Dodaj do ulubionych

Bulimia, czy nie?

IP: *.icpnet.pl 19.10.04, 01:11
Mam anoreksje, ale co jakis czas mam napad obzarstwa. Zjadam np litr lodow.
Nie wymiotuje, ale glodze sie pozniej. Czy to bulimia? Nigdy nie prowokowalam
wymiotow.
Obserwuj wątek
    • Gość: hopeless Re: Bulimia, czy nie? IP: 213.199.198.* 19.10.04, 02:28
      nie maleńka, nie masz bulimii
      bulimia jest wtedy jak się wymiotuje lub przeczyszcza notorycznie po duuuużym
      żarciu
      ja jestem bulimiczką i właśnie wyszłam z toalety bo od godz 11 jadłam
      nieprzerwanie. wszyscy dawno śpią a ja...
      jestem na siebie taka zła że nie pytaj!!! nienawidze siebie i swojego ciała!!!
      tak bardzo chciałabym być nomalna i niewiedzieć co to są wymioty...
      bulimia to największe bagno jakie znam!!!! zabijam sama siebie i mam tę
      świadomość a nie robię kompletnie nic aby temu zapobiec!!!!
      ja jestem po prostu chora i do tego głupia!!!!
      • Gość: magda poradzcie mi coś.... IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.04, 19:06
        słuchajcie a mi taka bulimia na troche by sie przydała,chciałabym w to wejść na
        jakiś rok czasu,żeby schudnąć!Czy to jakoś podświadomie sie trzeba zmuszać do
        wymiotów?Ja jem zdecydowanie za dużo i dlatego wyglądam jak wyglądam,nie chce
        popaśc w jakieś prochy czy coś podobnego,ale marze tylko o tym zeby
        schudnąć!!!!!Pomóżcie!!1
    • Gość: klin Re: Bulimia, czy nie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.04, 09:02
      Nie, chyba nie masz bulimii, postawiłbym na anoreksję bulimiczną w Twoim
      przypadku, chociaż napady żarłoczności są typowe dla bulimii, a prowokownie
      wymiotów i przeczyszczanie to już etap końcowy, porzedzaa go wychudzenie,
      anoreksja itp czyli mozna zdiagnozować bulimie u osoby, która nie wymiotuje,
      ale miewa napady obzarstw, w następstwie czego głodzi się, uprawia intensywnie
      sport itd, hafty są objawem końcowym zdaje się tak jak nieuniknione przytycie
      co związane jest z pochłanianiem chorych ilości jedzenia,
      Nie wymiotujesz i git i nigdy nie próbuj!..><
      • Gość: caro Re: Bulimia, czy nie? IP: *.icpnet.pl 19.10.04, 22:27
        dzieki!
        dzis sa moje urodziny...
        wymiotowac nie znosze i nie umiem ich sprowokowac.Dzis oczywiscie pochlonelam
        litr lodow- najmniej kalorycznych jakie znalazlam. 124kcal na 100g. Po czym 2
        godziny szalalam na intensywnym aerobiku. Teraz znow dieta, czyli nic.

Kolezance ktora chce schudnac polecam lekka diete i duuuzo sportu. Tylko ciezko
        zachowac umiar w tym odchudzaniu. A ani anoreksji ani bulimii nie mozna 'nabyc
        na rok...Dziewczyno, pocwicz troche i dobra. Ja juz miesiaczki nie mam i wiem,
        ze musze przytyc. a kazdy dodatkowy kilogram sprawia, ze czuje sie jak gruba,
        otluszczona swinia i sie nienawidze.
        Ta pieprzona choroba odizolowala mnie od swiata, z nikim sie nie spotykam, z
        nikim prawie nie rozmawiam, mieszkam sama...
        a kiedys nie bylo dnia bez spotkania z kims i weekendu bez imprez...
        Pozdrawiam, 3m sie cieplo i podejdz do tego z rozsadkiem, bo latwo sie zatracic.
        Tez kiedys sie zarzekalam, ze predzej dostane przerostu prostaty (jestem
        kobieta) niz anoreksji, tak kochalam jesc...
        pa
    • rotten_flower nie 19.10.04, 23:44
      mamy to samo z tą różnicą, że ja po ataku wilczego głodu, albo się truję czymś,
      żeby zwymiotować, lub w iny sposób zwrócić, albo zmuszam się do wymiotów...
      ech... głupie to jest i szkliwo leci, więc nie polecam. ale ten głód, o którym
      napisałaś, a który ja nazywam wilczym, to dobry wstęp do bulimii niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka