Dodaj do ulubionych

naturalizacja

IP: *.btinternet.com 28.11.01, 11:38
czy warto starac sie o naturalizacje, obywatelstwo brytyjskie jesli sa ku temu
mozliwosci?Czy moge miec podwojne obywatelstwo(polskie i angielskie? w takim
przypadku?)
Obserwuj wątek
    • Gość: niepewna Re: naturalizacja IP: *.btinternet.com 28.11.01, 23:38
      ludzie, no co wy? nie macie nic do powiedzenia?
    • Gość: baker Re: naturalizacja IP: *.mentorg.com 28.11.01, 23:44
      co sie zastanawiasz, jak daja to bierz.
      • Gość: perelka Re: naturalizacja IP: *.friaco.access.uk.tiscali.com 29.11.01, 01:05
        No wiesz, jeszcze pytasz? Mam paszport UK od paru lat - polski mi sie skonczyl
        i angielski byl tanszy (!!!!) wiec zrobilam angielski a polskiego nie
        odnawialam to wlasciwie nie wiem jak to wyglada. Wiem tylko za z angielskim do
        Polski w kazdej chwili moge wjechac a z polskim mnie kiedys na Heathrow z
        dzieckiem 4 godziny trzymali "do wyjasnienia" chociaz mialam "indefinite stay".
        smile
    • Gość: Mr. T Re: naturalizacja IP: *.ne.mediaone.net 29.11.01, 01:14
      Gość portalu: niepewna napisał(a):

> czy warto starac sie o naturalizacje, obywatelstwo brytyjskie jesli sa ku temu
      > mozliwosci?Czy moge miec podwojne obywatelstwo(polskie i angielskie? w takim
      > przypadku?)

Czy warto, to zalezy od Ciebie. Jezeli masz zamiar przezyc w UK reszte zycia, to
      mysle, ze to dobry pomysl. A jezeli chodzi o obywatelstwo polskie... No coz,
      pozbyc sie jego nie jest tak latwo. Kiedy bedziesz w Polsce, zawsze bedziesz
      (zgodnie z obecnym prawem) traktowana WYLACZNIE jako obywatel polski).

Z tego co wiem, to przyjmujac obywatelstwo brytyjskie, skladasz przysiege na
      wiernosc krolowej brytyjskiej, ale nie musisz sie niczego wyrzekac. Ja przyjmujac
      obywatelstwo amerykanskie musialem sie wyrzec lojalnosci do mojego poprzedniego
      kraju, czym de facto zrzeklem sie polskiego obywatelstwa. Niestety z punktu
      widzenia polskich wladz to nie wystarcza i na terenie Polski ciagle bede
      traktowany (zgodnie z obecnym prawem) jako obywatel Polski. Ale to jest temat na
      oddzielna dyskusje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka