Dodaj do ulubionych

bardzo byśmy chcieli

19.08.07, 17:40
Kampania wyborcza już trwa. W telewizyjnych reklamówkach widzimy szczęśliwy
kraj, a w nim uśmiechnięte rodziny, które żyją bezpiecznie i dostatnio.
Przestępcy siedzą w więzieniach, a uczciwi przedsiębiorcy rozwijają swoje biznesy.

Mimo że harujemy o wiele dłużej niż średnio w Unii, to wciąż jesteśmy na
szarym końcu pod względem zarobków.

Pięknie, ale jest jeden problem - to ciągle nie nasz kraj. Podobnie jak
rządzący, bardzo byśmy chcieli, by Polska tak wyglądała, ale ciągle nie wygląda.
www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1309&news_id=161800&scroll_article_id=161800&layout=1&page=text&list_position=1
Obserwuj wątek
    • legalalien1 Re: bardzo byśmy chcieli 19.08.07, 18:27
      co jest polonus malo masz innych info po raz kolejny wklejasz ten sam tekst to jest spamowanie idz sie wysikac bo sie znowy gorzej czujesz!
      • polonus5 Re: bardzo byśmy chcieli 19.08.07, 18:43
        legalalien1 napisał:

to jest spamowanie

=======================================================================

he,he,he spamowanie czy nie ciagle zyjecie marzeniami he,he,he

"bardzo byśmy chcieli"

Ludzie, którzy ciągle żyją marzeniami nie dostrzegają świata rzeczywistego widza
        tylko cudze pod lasem a nie swoj burdel pod Nosem -smile))
        • legalalien1 Re: bardzo byśmy chcieli 19.08.07, 20:40
          polonus 3 x ten sam watek to spamowanie pozatym ja sie zgadzam ze spotem PISu sprzedaz nowych samochodow i to kazdy powyzej 100k zlotych wzrosla w tym roku 3 krotnie wiec ja nie narzekam. Poraz pierwszy jest sytuacja ze zamawiajac auto trzeba na nie czekac bo niemcy nie nadazaja z dostawa sa to auta jednej z drozszych marek niemieckich a goscie z salonow peugeota maja kolejki juz na 3 miesiace wiec chyba jednak cos sie zmienilo.
          A sikac dzisiaj polonus byles?
          • polonus5 Re: legalalien1 zadko sikasz -:) 20.08.07, 01:28
            legalalien1 napisał:
            ja sie zgadzam ze spotem PISu sprzedaz nowych samochodow i to kazdy powyzej 100k
            zlotych wzrosla w tym roku 3 krotnie wiec ja nie narzekam.
            =====================================================================

Kraj z reklamówek

Zgadza się, PiS (czytaj: Pomyje i Szambo) jak tylko zauważyła,że traci kolejne
            punkty praktycznie z dnia na dzień zaczęła w TV (praktycznie na wszystkich
            stacjach polskojęzycznych) emitować kłamliwe i nie odzwierciedlające prawdy
            reklamówki. Pytanie jednak ciśnie mi się na usta, skąd PiSuary nagle mają tyle
            kasy na te bądź co bądź drogie reklamy??? Jak znam życie albo stacje te,
            szczególnie kontrolowane i nadzorowane przez PiSiorków robią i emitują je za
            frico na polecenie szefa PiSiorków, niejakiego Jarka (tzw."premiera") albo po
            prostu płaci je rząd czyli my wszyscy. Niestety osobiście nie lubię jak mnie
            tego typu ludzie jak "premier" na siłę uszczęśliwiają...
            Autor: Andrzej G.z Jel.Góry

Za nasze pieniadze ludzie z reklamowek PiS-u maja czelnosc mowic do nas, ze im
            sie polepszylo.Szczyt obludy i zaklamania.Mnie przez te dwa lata rzadow PiS-u
            sie pogorszylo i codziennie slysze, ze bedzie jeszcze gorzej.Ludzie z reklamowek
            sa zupelnie niewiarygodni, gdzie jest ten kraj, gdzie jest ta Polska?Ludzie
            ludziom zgotowali ten los...
            Autor: A.P

polecam PIS-owi do opublikowania kolejny plakat wyborczy z tego cyklu. Polska
            otoczona wokół sąsiadmi - serdecznymi przyjaciółmi a w górze promieniująca
            wielka jasność - postać FOTYGI
            Autor: Z Urbanek

Oglądam reklamówki i pytam siebie czy Tylko ja tak mam teraz źle w pracy
            wiecznie mało ,szybciej za 1000zł brutto w domu ! dzieci od paru lat nie widzą
            co to kolonie tylko praca w polu u sąsiada za marne grosze żeby było na zeszyty
            o książkach do szkoły nie wspomnęsad( miało być dobrze a jest coraz gorzej
            .Rodziny wielodzietne miały mieć wsparcie a zostały jak ZWYKLE na lodzie ,miało
            być Prawo i sprawiedliwość jest tylko dla tych co mają forsę a biedacy nadal
            pogrążają się w tym Bagnie zwanym Polską Rzeczpospolitą IV .
            Autor: Gosia40

www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1311&news_id=162058&scroll_article_id=162058&layout=1&page=text&list_position=1
            • legalalien1 Re: legalalien1 zadko sikasz -:) 20.08.07, 01:43
              i czego to dowodzi wszedzie sa zadowoleni i nie popatrz ilu pluje na busha na forach usa
              a na psi najbardziej wrzeszcza czerwone szmaty ktorym odrabano ryj od koryta

p.s.
              idz sie wysikac
              • polonus5 Re: legalalien1 - to o Niej piszesz ?? 20.08.07, 01:47
                legalalien1 napisał:
                na psi najbardziej wrzeszcza czerwone szmaty ktorym odrabano ryj od koryta
                -----------------------------------------------------------------------

Oglądam reklamówki i pytam siebie czy Tylko ja tak mam teraz źle w pracy
                wiecznie mało ,szybciej za 1000zł brutto w domu ! dzieci od paru lat nie widzą
                co to kolonie tylko praca w polu u sąsiada za marne grosze żeby było na zeszyty
                o książkach do szkoły nie wspomnęsad( miało być dobrze a jest coraz gorzej
                .Rodziny wielodzietne miały mieć wsparcie a zostały jak ZWYKLE na lodzie ,miało
                być Prawo i sprawiedliwość jest tylko dla tych co mają forsę a biedacy nadal
                pogrążają się w tym Bagnie zwanym Polską Rzeczpospolitą IV .
                Autor: Gosia40
                • legalalien1 Re: legalalien1 - to o Niej piszesz ?? 20.08.07, 01:50
                  a co za sld bylo lepiej? stary ty bys chcial zeby poladia zrobila w 2 lata to na co kanada miala 400

p.s.
                  polonus ty wiesz co ;o)
              • polonus5 Re:musieli odrabc ryj od koryta !!! 20.08.07, 02:03
                legalalien1 napisał:
                na psi najbardziej wrzeszcza czerwone szmaty ktorym odrabano ryj od koryta

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

widac z tego ze milionom musieli odrabc ryj od koryta !!!

Grażyna z Kluczborka w Coroplaście pracuje 8 lat. Ma czwórkę małych dzieci.
                - W tym miesiącu dostałam 800 złotych, bo wyrobiłam prawie 120 procent normy -
                mówi. - To naprawdę dużo, bo z premią za wydajność - ponad 200 złotych. Ale
                gdybym choć dzień była na chorobowym, a jestem przeziębiona, to już bym premii
                nie miała i wzięłabym 600 złotych.
                Ze swojej pensji pani Grażyna musi opłacić bilet miesięczny - 130 złotych.
                - Reszta starcza na większe spożywcze zakupy dwa razy w miesiącu. Trzeba coś
                jeść, zwłaszcza że rodzinę mam sześcioosobową - mówi. - Szaleństw nie ma -
                kupuję najtańsze produkty. Niecodziennie jest mięso na obiad. Jak już, to
                kurczaki, bo one są najtańsze.

www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070210/REPORTAZ/70209031/-1/aktualnosci
                • legalalien1 Re:musieli odrabc ryj od koryta !!! 20.08.07, 02:05
                  a co za sld tez narzekali tylko ze wlasnie czerwone szmaty takimi manipuluja stary my we wroclawiu i warszawie sprzedajemy miesiecznie ponad 100 samochodow kazdy wart ponad 100k powiedz mi wiec kto to kupuje? 2 lata temu jak szlo 20-25 na miesiac to bylo dobrze.
                  • polonus5 Re:Nie wiem -one kupuja miesiaczny 20.08.07, 02:13
                    legalalien1 napisał:
                    stary my we wroclawiu i warszawie sprzedajemy miesiecznie ponad 100 samochodow
                    kazdy wart ponad 100k powiedz mi wiec kto to kupuje?

=======================================================================
                    - Gdyby nie to, że mąż ma w miarę dobrą pracę i nie mam dzieci, to pewnie
                    chodziłabym na żebry albo po śmietnikach - wykrzykuje pani Małgorzata z Ozimka.
                    - Zarobię 850 złotych, 50 od razu wydam na bilet miesięczny, 200 na leki, bo mam
                    dolegliwości, na które leczę się od lat i zostaje mi 600 złotych. A na czynsz z
                    opłatami muszę mieć 500. Zna pani kogoś, kto za stówę przeżył miesiąc?

Nie wszystkie sobie jednak radzą. Marlena po miesiącu pracy na trzy zmiany
                    (czyli również z nockami) wzięła 540 złotych wypłaty. 60 kosztuje jej bilet
                    miesięczny do pracy. Popłakała się nad paskiem. Wzięła się jednak w garść i
                    postanowiła wyrabiać 120 procent wyznaczonej normy. Jej koleżanka ze zmiany
                    zarobiła niecałe 600 złotych. Ma na utrzymaniu czwórkę dzieci, które wychowuje
                    samotnie i do spłacenia spory kredyt. Rzuciła się pod tira, który wyjeżdżał spod
                    firmy. Wylądowała w szpitalu na Wodociągowej. W Coroplaście już nie pracuje.

www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070210/REPORTAZ/70209031/-1/aktualnosci
                    • legalalien1 Re:Nie wiem -one kupuja miesiaczny 20.08.07, 02:15
                      polonus i powiedz mi jak tu z toba gadac przeciez co napisze to wkleisz mi taka perelke a takich narzekajacych znajdziesz wszedzie w kanadzie tez
                      odnosze wrazenie ze tobie naprawde zalezy na tym zeby w polsce bylo jak najgorzej a powrot komuchow do wladzy to spowoduje
                      a teraz naprawde idz sie wysikac ;o)
                      • polonus5 Re:Nie wiem -one kupuja miesiaczny 20.08.07, 02:27
                        legalalien1 napisał:
                        wkleisz mi takaperelke a takich narzekajacych znajdziesz wszedzie w kanadzie tez

====================================================================
                        he,he,he tyle tylko ze nie wciskam Tobie ile to samochodow po $100tys sprzedaje
                        sie w Toronto !!!

yaponiec juz sikalem - jestem ponad 30 lat w Kanadzie i nie glosuje w KONSULACIE
                        RP - Teraz jak Yapa jestes juz po 15 latach w RP mam nadzieje ze bedziesz
                        glosowal na Wlasciwych ale nie SLD !!!

z PiSem bedziecie Eropy Tygrysen !!!
                        • legalalien1 Re:Nie wiem -one kupuja miesiaczny 20.08.07, 02:31
                          a kto porownuje kanade z polska piszemy o tym ze jest coraz lepiej i prosze cie nie rob z siebie (jakby tu napisac zeby cie nie obrazic) z tym japa ?
                          polonus ty naprawde zyczysz polsce jak najgorzej dlatego te twoje krytyka pisu nie mieszkasz w polsce wiec nie bzdurz bo doskonale wiesz ze jesli pis zostanie odsuniety od wladzy wroca komuchy
                          napisz wprost ze nienawidzisz polski i dobrze by bylo zeby wrocila do stanu sprzed 1989 roku i idz sie wysikac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka