IP: *.* 02.12.02, 23:32
Cześć piszę pierwszy raz mieszkam w Pradze już prawie rok mam synka który ma dwa latka i obecnie jestem w 7 mies. ciąży jeśli jest jakaś mama która czuję się samotnie jak ja to proszę o kontakt dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: baskaparizkova Re: Praha IP: *.* 25.02.03, 01:17
      Czesc, odpowiadam dopiero teraz, czyli prawie po 3 miesiacach od Twojego postu, ale po prostu dopiero dzisiaj zajrzalam na te strone. mam nadzieje, ze jeszcze czasami tu zagladasz - wysylam tez maila, bo tak moze ta wiadomosc szybciej do Ciebie dotrze. Mieszkam w pradze juz ponad 4 lata, mam 2-letniego Wojtka i jestem w 8. miesiacu ciazy (termin 24.4.2003). Wyglada, ze jestesmy w dosyc podobnej sytuacjismile Jezeli jeszcze masz ochote (i czas) na nawiazanie kontaktu z mamami polsko-czeskimi, to czekam na wiadomosc. pozdrawiam. Baska.
      • Gość: kingamusz Re: Praha IP: *.* 13.03.03, 22:17
        Czesc Baska,Przyjechalismy trzy tygodnie temu do Pragi. Mam dwuletniego Mikolaja. Czujemy sie bardzo samotni. Moj maz calymi dniami przesiaduje w pracy, a ja nie mam nawet z kim porozmawiac. Jezeli mialabys ochote skontaktowac sie ze mna to czekam na odpowiedz.Kinga
        • Gość: baskaparizkova Re: Praha IP: *.* 16.03.03, 22:05
          Czesc Kinga,witaj w Pradze! wysylam do Ciebie maila - mam nadzieje, ze uda nam sie skontaktowac. pozdrawiam i do uslyszenia, lub zobaczenia.Baska.
          • makova Re: Praha 02.04.03, 21:17
            Czesc dziewczyny ja tez jestem praska mama.
            Mieszkam tu juz 10 lat i mam 8 miesieczna corke.
            Jezeli zagladacie na forum to mozemy tu sobie pogadac czasami.
            Tosia juz chyba urodzila, ciekawe jak sie ma mama i dzieciatko.
            Baska trzymam kciuki, to juz za chwile. A gdzie zamierzasz rodzic?
            Kinga bedzie lepiej.
            Pozdrawiam Was bardzo serdecznie. Na pewno tu jeszcze zajze i moze znajde
            jakies wiadomosci od Was.
            Pa Makova
            • baskaparizkova Re: Praha-Makova 03.04.03, 01:21
              Hej, milo widziec polska mame na forum. rzeczywiscie mam to (porod) "uz za
              par"smile wybieram sie do Podoli (poprzednio rodzilam u Apolinare, ale chyba
              chcialabym sprobowac czegos innego - chociaz zasadniczo nie ma chyba wiekszej
              roznicy miedzy tymi dwoma akurat szpitalami). Gdzie rodzilas Ty?
              A od Kingi slyszalam, ze Tosia urodzila i wrocila juz do Polski - jak widac
              wiec spoznilam sie z tym postem do Niejsmile
              pozdrawiam i odezwij sie jak zajrzysz na forum.
              Baska.
              • makova Re: Praha-Makova 10.04.03, 20:19
                Hej, nie spodziewalam sie tak szybkiego odzewu.
                Ja tez rodzilam w Podoli /mam nadzieje, ze jeszcze zdazylam z odpowiedzia
                przed Twoim rozwiazaniem/ i generalnie bylam / jestem zadowolona. Bylo troche
                niespodzianek, porod wywolywany 2 tyg. po terminie zakonczony zupelnie
                nieoczekiwanie cesarka. Wszystko sie dobrze skonczylo, personel mily, ogolnie
                bylo przyjemnie. Wprawdzie nie mam porownania ale z drugim tez chyba bym sie
                tam wybrala. a pozatym prawie wszystkie mi znane, polskie dzieci sie tam
                urodzily, takze moze ja tez tak troche dla podtrzymania tradycji.
                Pozdrawiam, trzymam kciuki i do nastepnego razu.
                • baskaparizkova Re: Praha-Makova 11.04.03, 00:00
                  Hej,
                  odzew byl szybki, bo za chwile moga mnie uziemic w Podolismile z czego wynika, ze
                  jeszcze nie urodzilamsmile jutro wlasnie sie tam wybieram na kontrole - zobaczymy
                  czy cos sie zmienilo. nawet nie wiedzialam, ze wpisuje sie w tradycje polskich
                  dzieci przychodzacych na swiat w Podoli wlasnie. wrecz przeciwnie, wiekszosc
                  znanych mi dzieci polskich (a raczej polsko-czeskich) urodzila sie w innych
                  szpitalach. ale w sumie az tak wielu ich (tych dzieci) nie znamsmile
                  pozdrawiam. wszystkiego dobrego z okazji nadchodzacych Swiat. i do nastepnego
                  razu. a moze kiedys uda nam sie spotkac na zywo?smile
                  Baska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka