Gość: ESL IP: *.sympatico.ca 14.01.02, 23:51 Mam nadzieje, ze wszystko bylo OK i ze jestes z siebie zadowolona. To bylo dzisiaj, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maz Re: Anno27 - jak poszlo interview? IP: *.arach.net.au 15.01.02, 00:50 Wlasnie!! I jak z praca???? Z drugiego konca swiata ,i do gory nogami ,ale trzymam za Ciebie kciuki??? Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Anna27 - no i co? 24.01.02, 09:49 Daj znac co sie dzieje? Kurcze, wczoraj bylam na kolejnym interview i "maja dac znac do konca tygodnia" czy mam przyjsc na druga selekcje. Jesuuuuuuuuuuuuuuuu jak ja nie lubie czekac.. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr LOL daj znac co u ciebie? Pozdrawiam Emigrantka (Anna32.5 LOL) Odpowiedz Link Zgłoś
mundo3 Re: Anna27 - no i co? 24.01.02, 17:36 Ja tez jestem bardzo ciekawy, co z ta A27. Mundo (30.25) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Anna27 - no i co? IP: *.ne.ch 24.01.02, 17:57 No wlasnie - ile czasu mozna kciuki trzymac ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: Anna27 - no i co? IP: *.proxy.aol.com 24.01.02, 20:33 Jeszcze nic nie wiadomo moi drodzy, bo podobno do konaca styczna trwa "przeglad" kandydatow. Wyslalam im list dziekczynny za interview, pisany na kompie, ale koperte zaadresowalam odrecznie. Kaligraficznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Anna27 - no i co? IP: *.ne.ch 25.01.02, 10:57 Troche znam ten bol .. Co robisz, czekajac ? Czy poobgryzalas juz sobie paznokcie do lokci ? Czy jestes "zen" ? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: Anna27 - no i co? IP: *.proxy.aol.com 25.01.02, 17:34 Gość portalu: Baloo napisał(a): > Troche znam ten bol .. > Co robisz, czekajac ? Czy poobgryzalas juz sobie paznokcie do lokci ? Czy > jestes "zen" ? > Pozdro Paznokcie faktycznie obgrysiona w pien. Jestem "legal alien" wiec odpada praca w governmencie. W miedzyczasie wysylam tony resume i probuje wyleczyc sie z nalogu forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Anna27 - no i co? IP: *.ne.ch 28.01.02, 09:10 Nie walcz z nalogiem - poddaj mu sie. Ja tez sobie obiecuje, ze ten post bedzie ostatni, ale i tak wiem, ze to nieprawda Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: "legal alien" ? IP: *.ne.ch 28.01.02, 09:11 Jeszcze jedno pytanie : nie znam USA - co to znaczy "legal alien" ? Nastepny post bedzie ostatnim ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MalMal "legal alien" IP: *.nyc.rr.com 28.01.02, 13:15 ... Anna27 prawdopodobnie miala na mysli posiadanie "zielonej karty", tzw. 'resident alien' ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Baloo IP: *.proxy.aol.com 28.01.02, 19:25 Faktycznie Bog zaplac za zielona karte. Nalog znowu wygral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Anno27 - jak poszlo interview? IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 15.01.02, 01:04 no wlasnie ?? nadawaj : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: Anno27 - jak poszlo interview? IP: *.sympatico.ca 15.01.02, 03:22 pewnie upila sie ze szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIHAD Re: Anno27 - jak poszlo interview? IP: *.chicago-31-32rs.il.dial-access.att.net 15.01.02, 03:24 Gość portalu: WC napisał(a): > pewnie upila sie ze szczescia albo z nieszczescia.w innym przypadku juz by nadawala o swoim szczesciu. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Re: Anno27 - jak poszlo interview? 15.01.02, 03:35 Albo sprzedala kompa i kupila samochod zeby latwiej do pracy dojezdzac Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Anno27 - jak poszlo interview? 15.01.02, 03:37 emigrantka napisał(a): > Albo sprzedala kompa i kupila samochod zeby latwiej do pracy dojezdzac ona chyba na manhattanie? zeby latwiej dojezdzac to chyba kupila hulajnoge moze te z zyroskopami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Anno27 - jak poszlo interview? IP: *.proxy.aol.com 15.01.02, 20:54 Juz nadaje. Interview poszlo nadpodziw gladko. Bylo to interview jeden na jeden z kobita. Dobrze, ze sie ubralam w grzeczna biala bluzeczke zapieta pod szyjke. Kobieta najpier pytala co robilam do tej pory w USA. Opowiedzialam jej o mojej pracy w Shook i pisaniu polinijnych artykulow z zacieciem feministycznym. I wtedy kobieta od razu pytanko o feminzm w Polsce. Dzieki Bogu temat czuje, wiec sie popisalam. Pani strezlila swoj komentaz na temat pocztakow feminizmu w Usa, bo pani byla gdzies po 50. A potem do rzeczy. Zapytala mnie czy wiem na czym ta praca bedzie poleglala. Wiedzialam, bo wykulam to na blache z ich website. Potem ona dodala jescze pare innych szczegolow o tej pracy i przyszla kolej na moje pytanie. Zadalam pare konkretnych typu: Czy bede oppowidzialna za intenational students. Jakie sa metody postepowania ze studentem, ktory zle wybral sobie mjaor. Czy advisor rekomenduje studenta do nagrod. Nie pytalam o wynagrodzenie, a kobieta sama puscila farbe i powiedziala, ze nie bede mogla tego negocjowac. Ja odpowiedzialam, ze nie mam zamiaru negocjowac i ze wydaje mi sie, ze to dobre wynagrodzenie za ten rodzaj pracy. I tyle. W sumie spedzilysmy 45 minut. I wydawalo mi sie, ze zostawilam dobre wrazenie. Bylo to jedno z przyjemniejszych interview, jakie kiedykolwiek mialam. Maja jescze 8 innych kandydtow, wiec nie wiem. Odpowiedz dostane za 3 tygodnie i jesli przejde przez pierwsze sito, to zostane zaproszona na rozmowe z dziekanem. Mysle, ze jesli nie dostane tej pracy to nie ze wzgledu na nieudane interview, ale jesli maja kogos bardziej wykwalifikwanego. Dziekuje Wam za trzymanie kcikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeK Re: Anno27 - jak poszlo interview? IP: 199.72.137.* 15.01.02, 21:24 0027, Nie zapomnij Kochana wylac list z podziekowaniami za Jej czas ...itp. Wspomnij tez ze bardzo sie interesujesz tym rodzjem pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Anno27 - jak poszlo interview? IP: *.dialinx.net 15.01.02, 21:41 Gość portalu: JoeK napisał(a): > 0027, > Nie zapomnij Kochana wylac list z podziekowaniami za Jej czas ...itp. > Wspomnij tez ze bardzo sie interesujesz tym rodzjem pracy. Joe, ma racje. Napisz cos odrecznie; to robi wieksze wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Anno27 - jak poszlo interview? IP: *.proxy.aol.com 15.01.02, 21:51 Odrecznie? Pierwsze slysze. Zawsze pisalam mailika w takich sytuacjach. To, co mam leciec po Thank You card do drugstoru. I chyba sobie ze mnie nie zartujecie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
malmal2002 Re: Anno27 - jak poszlo interview? 15.01.02, 22:41 ... nie polecam, ani 'odrecznie' ani e-mail ... ani to pierwsze ani drugie nie jest wystarczajaco profesjonalne w przypadku uniwersytetow jako konserwatywnej instytucji ... nie jestes juz studentka, lecz starasz sie o powazna prace, tak ...?... zwiezly list na papeterii, ktora uzywasz do 'cover letter' & resume ... powodzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Re: Anno27... IP: 65.206.44.* 15.01.02, 22:49 "If it quacks like a duck, if it... to jest kaczka", czyli moze inaczej: jesli czulas, ze jest dobrze - to jest dobrze. Z tymi 8-ma innymi kandydatami to tez roznie bywa. Tez nie slyszalem o odrecznych "Thank You note", ale faktycznie nie musi to byc niekoniecznie taki zly pomysl. P.S. Bylem kiedys (ze dwa lata temu) na rozmowie w pewnej nieglupiej firmie inzynieryjnej w N. Jorku. A potem na jeszcze jednej rozmowie tamze i wszystko wygladalo coraz lepiej. (Po drugiej rozmowie zostalem przedstawiony wszystkim pracownikom dzialu). Wyslalem drugie "Thank You" (e-mailem) i... wsluchiwalem sie w cisze. Nie be ni me ni kukuryku. Jak ze dwa razy potem zadzwonilem za kilka tygodni, to goscia nie bylo. Raz sie nagralem, drugi juz nie. Przyznam, ze troche mnie to zeslabilo, bo od pewnego momentu widzialem sie i tam i codziennie wsrod pasazerow metra, ktorym tam na te rozmowy jezdzilem. Dzisiaj tego budynku juz nie ma, bo zwalil sie na niego WTC. Czlowiek strzela - Pan Bog kule nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeK Re: Anno27... IP: *.rdu.bellsouth.net 16.01.02, 02:12 malmal ma racje, Przepraszam ze nie podalem detali, odreczna notka to troche ryzykowne. Good Luck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Odreczna notka... IP: *.union01.nj.comcast.net 16.01.02, 04:21 A ja mysle, ze nie. Ameryka to kraj gdzie mozna zrobic (prawie) wszystko zeby tylko na siebie zwrocic uwage. Wszystko zalezy od wyboru kartki i wyczucia sytuacji Anny27. Jakas "na temat" - moglaby pewnie byc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Odreczna notka... IP: *.il.us.prserv.net 17.01.02, 16:26 Gość portalu: Mirko napisał(a): > A ja mysle, ze nie. Ameryka to kraj gdzie mozna zrobic (prawie) wszystko zeby > tylko na siebie zwrocic uwage. > Wszystko zalezy od wyboru kartki i wyczucia sytuacji Anny27. > Jakas "na temat" - moglaby pewnie byc... Ty bedziesz ta jedna, ktora to zrobi. To robi wrazenie, ze "ta Anna pofatygowala sie napisac wlasnorecznie a wszyscy inni przyslali standardowe teksty na Word-zie"... Oczywiscie upewnij sie nie ma bledow i Twoje charakter jest czytelny. To pokazuje inwencje oraz "personal touch". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Anno27 - jak poszlo interview? IP: *.ssa.gov 24.01.02, 22:38 Nie wsylaj zadnej "Thank you note" - nie jest przyjete, po skonczonym interview podziekowalas i to wystarczy. Zatrudnienie osoby ubiegajacej sie o prace nie zalezy od ilosci pisanych podziekowan. Rowniez osoba ktora przeprowadzala z Toba interview nie robila tego ani za darmo, ani z przyjemnosci - to jest prawdopodobnie w jej obowiazku, a tez i w czasie godzin pracy. Wiec za co chcesz drugi raz dziekowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Anno27 - brawo ! IP: *.ne.ch 30.01.02, 12:10 Widze, ze dzielnie walczysz z nalogiem. Mi sie nie udalo .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: do muzyy IP: *.ne.ch 31.01.02, 09:07 Hej jak juz pisalem, z nalogiem nie mam zamiaru walczyc, tylko poddac mu sie. Moze razem mu sie poddamy ? niestety rozmowa bedzie sie rwala z powodu roznicy czasu, ale dal chcacego ... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: Anno27 - brawo ! IP: *.proxy.aol.com 30.01.02, 19:34 Muzaa, muzaa!!! Jak milo Cie widziec. Az zaczelam skandowac. Kurde. Oni jeszcze do mnie nie zadzwonili, a juz dzisiaj 30 . Zaczynam wpdac w rozpacz, ze nic z tego. Chyba pojde i w miedzyczasie zloze aplikacje do Ann Taylor. Przynajmniej ciuchy bede wtedy mogla kupowac za 60 procent ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
d.eszcz Brak wiadomosci - dobra wiadomosc 30.01.02, 19:59 Brak wiadomosci to dobra wiadomosc. Gdyby ciebie juz odrzucili dostalabys list z podziekowaniami za zainteresowanie i "all the best" na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Anno27 - brawo ! 30.01.02, 20:27 Ania! Jestes, super! Badz czasami, bo jak zaczniesz prace to pewnie znikniesz z forum zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: Anno27 - brawo ! IP: *.proxy.aol.com 31.01.02, 00:27 Muza, zawsze mozesz do mnie napisac na chasingsnakes@yahoo.com W miedzyczasie inna firma mi odmowila. Cytuje: "Thank you for taking time to aplly to the CEG. The applicant pool was highly competitive; we received over 200 applicants for one opening." Itd... Jezu, czy w takich warunkach w ogole mozna przezyc? Odpowiedz Link Zgłoś
bonk Re: Anno27 - brawo ! 31.01.02, 00:31 Gość portalu: A27 napisał(a): > Jezu, czy w takich warunkach w ogole mozna przezyc? O jakich warunkach piszesz? Klimatycznych? Finansowych? Mieszkaniowych? Odpowiedz Link Zgłoś
vica Re: To jest rececja !!!!-Anno27 31.01.02, 00:37 Nie chce Cie martwic, ale obecnie sytuacja na rynku pracy w USA bardzo sie pogorszyla. Moj maz w sektorze IT szuka pracy juz 2 msc(przez 5lat nie bylo w ogole problemu) i doslownie rekruterzy sa zasypywani resume. O jedna pozycje ubiega sie po 30 programistow. Trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: wszystko bedzie dobrze? 31.01.02, 00:38 Bonk nie w temacie moze jestes. Ja siadlam przed chwila znowu przed kompem, pije wino, pewno za chwile wypale cygaro i sie zakopce na chwile. Wybieram sie do lekarza juz od tygodnia, powinien spojrzec na mojego pieprza na delkolcie, maly jest ale cos mi sie nie podba. Moze raka mam? Wiem, od cygara tez mozna miec raka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: wszystko bedzie dobrze? IP: *.proxy.aol.com 31.01.02, 00:45 Muzaa, ja mam nadzieje, ze to tylko beauty mark. A z cygarami to uwazaj. Zwlaszcza z tymi z Philipa Morrisa. Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: wszystko bedzie dobrze? 31.01.02, 00:49 Jak umre od palenia to moi bliscy dostana milion dolcow na otarcie lez. W tej Ameryce to mozna sie wzbogacic. Czasami mysle ze ten pies milionerow z konca ulicy to moglby mnie lekko pogryzc. Odpowiedz Link Zgłoś
bonk Re: wszystko bedzie dobrze? 31.01.02, 00:57 muzaaa napisał(a): > Ja siadlam przed chwila znowu przed kompem, pije wino, pewno za chwile wypale > cygaro i sie zakopce na chwile. Moze zanim przestaniesz palic powinnas odstawic ta druga butelke wina na dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: wszystko bedzie dobrze? 31.01.02, 01:35 muzaaa napisał(a): > Bonk nie w temacie moze jestes. > Ja siadlam przed chwila znowu przed kompem, pije wino, pewno za chwile wypale > cygaro i sie zakopce na chwile. > Wybieram sie do lekarza juz od tygodnia, powinien spojrzec na mojego pieprza na > > delkolcie, maly jest ale cos mi sie nie podba. Moze raka mam? > Wiem, od cygara tez mozna miec raka... Jakie cygara lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Anno27 - brawo ! IP: *.arach.net.au 31.01.02, 01:20 Hej Anno ! Nie przejmuj sie tak bardzo. Poczatki zawsze sa trudne i zobaczysz ze za pare latek bedziesz sie smiala z dzisiejszych obaw. Cierpliwosci...i oczywiscie probuj dalej,bez odczekiwania na kazdy rezultat. GOOD LUCK!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bonk Re: Anno27 - brawo ! 31.01.02, 01:32 Gość portalu: maz napisał(a): > Hej Anno ! > Nie przejmuj sie tak bardzo. > Poczatki zawsze sa trudne Moze poczatki szukania pracy rozpoczelu sie 13 miesiecy temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Anno27 - brawo ! IP: *.arach.net.au 31.01.02, 01:39 bonk napisał(a): > Gość portalu: maz napisał(a): > > > Hej Anno ! > > Nie przejmuj sie tak bardzo. > > Poczatki zawsze sa trudne > > Moze poczatki szukania pracy rozpoczelu sie 13 miesiecy temu? ?????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 do Muzaaa-y naszej palaczki IP: *.proxy.aol.com 31.01.02, 02:13 Gwoli wyjasnienia. Poczatki szukania pracy zaczely sie w drugiej polowie wrzesnia. Muzaa z tymi krewnymi to nie przesadzaj. Nie wiem czy Philip M. pozwoli sobie na to. Zatrudni znowu researcherow i znajda dokumenty, ze ludzie wiedzieli i szkodliwosci ergo - nie jest wina Philipa tylko placzy. Ani krewni sie nie uciesza z Twojej smierci, ani ja. Tylko moze prawnik, ktory zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: :) 31.01.02, 02:36 Taka wielka palaczka to na szczescie nie jestem. Skonczylam z nalogiem juz jakis czas temu. Czasami sobie popalam cygara i nawet nie mam ulubionych. Przypuszczam ze ci od przemyslu tytoniowego juz sie naciagnac nie dadza, ale moze zaczne jesc w "fast foodach" i ich oskarze ze zgrublam. Odpowiedz Link Zgłoś