bugmenot.com 15.02.08, 19:27 Kazmierczak z Lomzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrzorba Re: Psychopata polonus strzelal na campusie 15.02.08, 19:39 Polonia robi porzadek na uniwersytetach! Autor: mrzorba 15.02.08, 19:29 Dodaj do ulubionych Oczywiscie w USA, i, jak na USA przystalo, w stylu Dzikiego Zachodu! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4933347.html S. Kazmierczak sprawcą masakry na uniwersytecie w Illinois jas, PAP2008-02-15, ostatnia aktualizacja 2008-02-15 18:24 Sprawcą strzelaniny na Uniwersytecie Northern Illinois (NIU) w czwartek był 27-letni były student socjologii tej uczelni Steven Kazmierczak - poinformowała w piątek miejscowa policja. Zabił on pięcioro studentów, zanim odebrał sobie życie. Szef policji Donald Grady określił zabójcę jako "bardzo dobrego studenta", który w 2006 r. otrzymał nagrodę dziekana wydziału socjologii, na którym studiował. "Wydawał się całkiem normalny" - powiedział, dodając, że motywy jego czynu są na razie nieznane. Kazmierczak nie był karany, ani aresztowany; nigdy też nie wykryto u niego zaburzeń psychicznych. Pozwoliło mu to bez trudu kupić broń palną. Trzy sztuki takiej broni nabył w poprzednią sobotę, a więc na pięć dni przed masakrą. Zdaniem władz wskazuje to, że planował masowe zabójstwo na co najmniej kilka dni wcześniej. Sprawca, ubrany na czarno i w czarnej masce na twarzy, wszedł w czwartek na teren uniwersyteckiego kampusu i około godz. 15.15 zaczął strzelać do około 120 studentów zgromadzonych w jednej z sal na zajęciach z geologii. Ze strzelby i pistoletu oddał 54 strzały, co najmniej raz przeładowując broń. Zabił pięciu studentów i ranił 17, po czym sam się zastrzelił. Studenci - świadkowie masakry opowiadają, że strzelał z wyrazem twarzy nie wyjawiającym żadnych uczuć. Kazmierczak otrzymał bakalaureat (najniższy stopień naukowy w szkolnictwie anglosaskim) w NIU na wiosnę ub.r., a w obecnym roku akademickim studiował na Uniwersytecie Illinois w Urbana na studiach magisterskich. Studenci tej uczelni opowiadają, że w ostatnich tygodniach zachowywał się "dziwnie i nieobliczalnie". Szef policji Grady powiedział na konferencji prasowej, że zabójca "brał leki", ale nie chciał ujawnić jakie. W grudniu NIU zamknięto na jeden dzień po otrzymaniu sygnałów, że uczelni grozi podobna tragedia, jak na Virginia Tech w kwietniu 2007 r., kiedy student tej szkoły, koreańskiego pochodzenia, zabił ponad 30 osób. Zajęcia na NIU jednak wznowiono, kiedy po dochodzeniu uznano, że nie ma bezpośredniego zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Psychopata polonus strzelal na campusie 15.02.08, 19:43 Koreanczyk mial lepsze wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
burgerking1 Re: Psychopata polonus strzelal na campusie 15.02.08, 19:45 on ma tyle do czynienia z polonia co ty z prezydentem Putinem , nazwisko Kazmierczak achowalo sie od 2 go pokolenia Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Psychopata polonus strzelal na campusie 15.02.08, 22:12 bugmenot.com napisał: > Kazmierczak z Lomzy Ja was nadauowa nie rozumiem. Jak ten Kazmierczak siedzi w Lomzy to cacy, swoj chlop. Niech tylko wyjedzie do Ameryki to mu ta Lomze wypominacie jakby to on ja sam wam zbudowal hehe Point is, jestescie chamy z kraju usranego Lomzami i Parzenczewami zbudowanymi wlasnymi ryncami i dumne z nich jestesta ale ino w granicach Bulwy. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Psychopata polonus strzelal na campusie 16.02.08, 07:14 trafnie powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 Amerykanski psychopata strzelal na campusie 17.02.08, 04:02 Wielu Amerykanow ma polskie korzenie. Proporcjonalnie, liczba psychopatow w spoleczenstwie amerykanskim jest wyzsza niz w spoleczenstwach europejskich (nie liczac Niemiec). Psychopaci trafiaja sie w roznych grupach etnicznych wiec nie ma co podkreslac, ze polonus. Ten tragiczny wypadek w zaden sposob nie rzutuje negatywnie na Amerykanow polskiego pochodzenia jako grupe spoleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Chcę kogoś zabić 17.02.08, 04:35 Szokujące marzenia policjanta Skandal i kompromitacja! "Moim marzeniem jest zabić człowieka" - wyznał przez telefon jeden z policjantów z Chodzieży (woj. wielkopolskie). www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=40&news_id=183019&scroll_article_id=183019&layout=1&page=text&list_position=1 I dodatkowo, najwyrazniej marzy mu sie wyjazd do Australii Nastepny swir chcialby wyludzic australijska rente ? Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Chcę kogoś zabić 17.02.08, 06:27 a ty przyznaj sie, jakbym stal przed twoim dwukolowcem, to dodal bys gazu czy jednak nie? Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Chcę kogoś zabić 17.02.08, 15:29 Czys ty zwariowal patrioto ! Jeszcze bym swoj motocykl ubrudzil potriotycznym goownem. Nie warto Najwyzej bym cie olal - a dokladnie to obszaczal Odpowiedz Link Zgłoś
1y2a3p4o Re: Chcę kogoś zabić 17.02.08, 15:50 dziekuej ci za przajaw wielkodusznosci i zrelaksowania emigracyjnego, ale mysle ze bales sie kary gdyby cie zlapano na przejechaniu niewinnej ofiary. Ale gdybys na 100% wiedzial ze cie nie zlapia to wierze ze nie odmowilbys sobie przyjemnosci dodania gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Chcę kogoś zabić 17.02.08, 16:38 1y2a3p4o dziekujesz w imieniu zagadkanaukowego ? Ale przeczytaj co napisalem jeszcze raz, najlepiej glosno. Szkoda mi motocykla na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
nad_oceanem Re: Chcę kogoś zabić 17.02.08, 07:37 sam widzisz jaki element emigruje. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Chcę kogoś zabić 17.02.08, 15:35 Emigracja narazie w sferze marzen: On dalej pracuje Skompromitowana publikacją tego nagrania policja w Chodzieży nabrała teraz wody w usta. Nie znalazł się tam nikt, kto chciałby bulwersującą sprawę skomentować. - Wyjaśniamy wszystkie okoliczności - rzucił nam tylko wymijająco Marcin Dreger (31 l.) z chodzieskiej policji. A najgorsze jest to, że marzący o mordowaniu ludzi psychopata w mundurze nie został zwolniony z pracy. Codziennie przychodzi na komendę i dalej odbiera dyżurne telefony! Pelna spoleczna (czytaj: polska) akceptacja czynu Niska spoleczna szkodliwosc czynu To doskonale swiadczy o jakie prawa panuja w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
1y2a3p4o Re: Chcę kogoś zabić 17.02.08, 15:51 on tylko powiedzial glosno co ty myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Chcę kogoś zabić 17.02.08, 16:39 oczywiscie tak ty jak i on DOSKONALE WIECIE co ja mysle. Wez pastyleczki Odpowiedz Link Zgłoś