vica 04.02.02, 00:34 Mam pytanie jakie sa mozliwosci emigracji do Anglii poprzez pracodawce? I jakie sa szanse na znalezienie pracy w sektorze IT? Z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: izabelsk Re: Emigracja do Anglii sektor IT. IP: *.uk.fid-intl.com 04.02.02, 10:36 vica napisał(a): > Mam pytanie jakie sa mozliwosci emigracji do Anglii poprzez pracodawce? > I jakie sa szanse na znalezienie pracy w sektorze IT? Z gory dziekuje za > odpowiedz. Wydaje mi sie, ze sytuacja na tym rynku pracy jest nieciekawa. Sporo szukajacych a ofert malo. Wszystko zalezy od doswiadczenia jakie posiadasz. Na pewno trzeba sie skontaktowac z agencjami i przedstawic swoje CV. Oni na pewno Ci cos powiedza. Oprocz tego co jakis czas sa organizowane "targi" pracy i tam zbieraja sie pracodawcy z ofertami pracy. Jak bede w domu, to sprawdze adresy. Powodzenia izabelski(programista) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vica Re: Emigracja do Anglii sektor IT. IP: *.216-194-5-68.nyc.ny.metconnect.net 04.02.02, 23:55 Tu w USA sytuacja w sektorze IT rowniez robi sie nieciekawa (recesja). Stawki spadaja, a pracy jest coraz mniej. Posiadam 5-letnie doswiadczenie w USA w Mainframach i w Javie. Pozdrawiam i czekam na obiecane www. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky Re: Emigracja do Anglii sektor IT. IP: 213.122.51.* 05.02.02, 12:21 Jedni mowia ze rynek IT sie korczy a inni ze wrecz przeciwnie. Podobno Londyn nie jest juz najlepszym miejscem do szukania pracy. Bywa ze w malych miejscowosciach, ktore nie sa tak atrakcyjne stawki sa wyzsze niz w City. Wejdz na workpermit.com tam jest info na temat imigracji i wiz etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelsk Re: Emigracja do Anglii sektor IT. IP: *.uk.fid-intl.com 05.02.02, 16:59 Sprobuj : www.visit.haynet.com/coming_events.asp Moze rzeczywiscie jest warto sprobowac M4 corridor(Bracknell, Bristol) Podam Ci wieczorem www do kilku agencji. A w czym sie specjalizujesz? Ja robie WebDevelopment (Java, Sybase, JAvascript etc) izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
vica Re: Emigracja do Anglii sektor IT. 05.02.02, 21:57 Ja specjalizuje sie tez w Java, Javascript, DB2 UDB, Websphere, Oracle PL/SQL i mainframe Cobol/PL1/CICS/IMS. Czy uzywasz UML w pracy do modelowania (RUP)? Jaki jest Twoj status w UK? Czy ty jestes niezalenym konsultantem (workpermit.com) prowadzacym swoja firme i swiadczacym uslugi czy masz sponsora i jestes na wizie? Jak sie tam dostales i jak dlugo tam pracujesz? Po 4 latach mozna zostac rezydentem a po 5 -ciu obywatelem poprzez naturalizacje czy to jest prawda? W przyblizeniu ile tam zarabiasz na godzine? Jesli chcesz prywatnie porozmawiac i wymienic sie doswiadczeniem to przeslij mi swoj prywatny E-mail na vica29us@yahoo.com. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Emigracja do Anglii sektor IT. IP: 62.7.79.* 05.02.02, 22:49 > Ja specjalizuje sie tez w Java, Javascript, DB2 UDB, Websphere, Oracle PL/SQL i > > mainframe Cobol/PL1/CICS/IMS. Nie radzilbym za bardzo sie chwalic COBOLEM > Po 4 latach mozna zostac rezydentem a po 5 -ciu obywatelem poprzez naturalizacj > e > czy to jest prawda? To jest prawda ( nie jestem 100% pewny co do obywatelstwa - czy to rzeczywiscie 5 lat) > W przyblizeniu ile tam zarabiasz na godzine? Stawki sa bardzo rozne - w zaleznosci od tego gdzie sie pracuje, co sie robi, na jakich warunkach, itp, itd. Jezeli jestes niezalezny to powiedzmy, ze przedzial jest 30-100 funtow/h. Slyszalem tez 300/h ale to raczej wyjatki (i zwykle chodzilo o tzw: hybrydy business + IT). Oddajesz ok 50-55% jako roznego rodzaju podatki. Oczywiscie sa rozne sposoby na zmniejszenie tych obciazen... Jezeli chodzi o powyzsze stawki to odnosza sie one do pracy w bankach inwestycyjnych. Jezeli jestes niezaleznym kontraktorem np. w przemysle wojskowym to max stawka to 35/h. A jezeli chodzi o aktualne warunki to nie jest juz tak jak bylo. Ale tez nie jest chyba tak calkiem zle... Ostatnie pol roku bylo chyba najgorze teraz zaczyna sie powoli podnosic... Oczywiscie nie wiadomo na jak dlugo i na jak dobrze. Zobacz www.jobserve.com Odpowiedz Link Zgłoś