Dodaj do ulubionych

Wielka Fala

07.11.03, 04:19
Zauważyłem taką oto rzecz, istnienie której każdy zresztą może poświadczyć
samemu. Otoż przyglądam sie ludzom w City, których w godzinach pracy jest
sporo na ulicach. Wszyscy zamysleni, zjęci czyms tam, idą, śpieszą się
gdzies. Przyglądam cie kobietom (faceci mnie nie interesują) raczej młodym. I
co widzę? Wiedzę wielką falę – cycki im falują. Jednym mniej, innym wiecej –
zaleznie od wielkości – ale trzęsą się wszystkim.

Widzę tutaj wielką niesprawiedliwość. W czasach, gdy ja byłem młody, kobiety
nosiły takie pancerzyki, że nic zatrześć się nie miało prawa!

Dopatruję się tutaj wielkiej niesprawiedliwości dziejowej. Myśmy naprawde nic
nie zrobili, żeby sobie zaslułużyć na takie traktowanie. Życie nie jest fair!
Obserwuj wątek
    • luiza-w-ogrodzie Re: Wielka Fala 07.11.03, 04:24
      Alez Dreptak, dopoki wzrok Tobie dopisuje masz szanse nadrobic ciezkie,
      niefalujace dziecinstwo!

Pozdrawiam lagodnie falujac
      Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
      .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
      • Gość: mailman Re: Wielka Fala IP: 154.11.108.* 07.11.03, 04:54
        Dreptak, ty to masz szczescie. U mnie juz zima i jedyne co faluje to samochody
        na jezdni. Jestem zmuszony czekac co najmniej do maja..........niestety.......
        • luiza-w-ogrodzie Re: Wielka Fala 07.11.03, 05:01
          Gość portalu: mailman napisał(a):

> Dreptak, ty to masz szczescie. U mnie juz zima i jedyne co faluje to
          samochody
          > na jezdni. Jestem zmuszony czekac co najmniej do
          maja..........niestety.......

Mailman, nie wszystko stracone - zagladaj do samochodow! Przeciez one nie
          siedza tam w kozuchach i futrach, tylko wlaczaja ogrzewanie i prowadza ubrane
          w bluzki i sweterki, poza tym podryguja w rytm muzyki grajacej w samochodzie.

Pozdrawiam weekendowo
          Luiza-w-Ogrodzie

• basia553 Re: Wielka Fala 07.11.03, 08:57
      Nie chce myslec jaki Ty jestes stary!!! A moze tylko z jakiejs strasznej
      prowincji? Ja jestem w podeszlym wieku i zawsze juz chodzilam "bez". Rözne moje
      kolezanki röwniez. Fakt, ze bylysmy prekursorkami ruchu...
      • luiza-w-ogrodzie Basiu 07.11.03, 09:05
        o rany, to nie ja jedna mialam falujaca przeszlosc? "bez" w trykotowych
        koszulkach i "bez" pod dluga spodnica?

Pozdrawiam
        Luiza-w-Ogrodzie

• basia553 Wstydz sie Luizo, 07.11.03, 09:11
          pod spödnica zawsze cos mialam! No, czasami...
          • luiza-w-ogrodzie Re: Wstydz sie Luizo, 07.11.03, 09:20
            basia553 napisała:

> pod spödnica zawsze cos mialam! No, czasami...

no prosze a tak sie chwalilas ze prekursorka, awangarda, a tu nagle zaslaniasz
            sie barchanami!
            • basia553 Re: Wstydz sie Luizo, 07.11.03, 09:45
              Tak, wylazly ze mnie szczatki polskiej pruderii.
              A tak "po drodze" dziekuje Ci za akcje uswiadamiajaca,
              wiem juz (prawie) wszystko o Was, Australijczykach.
              Ciekawie bylo czytac! Milego wiosennego weekendu!!
              Czy truskawki sie naprawde kisi?!?!
              • Gość: Kan_z_oz Do Basi o truskawkach IP: *.mega.tmns.net.au 07.11.03, 10:24
                Nie wiem nic na temat kiszenia, ale sezon na truskawki jest juz w pelni.
                Mozna kupic prosto z grzadki (pod Sydney) slodkie i pachnace. Pysznosci. Te z
                supermarketu nie maja nawet startu.
                Pozdrowienia dla Dreptaka, bez falujacego biustu dzieki sportowemu stanikowi.
                Podaj gdzie i kiedy 'obserwujesz' zebysmy byly przygotowane do falowania.
                Pa
              • luiza-w-ogrodzie Truskawki 09.11.03, 21:47
                Jak zobaczylam tytul postu Kan o truskawkach za moim postem o barchanach to mi
                sie skojarzylo z tematem tego watku, a tu chodzilo tylko o niewinne owoce.
                Jestem rozczarowana. Tak dobrze sie wymienialo wspomnienia, mailman dostal
                goraczki a tu co? Temat skrecony na kulinaria!

Pozdrawiam
                Luiza-w-Ogrodzie

PS. Truskawek sie nie kisi, to C-J sobie dowcipkowal na ten temat ;oD
                Truskawki sa tak pyszne ze nie maja szans doczekac sie przerobienia na
                zaprawy - znikaja w stanie surowym.
                • basia553 Re: Truskawki 10.11.03, 09:21
                  Masz racje Luizo, dobrze sie wspominalo. A wiec kontynuujmy.
                  Do moich rozpustnych wspomnien dodam to, ze jezdzilismy co roku na urlop
                  do Leby, slynnej z cudownych wydm. Tam to mozna bylo w ukryciu opalac sie
                  bez stanika! Co to byla za radocha! A potem do wody, na glebokiej
                  zdejmowanie röwniez dolu od bikini.. Cudownie plywa sie na nagusa!
                  Mam takie sliczne czarno-biale zdjecia rozgrzane sloncem...
                  Teraz Twoja kolej, Luizo! Niech sie chlopstwo cieszy.
                  • luiza-w-ogrodzie Cieple jeziora i inne wody 10.11.03, 09:39
                    W czasach licealnych i pozniej czesto sie wyjezdzalo nad jeziora na
                    poznanskiej prowincji (albo do Wielkopolskiego Parku Narodowego, gdzie bylo
                    mniej ludzi) zeby oddawac sie grzesznej przyjemnosci kapieli z kostiumem
                    kapielowym zawieszonym na szyi. Na szyi na wszelki wypadek, gdyby jakas
                    lokalna ludnosc nadciagnela z grabiami i kosami zeby przegnac rozpustnych
                    miastowych.

Plaze baltyckie - te odludne - rowniez nadawaly sie na opalanie sie na rowny
                    kolorek. Pamietam pewne lato, gdy spedzilam miesiac nad Baltykiem w
                    towarzystwie kolezanki, ktora zostala pozniej modelka, nogi do samej szyi i
                    cala pokryta skora w kolorze herbatnika, uwienczona szopa potarganych blond
                    wlosow, zawiazywanych w kite gora od bikini...

Tradycje kapieli kontynuuje obecnie w oceanie (ze wzgledu na susze rzeki i
                    jeziora w okolicy Sydney niemal nie istnieja, a te, ktore plyna nie nadaja sie
                    do kapieli). Zdjecia dokumentujace owa tradycje rowniez istnieja, od lat
                    licealnych do teraz. Uprzedzajac ewentualna nawalnice emajli w mojej skrzynce
                    informuje ze nie dysponuje zdjeciem kolezanki-modelki w wersji topless,
                    jedynie w bikini, w tonacji czarno-bialej

Pozdrawiam
                    Luiza-w-Ogrodzie

• dreptak2k Re: Wielka Fala 07.11.03, 10:47
      No i co sie dowiaduje! Dowiaduje sie, ze jestem stary (prawda) i ze ze
      strasznej prowincji pochodze.
      To mozemy dyskutowac. Wiedzac, ze przynajmniej jedna z dyskutantek pochodzi z
      Poznania a ja z Wroclawia i biorac pod uwage rywalizaje tych miast (co to za
      rywalizacja, Wroclaw wygrywa w calej rozciaglosci) mozna by sadzic ze moze
      jednak z metropolii pochodze.

A wiec, dziewczyny chwala sie, ze fale zawsze byly a czegos tam nie bylo - ale
      czlowiek sie przyjzy albo podejzy a okazuje sie, ze barchany panowaly
      niepodzielnie.

I wy sie dziwicie, ze zal mi nowych czasow?
      • Gość: mailman Re: Wielka Fala IP: 154.11.98.* 07.11.03, 19:39
        Dreptak, daj dziewczynom pisac dalej, przez chwile bylo mi tak goraco ze i
        snieg i "minusy" za oknem nie robily zadnego wrazenia. Te bycie prekursorem i
        te "bez" to pasjonujacy temat.
        Z socjologicznego punktu widzenia oczywiscie.
    • Gość: mailman Re: Wielka Fala IP: 154.11.98.* 07.11.03, 20:40
      Vip, taki sobie glupiutki troszke jestes, ale z wiekiem powinno ci przejsc.....
      • Gość: Kan_z_oz Re: Wielka Fala IP: *.mega.tmns.net.au 10.11.03, 11:12
        Wspomnienia z jezior kojarza mi sie z niezapomnianymi siatkarskimi obozami
        sportowymi. Niestety obowiazywal nas zakaz obnazanie sie, w szczegolnosci w
        poblizu jednostek wojkowych w Gizycku. Chlopstwo stalo po nocach pod oknami i
        probowalo wlazic przez okna. To byly czasy obcislych wysoko wycietych czarnych
        majteczk (do grania)i dlugich wysportowanych nog. Cala druzyna powyzej 170cm.
        Ta jednostka w Gizycku miala basen w ktorym byl czolg do cwiczen, wieczorkiem
        wszystkie bylysmy na golaska w tym basenie. Niestety tez nam nakazano odziewac
        sie.
        No i znowu chce mi sie jesc. Nie mam truskawek, sliwki beda OK.
        Pozdrawiam

• luiza-w-ogrodzie Kan 11.11.03, 04:54
          Kan, mam pytanie: dlaczego zaraz po zdaniu "Niestety tez nam nakazano odziewac
          sie" napisalas: "No i znowu chce mi sie jesc"? Czy obraz siatkarek klebiacych
          sie na golaska w basenie wywolal w Tobie uczucie glodu? Hmm.

Pozdrawiam freudowsko znad kanapki z razowca
          Luiza-w-Ogrodzie

• Gość: Kan_z_oz Re: Kan IP: *.mega.tmns.net.au 12.11.03, 08:26
            Powod moje glodu jest bardzo prosty i prozaiczny. 'Stukam' wieczorami wiec
            albo przed obiadkiem albo dawno po.
            O znowu jestem glodna. Ide cos zjesc.
            Pa
    • dreptak2k Re: Wielka Fala 10.11.03, 11:49
      Wychodzi na to, ze to nie tylko moj sentymentalny temat.
    • lalka_01 Re: Wielka Fala 11.11.03, 11:11
      Drogie panie, a nie pamietacie, ze w czasach naszej wspolnej (chyba) mlodosci
      nosilo sie ciuchy kilka numerow za duze? Wiec nawet jak cos bylo na wolnosci
      falowalo bardzo niekonkretnie (oraz losowo, ze sie tak wyraze). Teraz to
      zupelnie co innego, ech zycie....
      • lalka_01 Re: Wielka Fala 11.11.03, 11:12
        No i mam cztery 11!!!!!!!
      • basia553 Re: Wielka Fala 11.11.03, 12:26
        W MOJEJ mlodosci nosilo sie do figury. Lakome spojrzenia meskie
        obrzydliwe i uciazliwe, pamietam do dzis.
      • luiza-w-ogrodzie W czasach naszej wspolnej (chyba) mlodosci 11.11.03, 22:00
        W moim liceum nosilo sie obcisle spodnie z blyszczacej satyny w rozowych i
        fioletowych kolorkach albo dlugie flanelowe spodnice, do tego male koszulki
        trykotowe (czesto recznie malowane) i piorka w kolczykach i rozpuszczonych
        wlosach. Sympatyzujacy z podziemiem nosili czarne luzne koszulki i buty
        zamszaki oraz mieli palce pobrudzone farba powielaczowa.

Lalka, osoba w luznej koszuli gdy stanie pod swiatlo i widz zlapie odpowiedni
        kat, to tez mozna sie porozkoszowac ;oD

Pozdrawiam
        Luiza-w-Ogrodzie

• basia553 Luizo, zajrzyj do skrzynki GW ntxt 12.11.03, 08:17
          • luiza-w-ogrodzie Basiu, teraz Ty zajrzyj do skrzynki GW ntxt 12.11.03, 22:21

• starypierdola Skrzynki ?? 12.11.03, 22:25
              Dziewczyny, ladnie to tak trzymac wszystkich w zawieszeniu i miec tajemnice?
              • luiza-w-ogrodzie Re: Skrzynki ?? 13.11.03, 05:11
                Nie zazdrosc, jak chcesz, to tez mozesz nam cos wyslac do skrzynki.

Pozdrawiam
                Luiza-w-Ogrodzie

• anieatak Re: Wielka Fala 11.11.03, 14:06
      dreptak2k napisał:

> Zauważyłem taką oto rzecz, istnienie której każdy zresztą może poświadczyć
      > samemu. Otoż przyglądam sie ludzom w City, których w godzinach pracy jest
      > sporo na ulicach. Wszyscy zamysleni, zjęci czyms tam, idą, śpieszą się
      > gdzies. Przyglądam cie kobietom (faceci mnie nie interesują) raczej młodym. I
      > co widzę? Wiedzę wielką falę – cycki im falują. Jednym mniej, innym wiece
      > j –
      > zaleznie od wielkości – ale trzęsą się wszystkim.
      >
      > Widzę tutaj wielką niesprawiedliwość. W czasach, gdy ja byłem młody, kobiety
      > nosiły takie pancerzyki, że nic zatrześć się nie miało prawa!
      >
      > Dopatruję się tutaj wielkiej niesprawiedliwości dziejowej. Myśmy naprawde nic
      > nie zrobili, żeby sobie zaslułużyć na takie traktowanie. Życie nie jest fair!
      za zycia jestes w armii..i to jest tak glupio skonstruowane ze jak jestes mlody
      to pipi..niszczony..a na starosc juz tylko masz ochote sie mscic..
      wiecej wrazliwosci dla wszystkich starcow..i calej tej bandzie go czcej tych
      old schoolowcow..

a walczysz ..chyba o przydzial odpowiedni..
      albo przedzial w pociagu
      • anieatak Re: Wielka Fala 11.11.03, 14:34
        nie mowie tutaj o tych co sa ladowani cale zycie..
        ci to maja dopiero dol..downdown..
        • salceson.kujawski Re: Wielka Fala- cycow 11.11.03, 20:03
          my tyz obserwujemy z dachu lepij widac jak cyce sie faluja na ulicach,a
          chlopoki jak popijum piwa to nie zdazajum do kibla,wyciungajum fujare i lejum
          z dachu,heheeheh !! jedno taka panienka to parasol otworzyla wolajac " o !!
          cieply deszcyk pada" !!!,heheeheheh
          • Gość: sp;lit Re: Wielka Fala- cycow IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 11.11.03, 21:18
            salceson.kujawski napisał:

> my tyz obserwujemy z dachu lepij widac jak cyce sie faluja na ulicach,a
            > chlopoki jak popijum piwa to nie zdazajum do kibla,wyciungajum fujare i
            lejum
            >
            > z dachu,heheeheh !! jedno taka panienka to parasol otworzyla wolajac " o !!
            > cieply deszcyk pada" !!!,heheeheheh

