lesmianka 07.09.03, 02:40 ciekawa jestem co mamy w USA mysla o organicznej zywnosci i czy ja kupuja; my staramy sie przejsc prawie wylacznie na nia. a jak jest w innych krajach? piszcie marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: organiczna zywnosc 08.09.03, 16:05 Nie zwracam specjalnej uwagi na to czy zywnosc jest czy nie jest organiczna. Czy tak naprawde w dzisiejszych czasach mozna kupic cos calkiem "pure"? Ale jesli mam wybor to raczej nabede organicze produkty, ktore czesto sa smaczniejesze, np. pieczywo, jajka, mleko, organiczne sloiczki dla Alexandry (Tender Harvest Gerbera, Beech Nut). Wiem ze najlepiej zeby produkty mialy certyfikat "Oregon Tilth" (maja najrygorystniejsze wymagania). Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: organiczna zywnosc 16.09.03, 04:31 edytkus napisała: > organiczne sloiczki dla Alexandry > (Tender Harvest Gerbera, Beech Nut). Przepraszam, chodzilo mi Earth's Best a nie o Beech Nut. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka_p Re: organiczna zywnosc 10.09.03, 21:09 Mieszkam w Anglii. Organiczne produkty kupuje tylko dla synka (prawie 16 miesiecy). Jakos tak lepiej sie czuje, jak wiem, ze mieso i warzywa dla niego pochodza z organicznych farm i nie ma w nich tyle chemii co w "normalnych". D. Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: organiczna zywnosc 10.09.03, 23:10 Ja kupuje wazywa i owoce w "box scheme". Organizuje to lokalna farma, co tydzien dostaje sie koszyk sezonowych owocow i warzyw z organicznej hodowli. Poza tym kupuje organiczna kawe, herbate i jajka. Kupuje produkty organiczne przede wszystkim z poszanowania dla srodowiska naturnalnego (pestycydy pustosza ekosystem) i dla lepszego smaku. Roznice mozna naprawde odczuc, szczegolnie w ziemniakach, salacie, oraz kawie i herbacie wlasnie. Co do korzysci zdrowotnych, to ostatnio gdzies czytalam, ze tak naprawde nie zostalo to naukowo udowodnione, bo ilosc chemikaliow w pozywieniu jest znikoma w porownaniu do tych, ktore wnikaja do naszego organizmu przez powietrze i wode, ale tak na zdrowy rozum mniej chemii na pewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś