli coś tam w szparze betonu wyrośnie to
                                            zaraz przyjdzie admin i wyrówna.
                                            .-.-
                                            moja (wycieta odpowiedz)
                                            "pieknie napisalas, gleboka dziewczyna ta stokrotka"

wstydzilbys sie balmy
                                            • iwannabesedated Re: Tygrys balmy 01.11.06, 19:48
                                              o kurde. A gdzie mój post w którym grożę gadupie szydłem? Admin gone ape,
                                              hahaha, hlastu hlastu byle sobie tylko przez pomyłkę nie obciął głowy, bo tego
                                              innego kulistego raczej nie posiada.
                                            • peerelski Re: Tygrys balmy 01.11.06, 20:07
                                              > "pieknie napisalas, gleboka dziewczyna ta stokrotka"
                                              balmy'emu skojarzylo sie z tym przed czym przestrzegal ksiadz proboszcz
                                              • iwannabesedated Re: Tygrys balmy 01.11.06, 22:26
                                                peerelski napisała:

> > "pieknie napisalas, gleboka dziewczyna ta stokrotka"
                                                > balmy'emu skojarzylo sie z tym przed czym przestrzegal ksiadz proboszcz
                                                >

niemożebyć! A to świntuch? Ale co zrobił z gadupą? Zaczynam się bać.
    • marcepanna Re: Forum Polonia ma 5 lat! 06.11.06, 20:15
      Cos takiego!
      Dzisiaj wlasnie wlazlam sobie i prosze, watek wspomnieniowy
      Serdecznie pozdrawiam Luize, Dorotke Stokrotke (ccccccmok)))) Szwedke, Karelie,
      Baloo, Jot-23
      Fajnie bylo z wami szalec, naprawde na zadnym forum nie bylo talk bosko jak na
      tym Waszym, ja sie pojawilam juz u schylku ubawiona do lez postem Dona ktory
      pouczal jakas laske ze woli "obracac eskimoske niz rozlazle babsko majace
      nadzieje na idiote" hahahahaha
      Don dzieki, do konca bede pamietac Twoje teksty i innych jajcarzy

Pozdrawiam tez Drapieznika o ile jeszcze gdzies zyje(czy pluska sie w wodzie w
      ktorej kapaly sie dinozaury...hahahaha)
      Macacz cmok cmok cmok cmok- napisales do mnie kiedys mail ktory wydrukowalam i
      gdzies schowalam w mojej osobistej biblioteczce- nie znalazlam jak dotad-byl
      piekny , pewnie wyplynie jak bede siwa staruszka kiedy otworze przypadkiem
      jakas ksiazke
      Aniutek mozna spotkac na forum Zobaczcie gdzie prezentuje swoja coreczke Zuzie
      Roseanne pisuje czasem na Kuchni

Dorotka, byl jeszcze taki facet z NYC ktory mnie nienawidzil, nie pamietam
      nicka a ktory bardzo lubil Ciebie- co to za paskudne bydle bylo? Mozesz mi go
      przypokmniec, uzarl mnie okropnie , reszta to fraszka )))

marcee

przepraszam za tych ktorych pominelam

ps. dla akawill: Krakowek smetny dzisiaj i w siapiacym deszczyku, nie dam
      zadnej migawki gdyz nie wychodze od tygodnia (antybiotyk)
      • marcepanna Re: Forum Polonia ma 5 lat! 06.11.06, 20:40
        to byl Pajacyk !!!! juz sobie przypomnialam
        a to bydle
        • macacz1 Hasla zapomnialem :( 07.11.06, 04:28
          Hoho smile)Dlatego z 1 pisze.Haslo mi z glowy wywialo.
          Kto to sie odnalazl przy tej wspominkowej okazji !Marcee-Panna wink
          Marce:
          Napisalem wiele pieknych e-maili do Ciebie ( skoromnis, co?) wiec nie kojarze,
          ktory obdarzylas takim sentymantem wink Ja akurat Twoje zachowalem wszystkie,
          chociaz to juz cztery lata minelo.
          Marcee, Zmartwilas mne ta pogoda sad ja cisnieniowy typ jestem a wlasnie pakuje
          walizeczke w przedostatnia swa pielgrzymke do Polski. Niestety, tylko 4 dni w
          Gdansku tym razem......
          Pozdrowienia .
          P.
          • luiza-w-ogrodzie No nie, Macacz, Ty tez sie pojawiles? 07.11.06, 08:35
            Ale fajnie, wszyscy sie schodza. Mowisz, ze piekne emajle do Marcepanny
            pisywales? I trzymasz jej (ale jak, skoro hasla zapomniales?) No no no, czego
            to sie czlowiek dowiaduje po latach :o)

Pozdrawiam
            Luiza-w-Ogrodzie
      • luiza-w-ogrodzie Marceeeeeeeeepannoooo!!!! 07.11.06, 02:17
        Marcepanno, jak sie ciesze, ze zajrzalas!
        Jak widzisz, wiekszosc pionierow Forum Polonia zajrzala na rocznicowy watek.
        Niektorzy, jak wynika z wyszukiwarki, wciaz pisuja na forach GW, tylko gdze
        indziej. Co u Ciebie slychac? Bede w przyszlym roku w Polsce, umawiam sie na
        spotkania z forumowiczami - moze zrobic zjazd?

Sciskam i pozdrawiam z deszczowego i szarego Sydney
        Luiza-w-Ogrodzie
        • marcepanna Re: Marceeeeeeeeepannoooo!!!! 07.11.06, 07:36
          Witaj Luizo
          z przyjemnoscia sie spotkam, zawsze deklarowalam chec spotkan
          Ja moge dojechac gdzie tam ten zlot bedzie o ile bedzie-moze Krakowek?
          Macacz: zawsze mnie to zastanawialo ze dzwonisz z NYC a z Polski nigdy
          Przystojniaku
          Szkoda
          • luiza-w-ogrodzie A moze zlot? 07.11.06, 08:32
            Marcepanno, nie wiem, czy sie uda zrobic zlot, ale gdy bede w Polsce to
            chetnie sie umowie na spotkania. Bede w Poznaniu przez 5 tygodni - koniec marca
            i caly kwiecien, z wypadami do Wrocka i Warszawy.

Jeszcze raz pozdrawiam
            Luiza-w-Ogrodzie
            • marcepanna Re: A moze zlot? 07.11.06, 10:03
              Pisze sie na Wrocek! W amrcu juz bede tam mieszkac
              JAkby co pisz na moja skrzynke
              • peerelski marcepanno, to ty tez Polonia? 07.11.06, 10:20
                jakze sie te czasy zmieniajo.. dzis wystarczy wyemigrowac z Kraka do Wrocka
                • macacz1 Re: marcepanno, to ty tez Polonia? 07.11.06, 16:15
                  Marcepanna jest tym , kim ma chec byc: Polonia, gwiazda, Madonna.
                  OK ??
              • srul.messerschmitt Re: A moze zlot? 08.11.06, 01:27
                z NYC marceprouście? To chyba jot był, zawsze miał do Ciebie jakieś sugestie
                oralno analne. Aż raz mu pogroziłaś że mu wsadzisz wibrator w wirtualny odbyt,
                czyoś. Ale nie pamiętam żeby mnie lubił, on chyba nikogo nie lubi.
          • macacz1 Luiza /Marcee 07.11.06, 16:11
            1.E-maile do i od D. mam pieknie oprawione w zielony folder i ustawione na
            najwyzszej polce szafki pod oknem.Haslo mi nie potrzebne smile
            2. D, ja swoje wyjazdy do Polski planuje niemazlaze z dokladnoscia do godziny,
            czasu zawsze malo. Nie sadze, ze molbym tak na szybko zadzonicc z Polski i cos
            planowac juz w trakcie pobytu, NAWET DLA CIEBIE, bije sie w klate ! Kto jezdzi
            do Polski raz- dwa razy w roku na dwa- trzy tygodnie, ten mnie zrozumie.
            Ale moze w koncu ktoryms razem smile
            • marcepanna Re: Luiza /Marcee 08.11.06, 22:05
              Macacz, normalnie nie sciemniaj!
              Po pierwsze primo ten zielony folder z moimi mailami do ciebie to juz przesada
              zwlaszcza ze ty nie odpowiadasz na moje maile
              Po drugie primo masz jakas babydoll i dlatego nie mozesz przy niej zadzwonic do
              mnie
              Po trzecie duo : a idz w diably!
              • marcepanna kiedys to ja bede stara 08.11.06, 22:48
                o ile juz nie jestem
              • macacz1 Re: Luiza /Marcee 09.11.06, 02:04
                A tam, upilas sie i gadasz bzdury.
                Jak mam na e-maile odpowiadac jak nie mam dojscia do skrzynki ???
                Mysl kobito troche.Pisz na macacz1 to odpowiem. Zreszta od ostatniej warki
                zadnego e-maila nie dostalem od Ciebie rybcia.
                Nawet jakbym mial babydoll 20-letnia z ogromnym cycem i dlugimi nogami to i tak
                do budki tel. bym sie wyrwal, poza tym miewam w Polsce komorke.
                No, ale widze ze Tobie skarbie tlumaczyc to jak groch w sciane. jak wykle
                zreszta.
    • nabity-w-butelke no i gdzie się to bractwo podziało? 06.11.16, 03:43
      10 lat minęło i już tylko Bruno się ostał jak ta pusta butelka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka