Gość: Yogi IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 11:45 Proszę o informację: Jaki jest koszt zatrudnienia dla pracodawcy w USA obcokrajowca na wizę pracowniczą? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathras Re: Pracodawca 18.04.03, 15:06 zacznijmy po kolei: koszt przecietnego pracownika na posadtze jest ok 100 do 150k rocznie. To jest leagalny, ktos kto ma paszport lub zielona karte. Firmy maja w dupie zatrudnianie kogos nielegalnego bo im sie nie oplaca umoczyc za jakiegos kretacza z Chelma. Ale jezeli komus spodobala sie twoja dupa i chce ciebie zatrudnic legalnie, to proces wkosztuje ok $30,000 dla prawnikow. To jest w ogole nieoplacalne chyba ze znasz sie na jakiejs unikalnej sprawie np rozpierdalaniu pancerza Bradly'a przy pomocy mszakow i drozdzakow. Czy naprawde nie mozesz pomyslec jak wyjechac legalnie, jak pracowac legalnie i jak przestac krecic w zyciu? Skad sie w tobie bierze tego glupiego kretactwa ze juz normalnie nie umiesz pomyslec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leosia Matrahs - nie plec glupot IP: 130.68.2.* 18.04.03, 17:11 Jak swiat swiatem - ameryka jest krajem ludzi myslacych ---a nie tak jak kol matrahs nie myslacych. Do USa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Wesołych Świąt i pomalowanych jajec. IP: *.union01.nj.comcast.net 18.04.03, 22:03 ...Jednym sprytnym się udaje a innym nie. Bo jak się z krainy nadwiślańskiej czy nadbużańskiej przyjechało to kombinować mus bo taka jest niestety polska tradycja historyczna. Kościuszko, Fibak czy Basia Piasecka - światowej sławy historyk sztuki i inwestor stoczniowy czy prosty Jasiek z rzeszowskiego Podwisłocza - obojętnie. Faktem jest, że USofA to kraina do kombinacji wymarzona bo przekręt jest tu też tradycja historyczną. A to Manhattan kupić za $20 w koralikach a to Alaskę wycyganic od cara. Zawsze ciekawią mnie - z przyczyn laboratoryjnych - te polskie szczury śmietnikowe, które wpadają tu i rzucają, że one są legalne, zawsze były legalne - wprost się z tym urodziły i wszystkich nielegalnych ziomków to oni by zapodali do deportacji... itd. To jest dokładnie ten sam materiał genetyczny, który 25 lat temu pisał donos na piekarza-prywaciarza, 60 lat temu w Generalnej Gubernii leciał podpisywać Volkslistę a potem ich wnuczki na tych samych papierach waliły do meldungsamtu obłatwiać papieren w RFN i azyle w Wiedniu na podstawie "przesladowań"... Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Wesołych Świąt i pomalowanych jajec. 20.04.03, 05:32 duza buzka Mirko za ten przytyk o szujach ( bo tak sie toto u nas nazywa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us_citizen mathras ty matkojebcu IP: *.client.comcast.net 18.04.03, 22:15 gosc pisze, ze chce pracodawce-sponsora - czy ty kurwa nie umiesz czytac? Przeciez to legalny wyjazd, problem tylko aby znalezc sponsora pracodawce. A ty chuju jak wyjechales? szczescie w loterii czy malzenstwo i kto kurwa tu kombinuje, co za jelop z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ukochana Re: mathras ty matkojebcu 18.04.03, 22:39 Gość portalu: us_citizen napisał(a): > gosc pisze, ze chce pracodawce-sponsora - czy ty kurwa nie umiesz czytac? > Przeciez to legalny wyjazd, problem tylko aby znalezc sponsora pracodawce. A ty > > chuju jak wyjechales? szczescie w loterii czy malzenstwo i kto kurwa tu > kombinuje, co za jelop z ciebie. Czy ja mieszkam w kraju "kryminalistow"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leosia Re: mathras ty ...... IP: 130.68.2.* 18.04.03, 23:13 Napisz po prostu co chcesz osiagnac w USA. Zapewne chcesz osiagnac SUKCES Napisales ze prosisz o porade , wiec napisz slowo PORADNIK Ja to posklejasz razem Odpowiedz Link Zgłoś
ukochana Re: Leosia 19.04.03, 14:08 Gość portalu: leosia napisał(a): > Potem napisz to slowo na YAHOO i to bedzie rozwiazanie twoich problemow. > Dowiesz sie jak zalatwic co i gdzie > I njwazniejsze to sie nie bac. Leosia, ja szukam mojego ukochanego , zapodzial sie gdzies, a Yahoo, jednak nie chce zdradzic mi tej tajemnicy. Wesolych Swiat ! Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_bydle Yebac leosie, glupia kurve, hehehehehe 20.04.03, 06:39 Cwokow nalezy napierdalac, a jak cwoka nie ma, to miejsce po cwoku, kozuch po cwoku napierdalac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: mathras ty matkojebcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 19:55 Gość portalu: us_citizen napisał(a): > gosc pisze, ze chce pracodawce-sponsora - czy ty kurwa nie umiesz czytac? > Przeciez to legalny wyjazd, problem tylko aby znalezc sponsora pracodawce. A ty > > chuju jak wyjechales? szczescie w loterii czy malzenstwo i kto kurwa tu > kombinuje, co za jelop z ciebie. Ciesze sie ze zrozumiales/as moje pytanie. Problemow nie ma - tylko czysta ciekawosc: Jaki sa koszty dla amerykanskiego pracodawcy jesli chce zatrudnic obcokrajowca na wize pracownicza? Jesli wiesz to podziel sie wiedza! Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Pracodawca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 19:51 mathras napisał: > zacznijmy po kolei: > > koszt przecietnego pracownika na posadtze jest ok 100 do 150k rocznie. To jest > leagalny, ktos kto ma paszport lub zielona karte. Firmy maja w dupie > zatrudnianie kogos nielegalnego bo im sie nie oplaca umoczyc za jakiegos > kretacza z Chelma. > > Ale jezeli komus spodobala sie twoja dupa i chce ciebie zatrudnic legalnie, to > proces wkosztuje ok $30,000 dla prawnikow. To jest w ogole nieoplacalne chyba > ze znasz sie na jakiejs unikalnej sprawie np rozpierdalaniu pancerza Bradly'a > przy pomocy mszakow i drozdzakow. > > Czy naprawde nie mozesz pomyslec jak wyjechac legalnie, jak pracowac legalnie i > > jak przestac krecic w zyciu? Skad sie w tobie bierze tego glupiego kretactwa ze > > juz normalnie nie umiesz pomyslec? Przykro mi, ze nie rozumiesz sensu slow ktore napisalem (a staralem sie pisac bardzo prostym jezykiem)! Z tego co widac twoja wiedza na ten temat jest rowna 0 - czyli ZERO. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś