motorcity 28.03.07, 15:43 Dwa tygodnie temu zostalem tatusiem . Teraz niestety musze sie pozegnac z moim pick-upem i kupic pojazd "bardziej rodzinny". Ale co kupic? SUV czy minivan? I jaki? Kupic nowy, czy 1-2 letni? Kupic czy lease? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angelica200 Re: Jaki samochod kupic? 28.03.07, 15:49 Jestes pewny ze to ty jestes ojcem? Z twoich pytan wynika ze masz problemy z glowa.Ja mysle ze nie tylko z jedna. Pozdrawiam, Angela Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity angelica200: zasdrosna? 28.03.07, 16:29 hehe, zasdrosna, angelica200? Pies ogrodnika: sam nie ma, a innemu nie da. Angelica200: sama nie ma, to ja krew zalewa jak inny ma Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Jaki samochod kupic? 28.03.07, 16:22 Nabondz 15-letnia Hondzie Ciwik. Zaoszczendzisz i bedziesz mial "yaponcyka", hehehe, like the rest of us. Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity Re: Jaki samochod kupic? 28.03.07, 16:34 Soup Nazi, to musi byc samochod rodzinny, bezpieczny dla dziecka i duzy, a nie mydelniczka na kolach. Soup Nazi: "No more soup for you!!! For one year!": www.youtube.com/watch?v=kNwbjcuQUv8 Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Jaki samochod kupic? 28.03.07, 16:44 VW Tiguan 4motion z 2.0 TDi --> with any luck bedzie w USA pod koniec roku! zreszta crewcab pickup to ciagle nie jest zle wyjscie, gmc sierra denali ma wszystkie "bezpieczne" gizma jakie mozesz sobie wyobrazic... Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity New VW Tiguan 28.03.07, 17:04 ten mi sie podoba, ale wydaje mi sie maly? www.youtube.com/watch? v=HCAkbtEiQA8 Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: New VW Tiguan 28.03.07, 17:22 jest budowany na bazie golfa ---> hehe coincidentally, miesiac temu kupilem golfa wlasnie --> ilosc miejsca w srodku jest bardzo satysfakcjonujaca... bylem bardzo zdziwiony na test drive. 2 dorosle osoby + dziecko? spokojnie i komfortowo Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: New VW Tiguan 28.03.07, 22:32 jezuu, ale degradacja. Otwarte przyznanie sie do porazki zyciowej. To ty po to emigrowales sie zeby jezdzic, buahahaha- Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: New VW Tiguan 28.03.07, 22:39 hehe..musialem wybrac cos taniego na dojazdy do pracy, zbyt mnie juz wkvrvialo latanie samolotami (haha poza tym dojezdzanie samochodem 325 mil w jedna strone, przy 0.45 centach za mile ktore mozna odpisac od podatkow, czyni to calkiem oplacalnym zajeciem)....teraz mam jednak second thoughts..bo Cobalt jest okolo $4k tanszy!... ale VW jest super...w pracy smieja sie ze moge teraz "race in the village (pedalska dzielnica) z innym gosciem z pracy co ma mini.... Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: New VW Tiguan 29.03.07, 20:19 k.wa, cos nie tak w twoim zyciu jak dojezdzasz 325 mil. Jest tylko kwestia czasu jak przy odrobinie szczescia wyladujesz na wozku inwalidzkim z klawiaturka kontrolowana przez joystick. z dystansu sadze ze niedlugo idziemy na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: New VW Tiguan 31.03.07, 00:13 widzisz, mam plan ktory konsekwentnie egzekwuje... hehe najpierw bylo 5 dni w tygodniu, teraz , od 6 miesiecy pracuje 3 dni w tygodniu, docelowo 1 dzien w tygodniu (za jakies3-4 miesiace, jak sie wszystko uda) --> uwazam ze warto... to tylko 5 i pol godziny w jedna strone... 6 dniowy weekend hahha Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Jaki samochod kupic? 28.03.07, 17:00 A kto będzie najczęściej jeździł tym samochodem, Ty czy żona? Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity Re: autobus kup 28.03.07, 17:38 Wlasciwie to mysle o minvan w stylu Dodge Caravan. www.youtube.com/watch?v=l7JJPxODvJc Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: autobus kup 28.03.07, 18:25 motorcity napisała: Zastanawiam sie nad czyms takim, bo potrzebuje cargo space na swojego collie (40 kg), znudzilo mi sie bowiem zbieranie welny z tylnego siedzenia. Rozwazam (niekoniecznie w tej kolejnosci) Pontiac Montana, Dodge Nitro, Chevy HHR, Jeep Patriot, Jeep Compass (troche mikry, wziawszy pod uwage, ze za te same pieniadze moge kupic Patriota na tym samym podwoziu, z tym samym endzinem). Jesli nie rozwazales jeszcze tych wehikulow, to zbadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity pickup 28.03.07, 19:50 Ja tez mam duzego psa - german sheppard/yellow lab. Jak dotad to moj Ford Ranger pickup z cap (z przykrywka) byl bardzo wygodny (i splacony Po prostu pies wskakiwal do tylu, moglem tam tez zmiescic rowery, albo pojechac na duze zakupy do Costco. Niestety ranger juz sprzedalem Chyba zdecyduje sie na jakis Dodge-Chraisler (Jeep), to z powodu ich siedzen "stow'n'go" - mozesz zlozyc siedzenia w podloge: www.autoblog.com/media/2006/06/Stow-n-go-resized.jpg Takze chyba ciagnie mnie by kupic minvana, bo sa najbezpieczniejsze. Tylko zostaje tylko jeszcze jedno pytanie: lease czy kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: pickup 28.03.07, 20:50 motorcity napisała: > Chyba zdecyduje sie na jakis Dodge-Chraisler (Jeep), to z powodu ich > siedzen "stow'n'go" - mozesz zlozyc siedzenia w podloge: Nie jestem pewien czy to nie jest tylko w minivanach. Zwroc uwage, ze SUV-sa wyzej zawieszone. > Takze chyba ciagnie mnie by kupic minvana, bo sa najbezpieczniejsze. E, a to dlaczego? W/w Jeepy maja airbags z przodu i z bokow jako standard, rowniez ABS i Anti-Roll whatever + dodaj 4x4 na zime, widocznosc z racji siedzenia wyzej i nie widze bezpieczniejszego samochodu. A jak dowalisz takiego Nitro albo Durango to jedziesz jak w fortecy, tyle, ze pija jak alkoholicy - Nitro 3.7/3.8 L, a Durango jeszcze wiecej vs. nowe Jeepy 2.0 -2.4 L. Cenie sobie pojemnosc minivanow ale jak dla mnie sa za bardzo soccer mom style. Nie musze miec co prawda jakiegos mucho macho, ale beczki po sledziach tez nie chce. Rzuc okiem na nowe modele Pontiac Montana/Chevy Uplander. Jak sie patrzy z boku to trudno sie zdecydowac czy to minivan czy SUV. > Tylko zostaje tylko jeszcze jedno pytanie: lease czy kupic? Aaaa, w tej kwestii istnieja dwie szkoly - falenicka i otwocka. Tam musisz zasiegnac opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: pickup 28.03.07, 21:02 soup.nazi napisał: . A jak dowalisz takiego > Nitro albo Durango to jedziesz jak w fortecy lol...ty uwazaj na te "domestic" bo moze byc jak z tym F-150 www.bridger.us/2002/12/16/CrashTestingMINICooperVsFordF150 Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: pickup 30.03.07, 23:54 www.lemonauto.com/complaints/ford/ford_f150.htm a wszystko przez to laszcza sie na 1/100 centa od sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: pickup 31.03.07, 07:03 E, tam te F150 sa budowane na tej samej zasadzie, co statki Liberty w czasie wojny. Szybko, tanio, byle jak, po co sie wysilac, i tak je zaraz good ol' boys drinking whiskey and rye, w czapeczkach daszkiem do tylu, zaraz skasuja albo zajezdza w robocie albo na pustyni dla fun'u. To rodzaj takich bydlecych wagonow dla redneck yahoos. Wali sie w takie cos wielki, ciezki, niewydajny silnik (im wiekszy i glosniejszy tym bardziej hick sie cieszy) zlopiacy silnik, bo przeciez ma cos ciungnac, to pozniej gdzies trzeba ulzyc na wadze np. na blasze zderzakow albo kabiny. I tak to idzie...jak woda....hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: pickup 31.03.07, 07:53 te czerwone slepia cenzorskie dzialaja mi na nerwy bo napisalbym elaborat techniczny Odpowiedz Link Zgłoś
reebre Re: pickup 01.11.13, 00:51 Mam kumpla z pickupem i psem . Też lubi jeździć z tyłu na pace. Kumpel wybrał sobie taką zabudowę z rurami metalowymi, ISUZU ma bogate możliwości w katalogach. Trochę wieje jak się jedzie na pace, ale psu się podobna xD. Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity That is it! Jade do dealera. 28.03.07, 19:53 zdecydowalem sie, czas wreszcie cos kupic. Nie bede przeciez wkladal dziecka do malego saturna! Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: That is it! Jade do dealera. 28.03.07, 20:51 motorcity napisała: > zdecydowalem sie, czas wreszcie cos kupic. Nie bede przeciez wkladal dziecka do > > malego saturna! Dlaczego nie? Dziecko przeciez tez jest male! Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7416 Re: Jaki samochod kupic? 29.03.07, 00:38 Motorcity ja Ci powiem co kupic!!!!! Zgadzam sie z Dodge-Chrisler/ super samochody produkuje! Mialam kiedys Dodge Caravan! Teraz top line tej firmy to Lexus i wcale nie drogi. A jaka wygoda!!! Szczegolnie jak sie wybierzesz odwiedzic swoich znajomych w Nowej Karolinie. Co prawda to nie daleko z Michigan ale z malym dzieckiem i takie odleglosci sa meczace! No ale decyduj sam. Aha, najlepiej wylisuj, jak nie bedziesz lubil po 2 latach mozesz zawsze oddac. Pozdrawiam Mycha Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Jaki samochod kupic? 29.03.07, 20:16 mycha, to widac nie slyszalas o class actiion suit z miliardami $$$ czekajacymi na dyszacych wlascicieli. Zaczelo sie od tego ze Lexus po 20k mil mial zaklejony silnik jakims syfem silnikowym. Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity Koniec. 29.03.07, 00:36 Po wszystkim. Kupilem 2006 Chrysler Town & Country, z 24K miles. Cena $13000, 0 down, splaty $300/miesiac na 4 lata. www6.autonet.ca/Maintenance/Recalls/2004/08/06/TownCountry_l.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7416 Re: Koniec. 29.03.07, 00:41 przykro mi, ze sie spoznilam, ale moze na przyszlosc wezmiesz to under concyduration. 24 tys miles to juz sporo jak na tej klasy samochod a wiesz male dziecko to i do lekarza na kontrole czesciej i zacupy w Costco czesciej! Zobaczysz ile mill nabijesz za nastepne 2 lata. Ze nie wspomne o odwiedzinach tych znajomych w Nowej Karolinie. Pozdrawiam Mycha Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity Lease - buy? 29.03.07, 01:20 Mycha, wydaje mi sie ze na minivan sie zdecydowalem kilka dni temu (nie wiedzialem ktory), to byl po prostu ten telefon od jednego z dealerow: ("Sir, I just may have something you were looking for...") Jednak przez dluzszy czas nie moglem sie zdecydowac, czy chce lease czy buy. Po czasie zdecydowalem sie, ze przez nastepne kilkanascie lat jeden z naszych samochodow bedzie musial byc minivan, to z powodu dziecka. Wiec w tym wypadku lepiej jest kupic. Raz, to ze po 4 latach nie bede mial splat, a dwa, ze mam wtedy unlimited mileage. Wiem o czym muwisz Mycha, to by bylo przyjemnie miec lease i zawsze jezdzic tylko nowiutkim samochodem... z drugiej strony jednak, jest tez przyjemnie nie miec splat na samochod. Rok temu splacilem moje dwa samochody, i musze ci powiedziec, ze ten rok bez splat byl bardzo przyjemny. Majac tylko mortgadge w rachunkach, moglismy z zona pojechac na wakacje do Cancun tylko w "spear of the moment"... Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian vana do dupy kupiles, ale to twoj problem, hehe 29.03.07, 14:46 i tak przy okazji zapytam gdzie jest ta Nowa Karolina? a moze kto? nowa kochanka? Odpowiedz Link Zgłoś
fuck_u Re: vana szajas kupiles, ale to twoj problem, he 01.11.13, 02:00 Chrysler to kompletny szajs !!,co chwile sie psuje i wysiada,bez przerwy w naprawach u dealera !!! takimi autami jezdrza tylko amerykanskie red necki ,co groszem [centem] nie smierdza !!! Honda CRV ,Honda Crostour, Toyota RAV, Toyota Highlander itp to sa autka niezawodne, nie sprawiajace zadnych problemow,spokojna czaszka !! od momentu kupna przez dobre 6-7 lat !! lub wiecej palcem nie dotykasz poza zmiana oleju ,no ale ???? .... za takie autko trzeba beknac ! okolo 30 tysiecy $$$$,,i nie sa dla golodupcow ,co maja dziurawe kieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fuck_u tepy lbie !! 01.11.13, 20:44 zrozumiales cos z tego ??? ....kup sobie Dodge !! z przebiegiem 75000 mil i jedz odrazu z nim na junk yard !!,,hheheheheheehehehhyhyhyhyhyhyhyhyhyhyhyy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rurablokowa Re: Jaki samochod kupic? 02.11.13, 22:49 motorcity napisała: > Dwa tygodnie temu zostalem tatusiem . Teraz niestety musze sie pozegnac z > moim pick-upem i kupic pojazd "bardziej rodzinny". Ale co kupic? SUV czy > minivan? I jaki? Kupic nowy, czy 1-2 letni? Kupic czy lease? ................tylko furmankę...........zajebiście idzie na siano i śmierdzi tylko jak pod górkę...... Odpowiedz Link Zgłoś
rurablokowa Re: Jaki samochod kupic? 02.11.13, 22:51 ...........wyciągają wątki stare................ Odpowiedz Link Zgłoś