Dodaj do ulubionych

Czy dostajecie spore rachunki ze szpitali w USA?

10.07.03, 07:39
A moze nie chorujecie? Tydzien czasu w szpitalu bez operacji 47 tys $.
Wlasnie ogladam program o ludziach ktorym choroba dzieciaka przyniosla
rachunek 400 tyc $ ktore insurance nie chce zaplacic.
A dom nie ma nawet polowy tej wartosci. Cieszycie sie ze macie insurance, nie
ma co sie cieszyc bo wiekzosc z nich nie pokrywa wszystkiego.
Ameryka to lozko i fabryka, napewno nie lozko w szpitalu.
Obserwuj wątek
    • artur666 Re: Czy dostajecie spore rachunki ze szpitali w U 10.07.03, 14:09
      W Bundes, z tego co mnie wiadomo, jak jestes ubezpiecony, doplata do pobytu w
      szpitalu kosztuje okolo 20 EUR. bez leczenia oczywiscie.
      pozdr.
      • Gość: Mirko No problemo. IP: *.union01.nj.comcast.net 10.07.03, 14:23
        Kolega Szakal, jak sie tylko zbudzi wyjaśni Ci że tylko głupi płacą rachunki.

Zapowmniałes też wspomnieć że 40 mil. Amerykanów NIE MA W OGÓLE żadnego
        ubezpieczenia a drugie tyle ma symboliczne czyli nadające się do grypy, ale
        nie upadku na pysk ze schodów.

Pamiętaj też o korzystnym i chroniącym konsumentów prawie COBRA, że jak masz
        ubezpieczenie z roboty a Cię wyleją (co ostatnio nie jest znowu taką
        rzadkością) to możesz za ciąg dalszy polisy płacić sam. Nie ma jednak ustawy
        na to skąd wtedy wziąść kasę.

Wszystkiemu temu jest jak wiadomo winny Saddam, który najpierw zaatakował WTC
        bronią którą teraz skurwysyn schował a teraz się jeszcze bezczelnie ukrywa.
        Jak go w końcu za kolejne 100 miliardów dorwiemy to się polepszy i trawa zrobi
        się zieleńsza.
        • jutka1 Re: No problemo. 10.07.03, 14:48
          Mirko,
          Jesli pozwolisz, to sie podpisze rakami i nogami pod Twoim wpisem.
          Pozdrawiam
          Jutka
          • jot-23 Re: No problemo. 10.07.03, 15:10
            jutka1 napisała:

> Mirko,
            > Jesli pozwolisz, to sie podpisze rakami i nogami pod Twoim wpisem.
            > Pozdrawiam
            > Jutka

nie zapomnij sie podpisac jeszcze cipskiem!

hehe czy te trzymasz w formalinie dla Michala?
            • jutka1 Re: do Jota 10.07.03, 15:16
              Jocie, pozwolisz ze nie odpowiem

Wszystkiego najlepszego zycze
              J.
              • jot-23 Re: do Jota 10.07.03, 15:19
                jutka1 napisała:

> Jocie, pozwolisz ze nie odpowiem
                >
                > Wszystkiego najlepszego zycze
                > J.

to jakis kosmiczny brak konsekwencji! odpisujesz na wszelakie inne mozliwe
                glupoty!

• jutka1 Re: do Jota nr 2 10.07.03, 15:26
                  jot-23 napisał:
                  > to jakis kosmiczny brak konsekwencji! odpisujesz na wszelakie inne mozliwe
                  > glupoty!
                  Bardzo mozliwe. Aczkolwiek tamte "wszelakie inne mozliwe glupoty" traktuja o
                  innych rzeczach, niz wpis, na ktory nie odpisalam (tez kosmiczny brak
                  konsekwencji chyba, bo juz drugi wpis robie w odpowiedzi smile.

PS. Kiedys pamietam Ci odpisalam na bardzo smieszny sarkastyczno-ironiczny
                  wpis, ale chyba nie zauwazyles. Pozdrawiam, J.
                • sforski pan Mirko 10.07.03, 15:44
                  Czytam pana odpowiedzi i z zazdroscia musze przyznac ze jest pan bardzo dobrze
                  zorientowany w niektorych detalach, hmmm, zeby nie powiedziec zazdrosnie WE
                  WSZYSTKIM.

Czytajac pana odpowiedz powyzej zeby z wrazenia wlazly mi w klawiature, po
                  naglym opuszczeniu niele uzebionej naturalnymi klami z PRLu szczeki. Panie
                  Mirko moj komentarz jest taki:

Ostatnio mialem maly 'wypadek' i w zasadzie wystarczyloby sprawe zostawic i
                  poczekac, ale nie, ja musialem na wlanej skorze doswiadczyc tego medycznego
                  cudujakim jest ubezpieczenie. W szpitalu zalozono kilka szwow za(290)(sam
                  lepiej szyje) a za 10 dni te szwy sciagnieto ($130).

Razem rachunek wyniosl cos $420. Za kilka dni przyszedl kwit z ubezpieczenia,
                  ze:

deductable jest $250 a wiec pozostaje do pokrycia $170 a od ja musze zaplacic
                  20% czyli wyszlo ze ja niby musze zapalcic %34.. Niestety nie pamietam liczb
                  czy one byly wieksze czy najpierw podlicza sie deductable do pierwszej wizyty
                  itd, ale moj koszt to $170. Krew mnie zalala nagla, to po to ja mam takie
                  qreskie ubezpieczenie zebym jeszcze placil $170 z wlasnej kieszeni za
                  blahostke?!

To ja juz lepiej pasuje do tej grupy 40 milionow...

Rozmowa z ubezpieczeniem potwierdzila, ze dostaja takie telefony caly czas,
                  facet normalnie pokladal sie ze smiechu jak analizowalismy te ich arytmetyke...

oczywiscie, na rachunku stalo ze teraz to juz mam na caly rok spokoj z
                  deductable....

dziadowstwo i tyle. Nie moge zrozumiec ze tak glupio moze byc taka sprawa
                  urzadzona i kazdy udaje glupiego w stylu krol jest q. nagi!

A COBRA to tez lepszy q. syf. Cobra u kolegi wyniosla $500 (na miesiac i tylko
                  przez rok) i musial sie szybko do tego zapisac czyli tylko w ciagu 30 dni.

Drugi kolega znalazl jakies ubezpieczenie z ogloszenia za $400 na kwartal ale
                  takie ze ma $2500 deductable w razie czego.

Brak slow, twoj komentarz jest genialny, upewnij sie ze masz jego kopie.

"Zapowmniałes też wspomnieć że 40 mil. Amerykanów NIE MA W OGÓLE żadnego
                  ubezpieczenia a drugie tyle ma symboliczne czyli nadające się do grypy, ale
                  nie upadku na pysk ze schodów.

Pamiętaj też o korzystnym i chroniącym konsumentów prawie COBRA, że jak masz
                  ubezpieczenie z roboty a Cię wyleją (co ostatnio nie jest znowu taką
                  rzadkością) to możesz za ciąg dalszy polisy płacić sam. Nie ma jednak ustawy
                  na to skąd wtedy wziąść kasę.

Wszystkiemu temu jest jak wiadomo winny Saddam, który najpierw zaatakował WTC
                  bronią którą teraz skurwysyn schował a teraz się jeszcze bezczelnie ukrywa.
                  Jak go w końcu za kolejne 100 miliardów dorwiemy to się polepszy i trawa zrobi
                  się zieleńsza."

• Gość: Mirko J-23 IP: *.union01.nj.comcast.net 10.07.03, 15:25
              Jutka, Hans może i cham ale pamiętasz? - był przystojny.
              kloss.wp.pl/
              szablon.art.pl/baza.php?ind=41&sesja=1

Hans a dla Ciebie mam do wyboru:
              darkstar-sifi.co.uk/jj_female_kits.htm
              • jot-23 Re: J-23 10.07.03, 15:35
                Gość portalu: Mirko napisał(a):

www.realdoll.com/maledoll1.html
                • Gość: Mirko Re: J-23 IP: *.union01.nj.comcast.net 10.07.03, 15:41
                  U mnie się nie otwiera! Co tam jest?
                  • jot-23 Re: J-23 10.07.03, 15:49
                    Gość portalu: Mirko napisał(a):

> U mnie się nie otwiera! Co tam jest?

hehe, moze ci malzonka zalozyla filter, zebys nie byl wzwodzony na pokuszanie?
                  • sforski e, tam zaraz sie nie otwiera... 10.07.03, 15:52
                    www.realdoll.com/Orders.html
                  • sforski Re: J-23 10.07.03, 15:52
                    www.realdoll.com/Orders.html
                    • sforski Re: J-23 10.07.03, 15:53
                      tylko czy to sa modele uzytkowe a jezeli tak to gdzie mozna kupic jakas dobra
                      pomke?
                      • jot-23 Re: J-23 10.07.03, 15:58
                        sforski napisał:

> tylko czy to sa modele uzytkowe a jezeli tak to gdzie mozna kupic jakas
                        dobra
                        > pomke?

to silicon! na baterie po uzyciu oplukac woda i jak nowy, zadnych pompek.
        • h_usa_r Powiedzialem mojemu menagerowi.............. 11.07.03, 03:57
          Ze, Kanada ma doby system zdrowotny to wysmial mnie. Mowi my amerykanie
          socialized medicine nie potrzebujemy. Mowi, ze nie zamierza czekac w kolejce na
          operacje 3 miesiace. Ja mu na to ze wole poczekac 3 miesiece niz nie miec jej
          wcale.
          Zdenerwowal sie biedak, tym co powiedzialem.
          Fakt jest jednak taki, jezeli jego dzieci sa przeziebione to mimo ze ma
          insurance z pracy to wale nie idzie do lekarza. Dzieciak mial 39 C jak mu mowie
          idz do lekarza bo moze antybiotyki dzieciak potrzebuje a on na to, no, no
          przejdzie mu to grypa i nic nie pomaga.
          Co za ciolki.

Ci ludzie maja we krwi ze do lekarza sie idzie dopiero jak ksiedza trzeba wolac.

Kraj przeznacza setki miliardow dolarow za granice (Izrael, Egipt, Jordan) na
          AIDS 15 bilionow. Na wojne w Jugoslawii 10 bilionow. Na Irak, na Afryke na Azje
          na caly swiat ale nie na swoich obywateli.

O co to chodzi?
    • Gość: Lestek_of_Bondi Postaraj sie nie chorowac, a... IP: *.nsw.bigpond.net.au 10.07.03, 15:55
      rozwiazesz swoj problem. Hora to po lacinie godzina. I hope it helps.
      • sforski ty, Bondi, idz w ch. i nie psuj watku. Poczytaj : 10.07.03, 15:58
        The inside of the Vaginal and Anal entries use a different grade of silicone
        than the rest of REALDOLL's body; These areas are extremely soft and feel very
        life-like, down to the subtle texture. REALDOLL's vaginal lips can be stretched
        apart very realistically. REALDOLL's Oral entry has a very soft and stretchy
        lips, ultra soft tongue, soft silicone teeth, and a hinged jaw that opens and
        closes very realistically.

Question: Tell me more about RealDoll's "suction effect"

When penetrated, a vacuum is formed inside REALDOLL's entries which provides a
        powerful suction effect. This effect is strongest in REALDOLL's oral entry.
        Some of REALDOLL's users have reported intense orgasms due to this specific
        feature.

Question: Does the doll include any electronic features which enhance the
        pleasure experience such as a vibrating vagina?

REALDOLL does not have electronic features such as vibrators. There's a good
        reason for that: vibrators are not lifelike. We believe vibrators are used to
        enliven artificial-feeling vinyl love dolls, but this is not needed with
        REALDOLL. However, if you enjoy the added stimulation, REALDOLL does work well
        with such devices. You can use any sex toy imaginable with REALDOLL, and in a
        very realistic way. Her silicone flesh transfers vibration well.

Question: Can her fingers close? Can she grip you?

REALDOLL's fingers have internal armatures. They can close and grip, but
        they're not strong
        • Gość: Mirko A co widać za szarym oknem biura... IP: *.union01.nj.comcast.net 10.07.03, 16:16
          Continuing Jobless Claims at 20-Year High!
          1 hour, 6 minutes ago Add Business - Reuters

WASHINGTON (Reuters) - The number of jobless Americans receiving benefits hit
          its highest point in over 20 years last month, and new claims for jobless aid
          unexpectedly rose again last week, the government said on Thursday.

Initial claims for unemployment insurance rose by 5,000 to a seasonally
          adjusted 439,000 last week from a revised 434,000 the prior week, the Labor
          Department (news - web sites) said. Economists on Wall Street had expected
          claims to edge down a bit to 425,000 from the 430,000 originally reported for
          the week ending June 28.

The department also said the number of unemployed workers who remained on the
          benefit rolls after filing an initial claim jumped by 87,000 to 3.82 million
          in the June 28 week, the highest level since February 1983.

Economists cautioned that the July 4 Independence Day holiday and auto plant
          shutdowns made it more difficult to draw conclusions from the claims report.
          Nonetheless, they said it showed persistent labor-market weakness.

"It was a holiday week so we don't take it too seriously. But there's not good
          news for economy with the rise in the number of people making insured
          employment claims," said David Wyss, chief economist at Standard & Poor's
          Rating Service in New York.

"It's a continued jobless recovery," he said.

Jay Bryson, global economist at Wachovia Securities in Charlotte, North
          Carolina, agreed. "This would be a sign that the job market in general remains
          pretty sluggish, and we wouldn't expect that to improve until growth starts to
          pick up," he said.

Market reaction to the data, and a separate report showing a 0.8 percent rise
          in import prices in June, was muted.

A Labor Department aide cautioned against relying too heavily on the latest
          initial claims figure in gauging the jobs market, noting the auto plant
          shutdowns for annual retooling could be affecting the figures.

"I really think we're in a period now when any one week should be interpreted
          cautiously," he said, adding the four-week moving average of claims would
          provide a better labor-market barometer. Still, he noted the department's
          seasonal adjustment process had anticipated the plant shutdowns.

The four-week average of initial claims, which smoothes weekly volatility,
          rose by a slight 1,000 to 426,750.

It was the second consecutive weekly gain in initial claims, which reached
          their highest level in five weeks.

It was also the 21st consecutive week that claims have been over the 400,000
          level, which economists say separates jobs' growth from loss.

The department said it was the longest string of weeks with claims over the
          400,000 level since a jobs market downturn that ended in July 1992.

While most economists expect the economy to pick up over the remainder of the
          year after a spiritless start, they warn that labor market conditions may be
          slower to improve.
          • czarnowidze niedobrze mi /ntx 10.07.03, 16:38
            • Gość: Mirko Re: niedobrze mi /ntx IP: *.union01.nj.comcast.net 10.07.03, 16:41
              Popatrz na jasną stronę. Jest dzisiaj niegorąco.
              lub
              Zawsze możesz zaprenumerować tanio lub za kompletną darmochę stertę kolorowych
              gazet

Boating Magazines - Free Year Subscription on some.
              Passagemaker, Angler, Cruising, Sailing World, Go Boating, Boating life,

Lakeland, Good old boat - www.boatowners.com/

Postcards - www.carlsontravel.com/Magazine/magazinea.htm

Two - www.freebizmag.com/emailtwo01welcome.htm

Computer Gaming - www.freebizmag.com/realonecompgame01welcome.htm

Egear - free.e-gear.com/ - (For Priority Code, I just used E and any 3
              numbers)

Forbes, Working Mother, Sporting News
              www.valuemags.com/freeoffer/thankyoumain.asp - (sign up here
              www.valuemags.com/member/Cr...asp?cmd=NewUser)
              Computer World - computerworld.com/ - (close to the bottom)

Natural Home - www.naturalhomemagazine.com/propartners/

Tips and Tricks - www.freebizmag.com/realonetipstrk01welcome.htm

Body Scource - www.freebizmag.com/emailbodysource01welcome.htm -
              (Anticipated release of the magazine is March 2004, so you'll have to wait a
              while to receive it)

New Jersey Life - www.freebizmag.com/emailjersey01welcome.htm

Link to a bunch of professional magazines. -
              magazinevalues.tradepub.com/

Dog and Kennel - www.freebizmag.com/emaildog01Welcome.html

Arthritus today - www.freebizmag.com/emailarthritis01welcome.htm

CadenceWeb - www.cadenceweb.com/contact/freesub.html

The Wheel - www.ashford.co.nz/FreeMagazine.asp

Latina - www.magscentral.com/latina/

Cats and Kittens - www.freebizmag.com/emailcat01Welcome.html

Digital Photography - www.freebizmag.com/digphotoad03Welcome.Html

Shape sample pack - www.shape.com/content/6155.jsp

Black Enterprise - www.freebizmag.com/emailenterprise01welcome.htm

Bird Times - www.freebizmag.com/emailbirdtimes01welcome.htm

Aventura - www.aventura-mag.com/english/freesubscription.html

Home Depot’s Style Idea Magazine - www.styleideas.com/

• czarnowidze Re: niedobrze mi /ntx 10.07.03, 16:56
                to czysty przypadek ze po twoim poscie niedobrze mi
                za typy dziekuje ale wole filmy
                kolorowe i rusza sie
              • traperzy Re: niedobrze mi /ntx 10.07.03, 17:06
                Mirko czy Marvel, chu..j wi jak ci tam naprawde ale zastanawiam po kiego
                mieszkasz w tym zasranym US skoro tu jest ci tak zle.
                I jeszcze na dodatek placisz podatki na bomby?
                • Gość: Mirko Re: niedobrze mi /ntx IP: *.union01.nj.comcast.net 10.07.03, 18:10
                  A mnie dobrze.
                  Ładny kraj. Trochu pomigany i o tym właśnie lubię pisać ale widzę że muszę
                  dodawać u spodu, że inne kraje są jeszcze bardziej pomigane.

Bo sobie ciulu lubię powiesić w ogródku amerykański sztandar i co rano zrobić
                  akademię przy różach. Puszczam hymny i patrzę jak wiatr najpierw rozwiewa
                  amerykańskie paski a potem polską białą czerwień. Zgodnie z prawem, bo jak się
                  ma w ogródku jedną flagę, n.p. iracką to prawo mówi że trzeba też drugą
                  amerykańską i amerykańska ma być wyżej. No to jest.
                  W PL by mnie wzięli za wariata a tutaj jestem zwykłym patryjotą.

* W/g starannie niezależnych pomiarów "bullshitometrem 2000" inne kraje są
                  znacznie wyżej na skali niz USofA.
                  • traperzy Re: niedobrze mi /ntx 10.07.03, 19:09
                    Poprawiles sie, dobrze.
                    W Polsce kazdy jest patryiotom i dlatego nie wieszaja flagow.
                    • sforski Re: niedobrze mi /ntx 10.07.03, 19:19
                      mnie tez niedobrze i tez czarno widze. Domy u szczytu i nie ida na dol, praca
                      na dol i nie idzie do szczytu, zloto ma isc do gory a nie chce, srebro tez,
                      admini napawaja forum finezja, ubezpieczen medycznych nie ma ani w USA ani w
                      Polsce, a wszyscy z Polski dostaja zaproszenia do pracy w USA i sie
                      zastanawiaja czy warto i na jak dlugo...
                      • szakal25 wszystko w normie !! 11.07.03, 04:18
                        znowu Miron Mironovic vel Mirko [ukrainien -jude] dal wam wyklad jak zle jest
                        w USA,ale sam dupy stamtad nie zawinie tylko wytrwale siedzi, ale z
                        zajadloscia kundla podworkowego obszczekuje i gospodarza i gosci !!! wypisujac
                        glupoty na Forum. Panie Mironovic !! czas najwyzszy zlozyc papiery na powrot
                        do swej ojczyzny Ukrainien Republik !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka