07.05.05, 16:40
Zawsze miałam obsesję na punkcie swojego wyglądu. Ciągle wydaje mi się, że
jestem za gruba i chcę się odchudzać. Potrafię przez cały dzień jeść tylko
śniadanie i nic mi nie jest, a jak patrzę na jedzenie to chcę mi się
wymiotować. Mam jednak dni, że nie mogę wytrzymać bez jedzenia, wtedy kupuję
sobie w szkole różne batony i ciąglę sie obrzeram. Jednak to nie trwa długo,
bo potem znowu zaczynam nie lubić siebie takiej jedzącej wszystko i zaczynam
ogrniczać swoje posiłki. zastanawiam się co ze mną jest? Dodam, że nie
wymiotuję, więc bulimia to raczej nie jest.
Obserwuj wątek
    • malutka444 Re: Co jest? 07.05.05, 21:02
      hej!
      mam problem dosyc podobny...tzn. tez mam obsesje na punkcie wygladu... podobnie
      jak ty mam dni gdy sie pilnuje i malo jem i wtedy jest ok ale pojawia sie dzien
      w ktorym mam zaostzrony apetyt i pozeram cala lodowke... ja jednak ide potem
      zwymiotowac... moim zdaniem jednak to nie bulimia bo robie to stosunkowo
      rzadko, raz, dwa w miesiacu... chociaz pare lata temu bylo gorzej... nie wiem
      do czego sklasyfikowac te przypadlosc... to chyba nie bulimia...ale jest jakas
      obsesja...sa jakies predyspozycje... jak sie pozbyc?
      • niuni_a Re: Co jest? 08.05.05, 19:40
        No właśnie ja też się nad tym zastanawiam: co to jest i jak się tego pozbyć????
        I dlatego napisałam tego posta. Może ktoś zna odpowiedź na poje pytania?
        • moszi_moszi Re: Co jest? 08.05.05, 20:08
          ja mam takie sposoby: nawet jeśli nie jestem głodna i samo patrzenie na
          jedzenie przyprawia mnie o mdłości, to jem i tak, bo wiem, że później mogę się
          zrobić bardzo napalona na jedzenie :-) jem wtedy małe porcje i to co zdrowe.
          żeby zmniejszyć ochotę na słodycze można jeść kalafiora (to działa), bo ma dużo
          chromu. a tak w ogóle, to najlepiej zaakceptować siebie :-) ja oczywiście też
          mam z tym problem, ale udaje mi się pozbywać go po kawałku.

pozdrawiam.
      • grubcia5 Re: Co jest? 10.05.05, 19:50
        ...boze dziewczyny dlaczego myslicie ze najadanie sie i sporadyczne
        wymiotowanie nie jest chore....no bo chyba jednak same stwierdzicie ze to
        zdrowe nie jest...bo jakos moi znajomi tak nie robia...wiec na moj gust to jest
        bulimia malutka444....szkoda ze ty tak nie twierdzisz...potem to moze byc ciut
        trudniejsze do zatszymania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka