pentliczek 03.08.05, 02:34 czy ktoras z was chorych,na bulimie czy anoreksje chce byc zdrowa? ZDROWA? jesli tak to co to znaczy DLA WAS BYC ZDROWA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lingusia Re: Byc zdrowa!!!!!!!!!!?????? 03.08.05, 11:59 Ja chce byc zdrowa i szczeze mówiac kiedys juz tak mowiłam!Ja jestem zdrowa gdy: *przezywam lub jestem swiadoma swoich emocji,nie tłumie ich zajadaniem czy niedojadaniem,najwieksze trudnosci mam z samotnoscia wiec kiedy jestem zdrowa to sobie pozwalam na płacz ile wlezie, *kazdego dnia wstaje z celem i staram sie robic to na co dzis mam ochote tak jakby jutra miało nie byc, *nie mysle wiec o jedzeniu ciagle,jem kiedy jestem głodna, *swój dzien uzalezniam tylko od siebie,najpierw mysle o sobie-co chce robic(jestem troche jakby taka egoistka jednak musze stwierdzic z doswiadczenia ze aby zajac sie innymi najpierwe trzeba pomyslec o sobie-inaczej sie nie da) I to tak wyglada.Staram sie tez nie przyjmowac pozy ascetki która sie umartwia bo nie ma co robic czy sie nudzi.ja SZUKAM MIEJSCA I CELU W ZYCIU KAZDEGO DNIA.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kati_ana Re: Byc zdrowa!!!!!!!!!!?????? 03.08.05, 12:38 Ja chcę być zdrowa!!! Dla mnie to znaczy cieszyć się życiem. Mimo większych i mniejszych problemów chwytać każdy dzień i być blisko ludzi. Patrzę na innych i zazdroszczę, jak chodzą do pracy, szkoły. Mają swoje prozaiczne, ale szczęśliwe życie, dzień po dniu. To znaczy dla mnie nie być ograniczonym w dążeniu do swoich celów...To znaczy nie myśleć ciągle o jedzeniu, tak, też. To znaczy wreszcie mieć silne ciało i duszę-zdolne sprostać każdemu wyzwaniu. Chcę być zdrowa!! Bardzo chce!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilia_lesna Re: Byc zdrowa!!!!!!!!!!?????? 04.08.05, 00:12 dla mnie znaczy to ....wymazać z głowy to ciągłe myślenie o jedzeniu, figurze, zapomnieć to wszytsko co było z tym związane...przestać ciągle zaprzątać sobie tym głowe...już dość..można od tego zwariować.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolla74 Re: Byc zdrowa!!!!!!!!!!?????? 05.08.05, 09:28 wlasnie. trudne pytanie Chce krzuczec TAK,CHCE BYC ZDROWA!!!!!!!!! ale tak chyba nie jest no bo niewiem jak to jest byc zdrowa. wiem, ze moja choroba niszczy mnie psychicznie i fizycznie. a jednak w tym dalej tkwie kilka dni lepiej i przychodzi napiecie....wyzwalacz reakcja i wszystko od nowa CHCE nauczyc sie byc zdrową.TO MOZE GLUPIO BRZMI ALE JA NIE POTRAFIE ODCZUWAC ZYCIA ZDROWO, czyli reagowac emocjami. Odpowiedz Link Zgłoś