Dodaj do ulubionych

Denver Colorado

29.08.03, 05:05
rozwazam mozliwosc przeniesienia sie do Denver ze wschodniego wybrzeza USA.
Jesli jest tutaj ktos mieszkajacy w Denver prosze o podzielenie sie
wrazeniami - dobrymi i zlymi.

serdeczne dzieki
u
Obserwuj wątek
    • Gość: unknown10 Re: Denver Colorado IP: 199.67.140.* 29.08.03, 19:56
      moja prosba nie jest bezsensowna wiec jedyne wytlumaczenie braku odpowiedzi
      widze w tym, ze nikt z tutejszych bywalcow w Denver nie mieszka - szkoda.sad
      Bylam w Denver kilka dni w ubieglym tygodniu i tak mi sie tam spodobalo, ze
      przenioslabym sie tam nawet jutro, ale moje wrazenia jako turystki sa zapewne
      niepelne. Nie ma na siecie raju wiec mysle, ze i w Denver cos "na nie" by sie
      znalazlo.
      Licze na jakas odpowiedz.

• backpacker Re: Denver Colorado 29.08.03, 20:07
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=7344270
        Nie przyszlo ci do glowy ze moze nikt z zagladajacych
        tutaj nie mieszka w Denver?
        • Gość: unknown10 Re: Denver Colorado IP: 199.67.140.* 29.08.03, 20:12
          oczywiscie ze przyszlo mi do glowy, nawet moj drugi wpis zaczyna sie tym
          stwierdzeniem (przeczytaj jeszcze raz to co napisalam) ale ja tak latwo nadziei
          nie trace stad ponowne pytanie....
          mozna wiedziec gdzie Ty mieszkasz?

backpacker napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=7344270
          > Nie przyszlo ci do glowy ze moze nikt z zagladajacych
          > tutaj nie mieszka w Denver?
          • backpacker Re: Denver Colorado 29.08.03, 20:27
            Los Angeles
    • emre_baran pytaj baracie konkretniej 29.08.03, 20:42
      co ja Ci mam przewodnik przepisac czyco? w lecie sie czesto pali, jest wysoko
      isucho do duzego innego miasta 1500 mil. Samoloty drogi i to hub United co
      niedlugo walnie barana wiecej minusow nie pamietam chyba numer jeden do
      mieszkania w stanach. IMHO zaraz po WA.
      • Gość: unknown10 Re: pytaj baracie konkretniej IP: 199.67.140.* 29.08.03, 23:12
        przewodnikow na internecie wbrod i nie trudno sie z nich dowiedziec co i gdzie
        zwiedzac, tudziez historii danego regionu i miasta...ale ja szukam
        wiadomosci "od kuchni" czyli jak sie tam mieszka na codzien... ktorej
        dzielnicy Denver unikac, w ktorej dzielnicy szukac przyzwoitego mieszkania albo
        domu, ale nie za miliony bo milionerka jeszcze nie jestem...czy zimy sa tam
        uciazliwe itp...z mojego kilkudniowego pobytu w Denver odnioslam wrazenie, ze
        handel tam kwitnie, domow sie buduje wiele, ludzie sa zrelaksowani,
        usmiechnieci, i statystycznie jest tam najmniej otylych....no i te Rocky
        Mountins na zachod od Denvner bardzo mnie neca (zwiedzilam samochodem -
        niestety - Estes National Park i okolice Colorado Springs. Skoro to miasto sie
        tak rozwija to i praca tam musi byc - a ja pracuje w branzy ubezpieczeniowej.
        Tyle to ja wiem, ale chcialabym sie czegos dowiedziec od kogos kto tam mieszka
        albo mieszkal bo zupelnie inaczej byc turystka a inaczej zamieszkac gdzies na
        stale...
        Ale widocznie nikt z Denver na to forum nie zaglada, trudno
        pozdrowionka
        u
        • emre_baran jest tak, albo mi sie wydaje. 30.08.03, 12:39
          Zimy sa bardzo lagodne - ostatni zima miala natomiast tydzien stulecia kiedy
          to spadlo 6 metrow sniegu i wszystko stopnialo.

Ludzie usmiechnieci tym bardziej im bardziej posuwasz sie na zachod. Pozatym
          ze nie ma grubasow to Denver ma najwyzsza ilosc certyfikowanych nurkow z
          posrod snaow bez dostepu do oceanu/morza/zatoki. I ponad dwiescie slonecznych
          dni. Cokolsiek to mialo by znaczyc.

Ceny nieruchomosci sa bardzo wysokie jak na stan pasterskim. Jezeli lubisz
          gory to dobrze mieszkac w zachdniej czesci, ale najlepszy widok jest ze
          wschodnich dzilnic. Unikac mozna jak juz musisc czego unikac to East Colfax.
          Tam mieszka tych 15 czarnych w denver ale to raczej taki "koloryt" niz
          niebezpieczenstwo. Fajnie jest mieszkac w Morison jezeli lubisz mieszkac
          prawie w gorach.

I-25 jest teraz w przebudowie wiec dojazd tamtedy to tragedia, ma sie skonczyc
          za 5 lat i wtedy z castle rock bedzoe jezdzil tramwaj do centrum. Miejsce
          mieszkania zalezy w duzym stopniu od tego gdzie bedziesz pracowac. Boulder i
          COS sa IMHO lepszymi miejscami do mieszkania ale jest tam proporcjonalnie
          mniej miejsc pracy. Vail, Aspen czy inne resory sie do mieszkania nie nadaja
          wogole.

Daj znac jezeli masz jeszcze jakies pytanie.
          • unknown10 Re: jest tak, albo mi sie wydaje. 01.09.03, 04:54
            dzieki serdeczne emre-baran!
            czy mieszkasz w Denver? czy w innej czesci Colorado?
            u
            • emre_baran takich informacji 01.09.03, 08:17
              nie udzilem poniewaz na przemiennie osobnicy pragna mnie przeleciec albo mnie
              usmiercic przy czym wlasciwie nie wiadomo co gorsze. w kazdym razie slodkiego
              zycia w denver. duzo slodzuitkich cycatek. a pozatym ogolnie to znam sie na
              wszystkim i wszystkich wiec pytaj o co zechesz.
    • Gość: maciek Re: Denver Colorado IP: *.vanion.com 02.09.03, 15:33
      ja bym wolal colorado springs jak denver......
    • Gość: Kiki Re: Denver Colorado IP: *.kabel.telenet.be 02.09.03, 16:20
      kolegi siostra mieszka w Denver,i z tego co wiem jest bardzo zadowolona,klimat
      zblizony do polskiego,ladna okolica,przeniosla sie tam z Seatle,juz pare lat
      temu,o ile wiem,nie ma tam zbyt wielu Polakow,powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka