Dodaj do ulubionych

Byc zdrowa!!!!!!!!!!??????

03.08.05, 02:34
czy ktoras z was chorych,na bulimie czy anoreksje chce byc zdrowa?
ZDROWA?
jesli tak to co to znaczy DLA WAS BYC ZDROWA?
Obserwuj wątek
    • lingusia Re: Byc zdrowa!!!!!!!!!!?????? 03.08.05, 11:59
      Ja chce byc zdrowa i szczeze mówiac kiedys juz tak mowiłam!Ja jestem zdrowa gdy:
      *przezywam lub jestem swiadoma swoich emocji,nie tłumie ich zajadaniem czy niedojadaniem,najwieksze trudnosci mam z samotnoscia wiec kiedy jestem zdrowa to sobie pozwalam na płacz ile wlezie,
      *kazdego dnia wstaje z celem i staram sie robic to na co dzis mam ochote tak jakby jutra miało nie byc,
      *nie mysle wiec o jedzeniu ciagle,jem kiedy jestem głodna,
      *swój dzien uzalezniam tylko od siebie,najpierw mysle o sobie-co chce robic(jestem troche jakby taka egoistka jednak musze stwierdzic z doswiadczenia ze aby zajac sie innymi najpierwe trzeba pomyslec o sobie-inaczej sie nie da)
      I to tak wyglada.Staram sie tez nie przyjmowac pozy ascetki która sie umartwia bo nie ma co robic czy sie nudzi.ja SZUKAM MIEJSCA I CELU W ZYCIU KAZDEGO DNIA.pozdrawiam
      • kati_ana Re: Byc zdrowa!!!!!!!!!!?????? 03.08.05, 12:38
        Ja chcę być zdrowa!!! Dla mnie to znaczy cieszyć się życiem. Mimo większych i
        mniejszych problemów chwytać każdy dzień i być blisko ludzi. Patrzę na innych i
        zazdroszczę, jak chodzą do pracy, szkoły. Mają swoje prozaiczne, ale szczęśliwe
        życie, dzień po dniu. To znaczy dla mnie nie być ograniczonym w dążeniu do
        swoich celów...To znaczy nie myśleć ciągle o jedzeniu, tak, też. To znaczy
        wreszcie mieć silne ciało i duszę-zdolne sprostać każdemu wyzwaniu. Chcę być
        zdrowa!! Bardzo chce!!
    • lilia_lesna Re: Byc zdrowa!!!!!!!!!!?????? 04.08.05, 00:12
      dla mnie znaczy to ....wymazać z głowy to ciągłe myślenie o jedzeniu, figurze,
      zapomnieć to wszytsko co było z tym związane...przestać ciągle zaprzątać sobie
      tym głowe...już dość..można od tego zwariować....
    • kolla74 Re: Byc zdrowa!!!!!!!!!!?????? 05.08.05, 09:28
      wlasnie. trudne pytanie Chce krzuczec TAK,CHCE BYC ZDROWA!!!!!!!!!
      ale tak chyba nie jest
      no bo niewiem jak to jest byc zdrowa.
      wiem, ze moja choroba niszczy mnie psychicznie i fizycznie.
      a jednak w tym dalej tkwie
      kilka dni lepiej i przychodzi napiecie....wyzwalacz reakcja i wszystko od nowa
      CHCE nauczyc sie byc zdrową.TO MOZE GLUPIO BRZMI ALE JA NIE POTRAFIE ODCZUWAC
      ZYCIA ZDROWO, czyli reagowac emocjami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka