Gość: tosia IP: *.* 02.12.02, 23:32 Cześć piszę pierwszy raz mieszkam w Pradze już prawie rok mam synka który ma dwa latka i obecnie jestem w 7 mies. ciąży jeśli jest jakaś mama która czuję się samotnie jak ja to proszę o kontakt dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baskaparizkova Re: Praha IP: *.* 25.02.03, 01:17 Czesc, odpowiadam dopiero teraz, czyli prawie po 3 miesiacach od Twojego postu, ale po prostu dopiero dzisiaj zajrzalam na te strone. mam nadzieje, ze jeszcze czasami tu zagladasz - wysylam tez maila, bo tak moze ta wiadomosc szybciej do Ciebie dotrze. Mieszkam w pradze juz ponad 4 lata, mam 2-letniego Wojtka i jestem w 8. miesiacu ciazy (termin 24.4.2003). Wyglada, ze jestesmy w dosyc podobnej sytuacji Jezeli jeszcze masz ochote (i czas) na nawiazanie kontaktu z mamami polsko-czeskimi, to czekam na wiadomosc. pozdrawiam. Baska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingamusz Re: Praha IP: *.* 13.03.03, 22:17 Czesc Baska,Przyjechalismy trzy tygodnie temu do Pragi. Mam dwuletniego Mikolaja. Czujemy sie bardzo samotni. Moj maz calymi dniami przesiaduje w pracy, a ja nie mam nawet z kim porozmawiac. Jezeli mialabys ochote skontaktowac sie ze mna to czekam na odpowiedz.Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baskaparizkova Re: Praha IP: *.* 16.03.03, 22:05 Czesc Kinga,witaj w Pradze! wysylam do Ciebie maila - mam nadzieje, ze uda nam sie skontaktowac. pozdrawiam i do uslyszenia, lub zobaczenia.Baska. Odpowiedz Link Zgłoś
makova Re: Praha 02.04.03, 21:17 Czesc dziewczyny ja tez jestem praska mama. Mieszkam tu juz 10 lat i mam 8 miesieczna corke. Jezeli zagladacie na forum to mozemy tu sobie pogadac czasami. Tosia juz chyba urodzila, ciekawe jak sie ma mama i dzieciatko. Baska trzymam kciuki, to juz za chwile. A gdzie zamierzasz rodzic? Kinga bedzie lepiej. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie. Na pewno tu jeszcze zajze i moze znajde jakies wiadomosci od Was. Pa Makova Odpowiedz Link Zgłoś
baskaparizkova Re: Praha-Makova 03.04.03, 01:21 Hej, milo widziec polska mame na forum. rzeczywiscie mam to (porod) "uz za par" wybieram sie do Podoli (poprzednio rodzilam u Apolinare, ale chyba chcialabym sprobowac czegos innego - chociaz zasadniczo nie ma chyba wiekszej roznicy miedzy tymi dwoma akurat szpitalami). Gdzie rodzilas Ty? A od Kingi slyszalam, ze Tosia urodzila i wrocila juz do Polski - jak widac wiec spoznilam sie z tym postem do Niej pozdrawiam i odezwij sie jak zajrzysz na forum. Baska. Odpowiedz Link Zgłoś
makova Re: Praha-Makova 10.04.03, 20:19 Hej, nie spodziewalam sie tak szybkiego odzewu. Ja tez rodzilam w Podoli /mam nadzieje, ze jeszcze zdazylam z odpowiedzia przed Twoim rozwiazaniem/ i generalnie bylam / jestem zadowolona. Bylo troche niespodzianek, porod wywolywany 2 tyg. po terminie zakonczony zupelnie nieoczekiwanie cesarka. Wszystko sie dobrze skonczylo, personel mily, ogolnie bylo przyjemnie. Wprawdzie nie mam porownania ale z drugim tez chyba bym sie tam wybrala. a pozatym prawie wszystkie mi znane, polskie dzieci sie tam urodzily, takze moze ja tez tak troche dla podtrzymania tradycji. Pozdrawiam, trzymam kciuki i do nastepnego razu. Odpowiedz Link Zgłoś
baskaparizkova Re: Praha-Makova 11.04.03, 00:00 Hej, odzew byl szybki, bo za chwile moga mnie uziemic w Podoli z czego wynika, ze jeszcze nie urodzilam jutro wlasnie sie tam wybieram na kontrole - zobaczymy czy cos sie zmienilo. nawet nie wiedzialam, ze wpisuje sie w tradycje polskich dzieci przychodzacych na swiat w Podoli wlasnie. wrecz przeciwnie, wiekszosc znanych mi dzieci polskich (a raczej polsko-czeskich) urodzila sie w innych szpitalach. ale w sumie az tak wielu ich (tych dzieci) nie znam pozdrawiam. wszystkiego dobrego z okazji nadchodzacych Swiat. i do nastepnego razu. a moze kiedys uda nam sie spotkac na zywo? Baska. Odpowiedz Link Zgłoś