==============================================================================

Tobie polecam czyszczenie sciekow trotuarowych ,... Widok z innej
            perspektywy o niebo ciekawszy ,... Do kibla nie musisz sie spieszyc , lejesz
            pod siebie nie odrywajac wzroku ,... Uwazaj na dowcipnisie w dlugich
            spodnicach , namierzy cie taka , podpusci w rozkroku i zanim zamkniesz oczy ,
            rozdziawiona jape ...
            • anieatak Re: Wielka Fala- cycow 11.11.03, 21:31
              Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> salceson.kujawski napisał:
              >
              > > my tyz obserwujemy z dachu lepij widac jak cyce sie faluja na ulicach,
              > a
              > > chlopoki jak popijum piwa to nie zdazajum do kibla,wyciungajum fujare i
              > lejum
              > >
              > > z dachu,heheeheh !! jedno taka panienka to parasol otworzyla wolajac " o
              > !!
              > > cieply deszcyk pada" !!!,heheeheheh
              >
              > ==============================================================================
              >
              > Tobie polecam czyszczenie sciekow trotuarowych ,... Widok z innej
              > perspektywy o niebo ciekawszy ,... Do kibla nie musisz sie spieszyc , lejesz
              > pod siebie nie odrywajac wzroku ,... Uwazaj na dowcipnisie w dlugich
              > spodnicach , namierzy cie taka , podpusci w rozkroku i zanim zamkniesz oczy ,
              > rozdziawiona jape ...

a wiesz dlaczego nie bede zul gumy..bo nigdy nie zaloze kondona..a wiesz
              dlaczego probowalem zakladac..
              to juz matematyka..rozumiesz czasem to pol decyduje o niektorych liczbach..
              • Gość: sp;lit Re: Wielka Fala- cycow IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 12.11.03, 17:42

> >
                > > ==========================================================================
                >
                Tobie polecam czyszczenie sciekow trotuarowych ,... Widok z innej
                perspektywy o niebo ciekawszy ,... Do kibla nie musisz sie spieszyc , lejesz
                pod siebie nie odrywajac wzroku ,... Uwazaj na dowcipnisie w dlugich
                spodnicach , namierzy cie taka , podpusci w rozkroku i zanim zamkniesz oczy ,
                rozdziawiona jape ...

================================================================================
                >
                > a wiesz dlaczego nie bede zul gumy..bo nigdy nie zaloze kondona..a wiesz

dlaczego probowalem zakladac ,... Gdzie ? Na glowe ??? smile))
                ''''''''''''''''''''''''''''''''

• lombat Re: Wielka Fala 13.11.03, 03:53
      Drogi Dreptaku nie wiem, z jakiego Wroclawia pochodzisz ale ja pochodze z
      takiego, w ktorym dziewdzynom cycki falowaly od maja do konca sierpnia w
      wiekszosci lat, ktore tam spedzilem. Musze przyznac, ze byly tez i lata
      smutne; 66 i 67, 79 i 78 oraz 82 do 86 w tej chwili wlasnie falowanie '03 sie
      skonczylo we wrzesniu i nastapil krotki okres zimy.
      • basia553 Re: Wielka Fala 13.11.03, 10:52
        W 66 i 67 to mi szczegölnie pieknie falowaly w Katowicach. trzeba bylo
        przyjechac!
        • ozpol Re: Wielka Fala a "Sokole Oko" 13.11.03, 13:14
          Sadze, ze Dreptak jak i wielu z nas w zblizonym wieku mamy tak zwane "Sokole
          Oko" na "Wielak Fale", gdyz fale znane nam raczej sa wielka skocznia
          narciarska biegnaca w strone brzucha, Jedyne co nam zostalo to wyterzac nasz
          wzrok. Ale nie da sie ukryc ze obecna moda i specjalne biustonosze wspomagaja
          te fale.
          Ciezkie jest zycie staruszka ...
          • larson Re: Wielka Fala a "Sokole Oko" 13.11.03, 13:20
            ozpol napisał:

>> Ciezkie jest zycie staruszka ...

Wesołe jest życie staruszka!
            Gdzie spojrzysz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka