Dodaj do ulubionych

MAMY Z TORONTO!

IP: *.* 02.02.03, 17:49
Prawdobodobnie we wrzesniu bedziemy przeprowadzac sie do Toronto. I stad moja prosba - gdzie warto szukac mieszkania. Specjalnie dobrze nie znam tych wszystkich dzielnic. A 8 tygodni temu urodzily sie nam trojaczki, wiec specjalnie mobilini nie jestesmy, zeby wyruszac na poszukiwanie mieszkania. Mamy tez 2-letnia corke. Wiec bardzo zalezy nam na spokojnej okolicy, najlepiej blisko parku. Zreszta same pewnie wiecie, gdzie najlepeij mieszkac, jak ma sie taka gromadke... Bardzo na Was licze.Pozdrawiam serdecznie.Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: MAMY Z TORONTO! IP: *.* 02.02.03, 19:15
      Konkretnie chodzi Ci o Toronto, czy np. Mississauga lub inne doklejone miasto tez moze byc. I czy np. zalezy Ci zeby bylo blisko sabway?:hello:
      • Gość: MR Re: MAMY Z TORONTO! IP: *.* 03.02.03, 19:53
        Jak najbardziej moze byc ktores z tych doklejonych miast i to wlasnie z tej strony, gdzie jest Mississauga. sabway to nie koniecznosc, ale jakby bylo to chyba tez dobrze. Zdaje sie, ze dobry rodzaj transportu do przemieszczania sie, prawda?To bardzo czekam na jakies wiadomosci. Pa,MArta.
        • Gość: 0724 Re: MAMY Z TORONTO! IP: *.* 07.02.03, 00:46
          High Park Avenue w Toronto,Subway pod bokiem,wielki piekny park tez,a i troche polskich sklepow.W Mississauga - Port Credit,nad jeziorem u ujscia rzeki,duzy park,blisko budynki apartamentowe.
          • Gość: Leska Re: MAMY Z TORONTO! IP: *.* 08.02.03, 16:42
            Ja chwale sobie downtown, choc oczywiscie High Park to najpiekniejsza dzielnica, najwygodniejsza tez bo blisko do parku, do polskich sklepow, i w ogole ladnie tam. Ja mieszkam na skrzyzowaniu Wellesley i Parliament. Troche na Wschod od Yonge i Poludnie od Bloor. Mieszkam na 33 pietrze i mamy piekny widok z balkonu: na downtown ze strony osiedla(wiec nie na ulice) i na duzy park i cmentarz (najstarszy w Toronto ale bardzo zalesiony) i Don Valley Parkway. Zaraz w drugim bloku jest Food Basics, blisko Riverdale Farm-ach jak tam pieknie latem, ogrody, zwierzatka, spiew ptaszkow, park z brodzikiem dla dzieci (latem) i uroki Old Cabbagetown. Do metra jakies 7 min na piechote lub autobusem spod bloku 3 min.Do Eatons Centre mam chwilke metrem lub na piechote (z podwojnym wozkiem jakies 30 minut). Blisko do szpitali i szkol. Nie wszyscy lubia ta okolice, rozni ludzie tu mieszkaja, nie zbyt duzo Polakow choc superintendentem w moim bloku jest Polka. Ale mi i moim dzieciom jakos tu dobrze, sciany izoluja halas wiec jest cicho.Duzo zalezy od Waszych finansow, ile jestescie w stanie zaplacic za apartament, ile bedrooms? High Park jest chyba drogi....byl przynajmniej kilka lat temu. Tu jest srednio...Jak potrzebujesz wiecej informacji to napisz na priva. Pozdrawiam_Ola
            • Gość: w Re: MAMY Z TORONTO! IP: *.* 08.02.03, 19:10
              To okolice High Park juz wszyscy reklamowali. A tak wogole to w Toronto wszedzie jest sporo mniejszych czy wiekszych parkow. Takze gdzie bys nie mieszkala to jakis park bedzie. Ja mieszkam w zachodniej czesci w Etobicoke. Prawie przy Mississauga. Jest OK. W sumie to niepolecalabym np. zamieszkania w Etobicoke na polnoc od Eglinton. Troche nieciekawe towarzystwo. To samo tyczy sie polnocnej czesci Toronto. A juz na pewno unikaj okolicy Finch & Jane. Scarborough (wschodnia czesc Toronto) tez w sumie nie ma najlepszej opini, ale to zalezy od okolicy do ktorej trafisz. Tak w sumie to ciezko cos doradzic, bo to trzeba samemu zobaczyc. Tak jak np. tam gdzie ja mieszkam (poludniowe Etobicko) jest uwazane za dobra i spokojna dzielnice. O polnocnej czesci tez w sumie duzo zlego nie slychac, ale z moich obserwacji nie polecalabym.:hello:
            • Gość: tatoo Re: MAMY Z TORONTO! IP: *.* 28.02.03, 06:41
              Witaj!Mam prosbe. Jak juz pewno wiesz, w czerwcu jedziemy do Toronto. Bardzo nam zaoezy by znalezc jakies miejsce, ktore moglibysmy wynajac juz na przyjazd. Z tego co wiem jest to trudne poniewaz przy wynajmie oczekuja np. zaswiadczenia o zarobkach. Poniewaz u ciebie superintendentem jest polka pomyslalam ze moglabym z nia porozmawiac, moze uzgodnic jakies inne wyjscie. Czy mozesz ja poprosic o telefon, chcialabym do niej zadzwonic. Czy jest to osoba z kroea mozna porozmawiac?Jakie sa ceny w waszym bloku apartamentow 1 sypialnia?Bede wdzieczna za odpowiedzmozesz pisac na andzel@poczta.onet.plgaja
            • Gość: tatoo Re: MAMY Z TORONTO! IP: *.* 28.02.03, 06:43
              probowalam napisac do ciebie, Leskaale wyszlo zle. Prosze przeczytaj moj post, z ta sama data co ten , w tym samym watkugaja
    • Gość: AgnieszkaP. Re: MAMY Z TORONTO! IP: *.* 09.02.03, 03:50
      Czesc Marta :)ja tez musze sie dolaczyc do zachwytow nad High Park - jest tam naprawde cudownie :love: Krok do West Bloor Village - super atmosfera, kafejki, europejskie sklepiki, wspaniale piekarnie i cukiernie ( m.in. Bread & Roses, Astra, Sweet Gallery i nasze rodzime Karpaty ). Subway pod nosem - 15 minut i jestes w Downtown, to trudno pobic. Ale i same Downtown z opisow Oli brzmi zachecajaco - niepowtarzalna atmosfera. :) Nie wiem jak ksztaltuja sie teraz ceny ale High Park byl zawsze bardziej kosztowny. Jezeli szukasz czegos tanszego to moze przyjrzysz sie okolicy Parklawn i Berry Road. Mieszkalam tam 6-7 lat temu. Ceny byly przystepne, okolica spokojna, w tamtych czasach bylo dosc sporo Polakow, kosciol pod bokiem. Blisko do parku, bylo gdzie chodzic na spacery. Autobus jechal okolo 10 minut do stacji metra Old Mill. Blisko okolicy Bloor/Kingsway ( nastepna tzw. trendy area ;) ). I zeby tradycji stalo sie zadosc, nie polecam polnocnego Toronto :( Raczej szukaj czegos na poludniu. Ja sama pracuje w szpitalu przy Finch/Jane :) i w sumie wbrew pozorom nie jest najgorzej ale moze to dlatego ze wiekszosc tzw. gun shot wounds zabierane sa prosto do Sunnybrook :lol: dlatego wydaje mi sie ze w tej okolicy nie jest tak najgorzej :lol: Pozdrowienia, i daj znac jak juz sie na cos zdecydujecieAgnieszka :hello:PSJak sobie radzicie z trojaczkami :crazy:
    • Gość: tatoo Re: MAMY Z TORONTO! IP: *.* 19.02.03, 20:01
      Marta!Skad sie przeprowadzasz do Toronto?No i musze zadac to pytanie ktore juz padlo, jak sobie dajesz rade z trojaczkami ?Trzymam za ciebie kciukigaja
      • Gość: MR Re: MAMY Z TORONTO! IP: *.* 10.03.03, 04:15
        Dziekuje Wam bardzo za te informacje, musze to teraz jakos zlokalizowac na mapie i powoli sie decydowac. A przeprowadzamy sie z London. A trojaczki... no coz - dluga historia - jednak nie jest najgorzej, chociaz czasu malo na wszystko. Pozdrawiam, Marta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka